Ismerd fel és jelentsd gyermeked veszélyes hajlamait!

  • They have few real friends, but talk extensively to online friends about computers
  • They use the language of hacking, with terms such as "DdoS" (pronounced D-dos), Dossing, pwnd, Doxing, Bots, Botnets, Cracking, Hash (refers to a type of encryption rather than cannabis), Keylogger, Lulz, Phishing, Spoof or Spoofing. Members of the Anonymous Hacktivist group refer to their attacks as "Ops"
  • They have multiple email addresses
  • They refer to themselves and their friends as hackers or script kiddies
  • They have an odd-sounding nickname (famous ones include MafiaBoy and CyberZeist)
  • They can connect to the wifi of nearby houses (especially concerning if they have no legitimate reason to have the password)
  • Some circumstantial evidence suggests children with autism and Asperger's could be more vulnerable to becoming hackers

EZ VESZÉLYES!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 02. 14., p – 21:12

> Hash (refers to a type of encryption

ez az ottani nincsmasik_ index lehet

 

> öcsinímusz

felröhögtem

inkabb az origoval van pariban, asszem par eve ok irtak arrol, h egy 16 eves kiscsavo mekkor ugyes volt mert osszerakott egy pc-t nem pedig csak megvette keszen
semmi extra nem volt benne, csak osszevasarolt mindent a boltban ami kellett ottthon meg osszelegozta, nem mondom h nem volt ugyes, de azert ebbol aki cikket ir azt kitiltanam minden online mediarol

Hivatalosnak tűnő, az igaz, de mivel a rendőrség közleményt adott ki, hogy ugyan a nevük szerepel rajta, de semmi közük hozzá, ezért nem mondanám rendőrségi plakátnak.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szomoruan tapasztalom, hogy a mai tinigeneracioba valahogy beleneveltek, hogy netflixezzen warez/torrent helyett.

És mi van ha egyszerűen jobb érzés egyeseknek, ha valami kis alamizsnát fizetnek az agyzsibbasztásért, és nem a szerzői jogi törvény hazai kiskapujára szeretnék bízni az illegális tartalomfogyasztásuk legalizálását - jól esik valami kis tantuszt fizetni a tartalomért ~ a Netflix havidíja kezd itthon egy elfogadható összeg lenni, példád alapján ezek szerint akár zsebpénzből is.

Majd egyszer csak feltalálja valaki, hogy ezeket egy szolgáltatás alatt csomagban árulja...

Addig meg van az, ami eddig is volt: A nagy tévés időszakban se fizettél elő mindenre, hanem húztál egy vonalat. Van akkora választék mindegyik platformon, hogy ha nem konkrétan egy valamit akarsz megnézni, hanem csak böngészni, akkor találsz magadnak örök életre elfoglaltságot.

Amikor fizetek erte az nem kiskapu. Sot nem csak en, de mindenki aki lassan barmilyen adathordozot nyomokban tartalmazo eszkozt vesz. Hagy ne kezdjek el sirni. Ezert van. Masresz eleg botorsag abban a hitben leledzeni, hogy eltunne, ha megszuntetnek a  szerinted "kiskaput".

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

https://e-nyelv.hu/2010-12-16/haddhagy/

Másrészt oké, fizetsz érte, csak nem annak, akinek kéne, és nem úgy, ahogy kéne. Lehet azzal takarózni, hogy ez jogilag tisztázva van, de attól még a szolgáltató nem kapja meg a pénzét.

Végső soron azzal baszol ki, aki használná ezeket a szolgáltatásokat, mert a szolgáltató a bevételt nem kapja meg a médiafogyasztásod után, végső soron úgy dönt, hogy drágábban, vagy egyáltalán nem szolgáltat egy főleg warezre épülő piacon. Mindemellett nem leszel benne a statisztikákban, ami alapján a jövőben bővülne a kínálat, vagy ami alapján döntenek majd a kedvenc sorozatod folytatását illetően.

gee mester UK-ben van. De biztosan van olyan film ami a magyar netflixen fellelheto a masik regioban ahol eppen vagy meg nem. Plusz egy film netflixen nem orokke elerheto hanem rotaljak. Lehet ket nap mulva mar nem lesz meg.

Aztan ott az a problema is, hogy sokszor csak HD-ban van meg a film en meg eppen 4K-ban szeretnem megnezni.

Hasznalok netflixet mert van rajta par rajzfilm amit a gyermek nez. Minden masra ott a torrent.

Lehet, hogy van olyan, en nem talalkoztam meg vele, de ez semmit sem zar ki.

Az mondjuk valoban idegesito, ha valami hirtelen kirotalodik netflixrol (bar inkabb evekig szokott fenn lenni minden, mint napokig - egyszer esett meg velem, hogy epp neztem valamit, es a kovetkezo reszre kattintva mar nem volt meg.. akkor en is anyaztam:))

Viszont amiota van netflix/hbo go, a torrent hasznalatom olyan 5% ala esett vissza. Egyszerubb, kenyelmesebb, en meg oregszem es lustulok.

gondolod. Aztan amikor leszallsz az usaban, es eltunik az osszes letoltott filmed, akkor szivod a fogad. :/ 

Mondjuk nyilvan van helyette egy csomo masik, de azt nem nagyon tudod megcsinalni, hogy oke, most kimentem, estenkent meg legalabb letolom az xyz sorit, ha mar ugyis a hotelben rohadok.

