Intel hangkártya recsegés

Debian Buster-en jött elő, hogy a hang rendszeresen recsegett hangfájlok indulásakor. Mivel (a systemd-hez hasonlóan) sokan szidják a pulseaudio-t, elsőnek arra gyanakodtam. De nem az volt a hibás, eltávolítása után is fennállt a probléma. Az ok az alaplapi Intel hangkártya alapértelmezett energiatakarékossági beállításában rejlett.

tl, dr - ide:

/etc/modprobe.d/audio_disable_powersave.conf

kell beírni ezt:

options snd_hda_intel power_save=0

A megoldás forrása és részletes kifejtés:

Stop audio pops on Intel HD Audio

Hozzászólások

Hm, jo otlet! Elsore azt hittem hogy a beep_mode=1 megoldja majd ezt, de kiprobaltam es sajnos nem :/

Hmm, nálam csak bt fülesen van ilyen, audio jack-en nincs. De ezt eddig a bt energiatakarékosságának a számlájára írtam, azért bookmarked, utána kell nézni :)

Ha vezetékesen nem jelentkezik a probléma, csak a bt eszközön, akkor ez inkább a bt energiatakarékosság miatt lehet szerintem. Vezeték nélküli egérrel volt hasonló problémám, valamennyi ideig mozdulatlanul hagyva, majd újra használva kb. 1 másodperc volt, míg újra beindult.

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Könyvjelző

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Szerkesztve: 2020. 01. 26., v – 16:33

Ez vicces. Pont ma futottunk bele, hogy a VLC némelyik filmnél, ha  huzamosabb ideig nincs semmilyen zene vagy zaj, akkor kattogni kezd. Beütöttem a fentieket, reboot, és elmúlt.

https://www.youtube.com/watch?v=--XdLpSBWEE

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "