Nagyrészt közpénzből átlagosan havi 3,3 millió forintot keresett egy NB I.-es futballista 2018-ban

Fórumok

Közpénzből.

Hogy miért közpénzből:

 

Mennyi közpénz megy a focira:

 

Mennyi az átlagos NB1-es nézőszám:

 

Ez teljesen egyértelműen pazarlás.

Hozzászólások

A NOmentum megtámadta a HUP Flame szekcióját.

Az itt nyitott topikok témája, sok esetben a címe és szövege teljesen megegyezik a politikai fórumokon indított beszélgetéseknek. Gondoltam, szólok.

> Sol omnibus lucet.

Mennyit kell nekem itt a UK-ben magyaraznom a kocsmaban (Manchester Unitedes a local pubunk), hogy igen, szeretnem en a focit, csak otthon igazabol semmi nem indokolta a lelkesedest a '60-as evek ota, ugyhogy fogalmam sincs mirol beszelnek :) A rugby-t kezdem megkedvelni, a krikettet azota se ertem (senki se hajlando baseball analogiaval magyarazni: "ez tok mas sport!!!111"). A snooker orok.

Ha a rugby tetszik, akkor ez biztosan fog:

https://www.youtube.com/watch?v=P-B2EFxQ8fU

Valami parszaz eves sport, kicsit olyan, mint ha egy tomegverekedes kozepen bedobott volna valaki nekik egy labdat.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2020. 01. 23., cs – 21:51

"Egyre több jel utal arra, hogy üzletileg nem Kelet-Közép-Európához, és nem is a Balkánhoz közelít a magyar futball. Minimális jegybevétel, gyakran nem piaci alapú szponzoráció, kettészakadó bajnoki erőviszonyok, a tudatos átigazolási politika hiánya – ezek sokszor Kazahsztánra vagy Azerbajdzsánra emlékeztetnek, sőt nem ritkán a fehérorosz focival is felfedezhetők hasonlóságok. Közben a régió országai egész más utat járnak be."

 

"De honnan van pénzük a magyar kluboknak, ha nem a nézőktől? A teljes árbevételen belül a legnagyobb részt az egyéb bevételek teszik ki, ezek aránya 47 százalék. Vagyis majdnem minden második forinttal nem tudnak vagy nem akarnak elszámolni a csapatok, besorolják a könnyen eltitkolható kategóriába. Persze a klubokat működtető gazdasági társaságok beszámolóiból néha kiderül, mit takarnak az egyéb bevételek, itt számolják el például az anyaegyesület támogatását vagy nem ritkán a tao-pénzeket. Egy dolog vigasztaljon minket: Kazahsztánban az ilyen „titkos” bevételek aránya 72 százalék, vagyis még van hova fejlődni. Igaz, az angol Premier League csapatai bevételüknek mindössze egy százalékát tartják titokban."

 

TAO=adófizetők pénze=közpénz

 

bővebben:

https://qubit.hu/2020/01/23/a-posztszovjet-uzleti-modell-fele-tart-a-ma…

Átszamoltad már CT-re?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szívesen átszámolom CT-re, nem probléma, ha neked nem megy a matek :-)

 

A https://24.hu/belfold/2018/04/04/tao-felcsut-sporttamogatas/ oldal szerint a támogatás tavaly 93 milliárd volt. A https://www.vg.hu/kozelet/ot-uj-ct-t-kapnak-kozep-magyarorszagi-korhaza… oldal szerint "A legdrágább képalkotó diagnosztikai eszköz a PET-CT, 600 millió forintos árral, az MR-készülékek ára 300 millió forint körül van, egy CT-gépé pedig 210 millió."

 

Vagyis a tavalyi évben 155 CT-t vehettünk volna a legdrágábból, ha az adófizetők pénzét nem a focira költené a fidesz. Ha egy átlagos árat veszünt, akkor mondjuk 300 darabot. Tehát ÉVENTE!!!!

