Gréta és Nikki

Azért ez menő, na:

https://youtu.be/aQiEjeraM6k

Hozzászólások

És? Vitorlás, nem németből kivont, itt füstölgő koszlott dízel BMW. Tisztábban már el se lehet menni spanyolban.

Különösen, hogy Nikinek először át kellett repülnie UK-ből Virginia-ba a yachtért, hogy utána Gréta seggét átcuccolja spanyolhonba. Jahm, és Nikki jelenléte tök fölösleges volt, mert a hajó tulajdonosai, akik egy rutinos tengerjárók is jelen voltak az úton.

https://www.guildford-dragon.com/2019/12/04/anne-miltons-sailor-daughter-nikki-tells-of-yacht-crossing-with-captivating-greta/

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ebből a kis cikkből, a kedvencem, ahogy Nikki azt nyilatkozta Greta-ról, hogy ő nem mondja meg másoknak miként utazzanak és éljék az életüket... Eddig Greta-ról és a csapatáról pont az ellenkezőjét hallottam, sőt csak az az elfogadott ami szerintük az.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerkesztve: 2019. 12. 09., h – 08:39

Éppen tegnap néztem a 2009-es "Otthonunk (Home)" című "europcorp"-os filmet. A premier óta eltelt időben, 10 év alatt csak emelkedett a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása. Vajon hol tarthatunk most? - (újra kéne drónozni a filmben meglátogatott helyszíneket. - Azért is jó lenne, mert az akkori kamerák enyhén szólva még köszönő viszonyban sem voltak 4-8K-val...) Remélem Greta 3 hétig jól bírta a hullámzó tengert. :)

Ez jó, köszi.., a négymillió nekünk kicsit sok lenne, de azt hiszem valóban a legtöbb amit tehet egy Földlakó, hogy elültet életének minden évében pár "zöldlombos" fát. - Vagyunk 8 milliárdan, "kifogunk a fűrészeken". - Valaki légyszi, kalkulálja már ki, - vagy ha tud linket az is jó, - hogy egy közepes méretű, zöld levelű (juhar-, tölgy-, vadgesztenye-, nyárfa) az sem baj, ha a fatípus levélzete átfordítható átlagos négyzetméterre, - vajon nyárelőtől lombhullásig elméletileg és közelítőleg mennyi co2-őt alakíthat át oxigénre? (Tudom elég "saccolós" lehet csak, de már így kellene érvelnünk nyáron, amikor az áramszolgáltató megbízott favágói kegyetlenül felére redukálják a lombot az utcai gesztenyefákon. - Hiába mondom olykor, hogy éppen most tettek tönkre egy "oxigéngyárat", nem hatja meg őket...) - Mellesleg e mellé jó lenne tudni, hogy egy átlagos napon, (24 óra alatt), egy átlagtüdővel rendelkező embernek mennyi az oxigénszükséglete, ami mellett még tudja tenni a dolgait, éjjel még aludni is fog, másnap képes az egészet újrakezdeni.

A probléma, hogy ahány számítást nézel, annyi féle eredmény jön ki. Van ahol a számítás eredménye az, hogy egy szezon alatt egy terebélyesebb fa annyi oxigént termel, ami 10 ember éves oxigén fogyasztását teszi ki. De másik számítás szerint 7-8 fa kell, hogy egy ember éves fogyasztása pótolható legyen.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Picsit komplexebb dolog, mint az oxigéntermelés.
A szárazföldi növényzet labdába sem rúg a növényi planktonok oxigéntermeléséhez képest. A szárazföldi növényzet az egész ökológiai rendszer fenntartásához szükséges, az talajerózió csökkentésétől kezdve élőhely teremtésen át a városok hőmérsékletszabályozásáig. Egy erdősáv pl, élőhelyet teremt rovaroknak és állatfajoknak, amik a művelt területek kártevőit ritkítja. Az összefüggő erdősávok, közlekedési útvonalakat biztosítanak, ezáltal a populációk elszigeteltségét csökkenti, pozitívan hatva az egyedszámra.

Városokban a fák csökkentik a városok és az épületek hőterhelését, ezáltva csökkentik a légkondik által felvett energiamenységeket. A fák párásítják a városok levegőit csökkentve a szmogot és a szálló por mennyiségét.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

+1

Illetve hacsak nem tesszük el légmentesen a kidőlt fa anyagát, akkor az le fog bomlani, és végsősoron pontosan annyi CO2-t pöfög ki, mint amennyit élete során felvett. Ugyanúgy zárt körforgásban van az őt felépítő anyag a természettel, mint bármely más élőlény esetén.