Nem figyelsz. Azt kérdeztem, hogy ha elérhető mindkét helyen.

A poszt, amire válaszolva feltettem a kérdést, kb. azt írta, hogy szomorú, hogy emberek netflixet használnak torrent helyett. Erre lennék kíváncsi, hogy miért baj ez. És netflixet használni torrent helyett csak akkor lehet, ha a tartalom elérhető midnkét helyen.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

- Gyengébb minőség netflixen, torrenten elérhető a bluray minőség

- Gagyi szinkron, vagy nincs is szinkron netflixen, torrenten válogatni lehet a szinkronok közül ha több van

- Sokkal szűkebb filmkínálat netflixen mint torrenten (persze ha elérhető neflixen is írtad... de minek fizessen valaki elő netflixre ha utána ugyanúgy torrentezni kell mellette, mert csomó film nincs meg netflixen. két megoldás helyett elég egy ha az jó.)

Valami hasonlót olvastam rég, hogy mik a jelei, ha hirtelen meleg akarna lenni vagy sátánista. Vagy meleg sátánista.

Ez kell a népnek.

Discord-al szerintem mellé lőttek, úgy vettem észre gamer fiatalok körében már eléggé musthave. Egyébként én is díjaznám ha a kölkök nem lövöldöznének vaktában egymás játék szervereire, meg eltüntetnék a netről ezeket a fizetős DDOS oldalakat.

Ez tényleg "friss"?

10+ éve volt hasonló, de az annyira szar volt, hogy szerintem tényleg vicc volt, csak arról szólt, hogy ha a gyereked linuxot használ, akkor kommunista lesz és meg akarja dönteni az USA kormányát.

Sajnos most nem találom, de egyszerre volt röhejes és ijesztő.

A metasploit az gyanús volt, de azt nem tudtam hogy szegény Kali is ilyen veszélyes... ;-) :-DDD

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Mi lesz a következő? Aki a fészbukon, meg a szenny jutyúbon kívül mást is néz, az "enemy of the state"?

> Tehát, ha az egészségügyben a bérek nem csökkentek, az a fent említettekhez képest relatív béremelés.

Gyanús is volt nekem a gyerek, amikor azt mondta, hogy a gazdinfón a beadandót virtuális gépben futtatott Linux és BSD gépekkel kell megoldania! Én azt hittem, hogy tanul, de most már tudom, full illegálba nyomta a hackelést!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 02. 17., h – 09:35

Discord — Free Voice and Text Chat for Gamers

a vilag megerett a pusztulasra

szerintem a "free" szurta a szemuket, ezt a szot a hatalom nem szereti

Nahát, ezt is megértük :D a Dzserdzsinszkij iskola fordítottja :D Ott a gyerekek jelentették fel a szülőket, ha rosszat mondtak Leninről, most meg a szülő jelentheti fel a gyerekét, ha olyat csinál, amit Zuckerberg vagy Soros bácsi nem szeret :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Erről valamiért ez jut eszembe: https://genzconservative.com/far-right-extremist-meme/

 

"Szélsőjobbldali extrémista a gyereke? Figyeljen az árulkodó jelekre!

 * Tartózkodás a drogoktól, alkoholtól és a pornótól.

 * Testedzés és a szellemi-lelki jólét keresése.

 * Növekvő klasszikus irodalmi gyűjtemény.

 * Monogámia, kifejezett vágy házasságra és utódnemzésre.

 * Több szabadban, természetben töltött idő."

most már értem, miért vagyok nácifaszista fideSS-es :D

najó, az alkohol nem teljesen igaz, mert itt falun muszáj elfogadni a kínált pálinkát, mert különben buzi vagy, meg azért egy-egy sört megiszok unszolás nélkül is :)

Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Aztan jon majd a "jelentsd szuleid veszelyes hajlamait" :)

Szerkesztve: 2020. 02. 17., h – 10:30

"Tartózkodás a drogoktól, alkoholtól és a pornótól" -  Akár szélsőjobb, akár szélsőbal.., ettől a háromtól jobb ha tartózkodik mindannyiunk gyereke. Fiatal szülőként erre különösen ügyelni kéne. (A pornóval is jobb ha csak 80 éves korában kezd ismerkedni, - hátva maradt még ki 60 év alatt aktívan gyakorolt szexuális élményeiből valami.  Addigra az ember "nembeli" kreativitását úgy is felszámolja az atrozis.)

Csak magamat okolhatom, hogy most kénytelen leszek feljelenteni a gyermekeimet.

Én javasoltam nekik, hogy legyen több email címük, és én mutattam meg nekik, hogy lehet random házak WiFijére csatlakozni az UPC Wi-Free adatokkal.

Minek az ilyennek gyerek?!

;-)

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2020. 02. 17., h – 11:38

Amikor három évesek voltak, nekem már akkor nagyon gyanúsak voltak. Két ilyen minden hájjal megkent gazfickót még nem láttam, rögtön gondoltam, hogy hackerek lesznek. :)

Lehet, hogy jelentenem kell magamat? Jónéhány pont igaz rám....

Ha van egy raspija, az is veszélyes. Láttam a Mr Robotban.

"Some circumstantial evidence suggests children with autism and Asperger's could be more vulnerable to becoming hackers"

Williams-Beuren szindrómás gyerekek pedig könnyen atomtudósokká válhatnak, ami még ennél is veszélyesebb.