 

A https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/kiderult-hany-ct-es-m… szerint "2017. július eleji adatok alapján jelenleg 104 CT-berendezés és 65 MR-berendezés (mágneses rezonancia képalkotó készülék) található a magyar kórházakban és egészségügyi intézetekben".

"Pánikolhatott a kormány, ezért rendelt meg 16 ezer lélegeztetőgépet Kínából – mondta a hvg.hu-nak egy egészségügyi szakértő. Ez kétszer annyi, mint amennyit Orbán Viktor bemondott mint szükséges mennyiséget, most próbálják eladni a felesleget."

 

https://hvg.hu/itthon/20200626_lelegeztetogep_koronavirus_jarvany_kina_…

Ez alapján több mint 300 milliárd forintért vásárolt a kormány 16 ezer lélegeztetőgépet. Ez azt jelenti, hogy egy gép átlagára 18,7 millió forint volt. Vagyis ez kb 5000 darab lélegeztetőgép. Szólj nyugodtan, ha nem megy az összeadás, szorzás, osztás.  Általánosban még gyököt vonni is megtanítottak papíron, de sajnos már a szorzás se menne nekem sem :-)

Szerkesztve: 2020. 01. 24., p – 04:56

Egyes csoportok felzárkóztatására költött penz is pazarlás. Átszamoltad már CT-re?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Átlagosan.

vö.:

"355 100 forint a magyar átlagfizetés"

Összehasonlításképpen:

Az F1-ben 8.015.500 dollár az átlagfizetés. Most nézzük ezt a számot lebontva pilótákra:

Alexander Albon – Toro Rosso – 170.000 $
George Russell – Williams – 180.000 $
Antonio Giovinazzi – Sauber – 230.000 $
Lando Norris – McLaren – 260.000 $
Danyiil Kvjat – Toro Rosso – 300.000 $
Robert Kubica – Williams – 570.000 $

Kevin Magnussen – Haas – 1.200.000 $
Lance Stroll – Racing Point – 1.200.000 $
Pierre Gasly – Red Bull – 1.400.000 $
Romain Grosjean – Haas – 1.800.000 $
Sergio Perez – Racing Point – 3.500.000 $
Charles Leclerc – Ferrari – 3.500.000 $
Carlos Sainz – McLaren – 4.000.000 $
Nico Hülkenberg – Renault – 4.500.000 $
Kimi Raikkönen – Sauber – 4.500.000 $
Valtteri Bottas – Mercedes – 8.500.000 $

Max Verstappen – Red Bull – 13.500.000 $
Daniel Ricciardo – Renault – 17.000.000 $
Sebastian Vettel – Ferrari – 45.000.000 $
Lewis Hamilton – Mercedes – 57.000.000 $

trey @ gépház

Ezért nem jó az átlag semmire. Ha 20mmes alkatrészt kell gyártani +/-.1 mm tűréssel de legyartottam egy 15mmes és egy 25 mmeset akkor jovagyok? Az indexen ahol pl grafikont nem tudnak rajzolni meg 44444en ettől függetlenül lehet a számokkal hergelni. De ezt mindig a fidesz teszi. Ja nem.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Ja meg külföldön lehet ilyen külföldön minden rendben van. Külföldön. Angliában pl. Külföldön. Németeknél. Az klíma már a legnagyobb bajuk. Külföldön. Hát. Gyerekeket meg nem merik Ausztriaban egyedül elengedni mert akkor szabadság van meg szabad élet hogy megbasszak a migránsok őket. Erről nem írt a 444? Oda kell menni meg kell kérdezni. Mielőtt peldalozunk a 444 fuggetlenobjektiv ja nem ... Bocs a temavaltasert engedd el de úgy felbasznak mikor ilyenekkel szarakodnak.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

My boss pulled up in his brand new BMW today and I couldn't help but admire it.
"Nice car," I said as he got out.
"Well," he said, noticing my admiring looks, "Work hard, put the hours in, and I'll have an even better one next year.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

https://foci.444.hu/2020/01/30/megprobalja-kordaba-tartani-az-nbi-es-kl…

 

"

Tavasszal elég nagyot szólt Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének beszéde, amit az MLSZ éves közgyűlésén mondott el. Az MLSZ első embere meglehetősen mérgesen összegezte az NBI-es klubok pénzszórását. 