A kőszén - azt mondják - mocsaras vidékeken keletkezett, ahol a kidőlt fának nem volt lehetősége aerób módon elbomlani.

Köszi mindenkinek. Tehát egyenlőre nekem ebből "lejön", hogy bonyolult, interdiszciplináris terület. De azért csak meg kellene csinálnia valakinek, - amennyire csak lehet, - minden, ember számára hasznos featurát belekombinálva. - (Már csak azért is, hogy a "Gretáknak" legyen mivel fellépni, hatni... - És inkább felértékelődjön egy fa, mint lefelé, én (is!) szeretem a fákat. :) )

Talán a Szaharában elég lenne irdatlan mennyiségű oszlopkaktusz betelepítése is. (Legalább lenne pálinkafőzéshez, v. akár alkohol-gyártáshoz alapanyag. Öntözni sem kell nagyon őket. - Nem is értem Dubaj és a többi gazdag miért felhőkarcolókra, mesterséges szigetekre költik a pénzüket, esetleg sivatagi zöldségtermelésre? - Miért nem oszlopkaktusz-félékre? Lehet olcsóbban kijönne  :) )

Rengeteg afrikai népvándorlónak adhatna munkát és kenyeret ez a projekt. (Ha a kaktuszokkal nem is, de különben ez világméretű haszonnal járhatna.)

A bölcs ember komoly kérdésekben mindig tinilányokra hallgat, mert ők már rendelkeznek a szükséges bölcsességgel, és egyáltalán nem befolyásolhatóak.

Há, pedig de. Ott volt például a Greta-előd Severn Cullis-Suzuki, akinek az apja zöld propagandista, aktivista. Állítólag saját (politikai) céljaira használta fel a lányát. Az más kérdés, hogy a lánya annyira belejött a szerepbe (és rájött, hogy ezzel lehet érvényesülni és meg is lehet belőle élni - mert senkinek ne legyen kétsége, hogy ez is üzlet), hogy benne maradt a szerepben.

trey @ gépház

Lehet én vagyok csak olyan, hogy az egész mögé csak azt látom bele, hogy a 15 éves kis Greta nem bírt beilleszkedni az iskolában, vagy valami hasonló történt, majd a klímaváltozás, mint jó téma kapóra jött és ennek köszönhetően azt mondta, hogy akkor sztrájkol az iskolában, mert ő fontosabb dolgokat tesz, mint hogy tanuljon és legálisan lóghat (tanárai ennek nagyon nem örülnek, a szülők meg kijelentették, hogy azt csinál amit akar és boldoggá teszi, tehát eleresztették a kezét nevelés nélkül), aminek következtében sokan hasonlót csinálnak, csak kb 90%-uk lesz*rja, hogy elvileg mi lenne az oka az egésznek és csak ők is lógni akarnak.

 

Ennek legvalószínűbb bizonyítéka, hogy legyen bármi vita, csak felületesen látja át a dolgokat. Nincs mögötte semmi felkészülés a témában. Túlságosan lealacsonyítja a problémát és túl egyszerűnek véli. Tegyük ezt, csináljuk azt és máris csettintésre meg van oldva minden, csak hát ez nem így megy. Mi lesz a gazdasági következménye? Mik lesznek a hosszútávú következmények? Adott pillanatban jó ötletnek tűnő dolgok, mikor és hol fordulnak át negatívba?

Ha annyira megakarjuk változtatni a világot, akkor ne egy 16 éves kislány legyen a legnagyobb szószólója az ügynek, mert egyből lerí az egészről, hogy nem sok mindent tud az adott témáról, aminek legnagyobb zászlóshajója lenne ő (, sőt akár betudhatjuk ezt annak is, hogy így az alapvető iskolázottsága sincsen meg hozzá). Reklámarcnak tökéletes, de akkor legyenek mellette olyanok, akik tényleg értenek is a dologhoz.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Az a patriachátus ugye, de hát meg fogják Grétáék dönteni, ahogy azt megírták a Project Syndicate-en közzétett kommunista kiáltványban.

A végén a következő vitorlást Aurórának fogják hívni, elsütnek majd rajta egy ágyút és erre Gréta és követői megostromolják a Brüsszeli palotát...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Volt egy "egyszer az életben" lehetősége, hogy beszélhetett az ENSZ-ben és választhatott, hogy huszadszorra elmond egy beszédet egy kivonatolt IPCC jelentésből, vagy megpróbálkozik valami ütőssebbel mint például Allen Ginsberg a bit korszak költője. Nyilván a második a kockázatosabb, és neked nem jött be, én meg úgy értelmezem az előadását, mint egy Allen Ginsberg verset.

