Ezért se fáradj be a hivatalba!

Ugye, egyesek szerint az ÁNYK szar, az ügyfélkapu fos, de én mégis egyre több dologra használom a karosszékemből sikerrel, Linux alól. Most éppen az ORFK_RI-0600 kérelmet adtam be kb. 3 perc alatt.

#worksforme

Hozzászólások

Szerintem nem rosszabb mint máshol. A yorkiet pont azért kell védeni, mert nem harci kutya. Az egész kutya akkora mint egy nyúl (4 kg), de mivel terrier, ugyanaz a szoftver fut rajta mint egy pitbullon. Mivel nem támogatom az állatok kasztrálást, kevésbé nyugodt mint nagyobb társai. Éppen ezért simán leoltja a nálánál 10x nagyobb kóbor ebeket is. Vagyis, valamivel távol kell azokat tartani. Természetesen, sosem lehet tudni, hogy ki ólálkodik éjjel 11-kor egy parkban, ezért jobb az óvatosság. Xanaxra nincs szükségem, jók az idegeim ;)

trey @ gépház

Nekem? Ezt pl. egy kriminálpszichológus mondta (kiemelés tőlem): 

majd egy bozótvágóval szörnyű mészárlásba kezdett a megyeszékhely közepén. A férfi nem tudta elviselni, hogy barátnője elhagyta, ezért annak új párjával együtt látványosan megbüntette őket.

Bilkei Pál véleménye szerint a hasonló tragédiák egyértelműen következnek abból, hogy a Gyurcsány-kormány 2007-ben bezáratta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet (OPNI).

 De, nyugodtan vitatkozz vele, csak tényeket ne felejts majd el felsorakoztatni.

trey @ gépház

Nem lehet, mert a jogvédők fénykorukat élik. Cigányoknak munka nélkül pénzt, börtönlakóknak kártérítést, a Győrben gyilkolóhoz hasonlókat idő előtt (élete vége előtt) kiszabadítani, a bolondokat meg futni hagyni. Ezt a világot gyártjátok ti.

trey @ gépház

"Győrben gyilkolóhoz hasonlókat idő előtt (élete vége előtt) kiszabadítani, a bolondokat meg futni hagyni. Ezt a világot gyártjátok ti."

Csak szólok, mielőtt még nagyon belelendülsz, hogy a feltételes szabadláb feltételeit a fidesz gyengítette le 2013-ban úgy, hogy az életellenes bűncselekményt elkövetők is engedményt kaphatnak büntetésükből, így a gyilkosok az eredetileg kiszabott szabadságvesztés 2/3-ának, visszaesők esetén 3/4-ének letöltése után szabadulhatnak. Most meg a bírókat próbálják emiatt lejáratni.

 

Tudnál adni erre valami hivatkozást? Bár a szálindító szempontjából - hogy miért kell önvédelmi megoldás ma az utcákra - majdnem mindegy is, hogy 75%-ban a civilek, 25%-ban az aktuális kormány miatt.

Hozzátenném, hogy ez a kormány tett azért, hogy a jogos önvédelem sokkal keményebb lehessen. Erre számtalan linket találhatsz az interneten.

trey @ gépház

"Tudnál adni erre valami hivatkozást?"
2013-as btk módosítás.

"Bár a szálindító szempontjából"
Ja, most már mindegy. 2 hozzászólással feljebb még nem volt mindegy, mikor lehetett mondani, hogyi "TI".

"Hozzátenném, hogy ez a kormány tett azért, hogy a jogos önvédelem sokkal keményebb lehessen. "
Tisztában vagyok vele, ez egyike azoknak az intézkedéseiknek, amivel maximálisan elégedett vagyok. 
 

Linket. Pontos linket. Arra, hogy a bíróságoknak ki kell engedni a gyilkosokat a börtönből.

Ja, most már mindegy. 2 hozzászólással feljebb még nem volt mindegy, mikor lehetett mondani, hogyi "TI".

Kiemeltél 4 állításból egyet, amin rugózol, de még mindig nem adtál rá konkrétumot. Minek is hívják ezt? Mazsolázgatás? Azért, mert egybe beleálltál 4 állítás közül, már azt hiszed igazad van az egész témában? Jézus, ez komoly?

trey @ gépház

"Arra, hogy a bíróságoknak ki kell engedni a gyilkosokat a börtönből."

Egy szóval sem mondtam, hogy KELL. Csak annyit mondtam, hogy 2013-ban a fidesz módosította a btk-t és határozta meg a feltételes szabadon bocsájtás feltételeit és hagyta meg a lehetőséget a gyilkosoknak is. Tehát oda mutogass az ügyben. És egy bíró is csak a törvények alapján tud eljárni.
 

Kurva nagy tévedésben vagy! Már 15 éve is leírtam, hogy semmi baj a cigányokkal, köztük nőttem fel. Volt itt olyan, amelyik pont amiatt támadott engem (nincs új a nap alatt), mert cigányul is beszélek. Valamit te itt rohadtul benézel, kérlek próbálj a témára koncentrálni, mert ez a vagdalkozás a HUP archívumának fényében minimum vicces.

trey @ gépház

Azért én emlékszem a fagyállós gazdára. Nem volt evidens hogy nem kap börtönt. Kellett ott a jogi manőver és így is meghurcolták.

De a szomszédom még mindig beszokott járni a rendőrörsre nyaranta feljelenteni magát, ha egy-egy zöldség permetezés után egy héttel az utcavégi hiperpigmentált svéd etnikum összeszedte a kerjében a veteményest. Csak azért hogy ne lehessen szándékos mérgezéssel megvádolni...

Sic itur ad astra!

Az egy kicsit más dolog, hiszen nem tettenérés közben és nem az életére törő faszokkal kínlódott. Ott konkrétan el akarta venni az életét annak aki anyagi kárt okoz neki. Nehéz kérdés amúgy és értem az indulatot is, de előre gondolhatott volna arra egy percig, hogy ezek literszámra isszák majd ez etilént.

Ki kellett volna baszni két-három komondort, vagy csak kimenni este riasztófegyverrel, vagy akár igazival, és minimum tetten érni őket. Amikor megindulnak felém akkor simán lőnék. Először a levegőbe, utána célra. Szerintem bármelyik megoldotta volna a dolgot.

