HP LaserJet 1000 helyett mit vegyek?

Fórumok

Adott egy kis forgalmú üzlet, jellemzően Ubuntu alapú munkaállomásokkal. Számlanyomtatásra egy régi HP LaserJet 1000 nyomtató van befogva, ~1000-2000 oldal havonta (szezonfüggő). A hely por szempontjából nem patika tisztaságú, gyakorlatilag egy raktár csarnokban található. Az LJ 1000 gyakorlatilag "traktorként" húzza az igát lassan 10 éve, tehát hasonlóan igénytelen nyomtatót keresnék a helyére néhány kiegészítéssel, úgymint:

  • kétoldalas nyomtatás
  • ethernet kapcsolat
  • 64 bites Ubuntu klienseken különösebb szívás nélkül (lehetőség szerint repoból) telepíthető driver
  • az első oldal nyomtatása se tartson tovább mint jelenleg
  • lehetőség szerint minél alacsonyabb egy lapra eső nyomtatási költség

Régebben talán egy HP LaserJet 2200dn-t vettem volna, de nem követem napi szinten a technika ez irányú fejlődését.

Most első körben a HP LaserJet Pro M402dne (C5J91A) nyomtató tűnik szimpatikusnak (bár a toner árak kicsit soknak tűnnek, nem tudom itt az utángyártott toner mennyire játszik a garanciaidő lejárta után).

Érdekelne bármilyen tapasztalat, vélemény vagy javaslat a témában.

Hozzászólások

Fontos figyelembe venni szerintem a következőket (saját tapasztalat ill. friss hírekben volt):

1. Újabban a HP (még)nagy(obb) erőfeszítéseket fordít arra, hogy megakadályozza a nem eredeti kellékek használatát. Tehát érdemes olyan modellt választani, aminek (a felhasználó számára) elfogadható a gyári kellákanyag-ára.

2. A HP változtatott a garanciális eljáráson, így már egy gyári toner hibát is telefonon kell bejelenteni a HP support-on, és kb. 2-4 hét, mire a csere megtörténik (eddigi gyakorlat: a vásárlás helyén azonnal adtak másikat, és a kiskereskedő intézte a dolgot a disztribútorral).

Mi ezen kellemetlenségek miatt igyekszünk kerülni mostanában a HP termékeit (úgy kompletten), mert KKV szinten több velük mostanában a baj, mint a hasznon. Remélem változtatnak ezeken a gyakorlatokon, mert egyébként aránylag jól működő eszközöket csinálnak.

Sajna javasolni nem tudok, a kereskedelmi dolgokkal nem én foglalkozok, inkább az ügyfél support-ban vagyok érdekelt, ilyen tapasztalataim vannak.

kyocera FSxx .... pcl6/PS tud, elmegy az orokkevalosagig.

Esetleg vess egy pillantást az Epson EcoTank sorozatára.

Még a Stylus Color-os fej-beszáradós korszakban megfogadtam, hogy soha többet ilyen szart, de a mostaniak már meggyőztek az ellenkezőjéről. Az olcsóbbakban jellemzőbb a wifi mint az ethernet. Friss linuxos driver letölthető mindegyikhez közvetlenül Epsontól. Nincs bemelegedési idő, ezért gyorsabban jön ki az első oldal, mint a lézernél (és nem zabálja az áramot sem). A gyári patronok sincsenek olyan vészes árban, de léteznek utángyártottak is fillérekért...

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Havi 2000 oldalhoz tintapatronost lézer helyett? Nem kötekedésből kérdem, tényleg meglepődtem...

Mellesleg a HP lézereknél a tonerrel a szelénhengert is cseréled, tehát ha olyan lézeres típussal váltod ki, amelyiknél a szelénhenger külön van, akkor lehet, hogy olcsóbb a toner, de 2-3 toner csere után kalkulálni kell a szelénhenger cserével is. Azzal meg már nem olyan olcsóak a konkurens termékek sem...

Havi 2000 oldalhoz tintapatronost lézer helyett? Nem kötekedésből kérdem, tényleg meglepődtem...

Az egyik gép, amit saját magunk használunk az egy olcsó és kifutott modell ( WF-5690DWF ), de a havi terhelhetősége már ennek is 35.000 oldal.  A jelenlegi modellek közül a legolcsóbb otthoni wifis is 30.000,- oldalig vagy  12 hónapig garanciális, ami max. 2.500 oldal/hó átlagos használatot feltételez :)

Amivel ezeknek a legnagyobb bajuk van (saját+ügyfeles tapasztalat szerint is) azok az újrahasznosított papírok. Valahogy azokkal nem az igazi a papírkezelés, pl. sűrűn összetapadnak, több lapot húz be nyomtatáshoz és scanneléshez is.

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

+1

Én is ezt használok: WF-5690DWF

10 000 lap/kazetta, de már talán nem kapni a nyomtatót. Főnökömnek L310 van, az talán 2400 Ft/fekete toner, 4000 lap/toner. Igaz, az lassabb. 

gyrgyvrs

Szerkesztve: 2019. 11. 08., p – 19:44

HP (Samsung) SL-M2675FN
HP (Samsung) SL-M2885FW

Toner: Ecopixel MLT-D116L
Dobegység: Ecopixel MLT-R116

A felhasználási mód miatt nem szeretnék multifunkciós eszközt erre a célra.

Olvastam ilyet az SL-M2885FW-vel kapcsolatban: Kikapcsolt állapotban (nem áramtalanítottban! ) elfelejti a hálózati beállításokat, ezért a készenléti állapotnak mindig aktívnak kell lennie!

+1: HP LaserJet 2200dn sok éve tökéletes.

Én futnék a jelenlegi nyomtatóval egy kört a nyomtato24.hu szervizénél, hátha még pár tíz évig menni fog... :)

Sakk-matt,
KaTT :)

Szintén Ubuntuk nálunk a munkaállomások és kb Linuxok lassan 18 éve. Eddig a Brother volt az egyetlen márka ami stabil volt és minden típusa működött Linuxon, bármit vettem tőlük. Több HP-val is szopok jelenleg is.