2019 végén milyen SMTP szervert?

Sziasztok!

 

Vettem egy vadkamerát és jó lenne, ha küldené a képeket mail-ben, ehhez viszont kellene egy SMTP szerver. Van 954db gmail címem, de ott az smtp.gmail.com nem működik, mivel elméletileg be kellene állítani, hogy nem biztonságos alklamazás és a kecske. De ez nem egy alkalmazás, hanem egy készülék.

Van egy darab freemail fiókom is, ott pedig azt írják, hogy nincs smtp, hanem használjam a szolgáltatómét.

Vettem egy Vodafone feltöltős simet (tuti vagy ilyesmi a neve), elméletileg az apn címét kitaláltam, de abban sem vagyok biztos, hogy vitamax.internet.vodafone.net vagy csak simán internet.vodafone.net. De ezen lépjünk túl, feltételezem a logokból, hogy utóbbival működik viszont az email sehogy sem akar megjönni. Tudtommal a voda nem szolgáltat smtp szervert.

 

Szóval akkor hogyan tovább?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 12. 06., p – 18:26

smtp.vodafone.hu ?

mail.vodafone.hu ?

25 és/vagy 587 portokkal?

Valamelyik csak jó...

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

a nem biztonsagos alkalmazassal generalsz egy egyedi smtp user/pw a kameranak gmailen aztan tschokolom

Kivéve, ha az enable less secure apps funkció nem engedélyezett.

Én a nyomtatóm esetén feladtam, és azt csinálom, hogy nem a google smtp szerver szolgáltatásához kapcsolódik és küld levelet akárkinek, hanem a google MX szerveréhez kapcsolódik, és egyszerűen gmail-es célzettnek küld levelet. Ehhez nem kell azonosítás meg semmi.

A nyomtató esetén azért tudom megtenni, mert az addressbookban 2 cím van, az enyém meg az asszonyé.

Amennyiben egy ilyen eszköz, mint ami a posztolónak kell, szintén elég, ha egy email címre küld levelet, akkor használhatja ugyanezt a megközelítést.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

sendgridtől pl nekünk sok levél nem jött meg, mert spam listán voltak

de lehet hogy a gmail-es levélküldést meg lehet oldani, igaz ez a cikk nem pont ezért van, de az itt leírt pont használható nálad is:

https://www.androidpolice.com/2019/08/12/sms-backup-is-now-broken-due-t…

Gmail app passwords miért nem jó?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Köszi az ötleteket!

Egyelőre megoldottam ideiglenesen. Van egy mail szerverem, amit megoldottam, hogy ne legyen a google spam listáján sem viszont nyár körül lejár az szerver előfizetésem és valszeg már nem fogom meghosszabbítani. A Google alkalmazásjelszó igazából amolyan kendácsolásnak tűnt. Azt sem tudtam hol találom, (végre meglett) mert régebben még máshol volt és az sem volt tiszta, hogy a szóközök is a jelszóhoz tartoznak-e, de miután nyomtam egy ctrl+cv-t kiderült, hogy nem.  Ki fogom próbálni!

 

A turboSMTP-t is megnézem, mert nem lenne jó, ha emiatt tiltanák a google fiókom :)

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

" A Google alkalmazásjelszó igazából amolyan kendácsolásnak tűnt. Azt sem tudtam hol találom, (végre meglett) mert régebben még máshol volt és az sem volt tiszta, hogy a szóközök is a jelszóhoz tartoznak-e, de miután nyomtam egy ctrl+cv-t kiderült, hogy nem.  Ki fogom próbálni!"

 

Szóval a direkt erre létrehozott és legkönnyebben megvalósítható megoldás az kendácsolás. A saját mailszerver előfizetéssel stb. az nem. :)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Tudtommal a voda nem szolgáltat smtp szervert.

Gyakorlatilag minden access szolgáltató szolgáltat smtp szervert. Sőt, az legtöbb by default úgy állítja be a lakossági szolgáltatását, hogy másik smtp szervert nem is tud a mezei paraszt szimplán a 25-ös porton elérni, csak ha külön kéri az ügyfélszolgálatot, hogy oldják fel a port blokkolását.