Vagy csak ki kellett volna tenni egy kurvanagy táblát az ajtóra, miszerint "NEM BOR, HANEM MÉREG". Bár akkor meg az lett volna, hogy nem tudnak olvasni. Nehéz ügy, de semmiképp nem egyértelmű és nem azonos azzal amit Trey írt.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az ugye meg van, hogy nem a mondadodra reagaltam, csak jeleztem hogy neked mindenrol a Feri jut eszedbe.

Ismered a viccet amiben a szexmanias, a neki mutogatott nonfigurativ kepekre mindig ravagja, hogy punci. Az orvos megallapitja, hogy menthetetlen az illeto. Erre a paciens felhaborodottan kozli, hogy a doki szexmanias, hiszen o mutogat egyfolytaban obszcen kepeket.

Egy picit te is ilyen vagy, csak te a Ferire ugrasz.

Azt mindjárt gondoltam, hogy nem a lényegre reagáltál, mert ha megtetted volna, legalább addig jutottál volna mint Poiesz, aki legalább próbálkozott. Az ilyenek, mint a Gyurcsány, addig jutnak az ember eszébe, amíg ki nem takarodnak a közéletből. Egyébként, nem ugrottam, hanem felemlegettem egy ismert, "sikeres" intézkedését. Beszélhetnék pl. az UFÓ-fejű, motyogó faszról is (Horn Gyula), de nem sok értelme lenne, mert már nem él, az aktuálpolitikára nincs sok hatása. Ellenben a sírós-táncoló bohóccal, Ferenccel, meg kedves nejével, Ferencnével.

trey @ gépház

És akkor itt van még a migránserőszak kérdése:

Megerőszakolt egy egyetemista lányt egy szomáliai menekült a bulinegyedben

A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi a lányt védeni próbáló amerikai férfira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről.

trey @ gépház

Az a baj ezzel, hogy ilyen történetet milliót lehet találni, ahol a tettes nem menekült.Tehát nem is nagyon van a származásának relevanciája. Kivéve persze, hogy most kell az idegengyűlöetet kelteni, és a média úgy migránsozik, hogy ha ugyanígy cigányoznának, akkor mindenki fel lenne háborodva...

Csak épp egy politikus esetében annak, hogy ő politikus, szerepe van a lopásnál. Más a nagyságrend, a felelősség, a társadalmi szerepvállalás. 

Addig egy erőszak ugyanolyan rossz dolog attól függetlenül, hogy egy magyar, orosz, francia, vagy szomáliai teszi. Hacsak nem azt sugalljuk, hogy az, hogy szomáliai a csávó, megváltoztatja a bűne súlyát.

Ha meghivnak vendegsegbe, es megeroszakolod a hazigazda lanyat, az mindegy, mert csinalhatta volna a hazigazda is?

Ezt a szarkenegetest fel nem foghatom.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ha meghivnak vendegsegbe, es megeroszakolod a hazigazda lanyat, az mindegy, mert csinalhatta volna a hazigazda is?

És hogy nyomatékosabb legyen, előtte bedrogozol, majd a házigazda segítségére siető, szomszédnál levő külföldi vendéget is jól szájba baszkodod. Na, ezek ellen a trógerek ellen (is) kell önvédelem ma.ű

Semmi baj azokkal egyébként, akik nem így gondolják. Ők vigyenek este a kutyasétáltatáshoz a zsebükben önvédelmi megoldás helyett egy banánt. Hátha az is elég lesz ;)

trey @ gépház

Nem változtatja meg a súlyát - de azt mégsem mondhatod komolyan, hogy mindegy a származása - csak azért, mert nem szaladt el. El sem akartam hinni amikor olvastam.

Egy másik probléma, ahogyan az érkezők eredeti kultúrájában az asszonynak otthon annyi szava van, mint az épp lábtámasznak használt kiszuperált szünetmentesnek alattam. Meg kb. annyit is számítanak, akármilyen értelmezésben. Ezért (is) maradnak otthon, és ha fegyvert kell fogni sokszor az asszonyok harcolnak, nem a beszari férj-"uruk". A fentebbi erőszakolós esetnek is ez az egyik melegágya, dehát a metoo meg a csecslengető félmeztelen-feminista mozgalmakat ez annyira nem zavarja. Vagy csak nem hallom, szóval fixme. De ha femin. saját nemzetéből valaki csak komolyabban stíröl egy formás segget a cégnél akkor "jááájde ki vagyunkmár használva".

Amúgy van még probléma dögivel, csak egy részük szerintem nem megoldható, más részük pedig drasztikus megoldásokkal lenne gyógyítható - emiatt meg azok is szívnak, akik amúgy egyikben sem lennének érintettek. Szerintem ezt a megelőző-gyógyító feladatot nem a mi dolgunk megoldani. Segíteni emberségből persze lehet a dolgon, de ilyen előzmények és körítés után én feltétel nélkül és főleg vakon nem tenném.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Egyebkent partpolitikatol fuggetlenul, hogyan kellene ennek kineznie?

Marmint konkretan, nehany cimszoban osszeszedve milyen intezkedesekre lenne vajon szukseg? Honnan szedunk ossze annyi magyar (mint idegennyelv) tanart, aki az o nyelvukon is beszel? Hol fognak lakni (v.o. jelenleg magyar allampolgarok szamara sincs eleg hozzaferheto lakas)? Hol fognak dolgozni, nyelvtudas nelkul? Hogy lesz ez tobb generacion at fenntarthato integracio (ertsd: johiszemuen erkezo bevandorlok gyerkei/unokai, akik nem latjak, otthonrol miert kellett eljonni, es idealizalnak egy eszmet)?

Oke, fogadjuk be a menekulteket, segitsunk rajtuk, eddig rendben van. Nagyon szep, emberi reakcio (nem szarkazmus). Tfh hogy az EU visszaoszt valamennyi fejpenzt a befogadott emberek utan. Mi a kovetkezo lepes? A videki melyszegenyseg helyzetet nem tudjuk rendezni, akikkel raadasul egy nyelvet beszelunk.

