EULA-t, egyéb szolgáltatási szerződést (offline/online) elejétől végéig ... elolvasom, mielőtt elfogadnám.

Címkék

Az élet inspirálta. Tegnap hallottam egy Telekom viszonteladó egyik dolgozójától, hogy egy idős ügyfelük feltöltőkártyás csomag vásárlása előtt elkérte a 8-as betűmérettel tele írt 4 oldalas szerződést, és egy órán keresztül böngészte egy sarokban, mielőtt aláírta volna.

mindig
2% (6 szavazat)
nagyon gyakran (az esetek 80-90 százalékában)
5% (15 szavazat)
gyakran (az esetek 50-70 százalékában)
7% (19 szavazat)
néha (esetek 20-40 százalékában)
12% (34 szavazat)
nagyon ritkán (10 százalék vagy annyi sem)
34% (97 szavazat)
még soha nem olvastam el
41% (117 szavazat)
Összes szavazat: 288

Hozzászólások

Respekt!

Ha mindenki így cselekedne, nagyon helyesen, azzal rákényszerítenénk a sok szolgáltatót, hogy ne írjon apróbetüs átbaszásokkal tele csomó A4-est, ami mellesleg rohadtul nem környezetbarát.

Minden tiszteletem az illetöé!

Na oszt ha nem értesz egyet vele ami az ASZF-ben le van írva, mit csinálsz? Max. nem kötsz szerződést, ennyi az összes választási szabadságod ott ahol egyeduralkodó a mocskos telekom. Mást nem tudsz csinálni. Ha veszed az enerigát és elolvasod, csak hüledezni van jogod amik le vannak benne írva. Ja igen, telekom ÁSZF hetente módosul, kurvára semmit nem érsz ha 1x az aláíráskor elolvastad, hetente olvasgathatod a delta-kat is, ha már ennyire tudatos fogyasztó vagy. 10-15 különböző szolgáltatóval való élő szerződés esetén beállhatsz hivatásos ÁSZF-szemlézőnek, mert munkára és életre nem marad időd ezek olvasgatása mellett.

Egy EULA-t és egy Telekom szerződést nem vonnék egy kalap alá.

Egyszer elolvastam. ... félig... vagy még addig sem. Olyan, mint a paragrafusok, úgy van megfogalmazva, hogy egy szót se lehessen érteni az egészből.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Volt ismerosom aki megkapta a szerzodest (azt hiszem valami banki szerzodes volt) mondta, hogy atnezi, majd par nap mulva ment a sajat javitott verziojaval, es... a ceg elfogadta.

Egyszer én is csináltam ilyet egy ingatlanközvetítői szerződésben. A végére hozzáírtam egy pontot, amit külön aláírattam velük. Úgy volt megfogalmazva, hogy ez felülírja a szerződés bármely korábbi pontját. Ugyanis annyira ködös volt a szerződés megfogalmazása, hogy biztosra akartam menni a jutalék kérdésében és a kizárólagosságban (tehát hogy mással is szerződést köthetek és ha ő hozza az embert, akkor az a cég kapja a jutalékot és nem ők).

Ez kb 3-4 sor volt, míg a szerződés vagy 20 oldal.

Elég átverős világban élünk, jobb az óvatosság! Például egyik utasbiztosító nagy feliratokkal írta gépjárműve is biztosítva van nálunk. Aztán teljes ÁSZF-ben: gépjármű definíciója: max 7 személyes, 7 évnél nem idősebb személygépjármű (forgalmijában személygépjármű besorolás szerepel). Kár hogy egy 10 éves tehergépjárműnek vizsgáztatott 5 személyes pickuphoz kellett volna.

Vagy például "kivétel extrém sportok". Aztán ÁSZF-ben: extrém sport: úszás, snorkeling, hegyi túrázás.. 

Ez egy rosszul kiírt szavazás. Az EULA-t szinte sose olvasom el, nagyon ritkán legalábbis. Az offline szolgáltatási szerződést viszont sokkal komolyabban veszem, azt mindig átolvasom. Nem vonható a kettő egy kalap alá.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Detto. Ha a szemelyes adataimrol, vagy a penzemrol van szo, vegigolvasom, random weboldal komolysagu dolognal nem. Oke, az az atolvasas lehet, hogy csak atfutas, de volt, hogy hazavittem, kijegyzeteltem es elmagyaraztattam a masik fellel (bank). Ha tehetem elore elolvasom.

lakashitelnel, kozjegyzonel izgi volt a szerzodest hallgatni :) Az ugye kotelezo. asszem kb egy ora volt az is. Ott felolvastak, nem neked kell, de a hallgatasatol elalszol.... Kozjegyzoket nem irigylem, ezt lenyomni naponta tobbszor.... 

Nagyon függ attól, hogy mi a szolgáltatás.

Van, amit végigolvasok betűről-betűre. És van, amire meg csak kattintok, és remélem, hogy nincs benne emberi százlábú

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2019. 11. 09., szo – 06:40

Egyszer elolvasom, utána csak akkor ha problémám van.

A papír alapúakat van, hogy aláírás után olvasom el.

A papír alakúakat el szoktam olvasni. A többit nem.
Más: a GPL-t elolvastátok már elejétől a végéit? Vagy más szoftverlicencet?