IT security pre-sales junior/senior mérnököt keresnénk! (x)

Címkék

A biztributor 17 nemzetközi gyártót képviselő IT biztonsági és hálózati disztribútor. Ha te junior/senior mérnök vagy, keresed a kihívásokat, érdekes lehet számodra több mint 600 viszonteladó partner mellett a területükön legkiválóbb gyártókkal történő együttműködés, projektek menedzselése, szakmai fejlődés, akkor dobj egy önéletrajzot és üljünk le beszélgetni.

Te vagy az emberünk, ha

  • rendelkezel egy jó alaptudással az IT biztonság területén (nem a diploma vagy a minősítés számít)

  • van már pár éves tapasztalatod a területen

  • nyitott vagy a legújabb és legjobb technológiák megismerésére és ezek elsajátítására

  • jó kommunikációs készségekkel rendelkezel és nem riadsz meg, ha a tudásodat mások előtt is be kell mutatnod (az elején mindenképp segítünk)

  • beszélsz és írsz angolul, legalább középfokon

  • szeretsz csapatban dolgozni

A feladatok dióhéjban:

  • kereskedelmi folyamatok és projektek műszaki támogatása

  • ügyféltalálkozókon és ügyfélbemutatókon való részvétel

  • terméktámogatás, partnerek támogatása

  • evangelizáció (legújabb és legjobb technológiák megismertetése a piaccal)

Amit kínálunk neked:

  • folyamatos kihívásokat

  • szakmai fejlődési lehetőséget

  • sok és változatos projektet

  • extra jófej csapatot

  • kellemes irodát a XI. kerületben, Budaörs határában

  • és mindent, ami a munkádhoz szükséges

Ha téged keresünk, és te is minket, akkor várjuk jelentkezésed! Dobj egy önéletrajzot az allas@biztributor.hu e-mail címre és üljünk le beszélgetni.

(A Biztributor megbízásából készített anyag.)

Hozzászólások

Amit kínálunk neked:

csak a munkabér maradt ki a listából.

Szia,

Ez kvázi szándékos, mivel 100%-ig on-field tapasztalat függő, hogy mennyi az annyi, lehet 3 diplomád és 2131 Microsoft, Oracle, Cisco vagy egyéb papírod, ha egy más jobban tudja nálad, hogy mi az a kerberos golden ticket és miért fontos airgappelt hálózatnál 0day APT és reaktív védelem mellett egyéb technológiákat is használni, akkor ő bizony vaskosabb juttatást fog kapni.

Nem értek veled egyet. Nem máshonnan kell ezt a kamuszöveget kopizni, hanem ha itt nem szerepel akkor az jelzésértékű. A fiatalosjófejcsapat marhaság, orrvérzésig dógoztatunk hétvégén is túlórapénzt viszont felejtsdel az odafért (odaírva ugyan ez sem volt, de ha már a versenyképes fizetést nekem kell odaképzelni, akkor ezt is oda lehet ugye?). Pedig fiatalosjófejcsapatra nem adnak párizsit a közértben. A versenyképes éhbér meg pont nem fért már oda a végire.

Szia,

Sajnálom, hogy korábban sok negatív dolgot tapasztaltál e terén, de mi odafigyelünk erre is. Nem gondolom, hogy bármilyen cégnél "publikusak" lennének a részletek, teljesen standard, hogy a pályázó megjelöli a kívánt kompenzációs összeget ... aztán az X-edik kör után pedig nyilván ez is egyeztetésre kerül.

Ezt a lényegi információt elhallgatni, többkörös interjúszeánszokon tornáztatni a jelentkezőket, majd a legvégén benyögni nekik egy szánalmasan alacsony összeget az időelbaszás minősített esete a jelöltek ellen. Nem mellesleg kifárasztásos taktika lenyomni a bérajánlatot a végén úgyis lesz aki belemegy, a cég nyert egy olcsó(bb) melóst.

A fent nevezett cég szimplán így gyűjti be a cv-ket és profilozza a húspiacot.

Ugye a professönre pénz vóna feltölteni a kiírást, akkor cserébe viszont megkapnák az analytics-et. Így meg küldd el az info-kukacra meg van spórolva a professön 30 ezre.

Végül meg tipikus fogás meghírdetni ugyanazt a poziciót junior és szenior szinten is. Aztán majd az interjúszeánszok végére kihozni h. hát te nem tudod még ezt szenior szinten, elég lesz neked a junior fizetés is. Jaa, a végzett munka véletlenül pont megegyezik amúgy a 2 esetben. El kéne dönteni junior embert kerestek junior fizetésért, vagy szenior szenior pénzért.

Esetleg a fentebb vázolt keverékeset, ebben az esetben nincs miről tovább beszélni.

A konkret ceget nem ismerem, ugyhogy altalanossagban: a piac bearazza ezeket. Ha valaki elmegy junior penzert senior munkara, az user error. Vagy lehet, hogy nem is senior munka, mert a feladat ugyanaz, de a senior egy nap alatt vegzi el, a junior meg egy het. Elobbi obviously tobbet er. Tanulni kell belole, es tovabblepni.