Elmondom neked mi a következő lépés. Nem nagyon kellene velük foglalkoznod, mert hétfőn befogadod, kedden már a Csalagútból szedik ki, ahogy megpróbál az UK-be beszökni. Ugyanis ezek nem menekültek, hanem gazdasági migránsok, akik nem ide készültek, hanem oda, ahol a szociális juttatások (lefordítom: segély) minél nagyobb.

trey @ gépház

Az erőszak az áldozat számára talán ugyanolyan rossz, de a társadalom szempontjából a szomáliai és a magyar erőszaktevő nem egyforma. Ha magyar magyart ver pofán Budapesten, akkor egy polgártársát veri pofán. Ha egy magyart egy szomáliai oltalmazott ver pofán Budapesten, akkor a keblére ölelt kígyó mar belé. Nagyjából ez a különbség.

:)

Írjam minden írásod alá hogy kormánypárti szélsőjobbos talpnyaló? Na látod :) Legközelebb próbálj meg értelmes érveket ahelyett, hogy jelzőket aggatsz.

Próbáljunk meg egy értelmes kommunikációt:

Kérlek fogadd el, hogy nem csak a két véglet létezik. Amit te képviselsz, és ha bárki nem ért egyet bármivel veled, az ballib. Én pl nem pártolom a bevándorlást. Na bumm. De a démonizálást és gyűlöletkeltést se ami megy. Sok dologban meg konzervatív vagyok. Viszont azt gondolom, hogy ha a (nem szélsőséges) média nagyon ügyel arra, hogy ha egy roma lop, tesz erőszakot, akkor ne legyen cigányozás, akkor az is belefér, hogy ne legyen migránsozás.

Attól, hogy van új feature, attól még lehet másik feature buggos :).

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Amikor Simicska-papa volt, ennyire nem háborogtak - pedig ott még képlékeny politikai ambíciók is voltak a háttérben. Nem mentségként írom hiszen hányok mindtől, ámde az öreg Simó elég veszélyes volt. A ruszkik nélkül szerintem még most sem lenne takarékon.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Néha nagyon sajnállak trey, hogy mindig úgy érzed, neked meg kell mondanod a frankót és egyébként full hülye mindenki akinek esetleg más véleménye van, mert az természetesen nem a sajátjuk, tehát baromság. Máskor meg emlékeztetem magam, hogy fölösleges, csak simán le kell szarni, mert ilyen vagy.

Nem tudom, hogy ez szomorú gyerekkor, kis bot vagy simán csak nárcisztikus személyiségzavar következménye. Viszont biztosíthatlak, hogy ezen az x. motor és y. puccos óra sem fog segíteni, sőt az sem, ha már unalmasak a szakmai témák, ezért indítasz pár flame témát, hogy legyen hol trollkodni.

Nem tudom, hogy nálam mi, de nálad? Ez itt nem egy ilyen frankó megmondás, amit éppen kritizálsz? Egyébként, annyira látszik, hogy mi bassza itt velem kapcsolatban a csőrötöket! Mi lenne, ha nem engem analizálnál, hanem te mennél el egy szakemberhez és kérdeznéd meg, hogy mi a te saját problémád?

trey @ gépház

Nem mindig van mindenben igazad. :-]

(Amúgy a Niszesek akik a mohut is fejlesztik nagy része Kopintos volt akik pedig kormányokon át íveltek; a vezetők minden rezsimben szétlopták a jómunkások meg mindegyikben igyekeztek jól dolgozni.)

… most people don't plan to fail - they fail to plan
---
* Origin: LifeForce WHQ (2:370/15)

Pont ugyanezt csinálod csak pepitában, az aktuális propaganda szövegeket szajkózod. Lásd itt lejjebb a "cigányoknak munka nélkül pénzt adni". 

Nem munka nélkül kapnak pénzt, kártérítést kapnak, pert nyertek, jogállam van ugye -> még a nagyfőnök szerint is. Csak ti olyan jogállamot szeretnétek, ahol kényetek-kedvetek szerint bizonyos embereket, csoportokat random szempontok vagy aktuális üzleti/politikai érdekek szerint ki lehet vonni "a jog mindenkire egyformán vonatkozik" képletből. 

Ha holnap a soros helyett a jancsibohócot kezdené szajkózni a közmédia, mint közellenség, akkor te is azt szajkóznád itt. Aki nem ért egyet az meg egyből jancsibohócügynök lenne. Tökmindegy, hogy a jancsibohóc valójában egy képzel ellenség és pont azért kreálják, hogy ezzel foglalkozz.

Ó, jaj, senki sem mondta, hogy nem kell kárpótolni a balosok alatt szegregált cigányokat! Csak nem kp-t kell nekik adni az elmaradt oktatás miatt, hanem oktatást. Ugyanis, attól nem fogja megtanulni leírni a nevét (a cigányasszony mondta a TV-ben, hogy szegények még a nevüket sem tudják leírni), hogy kapnak 2 millió forintot, amit már fejben el is költöttek autóra stb. Elmaradt oktatás helyett oktatást kell adni.

Tudod ezt te is...

trey @ gépház

"Ó, jaj, senki sem mondta, hogy nem kell kárpótolni a balosok alatt szegregált cigányokat! Csak nem kp-t kell nekik adni az elmaradt oktatás miatt, hanem oktatást."

Szép csúsztatás a balosok alatt. Maximum akkor kezdődött a dolog. De ez tökmindegy amúgy.

Egyrészt, nem az elmaradt oktatás miatt kapnak kártérítést, hanem a szegregáció ténye miatt. Másrészt jogerős ítéleteken nem lehet csak úgy változtatni, az egész ügyben ez a legfontosabb, nem az, hogy tulképp te vagy én egyetértesz-e a kártérítés mértékével, meg még csak ne mis az, hogy a pert milyen szervezet (soros!) indította. Átment a bíróság több szintjén, jogerős ítélet van. Az milyn ,hogy egy jogerős bírósági ítélet ellenére egy miniszterelnök kimondja, hogy nem fizet az állam? Jogállam? Ő a bíróságok fölött áll vagy mi? Ennek az az üzenete, hogy tökmindegy mi a törvény, tök mindegy mit dönt -adott esetben a Te javadra- egy bíróság. 

