Idén kaptál/kapsz a munkáltatódtól "pulykapénzt"?

Címkék

Témaindító sajtóhír idézet:

manapság mind a fehérgalléros, mind a kékgalléros dolgozók esetében a készpénz az elsőszámú juttatási forma, amely felváltotta a korábban széles körben alkalmazott cafetériát. A legjellemzőbb, hogy „pulykapénz” gyanánt 13. havi bért vagy azzal közel azonos mértékű pénzjutalmat adnak – sokszor teljesítmény alapon, egy konkrét eredmény elérését jutalmazva – a kollégáknak. A fizikai állományban dolgozók gyakran vásárlási utalványt vagy tárgyi juttatást kapnak, ez utóbbi esetben például kisebb-nagyobb értékű elektronikai vagy háztartási eszközt.

A tavalyi, azonos című szavazás eredménye itt.

Igen.
23% (80 szavazat)
Nem.
44% (153 szavazat)
Remélem.
12% (42 szavazat)
Pulyka... őőő... WTF?!?!
18% (61 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (8 szavazat)
Összes szavazat: 344

Hozzászólások

Csak én vagyok az egyetlen, aki a hupról hallotta eddig a putykapénz kifejezést a prémiumra?

Attól függetlenül, hogy értettem, hogy mit akarsz kifejezni a pulykapénzzel, légyszi ne akard már úgy beadni, mintha $randomfilm $randomfordító hülyesége hogy nem volt képes  az általános alapműveltség legalapabb építőköve lenne. Én se kérem számon az embereken, felháborodva, hogy nem tudják, hogy mi az, hogy ongriec.

Persze, csak már láttam olyan embert, aki fel volt háborodva, hogy valami jellegtelen random Bödőcsös idézet kapcsán fel volt háborodva az illetű, hogy nem tudtam, hogy ő mondta és úgy kezelte, mintha azt sem tudtam volna, hogy mikor volt az államalapítás vagy ki írta a Himnuszt.

Nallunk fejlesztoknek tulora sem letezik :P Mondjuk cserebe tuloras szorzoval veheted ki mint szabadnap, ami vegulis szerintunk jobb.
 

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Mindegy minek hívják, csak adják ide.

Nem kapunk ilyenkor semmit, evente egyszer kapunk bonuszt, majusban.

Pulykapénz nem volt, csak ruha :D

Majd jövőre, valami nagyonrossz szorzó alapján generált, előre ismeretlen mennyiségű pénz, amelynek mennyisége évről évre csökken.

Szerkesztve: 2019. 12. 11., sze – 23:18

Megkaptam a pulykapénzt + bónuszt + 13., 14. havit + karácsonyi csomagot. Cserébe karácsonykor is dolgozom, sőt egész hátralevő évben. Félreértés ne essék, önként vállaltam.

Valamikor valahol volt egy cég, amelyiknek pénzügyi nehézségei támadtak, PONT karácsony előtt. Pénzt nem tudtak adni az alkalmazottaiknak, ezért pulykát adtak nekik. Később, amikor ismét jól ment a szekér, már lóvét akartak adni ismét a dolgozóknak, de ők már előtte kérdezgették a főnökéket, hogy "Lesz pulyka??". Ők meg mondták, hogy nem, nem lesz pulyka mert ismét jól mennek a dolgok, ezért pénzt fognak kapni. De a melósoknak inkább pulyka kellett, és így azt kapták karácsonyi bónuszként.

Innen ered a "pulykapénz" kifejezés, egyetemen mesélte nekünk az egyik oktató.

> Tehát, ha az egészségügyben a bérek nem csökkentek, az a fent említettekhez képest relatív béremelés.

Weihnachtsgeld (karácsonyi jutalom) törvényileg jár, 1 havi fizu...

Mi egész évben rendes fizut kapunk, így nincs szükség ilyesmire... :)

Régen volt 6-8%-nyi éves bónusz, volt pulykapénz is. Most viszont ha a főnökség lop, mi félrenézünk. Sokat változott erre felé az elmúlt húszon két-három évben az izé.

Egyéb: egyéni vállalkozó vagyok.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.