Feri és a gyógyszerek

Fórumok

*Sosem* indítottam OPként flamet. Eljött hát' az ideje:

Feri és a szomorú tapasztalatok <-- kinél másnál...

Feri lánya 24 éves felnőtt, és ami a lényeg, hogy (tényleg sajnos) benyalt valami betegséget... Dehát a patika nem adta ki a felírt gyógyszert meghatalmazás nélkül, igazolvány-puszira.. az 59 éves nagypapakorú faternak. A képen láthatóan Ferinek ez a "váratlan helyzet" nem tetszett túlzottan, szóval néhány kamera és mikrofon és kamera (RTL, ATV - ha az @index képen jól látom) kereszttüzében el is mondta ezt a "spontán" szerveződött galerinek. Az index főoldalára így a legjobb kikerülni. Az idézőjelek közé zárt megjegyzéseken röhögni nem ér, sírni ugyanígy nem: egy másik dimenzióban akár tök komolyak lehetnek. Úgy értem Gyurbán-mentesítve.

Nem tudom, hogy ez loál vagy cry.  Komolyan nem tudom. De családot bevonni... hááát, Feri :( mennyire kikészít ez az Orbán-patika... Iszonyat. Komolyan remélem, hogy azért megoldódott a dolog ebben a *mesében* - hiszen az én apám sem volt piskóta, dehát nem tehettem róla. Ámbár a kispolgári faterom sosem használt volna a beteg játszmáihoz, meg semmilyen játszmáihoz szerencsére. Hamarabb vágta volna fel az ereit hosszában. Nem vagyunk egyformák? Szerintem nem, jaja.

A patikust amúgy sajnálom, ebből nem lehet jól kijönni: ha kiadja akkor baszhatja, vagy a zsindex.hu (nem vicc, *gépeld be*) főoldalon az olvasható, hogy ki kellett játszani a rendszert egy *gyermek* életmentésért.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 25., szo – 22:43

Egyébként igaza volt Ferinek szerinted? (távol álljon tőlem, hogy a védelmére keljek). Ha veled történt volna meg a fenti helyzet, akkor mi lenne a véleményed? Szerinted jó a mostani szabályozás? (nekem is van gyerekem és remélem, nem kell majd meghatalmazást írni hasonló esetben)

pl:

 

"Az Index által megkérdezett gyógyszerész szerint is gondot okozhat az átmeneti időszak, főként hogy a felírási igazoláshoz egy ágyhoz kötött beteg, és az általa megkért gondozója (nem feltétlenül rokona) sem jut könnyen hozzá az orvosoktól. A tapasztalatok szerint ugyanis most, hogy a doktorok az e-receptre kötelezetté váltak, nem szívesen adnak felírási igazolást a betegeknek"

"Noha a szaktárcának abban is lenne jogalkotási teendője, hogy kiküszöbölje az e-tér esetleges meghibásodásából fakadó fennakadásokat, például megteremtse a lehetőségét annak, hogy ha valamilyen informatikai hiba miatt a patikus nem éri el az e-teret a felírási igazolásra is kiadhassa a gyógyszert, az is nagy kérdés, hogy  jövőben egy 14 éven aluli gyereknek majd  a kormányhivatalban vagy az e-térben lesz-e jogosult megbízni törvényes képviselőjét, azaz jószerivel a szüleit, hogy átvehessék a gyógyszereit"

"A rendelkezésnek persze van egyéb hibája is, hiszen, ha valaki azért nem megy maga a patikába, mert ágyhoz kötött, vagy mozgásában korlátozott, akkor az nehezen juthat el a kormányablakig is, hogy ott fölhatalmazzon valakit, tette hozzá a napilap" - ez vajon tényleg így van?

 

"Ha a hozzátartozónak vált ki vényköteles gyógyszert valaki, szükséges hozzá:

  • vagy a recept, ha orvos hagyományos módon írta fel a gyógyszert
  • vagy a felírási igazolás, ami hasonlít a hagyományos recepthez, de három vonalkód látható rajta, - vagy olyan meghatalmazás, amelyet az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) előzetesen rögzítettek és amely visszavonásig érvényes. (e meghatalmazások rögzítésére technikailag még nincs mód)"

 

jól értem, hogy az egyik lehetőség a meghatalmazás, aminek a rögzítésére technikailag még nincs mód?

 

Persze, ha csak a pestisrácok színvonalú propagandát tudod nyomni, akkor nem kell válaszolni.

Mivel a vilag arra halad, hogy a visszaelesek lehetoseget vagjuk el es nem a visszaelesek szandekat probaljuk csokkenteni igy rem modern az intezkedes. Jo, vagy sem nem tudom -  de van egy kicsi osszecsengese a multkori sztorival. Ahol a koraveen fiatalok vilagaban 15 eves gyerek mellett aludni (bem az utcan a bokorba szarva) 4-5e Ft-ert maga volt a halal. 24 evesen nekem nagyon kellemetlen lenne ez az egesz sztori.

Helyesbitek: mivel elottem is ugy zarulnak be kapuk, hogy nem is akartam atmaszni rajtuk igy inkabb helyes mint helytelen. Kicsit rosszindulatu amit irok, de ez van. Iratnek egy meghatalmazast es kirohognem az egeszet. Vagy iratnek 20 megjatalmazast datum nelkul es...