Nem érdekel a bíróságok felé terelésed, ahogy téged sem érdekel (nem meglepően), hogy honnan kezdődött. Analfabétának nem pénzt kell adni, amit egy hét alatt elver, hanem oktatást. Mert két hét múlva, amikor felélte a pénzt, ugyanott áll analfabétán.

trey @ gépház

"Analfabétának nem pénzt kell adni, amit egy hét alatt elver, hanem oktatást. "

Ezzel -általánosságban- egyetértek, de itt a konkrét esetről volt/van szó. Nem "csak úgy" kapnak pénzt puszira, hanem azért, mert az állam jogot sértett és beperelték (tudod: jogállam) és megnyerték a kártérítési pert. És pénzbeli kártérítést ítéltek meg nekik, a hatályos törvények alapján. Ez van. Majd ha az lesz a törvény -a lehetőség megvan rá-, hogy ilyen esetben nem lehet pénzbeni kártérítést megítélni, csak szolgáltatásokat, akkor majd az lesz, csak akkor majd másokra is ez vonatkozik.

 

Érdekes, amit mondasz, én nem hallottam arról, hogy az érintett cigányok pénzért pereltek volna, vagy egyáltalán pereltek volna. "Jogvédők" kezdték az egészet, ha valaki pénzt kért, azok ők voltak. Annyi eszük lehetett volna, hogy elmaradt oktatásért nem pénzt, hanem oktatást kérnek. Persze, csak akkor, ha valóban ésszel jártak volna el, jót akartak volna stb. De itt a cél nem ez volt, hanem a hangulatkeltés.

trey @ gépház

Ezen a ponton látványosan megmutatkozik, ahogy a feltápolt jogvédő szervezeteknek valójában nem kell jogot védeni - legalábbis tök praktikusan el tudnak bújni a jogvédelem álcája mögé.

Szóval ha úgy akarják, akkor *csak* a saját pecsenyéjüket sütögetik (esetleg a piramis teteje felé bárkiét), és nem restellik odadobni pl. a cigányokat a frontvonalba. Tehát saját érdekeiket szem előtt tartva összeengednek két akárkit és a jó szerepében tetszelegve végignézik a meccset. Hmm honnan olyan ismerős ez.. öö jjjah! Az USA épp így exportálja a demokráciát :/ és végül mindenki szop. Szóval jaja, a cigányoknak eszükbe nem jutott volna a saját településük ellen fordulni és két évnyi működési költséggel támadni, szóval bele kellett ugatni távolról. Még két ilyen húzás szerintem és az ilyen szervezetek is meg lesznek szűrve és jelölve. Sajnos még akkor is, ha nem tartoznak eme förtelmes körhöz. Dehát mindenki, mindenki szopni fog.

Amúgy egészen mellbevágó sztorikat hallani: írástudatlan gyereket nem akartak betenni egy többedik osztályos érett évfolyamba, mert rohadtul nem értett volna semmit. Rém bűnös hitlerista népség. Vagy nem. Esetleg uszodába menet nem volt a gyereknek úszódressze, és nem engedték (minimum félnapos) alsógatyában úszkálni a csúnya rossz rasszistákok. Tényleg döbbenetes amiket mondanak - mármint az, hogy ilyen előzmények után egyáltalán van pofája bárkinek szomorkodni az elmaradt pppénzecske után. Bár ahogy tudom pl. Szögi Lajos családja is kénytelen elviselni a t= "késést", szóval ez van.

Tudom tudom, mindjárt jön valaki és én is rossz náci leszek, meg fasiszta meg agymosott, meg fideszes. Meg a zorbán meg a ner, nomeg pénztároslőrinc és a stadionokban rohadjak meg, vagy tudjam meg milyen a szarul szerelt kórházakban 4 ezerért felnőtt mellett alukálni. Talán M1-et nézek és arra verem, kormánypropagandát hányok álmomban is. Remélem nem hagytam ki semmit, nem venném a szívemre ha bárkinek agyalni kellene valami faszságon, szóval tessék csak tessék.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Elbújni a jogvédelem álcája mögé. Ez tényleg ilyen fideszes duma.

Az USA épp így exportálja a demokráciát :/ és végül mindenki szop.  Előtte pedig milyen jó volt.

Volt olyan, hogy oktatást kértek, de mire eljutott hozzájuk a pénz ellopták. Szóval nem ér el a pénz. Aláíratnak velük bármit bagóért. Elolvashatnák ugye.., de te sem olvasol csak te szerencsés vagy.

Nem tudok kormánypárti médiumokból idézni ami azt írta meg, hogy hogy lopták el a cigány önkormányzatok pénzét vagy a felzárkóztatási programok milliárdjait.

Kint pedig -2 fok körül volt ma Debrecenben. Ez is fideszes duma, hiszen ők is elmondták ma valószínűleg. De még Fletó dumája is lehet éppen, ha ma a tényekről talált volna beszélni valamely körben.

Az USA általi demokrácia-export jóval előbbre tehető, mint hazánk vesszőfutása. Emiatt-, és a keleti-északkeleti szomszédaink miatt fals megítélést is adhatna, de megiscsak meg kellene kérdezni mennyire örültek az exportált "demokráciának" akiknek nem volt a szomszédjában méretes ruszki fennhatóság és szerencsétlenségükre volt valami nyersanyaguk - vagy csak annak közelében éltek. Akár a XX. század előjén, nem is kell 21. századra gondolni, később meg akár az USA-tól többezer kilométeres távolságban harcoltatni idegeneket.

Háát, az ellopásról annyit tudok mondani, hogy ezt Flóri testvérükkel kellett volna lebokszolniuk akkor jogosan, nem most bokszolni 100 miskáért mással. Hogy aztán a nem cigányok is cigányszinten élhessenek tovább egy részben kiüresedő településen. De ha valakinek ez adja, akkor hajrá - már csak meg kell hajolni a "testidegen" szervezetek ezirányú szándéka előtt. Hiszen fő a feszültség, anélkül nem élet az élet!

