Hanyag Fosta (Magyar Posta panaszbejelentő)

Hozzászólások

Sajnos napok óta már nem elérhető. Gondolom a posta nyomására, mi másért állt volna le?

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Lehet! :)

Viszont lett egy hozománya a készítő számára. Pl. Facebookon programozói állásos oldalaknál keresték a készítőt a toborzók. Én szám szerint két HR-est láttam aki érdeklődött, hogy ki a készítő, hol találja, stb. :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Próbálta volna más, a rossz nyelvek azt beszélik, hogy a sajátjaikat is kilövik ha Lőrinc nertársnak keresztbe tesznek. ;) Magyarország én így szeretlek. Elértünk a pontra ahol a rendszer zabálja fel saját magát. ;) Remélem azért ti olyan mélyen nem vagytok benne. ;)

sajnalom, illetve nem - remiszto volt nezni. :O

7vegen irtam ki a postaladara, hogy "minden felhozott csomagomert 1000Ft-ot adok". tobb reklamacio (mosolyogva nyomjak mar) es rendorsegi feljelentes (par honap utan megszuntetve az eljaras) utan kivancsi vagyok mi lesz ennek az eredmenye...

Kár, hogy likvidálták pedig nekem éppen aktuális lett volna. Duplán is, mert már két tértivevényes levelemről tudom, hogy visszament nem kereste jelzéssel.

Amilyen ügyesek, még a saját maguktól származó utánvételes csomagot is képesek elhagyni.

Bélyeggyűjtőként rendeltem tőlük pár speciális megjelenést. Egyszer csak ott a postaládában az értesítés, hogy megérkezett, menjek érte (azt most hagyjuk, hogy egész nap volt otthon valaki, szóval akár át is lehetett volna adni). Besétálok érte, várok, várok, várok, ... majd kb. egy óra kotorászás után közölték, hogy bocsi, de ezt most nem találják. Adjam meg a telefonszámomat, és majd hívnak, ha megtalálják. Ennek kb. 4 hónapja, azóta még nem csörgettek meg... 

Lazán kapcsolódik érdekesség: Ma kaptam egy meglepő sms-t, amiben közölték, hogy kínából rendelt csomagom nem a postára érkezett, hanem a legközelebbi pick pack pontra. Először valami hibára gyanakodtam, de nem: http://www.pickpackpont.hu/kinabol-rendelt-csomagok-atvetele-pick-pack-…

Sajna ez kicsit messzebb van, de cserébe talán kevesebbet kell majd sorba állni, meg amúgy sincs túl jó tapasztalatom a postával, a legutóbb pl rossz csomagot adtak oda és persze csak itthon vettem észre, hogy ez igazából nem nekem szól, így mehettem vissza mégegyszer.

Lehet van valami alapjuk: kb 15 rendelést adtam le az aliexpressen 2 hete és ez ért ide először. (elvileg ebből 3 már "arrived at destination country")

Korábban volt már olyan is, hogy tracking number alapján 1 hónapja Magyarországon volt, de nem kaptam értesítőt, ezért írtam nekik egy emailt. Választ nem kaptam, de másnap hozta a postás.

Ugyancsak érthetetlen: Szinte mindig itthon vagyok abban az időpontban, amikor a postás erre felé jár, de egy ideje már nem csönget, hanem csak értesítőt dob be. Ez oké is lenne, de volt már, hogy megpróbáltam felvenni a csomagot aznap és közölték, hogy az még a kézbesítőnél van, így nem tudják odaadni. Most akkor reggel bepakolják a csomagokat a kocsiba, körbemennek vele a városba anélkül, hogy megpróbálnák kézbesíteni, aztán kipakolják este?

Pedig ott is vannak állapotok:  https://www.youtube.com/watch?v=zjdpz05u2DY  :)

Nem. Konkrétan egy csomag sincs náluk, hanem automatikusan csak bedobják a papírt, nem csöngetnek. Megkérdeztem a postán és azt mondták, hogy ez az új mód, senkinek sem viszik ki a kínai csomagokat és ezt törvényileg megtehetik. Ráadásul mindig a kerületi főpostára kerül nálam a küldemény, nem is a közeli postára, mehetek a központba.

Innentől kezdve egy sms-t is dobhatnának, feltételezem nem kevés munkától megkímélve magukat. Annyiból is jobb lenne,  hogy nem fakul ki olvashatatlanra 1 hét alatt, mint a hőpapírra nyomtatott értesítő, ha épp nem megfelelő helyen tárolod.

A Postán ne keress értelmet! Mondanám hogy milyen emberek dolgoznak ott, de ugye fejétől bűzlik a hal. Azt is mondhatnám, hogy jelen formájában sóval kellene behinteni a helyét is és teljesen megszüntetni a Posta állami monopóliumát, de valójában valószínűleg ez a cél és ezért rombolják porig felülről. A valódi megoldás az lenne, ha normális,  hozzáértő vezetőket helyeznének az élére és nem a haverokat. Az emberek visszajelzéseit és ötleteit pedig nagyon komolyan kellene venni, valamint felelősséget vállalni a hibákért.

