Új feature a WordPad-ban: office web app reklámok

Hozzászólások

úristen! mi lesz most! vége a világnak!

Nem ezt mondtam. Ha felraksz egy Win10-et:

- A Microsoft onnantol allandoan piszkal hogy legyen MS accountod. Ugyis regelni fogsz: ido, nyug, plusz egy online jelenlet.
- Nem a gyari virusergeto kell? Kuzdj meg erte.
- Nem kell a OneDrive a pofidba? Kuzd meg erte.
- Drivereket telepitgetni, next-next-finish-reboot korok.
- Ubuntun ott a Firefox, LibreOffice, DropBox stb. alapbol, Win10-en fel kell telepiteni.
- Allandoan kikapcsolgatni a rad tolt keretlen feature-oket.
- Allandoan leszedni a Windows Store ikonjat a talcarol, mert mindig visszakerul.
Megannyi kis apro, rendszeres reszelnivalo.

Nem azon vagyok fennakadva hogy ra kell kattintani az X-re. Hanem azon hogy folyamatosan n ilyen kis buzgeralni valo van vele. Egy Ubuntut felraksz 15 perc alatt, es abban mar a frissitesek is benne vannak. Es megy OOB. Ehhez kepest a Win10-et reszelgetni kell.

gy.k.: nem azt mondom hogy akkor innentol hasznalj Ubuntut a Win10 helyett. Csak azt, hogy -ugy altalaban veve- a Win10-et tobbet kell tutujgatni mint az Ubuntut (amit kb. semennyire se kell).

echo crash > /dev/kmem

- A Microsoft onnantol allandoan piszkal hogy legyen MS accountod. Ugyis regelni fogsz: ido, nyug, plusz egy online jelenlet.

Nem regeltem a Windows miatt (tudom, régen nem erőltette annyira, mint most). Aztán az O365 miatt meg igen. De nem azzal logolok be a rendszerbe.

- Nem a gyari virusergeto kell? Kuzdj meg erte.

Letöltöttem az Eset installerét, duplakatt az exén, felment.

- Nem kell a OneDrive a pofidba? Kuzd meg erte.

Na igen, ez macerás, be kell menni a Programs and Features-be, és jobb gomb, majd Uninstall.

- Drivereket telepitgetni, next-next-finish-reboot korok.

Elég kevés drivert kellett kézzel felpakolnom, de ilyen pl. a Logitech mindene, illetve a billentyűzetem, nem emlékszem, hogy bármelyikhez reboot kellene.

- Ubuntun ott a Firefox, LibreOffice, DropBox stb. alapbol, Win10-en fel kell telepiteni.

Kész szerencse, mert pl. Firefoxot és Dropboxot nem használok.

- Allandoan kikapcsolgatni a rad tolt keretlen feature-oket.

Az első install után letakarítottam a start menüt (vagy minek hívják), és uninstalltam az appokat, amelyek nem kellettek, azóta úgy van.

- Allandoan leszedni a Windows Store ikonjat a talcarol, mert mindig visszakerul.

Az a baj, hogy fogalmam nincs, miről beszélsz, lehet, hogy volt ilyen, amikor 4 éve felraktam a 10-est, de azonnal mindent lekaptam a tálcáról, azóta sem láttam.

nem azt mondom hogy akkor innentol hasznalj Ubuntut a Win10 helyett. Csak azt, hogy -ugy altalaban veve- a Win10-et tobbet kell tutujgatni mint az Ubuntut (amit kb. semennyire se kell).

A fentiek alapján sejtheted, hogy nekem valamiért nem kell tutujgatni. Annyira kellett régen nagyon odafigyelni, hogy a 1909 előtt a teljes installt futtató feature upgrade-ek miatt a kézzel felpakolt és beállított ICC profilokat újra be kellett állítanom.

Nem azt állítottam, hogy ez egy megoldhatatlan probléma, hanem azt, hogy idegesítő.