 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Kalvi, a faszt se érdekli mit teszel el magadnak, hígan leszarom a fideszt, a ballikot, a szemklilövetőt, az "mszmp"-t, a folyosókon zárt ajtókról lepattanó vagy TV-székházban földön fetrengő gyíkokat, az értük sírókat, meg a tököm tudja kit. Ha nem büntetnének, és nem lenne lelkiismeretem sem, kilőném mindet mint a szart. Nálam emiatt nincs ŐK, nincs TI, emiatt engem nem tudtok rágcsálni. Az ilyesmit még Puzsér is érthetően elmondta. Érthetően. Ha ezt nem látjátok, nagyon készen vagytok. Én amúgy imádlak téged is, bárkit is, még az utolsó kommunistát is, sőt az utolsó rétiniggert, vagy az utolsó homokost is csókolom - ha a hazámért tesz ebben a kurvabeteg világban. A napfény ragyogja be az életed ezesetben, bármikor leszek a katonád - a gyermekem jövője miatt. Csakhát a zOV kurva találóan mondta: "jobban gyűlölnek engem, mint amennyire a hazájukat szeretik". Ha nem a te inged ne vedd magadra, de ez a mondat olyan, mint amikor méretes kalapáccsal rábaszok egy szögre nagy erővel: egészséges anyagba tövig megy, a betegben elhajlik... hogy igazgatni kelljen. Ez utóbbi hasonlat nem fideszes? Vagy mszmp-s vagy mittudomén mi? Nem olyan tipikus vagy valami amit rá lehet mondani? Nincs rá valami buzeráns idegen megnevezés, ami megvezeti azt akinek nincs 80-as IQ-ja sem? Vagy bárkit megvezet, aki májkrém+rakétáért is láncszavaz? Ejj ejj, azok az üres borítékok, mindig 1db...

De ennyi poézis után rátérnék arra is, hogy kibaszott unalmas a 10 mondatból kiragadott félmondatokra reflektálni, főleg a mellébeszélés céljából falsul értelmezett kiragadott részletekre. Ezt többeknél is felböffent már pro és kontra, dehát rágcsáljátok akár Treyt bátran, róla is lepattantok mint a szar. Mint a büdös szar. Legutóbb már Trey és Kovi volt a *TI*, miközben nehéz két ennyire nem kompatibilis embert találni egy helyen mint MI: Trey és én. Dehát ilyen fajsúlyos kérdésekben a faszt sem érdekli a körítés, inkább össze kell zárni: szépen lassan már el kellene lesni ezt a technikát. A Fidesz megtette, és nyert a Jobbik vagy ballik vagy középlik vagy épp nemtudni-lik vitorlájából kifogott széllel további 5-10%-ot. Miközben amit ma ellenzéknek hív a pórnép az egy pár hiéna (bocs Márk) akik egymás elől eszik ki az eledelt, a prímszám-mágussal vezetve aki azt sem tudja milyen pártban van bazz. Kurvajó képlet..  lenne, dehát nem annyira jó.

Nem pont neked: valami terelés van még mára, vagy fél 11 körül megvagyunk ebben a szálban is? Ez amúgy jó terelésnek számít, ha "mégis" terelés volt amit itt írtam? Meddig kell gondolkozni a válaszon? Meglesz 24 óra? Egy kérdésnél több lesz? Egy fél mondatnál több lesz az alapja? Index-támogatótól jön, vagy olyantól akinek csak a pofája jár? Mondjatok valamit kedves "ellenerő" aki azt sem tudja mi ellen van, most már aztán igazán érdekel. És még csak most kezdek pálinkázni. Megeszlek mindőtöket vacsorára. TI-teket, T/2. Feldobott labda, nah gyerünk tündérkéim. Csapjátok le bazz, fentebb írtam mi lehetek a rugalmas értelmezés szerint.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Méretes vigyori arc van a végén meg minden, de végre valaki aki nem csak odaszól valami programozott faszságot fél napig gondolkodva és elszalad \o/ bolond te majdnem udvari bolond vagy.

Máskülönben vígan kimosom a szám akár száraz kutyaszarral, ha a saját nemzetemnek azt jónak látom. Főleg a saját véremnek. Csak mutasson már valaki valami jót, és nem a Gyurbány vonalon.
 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A korosztályodnak csak az emberlét örömei jutnak, az ország/nemzet/közösség esetleges felemelkedését nem fogjátok látni. Nem is igen lesz... A Nyugat csak a porban fetrengéshez képest felemelkedés. A többi égtáj sem az igazi. Szerintem vége, a magyar lélek elenyészik, ahogy lassan az összes többi is. Aztán az ember kiborgként szintet lép. Majd végleg gépbe migrálja az elméjét. Isten meg lekapcsolja a gépet. Persze addig még sok faszt be kell szopni. De legalább arra vigyázzunk, hogy niggerek* ne rakjanak seggbe! :D

* meg akartam magyarázni, de akinek elsőre nem megy át, annak hiába is mondanám, hogy ezek egészen más niggerek

:)

A normális az lett volna, ha kifizetik a pénzt és oktatást is adnak. Előbbit azért, mert jogszerű, utóbbit azért, mert ez az állampolgárok közös érdeke (tudom, nincs értelme, de mindenképpen meg kell próbálni, és a látszatnak is jót tesz (a nyugatiak egyik legfontosabb tanítása: adni kell a látszatra)). Kampányolhatnának, hogy bepótolták Gyurcsány mulasztását, de az ellenzékiek/civilek nem támadnák őket a jogállam hiányával. A cigánygyűlölők meg ugyanúgy triggerelve lennének. Ja, és sorosozni is lehetne, hiszen sorosbérencek segítségével perelték ki az adófizetők pénzét.

:)

Jaja, Pankóné, aki már akkor is az MSZP tagja volt, elfelejtett szólni. Most jött rá, hogy "jaj, szegény cigányok, mit tettünk velük!".

Bangóné Borbély Ildikó már akkor az MSZP tagja volt és felszólalhatott volna a szegregáció ellen. A szocialista politikus most azt mondta: nem szabad, hogy az ilyen esetekre csak évek múlva derüljön fény.

:D

trey @ gépház

ahol kényetek-kedvetek szerint bizonyos embereket, csoportokat random szempontok vagy aktuális üzleti/politikai érdekek szerint ki lehet vonni "a jog mindenkire egyformán vonatkozik" képletből. 

Számtalan példát tudnék mondani, hogy hol kerülnek ki csoportok a "jog mindenkire egyformán vonatkozik" képletből a Fidesz táborán kívül is.