„Magyarországon mintha ostobák lennének a klub tulajdonosai. Képzeljék el hogy van 504 igazolt játékos, csapatonként 42, és az 504-ből az elmúlt szezonban 223 egyetlen egy percet se játszott. Hát normális az az ember, aki megengedi, hogy ilyen kerettel dolgozzon a klub, akkor, amikor pénzügyi gondok vannak? 

"

Erről akkor le is maradtam, de jó :-)

Minden fillert megerdemelnek. Azzal a hatalmas tehetsegukkel mennyi profitot tudnanak mashol termelni valakiknek ?

Pont jo helyen vannak ott ahol.

Nagyonszeretemafocit.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

https://foci.444.hu/2020/03/05/megszamoltuk-hanyan-voltak-felcsuton-a-m…

"742-re jelentették hivatalosan a keddi Puskás Akadémia-Mezőkövesd Magyar Kupa-negyeddöntő nézőszámát. Önmagában sem sok, de a közvetítést látva még ez is elképesztően nagy számnak tűnt, annyi volt az üres szék, hogy azt még a köztévé sem tudta elrejteni. "

 

"A mezei szurkolókat összeszámolva az nagyjából 235 néző. Lehet, hogy valaki éppen vécén volt, vagy kiment a büfébe. "

Minden forint jó helyre megy. Remélem majd piramisokat is építenek maguknak a végén.

"Everything fails, all the time."

" A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta: a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek "

 

https://foci.444.hu/2020/03/06/az-uj-fideszes-gyori-varosvezetes-nem-ta…

https://foci.444.hu/2020/03/14/magyar-csapat-kapitanya-az-altaluk-mutat…

 

"Ilyen volt tegnap az NB II-es Gyirmót–Soroksár is, ország-világ láthatta. Én sajnos egy percet sem láttam belőle, de Gyömbér Gábor, a soroksáriak csapatakapitánya az M4 Sportnak összefoglalt mindent két mondatban a meccs után: 

„Ez a meccs annyira kellett a magyar labdarúgásnak, mint a koronavírus. Ez nem vicc, komolyan mondom, borzasztóan gyenge színvonalú mérkőzés volt.”"

https://444.hu/2020/04/16/kozgazdaszkent-es-sportot-szereto-emberkent-i…

"„Hogy egyértelmű legyen: a kereskedelmi bankokra kirótt külön adót a kormány nem a válság miatt kieső költségvetési bevételek pótlására, vagy a megnövekedett állami kiadások fedezetére, nem is a csődbe jutó vállalatok, a munkájukat elvesztő, vagy nyomorgó emberek támogatására, hanem az egyébként is agyon támogatott sportszervezetek pazarló támogatására akarja fordítani. Konkrétan: a válság miatt minden bizonnyal csökkenő TAO befizetések pótlására akarja fordítani a bankok nyereségadójának egy részét” - írta Békesi."

 

Vagyis: a kormány nem a korházakra költi a pénzt még most sem, hanem inkább a focira. Azért ez tényleg elég kemény...

Summer6529:

Szerintem ne erőltesd a 444-es véleménycikkeket. Mint láthatod ignorálva vannak, a kutya sem veszi már számba őket.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

444? A #vejerbélázás nagymestere?

A vejerbélázás lényege, hogy egy holdudvarhoz tartozó valakid (pl. 444 alkalmazott) ír egy véleménycikket mondjuk a New York Times-nak, majd a te holdudvarod meghivatkozza, hogy "na ugye, megírta a külföld is!!!!".