Amikor először találkoztam vele, még viszonylag új volt az eljárás, nem adott rá a google sem találatot, mindenhol a korábbi, kattintgatós módszert írták, ami már nem működött. + be kellett bújnom miatta az asztalom alá.

Ubuntun a Firefox es a Dropbox nem tolja magat a kepedbe. Windows-on az Edge es a OneDrive meg de.
Ubuntun a Firefox es a Dropbox siman eltakarithato. Windows-on az Edge es a OneDrive meg vagy nem takarithato el, vagy visszamaszik.

p.s.: a Dropboxnak nem kell az operacios rendszerrel osszedrotozott "social" ID.

echo crash > /dev/kmem

Egy vicc jutott eszembe. Tanítónéni kérdezi, hogy kinek mi hiányzik otthon. Pistikééknek egy nagyobb TV, Juliskáéknak egy jobb autó. Mórickáéknak semmi. Tanítónéni: hogyhogy? Móricka erre: tegnap este apukám hazajött részegen és belehányt a szekrénybe, erre anyám azt monda: "már csak ez hiányzott".

Most már minden megvan, semmi se hiányzik.

:wq

Én a helyet nem értem. A visszajelzések alapján a kutya nem indít ma már WordPad-et. Ha pedig így van, akkor miért onnan hiányzott ez a feature? Mire számítanak e reklámok kapcsán?

Vagy netán a telemetria azt mutatta, hogy a WordPad egy gyakran használt funkció?

trey @ gépház

WordPad-et kábé csak akkor nyitnak a userek, amikor rákattintanak valamire, de szarul vannak konfolva a program asszociációk és a WordPad nyitja ki. Én legalábbis még csak ebben a kontextusban találkoztam vele. Viszont így elég sokszor kinyílhat a program ahhoz, hogy komoly reklámfelületnek számítson LOL

Uh, 22+ évvel ezelőtt, volt, hogy nálam 12-15 példányban futott. Valamit rtf formátumban kellett editálni. Ha meg feszülök sem emlékszem, miért kellett paralel ennyi szövegszerkesztő, de azt tudom, hogy az akkori környezetben a Word-öt nem bírta a gép ennyi példányban futtatni, vagy ennyi állomány megjeleníteni stb. Egy lightos kis formázós szövegszerkesztő. Akkor jól jött. Hogy most csak a reklámok nézegetésére alkalmas, nem tudtam. :-D Vagy annak a neve Write volt? Jujj de régen láttam ilyeneket.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

de szarul vannak konfolva a program asszociációk és a WordPad nyitja ki

Miért is? Alap volna, hogy ott figyel egy átlag felhasználó gépén egy fizetős irodai csomag?

Én személy szerint két év után most jutottam el odáig hogy telepítsem, mert egy olyan docx-et kaptam az OEP-től, amivel a LO nem birkózott meg. (űrlap kitölthető mezőkkel).

Más kérdés, hogy erre miért nem pdf-et használnak, és miért feltételezés hogy mindenkinek van otthon egy fizetős irodai csomagja, ebbe ne menjünk bele.

Viszont ha nem ilyen kacifántos doksit kapok, simán jó lett volna a wordpad is a feladatra. Tehát miért is csak akkor nyitnak?

szerintem csak nem akarnak lemaradni a google után :)

szerintem a lockscreent meg az asztalt kellene reklám felületként hasznosítaniuk, természetesen megindokolva, hogy mivel vidámságot nyújtó képanyagot továbbítanak, igazából ez a depresszióra hajlamos felhasználók élményének javítása céljából történik :), de aki szeretne egy kiegészítő előfizetés keretében beállíthat statikus hátteret :)

btw szerencsére a wordpad-et sose használtam semmire, de a trend aggasztó.

Nem, szerintem semmit nem kéne reklámfelületként hasznosítaniuk. A Windows fizetős termék, nem is olcsó. Ne szivassák azt, akik fizetett érte. Egy ingyenes verziótól el tudnám fogadni, hogy reklámok vannak benne, de egy Win10 konkrétan 30-80 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, ha ez nem fedezi a Win10 fejlesztésénak az árát, akkor ne reklámbevétellel egészítsék ki, hanem a rolót húzzák lefelé.