#MarkusFTW

Szerintem a karosszektol van. Tudom, nekem is az van itthon.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Örülök és egyben gratulálok a szép sikerhez.

Nekem a héten kellett egy tökmindegy milyen űrlapot kitöltenem.
Technikailag mondhatjuk, hogy működött, csak idióták találták ki.

Főbb problémák:

  • repetitív adatok (több személy neve, címe, TB száma, adóazonosítója) a formanyomtatvány több blokkjában: se csekkbox, hogy "mint ahogy már korábban megadtam" se egy gomb, hogy "copy a korábban megadott adatokat"
  • kitöltés helyett nem lehet behivatkozni Ügyfélkapu regisztrációval rendelkező személy adatait (lehetne vmi UUID, amit fel lehetne venni pl. egy "családi címtárba" és akkor elég lenne csak behivatkozni)
  • most jön a legjobb vicc: kitöltés után, de beküldés előtt generál egy PDF-et, amit alá kell írni és íratni plusz még két tanú. Mint a XIX. században. És a tanúkat sem lehet "meghívni", hogy online átnézzék és digitálisan aláírják. Nem, nyomtatás, toll papír, scannelés, visszatöltés
  • és a második legjobb vicc: és ezt a nyomtatós-aláírós-scannelős-feltöltős szarakodást persze nem bírták már a nyomtatvány elején az első blokk kitöltése után az arcomba tolni, így amikor másnap be akartam fejezni a folyamatot, kezdhettem előről az egész szarakodást, mert nem maradt meg draftban amit addig csináltam.

Innen üzenem az összes bedrogozott csimpánznak, aki ennek a megvalósításában részt vett (teljesség igénye nélkül: megrendelő, szervező, fejlesztő, tesztelő, elfogadó), hogy idéntől egész életükben ilyen szarokat kelljen használniuk a pozitív változás leghalványabb reménye nélkül.

 

De örülök, hogy te örülsz és a létező legjobb világban élsz.

De örülök, hogy te örülsz és a létező legjobb világban élsz.

A beadásához:

  • ki kellett lépned a házból?
  • kellett járművet igénybe venned?
  • kellett sorba állnod?
  • el kellett viselni embertársaid aurádba való bepofátlankodását, testszagát stb.?
  • basztál el egy fél napot rá?
  • kellett inkompetens ügyintézőkkel harcolnod?

Na, látod! Van minek örülni. A Föld is jobban érzi magát és én is! Emellett a te szoftverergonómiai kényelmetlenségeid eltörpülő lófaszok. De sírj nekem folyót nyugodtan.

trey @ gépház

  • Ki kellett lépnem a házból olyan szempontból, hogy nem lehetett digitálisan végig tolni. Meg wattafák a nyomtatás aláírás scannelés?
  • Majd egy órát basztam el a felesleges baromkodás (tanúztatás, újrakezdés, szar UX) miatt
  • Inkompetens ügyintéző jelen esetben a szar workflow volt, BTW ők valszeg ugyanezzel szopnak, tehát nekik is szar.

 

Emellett a te szoftverergonómiai kényelmetlenségeid eltörpülő lófaszok. De sírj nekem folyót nyugodtan.

 

Toldi I/13 7-8

ez egy új fegyverre szól? csak mert a viselési engedély nem jár le, csak a fegyver műszaki tanúsítványa. 5 évente ha jól emlékszem.

Dehogy! Ez megvan már vagy 10 éve, de nem kértem rá sosem viselésit. Az előzőre volt, de akkor még sokkal szigorúbb szabályok voltak: egészségügyi, fegyverjártassági vizsga, barna kiskönyv mint az éles fegyverekre), de azt leadtam, mert akkor sok volt vele a nyűg, külön fegyverkazetta kellett, fegyvert, lőszert külön kellett tárolni, ellenőrizték is.

trey @ gépház

Hasznos dolog, de eléggé el van bonyolítva a használata és így szerintem sajnos az emberek nagy része ha akarná, se tudná használni, mert nem értené, mit kell csinálni. Az elmúlt hetekben édesanyámnak kellett nyugdíjügy miatt segítenem, mert a NAV ugyan feladta postán a kimutatását az elmúlt sok évről, de az csak nem akart megérkezni. Az ügyintéző elmondta, hogy át lehet állítani ügyfélkapus bejelentkezéssel a kommunikáció módját papírosról elektronikusra, de "Ő" ezt nem teheti meg, hiába kéri. Küldött is egy útmutatót, az adott oldalon még használati utasítás is volt, egy PDF formájában, hogy megjelenik egy gomb, amivel ezt meg lehet csinálni. Na, csak pont az a gomb nem jelent meg... :D Semmilyen böngészőben (asztali, mobil). De egy ÁNYK űrlappal meg lehetett oldani, de hogy egy hétköznapi ember ezt telepíti (meg valami Javát is mellé), utána letölti az űrlapot, azt is "telepíti', hogy meg tudja nyitni, utána kitölti (az űrlapon volt olyan mező, ami nem volt egyértelmű, hogyan töltendő...), aztán beküldi. Na, szóval ez azért eléggé nehézkes. Nem értem, ezeket az űrlapokat, miért nem lehet egyszerűen kiválasztani az Ügyfélkapuban, aztán ott bepötyögni és beadni.

Mondjuk meglepő (nyilván nem), hogy 2014-ben, amikor arról blogoltam, hogy nekem működik az ügyfélkapu és az milyen jó, akkor nem jött az ellencsürhe (amelyik nyilvánvalóan politikai okból jön), mert akkor még nem zavarta (mivel nem tudta), hogy milyen politikai nézeteim vannak. Annyira szar és aljas, amelyik itt állandóan ezzel jön, amikor az ember megemlíti egyszerűen azt, hogy valami működik neki.

trey @ gépház

Hmm ha ez tenyleg ennyi, en is kerelmezek egyet. Koszi!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az mondjuk érdekes lesz, mivel ha veszek mondjuk hétfőn egy Kimar 911-et annál a lowcost légfegyverekhez hasonlóan a MKHK nem papíralapú, hanem testbe mart azonosítójú és elektronikus adatbázisban tárolt. Ilyenkor az ügymenet nem tudod hogy van? Vagy rosszul tudom és fóliázott kártya az is?