És igen sokkal olcsóbb lenne egy SMS küldés, kevesebb munkája lenne a postásnak is, esetleg hasznos munkát is végezhetne. Ugyanígy a csomagok rendezésének megoldása is jelentősen gyorsítaná a csomagkiadást. De ugye akkor jól működnének a dolgok és nem lehetne tönkretenni a Postát.

Nem ez lenne az első állami cég, amit hasonló módszerekkel tettek tönkre az évek folyamán. A rendszerváltáskor volt persze ennek az aranykora.

Ez amúgy postástól is függ. Nálunk van az öreg postás, ő kihoz mindent. Mondta, hogy elvileg nem szabadna, de ami nála a biciklin elfér, azzal megy egy kört, nem fog szopatni a postára járással se engem, se a benti postásokat, hogy keressék ki, amikor van elég dolguk. A másik postás meg nem ilyen, az szabálykövető, az csak értesítést dob be.

Arról tud bárki bármit, hogy mi lett vele?

Válásomkor "nem kereste" jelzéssel mentek vissza az tértivevényes ajánlott levelek, pedig otthon feküdtem - fullosan fekvőbetegként. Egy napon múlott, hogy emiatt a volt nejem "mindent vitt" győzelmet arasson.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓
Szerkesztve: 2019. 12. 15., v – 08:57

Mivel a Magyar Posta nem próbálja megfizetni az alkalmazottakat, így messzire kerülik azok. Felénk anno 4-6 kézbesítő dolgozott teljes munkaidőben. Egy ideje ki lett váltva 2 db 4-6 órás munkaerővel:) Tehát a minimálbér töredékével.

Így a levelek, nem jönnek ki a lábukon.

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

Egy kiborult programozó úgy döntött, felveszi a harcot a Magyar Postával, ebből lett a Fosta

Ennek mintájára kellene egy "Magyar Programozók Fosa" oldal is, ahol a kiborult felhasználók tudnának reportolni. Asszem' lenne mit.

trey @ gépház

a különbség az, hogy a Posta szolgáltatásaival nem nagyon tudsz máshoz igazolni és hiába fizeted ki a díját, csesznek ellentételezni. Ezt megértettem, de cserébe hogy a saját seggüket védjék, nem hajlandóak kiadni a csomagot amikor elvileg a "kézbesítőnél van", sőt a rákövetkező nap is csak este és lehet sorbaállni 40-70 perceket egy retekes csomagért / levélköldeményért ha sürgős.

Engem marhára érdekelt volna a statisztika, hogy abból a kevés emberből aki rátalál az oldalra, azok akik bejelentgetik az eseteket nagyjából mennyi jön össze a környékről..

Én kettőt toltam be a rendszerbe.

Az egyiknél este a postaládában az értesítő 26-án, hogy 19-én csomagom jött, mehetek átvenni (visszadátumozás).

A postán közölték, hogy tudják, hogy visszadátumozták, plusz tudják, hogy nem is a kézbesítő írta meg, mert: "ilyen gyöngybetűkkel kézbesítő nem ír". De nem tudnak mit tenni, mert ha csak szólnak nekik, akkor elmennek és ennyi emberük sem lesz. Cserébe lopikálhatnak.

A csomagom persze nem lett meg, kétszer másolták le az értesítőmet meg az adataimat, hogy utána kérdeznek a csomagelosztóban. A harmadik alkalommal már hagytam a fenébe, amikor azt mondták, hogy menjek panaszt tenni, itt nincs a csomagom (1500 pénz volt, tehát nem akkora dráma).

Ugyanakkor hegyekben áll a postán ez a sok szar, tehát vannak akik megkapják. De a hajam leteszem, amikor a 200 csomagot elkezdik átnézni a név után kutatva. Minden egyes alkalommal.

Reggel cetli a postaládában, csomag jött.

Húzok a cetlivel a postára.

Kivárom a sorom.

Csomag nincs bent, még a kézbesítőnél van.

WTFBZMEG?

Telefon a kézbesítőnek.

Kergetőzés a panelek között mint a Benny Hill show-ban.

Ez a cég tényleg csak nyáladzó idiótákat alkalmaz az összes létező munkakörben.

 

Ui: ez a postás nem az a postás, amelyik szokott zsét kapni karácsonykor. Az még ma délben is kihozott vmit rendben.

A postán és a kézbesítőt is megkérdeztem, hogy miért nem csöngetett be, ha már a cetlit be tudta dobni? Illetve minek hozta ki egyáltalán, ha úgyis cetlizni akart? Hol a logika? De csak ostoba üres tekinteteket kaptam válaszul.

Szerencsére nem időre kellett, csak örültem volna ha még az ünnepi posta zárás előtt megkapom.

