Elérhető tesztelésre a HUP 8.x-RC1!

Fórumok

Elérhető tesztelésre a HUP 8.x-RC1! Az oldalt tesztelni az alábbi módon, hostfile bejegyzéssel lehet:

185.80.49.11 hup.hu
185.80.49.11 www.hup.hu

Ismert hiányosságok:

  • Levélküldés még nincs beállítva, de várhatóan még ma be lesz A levélküldést beállítottam, tesztelhető az összes e-mail funkció is!

Egyebek:

  • Az RC1 tesztet október 7-ig tervezzük
  • A tartalom kukázva lesz az átállás előtt, nyugodtan lehet benne kommentelni stb.

Hibajelentések a hozzászólásokba kérjük! Offtopikot légyszi ne ide, mert zavaró kibányászni a hibabejelentéseket a zajból! A nem hibákkal kapcsolatos kommentek a munkavégzés és átláthatóság érdekében törlésre kerülnek!

Hozzászólások

subscribe

Az éles és a teszt oldal sütijei összekeveredhetnek az azonos hosztnév miatt, ezért ha valami hibát találtok, lehetőleg próbáljátok ki másik vagy privát böngészőben is.
Alapvetően most már csak az olyan hibákkal foglalkozunk, amelyek a használatot megakadályozzák, pl. teljesítményromlás vagy fatális hibák.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Apple@2019: jailbreakelnem kell az iPhone-t, hogy atirhassam a /etc/hosts -ot :(

Nem lehetne kitenni ezt valamilyen subdomain alá, pl. test.hup.hu? Sok esetben a felhasználónak nincs lehetősége/joga hostfile-t szerkeszteni.

A végleges beállításokat teszteljük. A cél az, hogy minden (tanúsítvány stb.) be legyen véglegesre állítva, így az átállás egy dump betöltése lesz csak, hogy minél kevesebbet kelljen állni.

Akinek nincs lehetősége, joga, egy virtuális gépben egy 20 MB-os live Linuxot bootolva azért meg tudja oldani. Különben is érdemes másik böngészőben tesztelni a cookie-k keveredésének elkerülése érdekében.

--
trey @ gépház

Mert a tagság feltétele az, hogy szerverüzemeltető legyen az ember, ugye?
ha 70 éves tagságom lenne, akkor sem tudnám, mert nem ez a szakterületem.

Egyébként jó lenne, ha betöltene, mert nem kellene host file-lal szórakozni mobilon (rootoljam, jailbreak? garanciát vállalod tovább?)
vagy a 10 éves tagságoddal nem gondolsz a mobilos felület tesztelésre? Van még hova fejlődnöd!

Nem, mert nem fórumozok egy 4 colos kijelzőről. Amúgy pedig vannak erre PC-n elérhető alkalmazások, ha annyira mobilnézet tesztetelős a hangulatom.

Már a gondolat (elvárás) is vicces, hogy 1 IP cimen csak 1 darab weblap jöjjön be. És ahhoz nem kell szerverüzemeltetőnek lenni, hogy egy megértse valaki.
-------------------------
Hivatásos pitiáner
neut @ présház

10 éve voltak még 4 colos kijelzőjű telefonok is voltak, de fejlődött a világ: felfedeztük, hogy lehet rajta pornót nézni és a kijelzők mérete így megnőtt.
Iphone 11 pro plus, Oneplus 7 pro (https://hup.hu/cikkek/20190524/oneplus_7_pro_kidobozolas) már sokkal nagyobbak és vannak tabletek is. Én például mobilról is olvasom a HUP-ot rendszeresen.
(reverz proxy?)

"Már a gondolat (elvárás) is vicces, hogy 1 IP cimen csak 1 darab weblap jöjjön be. És ahhoz nem kell szerverüzemeltetőnek lenni, hogy egy megértse valaki."

Itt vannak gondok. Ha ez az elvárás a világ felé, akkor nagy a baj!