A vejerbélázásról részletesen itt.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 04. 28., k – 14:58

A kéziben is működik a közpénzszivattyú (AKA lopás):

https://index.hu/sport/kezilabda/2020/04/28/erd_kezilabda_szerzodesek_2…

 

"A törölt női kézilabda-bajnokság hatodik helyén álló Érd már bejelentette, legjobbjait elengedi, minden felnőtt játékosával szerződést bontott, és jövőre egy megfiatalított csapattal vágnak neki a következő szezonnak. Az októberben polgármesternek választott Csőzik László Facebook-posztjában leírta, hogyan működött a város előző, fideszes vezetése alatt a klub. Herdálás, dézsmálás, szivattyú, ezekkel a megállapításokkal kezdte."

Vészhelyzet a kéziseknél, ami azonnali támogatást 1.3 milliárdos támogatás igényel, miközben mindenki más a nadrágszíjat húzza be:

 

"1 998 039 107 forinttal növelte a kormány a Nemzeti Atlétikai stadion "bontási, megszüntetési és ahhoz kapcsolódó egyéb, a kivitelezést megelőző" munkálatainak összegét, derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. Az előkészítő munkák így 5,7 milliárd helyett már 7,7 milliárdot visznek el. 

Nemcsak az atlétikára gondolt a kormányzat a veszélyhelyzet közben, hanem a kézilabdára is. A Kocsis Máté vezette Magyar Kézilabda Szövetség

"2020. évi szakmai programjának és a hosszú távú sportágfejlesztési stratégiájára" 1,3 milliárdot kapott,

míg "határon túli magyar kézilabdasport fejlesztési feladatainak támogatására" 300 milliót. 

"

 

https://444.hu/2020/05/14/veszelyhelyzet-ujabb-ketmilliard-az-atletikai…

Közben felcsútra is áramlik az adófizetők pénze:

 

"

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem kukacoskodott, a benyújtás napján jóváhagyta a kérelmet.

Így sikerült felújítani tisztán adófizetői pénzből a kollégium egy részét, a futódomb is a futballisták fejlesztését szolgálja, és a stadion pályája köré LED-fal települt.

"

 

https://index.hu/sport/futball/2020/05/15/200_millio_forint_tao_mlsz_fe…

Örüljünk együtt:

"Miután 2-1-re megvert a Kispest Honvédot, harmadik helyen végzett az NBI-ben, ezzel indulhat a nemzetközi kupában a Puskás Akadémia. Nem találtam megfelelő statisztikát, de szinte biztos, hogy az egyik legkisebb lélekszámú településként jutott ki az európai fociporondra az 1800 fős Felcsút. 

Máshol ez a csoda kategóriája lenne. Nálunk elképesztő mennyiségű pénzből csináltak hazai szinten topkategóriás csapatot és utánpótlásnevelő központot azon a településen, ahol Orbán Viktor a gyerekkorát töltötte. A településtől Orbán felnőttkorában sem szakadt el, itt van a családi nyaralója. Ennek a szomszédságában húzták fel a felcsúti stadiont."

"összesen 2011 óta 68,4 milliárd forint vándorolt a felcsúti fociba. "

https://foci.444.hu/2020/06/27/68-milliardba-kerult-de-vegul-csucsra-er…
Érdemes megnézni a linken lévő videót és értelmezni, hogy a pártunk vezetője mire is gondolhatott, amikor ezt a "kamu" szót elmondta :-)

Újabb lépés a piacképes magyar futball felé: Debrecen városa az adófizetők pénzéből veszi át a profi fociklubot

 

"Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Papp László, Debrecen polgármestere Kósa Lajos országgyűlési képviselő társaságában, hogy új korszakot nyitnak a város profi futballjának életében: az önkormányzat lesz a csapat szinte 100 százalékos tulajdonosa. 

