ár / érték arányban milyen repeater lenne ajánlott ide? (2019)

Hosszú-házba,

kb. 20 méteren,
falazatot tekintve 1db tégla főfal és 1db régi szikla falazat.
ezen kellene átjátszania a jelet.

Milyen repeater-t tudnátok ajánlani ami Ár / Érték arányban jó és az igényeket is kiszolgálná ?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 12. 05., cs – 16:47

Vályog vagy vasbeton esetén még gondolkodni kellene rajta, de szerintem neked csak egy normális AP kell. Most mi nem lövi át? 

jelenleg egy régebbi telenor mobil -router van beállítva, annak van repeater funkcióka, de épp csak átjut a jel a falakon, mondhatni annyira épphogy hogy kapcsolódik ugyan de normális netezésre alkalmatlan, a kérdés inkább csak arra vonatkozik hogy nem akarok megvenni egy akármilyen repeater-t és ugyanerre jutni vele, ha még pénzt is adok ki érte.

Akkor valakitől "kapod" a netet. Azt lehet tudni milyen szabványon / frekvenciákon?
Ugyanis repeater-t a lehető legvégsőbb esetben szoktak rakni, ha semmi más megoldás nincsen. Ugyanis oda-vissza zavar mindenkit (azt is akitől kapod a netet) és kb. felezi az elérhető sávszélességet.

Ha normális netet akarsz és nem akarod szívatni azt sem, aki a netet adja, akkor olyan AP kell neked, amelyben két kártya van. Az egyik kártyával mondjuk 5 GHz 802.11ac-n (ha ezt támogatja UPC) kapcsolódik kliensként a UPC modem/routeréhez, a másik kártyával pedig mondjuk 2.4 GHz-en 802.11n-en osztja tovább neked, közötte NAT-ol. Vagy fordítva, attól függően milyen messze helyezkedik el (5 GHz terjedési nehézségek miatt). Persze ha csak 5 GHz-es eszközeid vannak, akkor mehet két olyan kártya is és akkor be tudod állítani úgy, hogy ne legyen sehol se átfedésed UPC-vel.

Vagy veszel két eszközt és összekötöd őket: egy AP klienst és egy AP-t (NAT-tal).

Én kérek elnézést ha nem írtam le elég érthetően az indítót.

Szóval,

- nem nekem kell,
- egy ismerős keresett meg azzal hogy ő milyen repeater eszközzel tudná megoldani legegyszerűbben
- furkálni kábelezni nem akar
- Különösebben nem is ért hozzá, egy könnyű install eszköz kell neki
- Helyileg nem vagyok ott és ezért nem tudok felvilágosítást adni milyen a modem, router vagy épp a net.
- Nagy vonalakban van némi infóm mert voltam már ott, de ennyi.

- A kérdés továbbra is arra vonatkozik, melyik repeater márka mely típusa az ami le tudja fedni a fent is leírt területet, átvinni a falakat stb.

Nem szakembernek lesz, nem is hozzáértőnek ezért nem is akartam nagyon bonyolítottan belemenni a témába, csak egy eszköz típust kértem ami esetleg már tapasztalatból megbízhatónak minősül akár a fenti körülményekhez mérten is.

 

Köszönöm

Így már értem. Engem általában hálózati hibák miatt hívnak ilyen jelismétlőkhöz és azzal kezdem, hogy kihajítom őket. Mivel eddig csak TP-Link konnektorba dugható eszközöket hajítottam ki, ezért azt tudom mondani, hogy olyat NE vegyél :) Erős jelet lát a kliens eszköz, de olyan zavart okoz, hogy folyton akadoznak az okos Tv-k velük (akár 1 födémen át is). Külső antenna tapasztalatom alapján kb. mindegy volt TP-Linknél, ugyanolyan rossz volt. 

Azért nem semmi, ahogy elődeink építkeztek :) Nem számoltak még ilyen úri huncutságokkal, mint wifi. Kedvencem a vályogfal drótkerítés erősítéssel, vakolva. Faraday-kalitka a javából.

én inkább átvezetnék egy cat5 patch kábelt és egy másik routert mint AP-t kötném hozzá.

Vegyél V2-es AP-ot bármelyik gyártótól ami az áram hálózaton megy át (2 egységet kapsz, igény szerint wifi is lehet).

Konkrétan a kismegszakítón túl nem garantálja egyik gyártó sem a sikert. Sőt még hosszabbítók esetén sem! De tapasztalatom alapján 1 fázison még ok, akár hosszabbítóval is, ha nem hosszúak a kábelek. Az új szabvány már a földet is használja, így mindenhova el tudja juttatni a zavarát, éljen! :D

De aki nem enged egy falat átfúrni egy kábel miatt, az valószínűleg ilyet se fog bedugni magánál. Ráadásul padláson is lehetne húzni a kábelt..

Az elhelyezése se mindegy.

Ügyelni kell, hogy ne kerüljön semmi se a jel útjába. ( Szekrény teteje egy lehetséges opció ajelismétlőnek és az útválasztónak is )

Útválasztó ------||------ Jelismétő vonal ne lapos szögben menjen át a falon.

A jelismétlő lehetőleg külső antennás legyen, de ha találsz cserélhető antennásat, az a legjobb.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

ASUS RP-N14-ről tudok nyilatkozni:

|_ UPC eszköz ____________|__________RP_|_folyosó_|_______saját gépem_|

Ház elejében a UPC-s Technicolor, a ház túlsó végében (a lehető legközelebb hozzám) a repeater, stabil volt a kapcsolat a két eszköz között. A messzebb lévő TC7200 gyengécske wifi jelén stabilabban kaptam a netet (-60-70 dBm), mint a közelebb lévő és jóval erősebb jelet produkáló repeaterről (-70-80 dBm). Folyamatosan megszakadt, ledobált, a sebesség a felére esett vissza és online játék esetén gyakran tartósan 3-400+ ms válaszidőt produkált. A megoldás az lett, hogy a főbérlőm felesége jó fej volt és megengedte, hogy saját netet köttessek (ház hátoldalán elvezetve a kábel, fal nálam átfúrva és a ConnectBox nálam elhelyezve).

Szerkesztve: 2019. 12. 06., p – 16:39

Valami powerline - cucc ha már nem akar fúrni-faragni.? Egyre olcsóbb..