Speciel van munkam es nem tervezek valtani, de netto 500-ert elgondolkodnek.

Ha azt latnam kiirva, hogy netto 400-600 kozott tapasztalattol fuggoen (vagy a brutto megfelelojet), lehet, hogy megprobalnam. De 02.28-ig allasom van, nem tervezek valtani

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

speciel pl. gabu gyakran feltunt kulonfele accountokon, amiket nem tudom, hogyan szerzett.
De nyilvan atadhatod masnak az userpassst, oszt jonapot. Mar ha latod barmi ertelmet.
Viszont ez meg mindig az elso acc-om, abban az evben csinaltam, amikor az elso linuxot felraktam (mandrake), szoval ez legalabb igy egyutt van

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Speciel nem kimondottan egyenes eletutam van. Par eve mar leirtam itt, valaki meg filmet is akart csinalni belole, bar sztem eleg unalmas lenne.
Lehuztam 17 evet a vasuton is, szemely- es teherkocsi szerelokent, lakatoskent (mondjuk ez mar a hupos idobe atnyulik)

Hosszu lenne most itt mindent elmeselni meg kedvem sincs hozza, lenyeg, hogy nem mindenkinek ugy megy, hogy gimi-egyetem, otthon meg ejjel-nappal megy a gep es egyetem alatt mar kulonfele projektekben vesz reszt es ez elete ertelme. 

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

mernokkent igen. Legalabbis tervezomernokkent.
Nem ertek hozza, hogy valami bonyolult halozatot pl. megtervezzek, hozzavalo hardverrel, stb.

Uzemeltetni mar oke, meg segiteni tudok a tervezesben (junior), de onmagamtol nem vallalnam.

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Illetve, hogy kell-e fizetni a munkavallalonak az epuletben a lift hasznalataert, az se definit, szal ez egy sz4r hirdetes? :-)

Komolyra forditva a szot, ez egy orok harc a munkaltato es a munkavallalo kozott, mert egyi nulla penzert vegtelen munkat szeretne elvegeztetni, a masik meg vegtelen penzert nulla melot szeretne vegezni. Altalaban kiegyeznek fel uton.

Mint munkavallalo en is jobb szeretem ha latom a hirdetesekben az az arat, de ez leginkabb csak azert jo nekem, mert ez egy visszajelzes arol, hogy mennyit erek a huspiacon.

Igazabol nem nagy problema a dolog, ha tudod, hogy mennyit ersz, mert ha komoly az erdeklodes, akkor mar az elso alkalommal mondhat az ember egy minimumot, es akkor nincs harmadik kor utani meglepoen kicsi ajanlat.

es akkor nincs harmadik kor utani meglepoen kicsi ajanlat

Meg lennél lepődve egyik-másik neves(nek hitt) nagy multi magyar leányvállalatánál mit be nem hazudnak a HR-es dagattpicsák az embernek hogy aláírjon, aztán a belépés napján jön a pofáraesés mikor elédtolják az éles munkaszerződést. Jó persze, amint kiderül hétfő reggel, még aznap délelőtt lehet menni cirkuszolni, aztán mivel értelmetlen az egész mert valójában csak 1 droid vagy az ilyen multiknál, másnap lehet küldeni ugyanannak a hájasseggű HR-esnek az azonnali felmondást. Csak hát akkor már beléptél, és lehet kilépni.

Szerkesztve: 2019. 12. 08., v – 12:05

Nagy szégyen ez, ahol semmi -tól -ig határ nincs kiírva. 

Ha itt hirdetnék azzal zárnám a hirdetést, hogy kérdéseket és az önéletrajzot iemailben várjuk. Nem mennék abba bele ami itt van, mert itt még hirdető nem nyert. :)

Volt már itt 1-2 olyan hírdetés, ami rövid tömör bullshit mentes, és még a fizetést is megadták korrektül. Jött is a sok elismerő hümmögés a fórumtagoktól.

De való igaz, az volt az 1-2 üdítő kivétel a több ezer átlagos v. átlag alatti+hülyére vevő között. Nagyjából jól példázza a mai magyar alkalmazottként várható állapotokat.

Nagyjából jól példázza a mai magyar alkalmazottként várható állapotokat.

Jaj hagyjuk mar ezt, ha elmegyek eggyel nyugatabbra LinkedIn-en (mondjuk a sogorokhoz), akkor ott is olyan baromsagok vannak beleirva a hirdetesbe, hogy erre es erre a poziciora a kollektiv szakszervezeti akarmi szerzodes miatt minimum X eurot fogunk fizetni. A gyakorlatban meg ugy 3*X a realis, es ki is fizetik, de ettol meg kb annyira hasznos ezt beleirni a hirdetesbe, mintha ide beirtak volna, hogy minimum a minimalbert fogjak fizetni.