én kértem, hogy hívják ide azt akinél hivatalos panaszt lehet tenni amikor ez 4ik alkalommal történt és épp volt még az estémben szabad 1,5 óra. akkor elmondta a faszi, hogy kevesen vannak és nem  bírják a karácsonyi iramot. és ha már karácsonykor (múlt év október közepétől) ezt így leszarják akkor állandósult is a helyzet.. )

jogszabaly szerint ki kene vinniuk, ezért van a baszkódás az előre kitöltött értesítőkkel amiket bedobálnak, de a csomagot nem viszik ki. ami szabálytalan, de hát mit tudsz tenni, "lepapirozzák" így, hogy nem sikerült a kézbesítés mert te vagy a balfasz hogy homeoffice-olsz mert tudod h aznap csomagod erkezne..

Sajnos nem elérhető az oldal egy ideje (talán már nem is lesz). Az utóbbi pár hétben erősen bedurvultak a dolgok felénk is. Azon felül, amit Tomper kolléga írt, történtek erre más dolgok is. Egyébként volt egy komolyabb vitám az kedveskéimmel emiatt, hogy ha már képtelen kihozni a cuccot azt is, ami befér a postaládába, akkor legalább hadd vegyem át aznap. Erre az volt a válasz, hogy akkor kérjem postán maradóra. Egy ideje a cuccok nagy részét postán maradóra kérem, így megkímél engem is a szopatástól és a kézbesítőt is elkerüli a cucc. Ezzel csak az a gond, hogy a követés ellenére vannak olyan cuccok, amiket - miután beértek az országba - nem lehet követni, hogy merre jár. Így ezek miatt kb. hetente 1x benézek a postára és megkérdezem, hogy van-e a nevemre szóló postán maradó külföldi cucc. Ez egész jól működött. Eddig. Egyszer aztán volt egy új ügyintéző az egyik ablaknál és ilyet szól, hogy külföldi küldeményt nem lehet postán maradóra kérni. Erre mondja neki a kollégája, hogy "de neki lehet". :D Na úgy látom volt egy kis hatása a beszélgetésünknek.

Viszont. Volt néhány kisebb cucc, amiről úgy gondoltam, hogy befér a postaládába vagy véletlenül a címemre rendeltem, nem postán maradóra. Egyik nap bementem a postára újra megkérdezni, hogy esetleg nem jött-e valamim, mert már napok óta jelzi a követés, hogy sikertelen kézbesítés de értesítőt nem kaptam. Mondja a nő, hogy de van valamim, csak mondjam a követési számot. Mondtam, hogy mivel nem kaptam értesítőt, így csak az alkalmazásból tudom mondani. Oké, egyeztek a dolgok, leírta az igazolványom számát, stb... (erről is tudnék mesélni, hogy 99,9%-ban csak jogsi van nálam, mivel magasabb jogosultságú okmánynak minősül, mint a személyi, így a kettőre együtt abszolút semmi szükség - hát az egyik agyas mindenáron személyit akart tőlem kérni és akkor egy fél óra alatt sikerült felvilágosítanom a kedved kollégái segítségével, hogy bizony ezt mindenhol elfogadják, sőt elméletileg nem is vagyok köteles nekiadni, mivel ő nem hatóság). Szóval kihoztam a cuccot, gondolván, hogy már meg sem lepődöm. Pénteki napon jött az értesítés, hogy sikertelen kézbesítés és kedden mentem be érte. Amikor kibontottam a cuccot, akkor jött a meglepi. A cucc egy viszonylag kicsi, (kb. tenyér méretű) bélelt műanyag borítékban volt, amin nem voltak szellőző lyukak sem és nem tudom mivel ragasztják le, de szerintem forrasztják ezeket a csomagokat mert lehetetlen vágás/szakítás nélkül kibontani. Na ebben a csomagban volt egy papír dobozka, ami brutálisan szét volt ázva, tocsogott a vízben, de nem csak a dobozka, hanem abban volt még egy zacskó lezárva, abból is folyt a víz. Amikor kivettem a zacsiból a cuccot, akkor szétnyitottam és folyt a víz belőle rendesen. Ez egy hőkamera volt. Na mondom... ennek annyi. Biztos, hogy nem eső volt, mert nincs akkora eső, ami így megtöltsön egy ennyire zárt boríték legeslegbelső kis részeit is. Szagolgattam, hal szaga nem volt, szóval az óceánban nem úszhatott... na ezt figyeljétek: megmértem lakmuszpapírral és KEMÉNY víz volt. Tehát nem esővíz. Feltételezhetően ezek alapján csapvíz?? Ja és miért nem kaptam értesítőt napokig? Ha visszamentem volna, tuti valami agresszív dolgot csinálok, ezért inkább nem tettem. Szerencsére az igénytelen kínai áramkörök még a víztől tocsogva is működtek. Gyorsan kiszárítottam otthon és a látható oxidációkat eltávolítottam. Az egész tetejébe a poén, hogy másnap megkaptam az értesítőt. Szerdán. Hétfőre visszadátumozva, gyűrötten, szakadtan.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...