Bocs, pontositok: 5.2. Én megrekedtem ezen a szinten (SHAME!) és nem is kivánok nagyobbra váltani. Mindennek megvan a helye: a weblapoknak a nagy kijelzőn, a közlekedési infónak, navinak, sms-nek és telefonálásnak pedig a mobilon. Igen, ha meg akarok nézni egy weblapok aminek nincs dedikált appja, akkor felemelem a sejhajom a kanapéról és odabattyogok a PC-hez.
-------------------------
Hivatásos pitiáner
neut @ présház

Lustaság, macera ...stb. A pontos okot a hup.hu domain technikai adminisztrátora tudja megmondani, hogy miért nem tudott felvenni egy beta.hup.hu rekordot.

PS.: Látod trey, fejlődök, már nem 1:1 rád hivatkozok! Remélem büszke vagy rám, apu.
-------------------------
Hivatásos pitiáner
neut @ présház

Azert egy jol futo teszt alapkove ,hogy ne a usernek kelljen baszkodni ezek beallitasaval. Az ,hogy kepes vagyok valamire nem azt jelenti ,hogy az en dolgom megcsinalni...

Persze le lehet szarni es mondani (mint ahogyan fentebb olvashattuk is) ,hogy akkor nem lesz beleszolasod meg nem kell tesztelni de ez nem tul felhasznalobarat hozzaallas :D

A mondandod masodik fele miben valtoztat az elsoben boncolgatott tenyen? Viszont egy szakmai portalnak legalabb a latszatat kellene tartani miszerint nem verpistik butykolik vagy 3 geek ket hettel ezelott kitalalta, hogy csinalunk egy portalt es hajra. Akkor az ilyen dolgok megbocsathatoak. Igy meg blama. Persze nyilvan ezt is leszarjak. De kitudja meddig tehetik ezt meg? Sok portal/ceg gondolta azt, hogy hat nyasgem mindenkinek mert hat kihez menne a user ha nem hozzank? Aztan egyszercsak eltuntek a sullyesztoben. Szoval igen meg ha plusz munka is, az ilyen aprosagokra oda kellene figyelni.

Semmi érdekfeszítőt, vagy informatívat nem láttam benne. Felvázolom neked a helyzetet:

Van egy oldal - a HUP - ami talán kettő nap kivételével ~ 20 éve (~ 7000 nap) MINDEN EGYES NAP - elérhető volt. Ment, futott, rendeltetésszerűen használható volt. Ez azt jelenti, hogy NEM VÉRPISTIKÉK üzemeltetik. Ilyen elérhetőségi mutatóval olyan oldalak rendelkeznek, ami mögött rendszerint LÁTHATATLAN munka van.

Cáfold.

Volt közben ezer induló oldal, ezer megszűnő. Megértünk két HUP forkot - nohup.hu, hfp.hu (mindegyik egy vicc volt) - és még mindig itt vagyunk.

Tudod miért? Mert ez mögött nem szövegelés, jaszkarizás, internetes böfögések, nagyot mondások, hanem MUNKA van.

Tudom, tudom. Magától megy, mint a Perpetuum Mobile. Hallottam már ezerszer.

Majd egyszer kérdezz meg valakit, akivel együtt dolgoztam a HUP-pal kapcsolatban, hogy mennyi az a semmi munka ami benne van. Javaslom a többi nagypofájú bohócnak is, hogy tegyen ide hasonló referenciát a keze alól, aztán ha nincs, akkor húzzon vissza és cipzárazza magára a latex busulkodóját.

Visszatérve a teszt formájára:

Beállíthatnék bármit, de belegondoltam, hogy van-e szükségem valójában olyan félnótás dumagépek "nagyon hasznos" visszajelzéseire, akik egy hostfájlt nem tudnak megszerkeszteni, vagy nincs egy virtuális gépük bárhol tesztelésre. Arra jutottam, nem. Nincs.

--
trey @ gépház

Nem mondtam azt, hogy verpistikek uzemeltetik. Ha meg ennyire erzekeny meg buszke vagy akkor az is az uberprofi uzemeltetes resze , hogy nem nekem end usernek kell ezeket allitgatnom egy teszt alkalmaval hiaba gondolod te ezt mint uzemelteto. Es kapnal hasznos visszajelzeseket is ha el tudnam erni egy szaros beta aldomainen a teszt verziot.