Emiatt utálni valakit viszont nem kéne.

Oh, nem ezért utálják. Hanem azért mert egy üres, szülei által futtatott báb csupán. Hány gyerek kap a korosztályából "egyszer az életben" lehetőséget, hogy beszéljen az ENSZben? Hány átlagos gyereknek van lehetősége, egyáltalán, hogy aktivistáskodjon? Tudod mibe kerül egy kampány? Tudod mibe kerül felfuttatni egy nevet megfelelő tőke nélkül?

Elszavalhatsz egy verset egy ütőeres vérzéssel a földön fekvő embernek, de az nem segít neki. Gréta ezt teszi, áll és nyomja a performanceot. Nincs épkézláb alternatívája, mert az egyetlen hatékony, épkézláb alternatívától kiszaladna a WCbe, és lehányná a hajfonatait. Rendkívül szórakoztató jelenség, csak sajnos figyelemelterelés egy új tipusú elnyomás felvezetésére.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Csodásan felültek a Greta vonatra

Greta vs. Deutsche bahn:

"It would have been even nicer if you had also reported how friendly and competently you were looked after by our team at your seat in first class."

https://news.sky.com/story/greta-thunberg-tackled-over-overcrowded-train-tweet-by-deutsche-bahn-11887479

Egyem azt a kis onfelaldozo szivet, de szar is neki, na... (legalabb csinalna rendesen... de igy?!)

Ekkora fasszságokat olvasni ténylegesen fizikai fájdalmat okoz. Úgy tűnik szentesi zöldi lászlók mindenhol vannak.

De mi a lényeg Gréta végre hazaért és együtt lehet újra a családjával, (köszi la vagabonde).

És hogy Frusciante megint együtt a Red Hot Chili Peppersel :) vannak még csodák!

Szoval afelett nagyvonaluan elsiklunk, hogy a Deutsche Bahn-nak nyugodtan csinalhat negativ reklamot (kornyezetbaratsag, hello), ha azzal a sajat ugyet viheti elore, de elismerni azt, hogy valamiben tenyleg jo a nemet vasuttarsasag (elso olsztalyu/on kiszolgalasban), az mar nem fer bele, mert ugye minek is barmi pozitivat mondani, ha ahelyett lehet riadalmat is kelteni?

Valaszthatsz: a fenti szalbol melyik vonalat szeretned tovabb vinni? Es csak hogy korrekt legyek: szivesen varom a te otleted is, hogy hogy lehetne ezt az agat konstruktivba forditani.

https://twitter.com/GretaThunberg

 

"Traveling on overcrowded trains through Germany. And I’m finally on my way home!" - erről az egy mondatról (ami ráadásul nem is volt hazugság a teljes történet szerint) egy hétig cikkezgetni szerintem faszkodás.

Amúgy a svéd felső-közép osztály az nem hippi, telik neki első osztályra, ettől még nem volt helye Göttingenig. Aminek semmilyen jelentséget nem tulajdonított volna senki (Gréta sem), ha nem kezd el izmozni a Deutsche Bahn. 

...egy hétig cikkezgetni szerintem faszkodás.

Nem tudom mikori a tortenet, en ma lattam a hirt. A linked alapjan 14.-en, azaz 2 napja, azaz szombaton tette ki; tekintve, hogy azota ez az elso munkanap, nem neveznem tulzonak...

Aminek semmilyen jelentséget nem tulajdonított volna senki (Gréta sem)...

Ha Greta (stabja) nem tulajdonitott volna neki jelentoseget, akkor nem csak az ures kajadobozos, hanem a bionarancsleves elso osztalyos kepet is kitettek volna ("juppi, vegre van helyem, imadom a Deutsche Bahn-t \o/ ps: utazz te is veluk! Ha bediktalod a "Greta" kodot, 10% kedvezmenyt kapsz / a jegyar 10%-at arra forditjuk, hogy megujulo energiaval menjenek a vonatok!"). Vagy egyiket se. Csak ugye a 16 evesek kevesbe tudnak azonosulni az elso osztallyal, inkabb a folyoson uleshez vannak szokva, igy az uzenet kevesbe menne at a fotelbol almalevet szurcsolgetve...

...ha nem kezd el izmozni a Deutsche Bahn. 

Majd ha a te cegedet kezdi el fikazni 10-100 milliok elott, akkor szolj, hogy hogy gondolod :)

Micsoda fos video.

Az emberek kilógnak a képből, a képkivágás feleslegesen szűk és igazából nem derül ki az egészből semmi.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.