De amugy miert kell ugy kezdeni, hogy mi lenne ha “Te”? En nem vagyok haszonleso politikus es a csaladom sem elado.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Lehet, hogy rém modern (nem ismerem a részleteket), de az hogy egy szolgáltatást nem így kell bevezetni, azt biztos. Azért már az elég furcsa, hogy olyan technikai meghatalmazás kell, aminek az elkészítésére még nincs lehetőség :)

 

"Iratnek egy meghatalmazast es kirohognem az egeszet."

bocs, ha jól értem a rendszert, akkor ilyen (elektronikus) meghatalmazást jelenleg nem tudsz írni, mert nincs rá felület/szolgáltatás

 

(Gyurcsány azért tényleg gáz, de ez a meghatalmazásos rendszer is az)

A helyzet az, hogy egy 14 éven alulinak egy kormányablakban kellene meghatalmazást adni a szüleinek, hogy kiválthassák a gyógyszerét. (Tudom, hogy csak júliustól kell mindenképpen, de láttunk már olyat, hogy valami nem lett megoldva határidőre, épp most van szó ugye egy ilyenről.) Ez két okból lehetetlen: az egyik, hogy jelenleg az EESZT jelenleg erre nem ad lehetőséget (pedig törvény szerint kellene), a másik, hogy 14 éven aluli nem írhat alá semmilyen jognyilatkozatot, csak a szülő, gyám vagy egyéb törvényes képviselő járhat el a nevében.

Tehát ha majd a rendszer alkalmas lesz rá, fáradjak be a kormányablakba, és adjak egy meghatalmazást magamnak a gyermekem nevében, hogy kiválthassam a gyógyszereit? Meg is kérdezem mindjárt az asszonyt: Margit! Nóóórmális?

Szerkesztve: 2020. 01. 26., v – 05:48

Ja, mert gyurcsányéknál biztos úgy van, h ők mennek a patikába és nem az orvos viszi házhoz a gyógyszert! Nap mint nap lehet őt látni sorban állni az élet különböző banális, a köznép életét keserítő helyzeteiben, ahogy együtt szenved a polgárokkal...izé alattvalókkal, akár sajtónyílvános szolidaritást mímelve még egy lehetőségért a kormányrúdnál...vagy ha kell öregasszonyokat csókolgat 100 számra; ha kell hímbajadér táncot lejt; ha kell az elektromos gitár húrjaiba csap; ha kell teátrálisan elájuló szóvivőt kap az ölébe; ha kell a vasúti szerencsétlenség megrendültségétől szipogva menti fel a MÁV vezért...nincs az a bőr amibe ne bújna bele:

Gyurcsány-Henry Rollins Band- Liar

Ebben a media-hackben pontosan az az átverés, hogy az átlag ember szintjén reagál egy problémára. Hogy amikor a baj van és menni kell  a gyógyszertárba akkor lepleződik le a hiba és ott szembesül felháborodottan és tanácstalanul a helyzettel.  Csak h, mint képviselőtől ill. kormányrúdra ácsingózótól ugye pontosan h nem ezt várnánk! Neki [és a pártjának sleppjének] az lenne a dolga, h még mielőtt az átlagembernek szembesülnie kéne hibával vegye észre azt. Tulképp azt is el tudom képzelni, hogy jelen esetben gyurcsány[, de általánosan az ellenzék] azt tekinti érdekének, hogy minél több hiba maradjon a rendszerben, szándékosan nem hívja fel rá előzetesen a figyelmet ha észreveszi sem, mert akkor később ilyen populista módon demonstrálhatja a választóknak, hogy milyen rosszul szavaztak - még a gyógyszerhez sem tudnak hozzájutni. Az h az emberek megszívják külön jó nekik, mert ebből kovácsolnak maguknak politikai tőkét.  Remek dolog ez a választósdi! Ha meg van egy olyan ellenzéki párt ami - velük ellentétben - konstruktívan áll a dolgokhoz, gondolok a Toroczkai féle csapatra, akkor azt meg azzal próbálják hitelteleníteni h kormánypártok fiókszervezetének bélyegzik. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az új szabályok értelmében a szükséges meghatalmazást is az E-térben kellene  rögzíteniük a betegeknek: vagy úgy, hogy valaki maga lép be, és az önrendelkezés fül alatt ezt megteszi, vagy valamelyik a kormányablakban kér ehhez segítséget. Csakhogy az E-térben ez a lehetőség még nem működik, ráadásul a Népszava úgy tudja: noha az ehhez szükséges informatikai fejlesztés elkészült, de amíg a tárca nem készíti el a bevezetéséhez szükséges rendeletet, addig azt nem kapcsolhatják be a rendszer üzemeltetői. A lap szerint egyelőre a kormányablakokban sem tudják, mi a teendő, ott ugyanis szintén csupán az e-térben lenne mód a beállításokra.

Értem. És szerinted ferenc testvér ezzel akkor szembesült amikor a lázas gyerekének ki akarta váltani a gyógyszert, igaz? Biztos elvolt foglalva azzal, hogy segítsen a drága nejének a piacozásban, amikor a prüsszeli parlament bejáratánál mozaikdarabokban árulja Magyarországot, nem volt ideje az új szabályok értelmét felfogni szegénynek, meg a sleppjének!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2020. 01. 26., v – 06:00

 Ha olyant akár hogy ki tudja váltani akkor írással fel papírra.

Ezért miért nem kerepel a fuggetlenobjektiv sajtó hogy ez az elmebeteg kretén gyökér hergel?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szomorúan hallom! Pedig Ferinek tényleg szüksége lenne a gyógyszerre!

trey @ gépház

Ez van itt zug-Közép-Európában. Viki, Feri mind különbek nálunk. Feri nem érti miért nemkapja meg meghatalmazás nélkül a gyógyszert. Viki nem várja ki a sorát a rendelőben hanem előre megy...

Sic itur ad astra!