Mintahogy te is szarsz dolgokra en sem fogom a szabadidomet arra aldozni, hogy szerkesztgessek. A munkaidobe meg belefer, hogy commentelek vagy beleferne, hogy vegigkattintom az uj oldalt is de mas mar nem. Szerintem ezzel nem vagyok egyedul.

Egyebkent meg legyszives ne szemelyeskedj en sem tettem. ----->
Viszont egy szakmai portalnak legalabb a latszatat kellene tartani miszerint nem verpistik butykolik vagy 3 geek ket hettel ezelott kitalalta, hogy csinalunk egy portalt es hajra. Akkor az ilyen dolgok megbocsathatoak. Igy meg blama.
Ez azt jelenti, hogy ahol ver istvanok es nem hozzaertok vannak ott ez elfogadhato. Rad a mondat vege vonatkozott ---> Igy meg blama.

azért azt vegyük már észre, hogy hónapokig elérhető volt, amin nevergone dolgozott, hosszú topikok voltak, hogy mit hogy kellene, ez meg már az rc, ami a nézzétek meg, hogy nem esett-e valami még hasra, mert ez már az éles konfig.

A topic meg tele van egy rakás emberrel, aki eddig ezt nem nézte, most meg pampog, miközben nem érti, mi ennek a stepnek a célja.

Megmondom őszintén, leginkább azért, mert úgy érzem, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján túl sokáig vártam rá, hogy elmondjam, hogy elénekeljem, hogy tudd, hogy érezd, hogy elhidd nekem, hogy neked szól a gitár, neked zörög a dob, neked gyúlnak a fények, és csak neked írom a dalt! neked énekelek! neked írom a dalt! neked énekelek!

mert te voltál az utolsó, aki megsértődött ezen. Azt már be se linkeltem, hogy a negyedik hozzászólásban benne volt pl, hogy: "A végleges beállításokat teszteljük. A cél az, hogy minden (tanúsítvány stb.) be legyen véglegesre állítva, így az átállás egy dump betöltése lesz csak, hogy minél kevesebbet kelljen állni."

Kiemelést pl szívesen megnézném, hogyan tesztelnéd másképp.

Mi köze egy webes programnak a tanúsítványokhoz?
Régen rossz, ha azon múlik, hogyan működik.

Egyébként azt elég egy embernek tesztelnie, beállítja a host konfigokat a másik gépre és megnézi, hogy jók-e a tanúsítványok. Ennyi. A program teszteléshez ennek semmi köze.

Lehet, hogy újdonságot mondok, de futhat a program úgy is, hogy tanúsítvánnyal titkosított protokollon és futhat mellette nem titkosítotton is másik címen, sőt futhat másik tanúsítvánnyal másik címen és ezt mind egyszerre.
Rengeteg lehetőség lenne.

Kíváncsi lennék, hogy a rendszergazdáknak mennyi idejükbe kerülne, ha nem csak a https://hup.hu-n lenne elérhető, hanem pl. a http://rc.hup.hu-n is.

Szerintem - remélem nincs harag érte – ezt a szálat engedjük el. A helyzet sajnos messze nem egyszerű, de remélhetőleg már csak keveset kell aludni és mindenki megkapja az új HUP-ot hosts fájl állítgatása nélkül is.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

"Akinek nincs lehetősége, joga, egy virtuális gépben egy 20 MB-os live Linuxot bootolva azért meg tudja oldani."

Ez kevéssé segít az egyik fpntos feature tesztelésén, ami a mobil nézet, mobil böngészőben.
Mindent meg lehet oldani, csak kérdés, hogy az ingyentesztelők mennyit szenvedjenek vele, hogy értékes inputot tudjanak adni.