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mivel nem ma kezdtem az ipart és volt néhány fegyverem már, nem javaslom azt a nagy batárt megvételre. Amikor az elsőt vettem még a '90-es évek közepén, én is azt hittem, hogy egy Beretta 92 nagyságú fegyver a tuti. Vettem egy Walther P88 Compact-ot. 1 kg volt majdnem. Ami olyan nehéz, hogy beleszakadtam majdnem a cipelésbe. El is adtam. A másik gond az volt vele, hogy mivel nehéz volt a szán, az gyengébb minőségű lőszerrel gyakran volt akadás, mert nem volt bennük egyszerűen erő, hogy felhúzzák a fegyvert. Vadászni kellett Umarex cuccot, mert azzal tesztelték, azzal volt megbízhatóbb.

Vettem egy kis revolvert, ami könnyű, mindig azonnal tűzkész, nem kell szarakodni, hogy lesz-e elakadás, ha nincs rajtam öv, a tokjában egy zsebben is elfér. Ráadásul a fő elemei (dob, elsütőszerkezet stb.) nem spiátterből, hanem acélból vannak, így egy örök darab.

Ha nem Rambózni szeretnél, hanem valóban önvédelemre kell egy megbízható eszköz, akkor átgondolnám ezt a fegyvert...

trey @ gépház

Nem vagyok otthon maroklőfegyver témában - de meglehet van benne egy kis rambózás jaja. Na nem a mérete miatt, hanem ez fegyvernek néz ki amit találtam. Ha van 2-3-4 forgótáras pisztoly amit érdemes lenne megvenni arról adhatnál linket. Mondjuk azt nem bánnám, ha nem a 100Ft-os diszkontos rózsapatronos gyermekjáték jutna az eszembe róla :) de szerintem tudod te ezt.

Köszi.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Amit ajánlok, az a Weirauch HW37 vagy a picit drágább testvére, a HW88. Utóbbi annyival jobb, hogy a váz nem spiáter, hanem alu. De a dob, elsütő szerkezet nem spiáter (mint az olcsó szaroknál), hanem acél. Pici és könnyű, megbízható. Számos teszt igazolja. Nekem 10 éve megvan, megfelelő karbantartás mellett örök darab. Ez nem mondható el pl. a táras cuccokról, ahol ha nem használod, ki kell tárazni, mert elgyengül a tárrugó a feszített állapottól. Az meg egyenes út az akadáshoz. Vagy több tárat kell használni. Nem kell elrettentő erejének lenni, ez nem arra való. Hogy miért nem, arról itt írtam részletesen.

A fenti cuccok egyetlen zavaró dolga lehet, hogy van, akinek kicsi a markolat. De semmi gond, mert Smith & Wesson J-Frame markolat kompatibilis cucc (valójában egy éles fegyver másolata) így az e-Bay-ről vagy bárhonnan tudsz rá akár combat markolatot is venni. Millió cég csinál hozzá. 

Felváltva tárazva CS/Pepper és megtettél mindent, hogy szembekerülve valami bohóccal, legalább esélyed legyen. Fentebb felmerült a "miért nem jó a gázspray" vicc kérdésekre nyilván válasz, hogy sose tudni mikor megy el a nyomás a flakonból, csak egyfajta hatóanyag van bennük: vagy CS vagy Pepper, így ha olyannal találkozol szembe, aki mondjuk az egyikre vagy másikra immunis vagy kevésbé hat rá, akkor nem volt szerencséd. Ha felváltva vannak a tárban, akkor egy duplázásra kap CS-t és Pepper-t is, aztán ossza be magának.

De nyilván nem állok le fotelhuszár infósokkal ilyesmikről vitatkozni. Belőled kinézem, hogy a fenti támpontok alapján azért majd tudsz bölcs döntést hozni :D

PS: ja és ha nem bohóckodni kell, akkor semmiképpen sem nikkel és egyéb sötétben csillogó dolgot veszel, hanem feketét, mert nem kell látnia a támadónak a sötétben, hogy mi ugrik ki a zsebedből. A nikkel vackokat hagyjuk meg az akciófilmek hőseinek és Hollywoodnak. ;)

trey @ gépház

Feketére gondoltam, ebben nincs eltérés. A tippeket mindenképpen köszönöm, hét közepe felé ránézek.

Amúgy mondanám, hogy vicces ez a jogi szabályozás, dehát inkább siralmas. Íjászattal kapcsolatban alkalomadtán A<->B között olyan távcsöves hideg lőfegyverrel közlekedem a hátamra kötözött tokban, amivel 5+10 mp előkészület után 70 méterről 30mp alatt elvéreztetős-halálos sebesülést lehetne okozni gyakorlatilag bármely nagy testfelületre lőve - a nemes szerveket nem is említve. A rendőr sem tudja elvenni tőlem. A meglévő szabályozást a versenyekhez szükséges MISZ kártya kissé "lazítja", sőt még baleseti biztosítást is jelent, emellett az évenkénti megújításánál rád sem néznek. Szó szerint. Félkezű-féllábú, félszemű és elmebeteg is megkaphatja egy perc vizsgálat nélkül. Maga a szabályozás pedig olyan, hogy üvölt róla: indulásra hozzá nem értő próbálta szabályozni. Ha valakinek elmenne az esze, könnyen vissza tudna élni a helyzettel, majdnem hangtalanul. De ez már nagyon mellékvágány.

Én örülök, ha a gázpisztoly legális viseléséig hasonlóan könnyen el lehet jutni, szóval élek vele. Még egyszer kösz, főleg mert a fene sem gondolta volna.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én örülök, ha a gázpisztoly legális viseléséig hasonlóan könnyen el lehet jutni, szóval élek vele.

