Sony Android okos tv usb ethernet

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata abban, hogy milyen usb-ethernet adapterek működnek androidos Sony okos tv-vel? Egyáltalán mennek?

Ok: true 4k-s filmeket képtelen vagyok lejátszani anélkül hogy megakadna,frame drop lenne mert gyárilag 100megás adapterrel van megáldva...

Köszi előre is!

Hozzászólások

Nem a net a szűk keresztmetszet, hanem a TV-d gyenge... 

Pedig de, kimeno normal 1G network max. 130-140 Mbps tobbszor elofordult egyetlen stream mellett es ezt tobbszor mertem. Maga a tv nem bufferel, a beepitett lejatszo meg nem 4k ready tehat biztos valami kulsost hasznal. Kodi nekem egy kalap tragya volt, plex hasznalhato, de esetenkent ez is dropol. Teljesitmenyileg, meg nagyjabol 20% korul idlezik. Nem mondom, hogy fasza, mert nagyon nem az, de a szazas port az egyfajta copyright protection. Termeszetesen evjarat es tipus fuggo, chromecastnak nem szabadna gondot okozzon a 4k. Szerintem.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Akkor mond meg nekem légyszíves hogyha külső vinyóról játszom le akkor miért megy akadásmentesen? Nem a tv a gyenge... eleve 4ks tv nehogymár ne tudja lejátszani...

Tippre: a hálózati lejátszáskor nagyobb mennyiséget akarna buffer-elni, de nincs hozzá elég memória. Sony TV-m (is) van, egy internetről jövő YouTube szarrá "fagy" rajta állandóan, miközben HDD-ről lejátszott filmekkel semmi baja. Van egy LG-m is, azzal semmi baj nincs.

trey @ gépház

Valószínűsítem, hogy Sony TV és Sony TV közt is lényeges eltérések vannak hardverben. Amikor azt látom, hogy a Sony TV-n egy Netflix vagy egy YouTube alkalmazás 1 perc alatt indul el, egy másik TV-n meg 10 sec alatt, akkor ott hardveres (CPU, memória) szűk keresztmetszetre gyanakodok elsősorban.

Ettől még lehet neked olyan Sony TV-d, aminél nem ez a helyzet. Neki meg olyan, amin ez. Nemde?

trey @ gépház

Vegyel egy normalis mediaplayert a TV-be epitett csodakkal elobb vagy utobb de bele fogsz futni hasonloba...

Ez nem "tévébe épített csoda", hanem a kínai, dobozba épített csodákkal ellentétben egy official android release-t futtató, és ennek megfelelően hardveresen is erre alkalmas megoldás, ami a tévé elektronikájához is jobban illesztve van, mint egy külső box.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nekem is (kettő is), és remekül játszik le (de volt egy régebbi is, 2015-ös model, azzal sem volt gond a lejátszás). Azért is gondolom, hogy valami más lesz a háttérben (és nálad is.)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Tudja a búbánat, sose néztem, 4k-s mkv-k, (ncore powered) és Netflix. Van valami android Pie-firmware úton, de még nem ért ide, mindkét készülék Oreo-szinten van.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szóval lan-on próbálod? Mert általában rosszul beállított, 2.4-es wifikkel szoktak küzdeni az emberek.

No és miről megy a lejátszás?
Routerre dugott usb diszk? Lehet az nem képes kiszolgálni.
Esetleg nasról? Ha nagy adagot előbufferel, a következő adagig nem teszi véletlen alvásba a lemezeket túl agresszív energiagazdálkodás miatt? Nem kattognak, indulnak, leállnak lejátszás közben?

Savszel gondod lesz. Plexnek rendes 4k eseten nem eleg a 100, 5GHz wifin siman megy es kb 140 tuskek vannak a normal 80Mbit atvitelhez. Plex valamiert nem igazan tolt jol elore 4k eseten, nekem ez a tapasztalatom, meg, hogy kodek fuggo is, mert ugyanaz masik kodolasban roc mentesen megy. Sot meg ha raakasztok ugyanazt ssd kulsovel az is jo.

Termeszetesen nem ugyanazon tipusrol van tapasztalatom. Maga a tunet az ugyanaz. Kulfoldi forumokon is utanna jartam, ott is letezik 2 megoldast vazoltak wifi vagy usb ethernet. A 4k mellozeset most nem veszem opcionak.

Plex szerver az egy 1c/1G vpsn elmegy zokszo nelkul egy felcsatolt gsuit driverol.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nekem is volt ilyen problemam. 

250GB-os pendrive-ot szedtem le 4K-s HDR-es, kb 40-50GB-os filmet ami egy RPI2-be volt dugva.

Az RPI2 kabellel volt csatlakoztatva a routerhez es rclone http serve-el osztotta meg a fileokat a Sony (KD-55XF9005) TV-m fele, amely 5ghz-s WIFI-n csatlakozott. A TV-n Kodi futott 50MB pre-cache-elessel.

Sajnos nem mentek akadas nelkul a filmek, ha atdugtam a pendrive-ot direktbe a TV-re akkor ment.

Szerencsere tobbnyire HD filmeket nezek, mert a 4K-hoz nincs eleg savszelem hogy on-the-fly nezzem, igy csak azokat szedem le 4K-ban amikre megeri varni 4-5 orat.