Hála az égnek sok éve Linuxon vagyok, ilyen izgalmas reklámot az arcba nyomatós, meg telemetriás-kémprogramos feature-ökről lemaradok, semmi regisry-bűvölés, nem tekeri a gépet mindenféle P2P frissítés, vírusirtó, nincsenek toolbarok, vírusok. Húzok is gyorsan vissza a kövek alá.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

ha ez nem fedezi a Win10 fejlesztésénak az árát, akkor ne reklámbevétellel egészítsék ki, hanem a rolót húzzák lefelé.

Egy ideig biztos, de a Windows most már rolling release, nem lesz következő kiadás aminek a költségét kitermeled és akkor fizet megint mindenki. Elvileg. 

Ja, csak a gyakorlatban elenyésző ember fizet érte ennyit, többség valamilyen mennyiségi licencben kapja meg vagy a géppel együtt valami potom pénzes licencért, ami be van építve a termék árába.

ilyen izgalmas reklámot az arcba nyomatós[1], meg telemetriás-kémprogramos[2] feature-ökről lemaradok

[1] https://hup.hu/cikkek/20200128/az_ubuntu_vegul_eltavolitja_az_amazon_we…

[2] https://twitter.com/lelff/status/1210619413885575168

https://www.bleepingcomputer.com/news/linux/ubuntu-reveals-desktop-tele…

https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux_…

https://www.ixsystems.com/community/threads/freenas-telemetry.43277/

https://telemetry.mozilla.org/

https://mmohrhard.wordpress.com/2017/05/02/libreoffice-crash-reporting-…

https://community.kde.org/Policies/Telemetry_Policy

Stb. Tovább nem keresgéltem.

semmi regisry-bűvölés

Aha, a /etc -ben fájlok vannak Így már minden oké! :D

nem tekeri a gépet mindenféle P2P frissítés

http://manpages.ubuntu.com/manpages/bionic/man8/apt-p2p.8.html

vírusirtó

Akkor ez miért létezik: https://packages.debian.org/search?keywords=clamav&searchon=names&suite… ? :)

nincsenek toolbarok

Mert az egyébként nem egy böngésző feature volt... :D

vírusok

Erre azért less rá egy pillantást: https://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware

Valamiért nagyon fáj ott Redmond-ban ennek a kiba Bing-nek a kudarca. Ezelőtt 10 évvel is szar volt. Tisztán emlékszem, mikor MSFT-os projectmanager mutogatta milyen fasza jól működik ez a Bing, mindent megtalál vele az ügyfélnek azonnal. Kérdezem tőle ez vajon csak azért van, mert a legutolsó össznépi gyülin Ballmer ráparancsolt a teljes corporate brigádra, hogy most 3 hónapig kötelesek bing-et használni akinél meglátja a guglit azt kirúgja? Nem volt válasz.

Mai napig nem találom meg vele a saját oldalukon (AKÁRMI.microsoft.com) amit keresek. De helyette a legextrémebb irreleváns marhaságokat listázza 100 oldalig görgetve. Gugli meg első max. 3-4 találaton belül hozza pontosan azt amit akatok.

Ez egy nagyon jo irany. Igy legalabb amikor behozzak a nativ munka kozben felugro popup hirdetest*, akkor a nyavajgoknak lehet mondani, hogy dehat a Wordpad hirdetesei sem zavattak senkit, ez most csak egy kicsivel mas.

 

* aminek a bezaro gombja "veletlenul" a GWX -bol szarmazik, ergo az X -re kattintva automatikusan megrendeli az accountodra a hirdetes targyat.

Szerkesztve: 2020. 01. 23., cs – 11:08

Ebben benne van az Apache Software Foundation is???  :))

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

:D hígul a szar :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.