Sokkal könnyebben, mint régen. Ma nem kell más, mint 2000 Ft, egy érvényes MKH kártya és a fenti űrlap kitöltve és beküldve az ÁNYK-n keresztül. Jó, van benne egy kis nehezítés, a számlaszámot, ahova utalni kell, azt ki kell nézni a hatályos jogszabály mellékletéből. De ez kb. az a szintű nehezítés, hogy a fogyatékokat (írni-olvasni nem tudó, egy jogszabályt értelmezni képtelen) kiszűrjék. Ha rajtam múlna, a fegyverjártassági követelményt megtartottam volna. Láttam én a vizsgán olyat, amelyik fegyverrel hadonászott és úgy baszták ki, mint macskát szarni. Korábban orvosi is kellett hozzá (nekem még mennem kellett), de az szerintem teljesen felesleges volt egy gázfegyverhez.

trey @ gépház

"Vettem egy kis revolvert, ami könnyű, mindig azonnal tűzkész, nem kell szarakodni, hogy lesz-e elakadás, ha nincs rajtam öv, a tokjában egy zsebben is elfér. Ráadásul a fő elemei (dob, elsütőszerkezet stb.) nem spiátterből, hanem acélból vannak, így egy örök darab."

HW88?

"...az ÁNYK szar, az ügyfélkapu fos, de én mégis..." - Persze van akinek jó a Windows Xp is még mindig, meg a kínai óra is mutatja az időt, mégis mások Rolexet vesznek és naprakész OS-t használnak.

A "kínai órának" is meg lehet a létjogosultsága. Pl. ha kimegyek gumicsizmában szart lapátolni, azt nem Rolexben teszem. Ha valamit el tudok végezni fél napos sorban állás helyett 3 perc alatt, azt nem nevezném szarnak.

Tudod, ez olyan, mint amikor Windows-huszár találkozik a Linux command prompt-tal. "Mi ez a szar?!"

Utóbbi sem nyalja fényesre a picsád, mégsem nevezném szarnak. Sőt, adott esetben egész hatékonyan lehet vele dolgozni. Ja, hogy van egy elég meredek learning curve? Hát mik vagyunk mi? Informatikusok vagy analfabéta bohócok?

trey @ gépház

Ismerősöm pár napja észrevette hogy miután több hónapja átíratta az autóját x nevéről y-ra, a gépjárműadó továbbra is x-nek jön. Telefonon felkereste a kormányablakosokat és kiderült hogy bár ő mindent jól csinált, sajnos az önkormányzat értesítése elmaradt a folyamatban az állami rendszer(ek) hibája miatt, így be kell hogy fáradjon, fizetnie kell 5000 forint költséget és akkor újra megcsinálják neki. Bemenés és 5000 forint kötelező, de azért elnézést kértek.

Nekem pedig egészen nyakatekert volt korábbi adóbevallást beszereznem (xml fájlban tudtam beszerezni az ebevről az adatokat, amiket az ÁNYKban kellett egyesíteni az üres bevallólappal, amit aztán PDF-be lehetett exportálni).

Vannak jól és szarul megcsinált ügyek és folyamatok, de az irány a pozitiv felé mutat, abban egyetértünk.

Ismerősöm pár napja észrevette hogy miután több hónapja átíratta az autóját x nevéről y-ra, a gépjárműadó továbbra is x-nek jön. Telefonon felkereste a kormányablakosokat és kiderült hogy bár ő mindent jól csinált, sajnos az önkormányzat értesítése elmaradt a folyamatban az állami rendszer(ek) hibája miatt, így be kell hogy fáradjon, fizetnie kell 5000 forint költséget és akkor újra megcsinálják neki. Bemenés és 5000 forint kötelező, de azért elnézést kértek.

Érdekes, én ezt így csináltam, szintén ügyfélkapun keresztül:

Bescanneltem és lefényképeztem a ma reggel, 07:46-kor készült adásvételit, beléptem az ügyfélkapun, a megfelelő linken elindítottam az alkalmazást, beírtam néhány adatot, a rendszer ellenőrizte. Feltöltöttem az adás-vételiről készült dokumentumokat, ellenőrizték és voilà! - egy perc múlva a gépemen volt az ügyirat, ami igazolja, hogy eleget tettem az előírt kötelezettségeimnek. Kiállította a Budapest, XIII. Kerületi Hivatal (BFKH) (AXIII), 1133 Budapest, 13. ker. Visegrádi utca 110-112. Mindezt úgy, hogy ki sem léptem a győri irodám ajtaján.

És kizártnak tartom, ha így csinálta volna, akkor a hivatalos visszajelzéssel a kezében befáradva 5000 forintot kellett volna fizetnie.

trey @ gépház

Ezt anno nekem a boltos megcsinálta.

neked mennyi az orabered? enyem biztos nincs annyi, de amennyit idot elbaszok ilyenekkel es helyette meloznek, osszejonne. te meg megcsinalnad helyettem, mert _nalad_ minden mukodik!

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerkesztve: 2020. 01. 20., h – 12:19

En ezt nem vagom, hogy mukodhet neked mindig minden.

En csak gondoltam benezek a magyarorszag.hu-n, hogy megis mit kuld a nav mar megint.

De egesz nap nem tudok belepni. Eddig 502-es hibat dobott. Nemreg rossz tanusitvanyt hasznaltak (*magyarorszag.hu-t a kau.gov.hu-hoz).

Mostmeg csak timeout van.

Pedig en is linuxot hasznalok:)

 

A weboldalak tanúsítványokkal bizonyítják a személyazonosságukat. A Firefox nem bízik az oldalban, mert olyan tanúsítványt használ, amely nem érvényes a(z) kau.gov.hu tartományra. A tanúsítvány csak a következő nevekre érvényes: *.magyarorszag.hu, magyarorszag.hu, *.mo.hu, mo.hu, *.hungary.hu, hungary.hu, www.magyarorszag.hu
 
Hibakód: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN
 

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2020. 01. 20., h – 15:11

Köszi. Jó tudni hogy lehet onlány is. Eddig azért nem intéztem mert lusta voltam bemenni.

Ui: Bár most nézném, hogy lehet ügyfélkaput regisztrálni onlány, SSL Error. Csodás.

Szerkesztve: 2021. 11. 23., k – 11:58

Újabb fegyver beszerzése okán ismét aktuális lett a dolog. Jelentem, tovább egyszerűsödött a folyamat. Már ÁNYK sem kell hozzá, az egész online intézhető az Ügyfélkapuval integrált ugyintezes.police.hu oldalon keresztül. A banki befizetés is megtörténhet ott, nem kell már utalással vacakolni.

trey @ gépház