Tanítson meg valaki HUP-ozni!

Valaki magyarázza el nekem pls, hogy hogyan is kell kényelmesen használni az "Új" HUP-ot!

Néha néha előfordul, hogy egy topic megéli a többszáz hozzászólást. Ezzel nincs is gond, viszont én eddig az "Egyszerű" nézettel használtam az oldalt közel 10 évig. 

https://i.imgur.com/B8R3GGU.png

Namármost, itt ugyebár csak a "Beágyazott - teljes" megjelenitési mód opció, ahol az alábbi dolgok fordulnak elő:

https://i.imgur.com/ICKISjN.png

 

Kérdéseim:

-Hogy találom meg többszáz hsz/thread között, hogy mi az éppenséggel új hozzászólás?

-Komolyan ilyen helypazarló és szemfárasztó módon kell (lehet) végigolvasni egy threadet?

 

A válaszokat előre is köszönöm

Hozzászólások

Es akkor a ket betu szeles es 3 meter hosszu hozzaszolasokhoz meg el sem jutottal...

Próbálkoztam eddig a megszokásával, de nem igazán akar sikerülni, ezért is kérek segítséget, mert biztos én vagyok a balfasz.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

túlszervezték magukat a drupalosok is, meg az új hup kreátorai is. nyíltforráskódú cuccok terén évek óta dívik, hogy ami végre kiforrt és működik, azt el kell b*szarintani a következő kiadásokban. hogy az egyes összetevőket elkódolással, vagy az egyes összetevőket egy-egy, a felhasználók számára (addig még) ismeretlen sz*rkupacra való cseréjével lehet megoldani, az általában mindegy, a lényeg, hogy legyen böcsületesen elkúrva.

(rc.init -> systemd, kde3 -> kde4, gnome -> unity, esetleg minidlna, samba, mysql, php6, php7, fedora, opensuse, ubuntu, stb., stb., stb...)

Azért azt tegyük hozzá hogy funkcionálisan ~10 évvel le voltunk maradva a világtól, de lehet hogy 15öt kellene mondani. A szövegből idézés pl. tök jó, meg hogy WYSIWYG szerkesztő van és nem kell HTML tagekkel meg előnézettel bohóckodni. Meg az upvote számláló is nagyon jó. De biztos van még egynéhány ilyesmi.

Szerkesztve: 2019. 11. 18., h – 11:55

raboksz az "X uj" linkre, erre egy /node/12343#new lesz az urled, es ha normalis bongeszod van, ami nincs szejjel hekkelve minden szarral, akkor odaugrik az elso uj kommentre (ami szurke hatteres). ezutan a komment fejlecben van jobbra/balra nyil, az a kovetkezo ujra ugrik.

 

ui: az "x uj" kijelzese meg bugos par helyen, ne csodalkozz ha azt mutatja hogy van, de aztan megse. :(

ui2: ti hogy a 'csaba tudtatok fejben tartani/atlatni hogy a 716 kommentnel ki kire valaszolt? :o

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

ui2: nekem is, evente 1-2x valtottam a masik nezetre. Sirtam is emiatt, mikor kijott az uj verzio, de le lettem hurrogva, hogy ezt van, szokjam meg. Nem fogom, helyette az oldal hasznalatarol szoktam le, nagyjabol, heti 1-2 alkalommal jovok fel.

Masreszt, olyankor mi van, ha keletkezett ~20 uj hsz? Mert valobam, az elso uj kommenter ugrik. De ha en mondjuk minden vegigneznem, gorgethetem vegig most az egesz nyomorul oldalt, vadaszva az uj hsz.ekre..

Szia!

Néhány apróság:

  1. kikapcsolhatom a szálkezelést és akkor mindenkinek egyszerűsített nézet lesz. Cserébe odaírom, hogy bthomyka kérésére történt és őt kell dicsérni.
  2. Vannak nyilak az előző, következő, szülő hozzászólásra. Lehet, hogy nem a legjobb helyen vannak, de vannak.
  3. A jobb felső szövegdoboz ikonnal közvetlenül elolvasható egy hozzászólás szülője.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Elolvasom a teljes szélességű diveket és ha érdekel a rá érkező válasz, akkor elolvasom a behúzott diveket is alatta. Ha nem, akkor megyek a következő teljes szélességű divre. Ha az új hsz. be van húzva, akkor felgörgetek egyet és látom, hogy mire válaszolt. (A navigációs nyilak jópofák, de mivel nem mindegyik kommentnél ugyanabban a pozícióban van a nyíl, ezért folyton egerészni kell, ami szerintem pont a lényegét veszi el).

Amíg ilyet nem látsz, addig örülj!

Fogalmam sincs, hogy lehet ezeket elolvasni, bár az a hozzászólás ami ennyire bent van, az 99%-ban már úgysem érdekes. 

Ácsi, ácsi, ácsi!

1.) ez nyilván nem fog így maradni
2.) volt erre kész megoldás a migráláskor (kilapuló hozzászólások) és akkor meg azért volt a felháborodás.

Úgy látom, hogy egy ideje te vagy az ügyeletes hangulatfelelős!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Félig OFF: Ha a beágyazott nézetben zavar valakit, hogy összemennek a dobozok, akkor miért nem force-olja user-css-el, hogy mekkora legyen a minimum szélesség? Igen, akkor előfordulhat, hogy scrollozni kell oldalra, de olvasható marad.

Meg mernék esküdni rá, hogy valamelyik hasonszőrű threadben már leírtam, de itt van:

.comment
{
	min-width: 640px !important;
}

A min-width természetesen cserélhető sima width-re is, csak akkor mindig annyi lesz a szélesség. (Egyébként én sem vagyok CSS guru.)

olyat lehetne meg, hogyha a javascript latja hogy a komment box tul kicsi (pl 150px), akkor egy uj class-al a kommentet "visszahuzna" kozepre/elore, de a fejlec szineben jelezne hogy ez biza egy behuzott komment. pl valahogy igy: https://imgur.com/a/WNzdmDw

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Most az lesz, hogy mobilon 10 (desktopon 20 elég lesz?) mélység után kilapul a thread. Erre írtam már egy működő megoldást, ami pikk-pakk felhasználható. Hogy ez később hogyan lesz, az talán már nem az én problémám lesz.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ha a Friss blogbejegyzések dobozból nyitok meg egy bejegyzést amiben több tucat esetleg több száz hozzászólás van, az első új hozzászólásra hogyan tudok ugrani? Vagy ha  történetesen újratöltök egy fórumtémát több idő után új hozzászólást keresve, ugyanez. Csak a Ctrl+F vagy F3 és rákeresni az 'új' szóra módszerrel? Sok fals találatot kell végignyomkodni, pl. ebben a blogban volt egy új hozzászólás és 11 találat az 'új' szóra.

No God, no peace. Know God, know peace!

Ha már a nyamvadt hozzászólás számláló jó lenne, akkor már valamelyest használható lenne az oldal.
De hetek alatt még ezt sem sikerült megoldani. 
Nekem már nincsenek elvárásaim.