Ehhez megvásárolják Szima Gábor, eddigi többségi tulajdonos részesedését"

 

https://foci.444.hu/2020/07/01/ujabb-lepes-a-piackepes-magyar-futball-f…

Mint a falat kenyér úgy kell ez manapság a koronavírus szorításában

"Azt lehetett hinni, hogy mostanra már mindenhol épült vagy épül új stadion, de kiderült, hogy van, ahová még nem jutott.":

"A pécsiek ugyan csak most lettek NB II-esek, de már előre tekintenek, és nem másodosztályú stadiont építenek, hanem olyat, ami élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas."

"Eközben Pécsen épül a PVSK új sporttelepe, aminek lesz egy nagypályája, 800 fős fedett lelátóval, két műfüves kisméretű labdarúgópálya, egy labdarúgó- és egy egyéni sportágak által használt munkacsarnoka, valamint egy futófolyosója. Erre 4,5 milliárdot adott a kormány."

https://foci.444.hu/2020/05/20/uj-stadiont-igert-pecsnek-orban

miért kell ezen csodálkozni?
ez ov álma, a munka alapú társadalom! :))

nem teljesíteni, dó'gozni kell
dó'gozza! dó'gozza! dó'gozza!

https://foci.444.hu/2020/09/15/aradozik-a-roman-menedzser-hogy-a-magyar…

 

„Nagyjából a pénzek hetven százaléka érkezhet a kormánytól, és csak a maradék rész a privát szektorokból. A magyar kormány sokat segít a sportnak, különösen a futballnak, s még a határon túli csapatait is támogatja, mint például a Sepsit.”

Lenyűgözte az is, amit Felcsúton tapasztalt, a tíz edzőpálya, ami közül 4 fűtött, a saját orvosi részleg és a stadionhoz közeli campusszal is rendelkezik. 

https://foci.444.hu/2020/09/27/muszbek-a-magyar-labdarugo-bajnoksag-tra…

 

Terjedelmes interjút adott a 24.hu-nak Muszbek Mihály sportközgazdász, a Hivatásos Labdarúgó Liga egykori ügyvezetője. 

[...]

 

Beszélt például arról, hogy mennyire más volt Orbán Viktor az első kormányzati ciklusában, amikor Muszbek a HLL ügyvezetőjeként többször tárgyalt vele, mint most. 

[...]

A 2010 óta tartó folyamatokról Muszbek azt mondja, hogy „a sportot évi közel 400 milliárd forintos nagyságrendben támogatja közpénz alapon a kormány. Csak összehasonlításul, a teljes magyar felsőoktatás állami közvetlen forrása 180 milliárd forint évente, azaz több, mint 2,2-szer annyit költ a magyar sportra, mint felsőoktatásra.  Ez persze nem baj, mert ha van rá pénz, akkor én vagyok a legboldogabb, hogy új sportingatlanok épülnek, az elavultak megszépülnek. A probléma az, nem látom, hogy ennek a hatalmas forrásnak a másik felét a leendő piaci folyamatokat erősítésére fordítanák. Hogy egy idő után már ne legyen szükség a közpénzre, vagy jelentősen kisebb mértékben vállaljon szerepet az állam. Hogy önjáróvá váljon, ha nem is a teljes magyar élsport, de a labdarúgás mindenképp”.

Muszbek szerint „ennek a tíz éve regnáló vezetésnek a legnagyobb bűne, beleértve a politikát is, az MLSZ-t is, a csapatok tulajdonosait is, hogy ezt a fajta munkát nem tette bele, nem építette fel a klubok kézelengedésének a lehetőségét”.

Arra a kérdésre, hogy „mi a különbség a rendszerváltást megelőző és a mai időszak sportpolitikája között?”, azt válaszolta, hogy:

„Semmi. Becsomagoljuk a sportot mint a kultúra részét és a politika szolgálatába állítjuk.”