Megértést? Jaj bocsánat :D Szerintem itt senkire se tartozik, hogy nyaralni mész, eurót kell váltanod, hogy utaznod kell az ország másik felébe, hogy épp szarnod kell, vagy hogy vársz-e megértést vagy sem. Sőt még sok-sok más dolog sem tartozik ide, beleértve minden magánéleti kifogásod... de te akkor is leírod. Nyilván érted mire gondolok, de ha már bepromóztad, akkor jó pihenést! :)

Tájékoztatást tartottam arról, hogy miért nem leszek. Mivel van egy-két bohóc, aki azt hiszi, hogy

- én itt érte vagyok
- hogy én itt mindig azonnal ugrok, ha hasfájása van
- hogy én minden kívánságát teljesítem, mint a Dévényi Tibi bácsi

Joggal kérdezhetnéd, hogy miért itt (is). Azért, mert hiába írom ki a blogomba, hiába írom ki az oldal tetejére, hiába írom ki a Twitter-re, van mindig egykét szerencsétlen, aki számon kéri, hogy miért nem frissül az oldal, miért nem megy hostfájl nélkül tegnapra, ...

Tehát: jövő hét hétfőig én Santorinin nyaralok, ti meg dolgozzatok.

--
trey @ gépház

"Tehát: jövő hét hétfőig én Santorinin nyaralok, ti meg dolgozzatok."
Ohh nem is tudtam, hogy egész Santorinire repülsz, hát le a kalappal főnök, ez már valami, megtiszteltetés, hogy megtudhattam, hogy hol nyaralsz. Egyet se félj főnök, dolgozunk, te meg csak nyaralgass. A bohócokat akik meg azt hiszik, hogy te vagy értük, felejtsd el, hisz itt mind mi vagyunk érted, bolond aki mást gondol. Megoldjuk mi magunk a dnsmasq-ot is, béta(alpha)tesztelunk szabadidőkben is, ez csak természetes. Én a helyedben főni, még az ip címet se adtam volna meg, a sok fasz jöjjön rá maga, hogy hol van a teszt!

"A bohócokat akik meg azt hiszik, hogy te vagy értük, felejtsd el, hisz itt mind mi vagyunk érted, bolond aki mást gondol."

Mondjuk, ez nekem eddig is nyilvánvaló volt. Aki mást hisz, az fordítva ül a lovon. Ez az egész az én szórakoztatásomra indult és én most is az én szórakoztatásomra vagyok itt. S addig, amíg ez szórakoztat. A legszórakoztatóbbak azok, akik azt hiszik, hogy értük vagyok és majd pattanok azonnal. Kevesebb liberális szemetet kellene olvasni, ahol elhitetik veled, hogy te vagy a világ közepe :D

"Megoldjuk mi magunk a dnsmasq-ot is, béta(alpha)tesztelunk szabadidőkben is, ez csak természetes."

Szuper!

"Én a helyedben főni, még az ip címet se adtam volna meg, a sok fasz jöjjön rá maga, hogy hol van a teszt!"

Jó ötlet, legközelebb megfontolom!

--
trey @ gépház

„Mondjuk, ez nekem eddig is nyilvánvaló volt.”
Elhiszem hogy fárasztanak a reklamációk, de a HUP egy for-profit oldal. A piacon pedig túl sok sikerhez nem vezet az amit állítasz. Ezt Adam Smith óta tudjuk. Szerintem tök felesleges hülyének nézni a másikat azzal, hogy „leszarod” a visszajelzést, mert neked ez csak fun. Ha leszarnád, akkor nem próbálnál pénzt behajtani a dologból, aminek ugye a feltétele az, hogy nem szarod le, mert ha leszarnád akkor lejtmenetbe kerülne a látogatottság és a bevétel, ami a for-profit modell alapján nem éppen cél. Ebben nincs semmiféle liberalizmus.

Te mégis melyik étterembe mennél és hagynád ott a pénzed?
- Ahol rossz a minőség, mert szarnak bele, csak elütik az időt
vagy
- Ahol jó a minőség

Amit ide írtál, az valami vágyvezérelt gondolkodás végterméke lehet. Nekem itt nincs sem teljesítmény kényszerem, sem látogatottsági szám kényszerem, sem kattintási szám kényszerem. Vagyok olyan kényelmes pozícióban, hogy ez engem nem kell, hogy érdekeljen. Nekem itt egyetlen feladatom van: rendszeresen frissítsem az oldal tartalmát. Nekem nem feladatom az oldalt kereskedelmileg "eladni", sem fejleszteni, sem nektek itt bármiféleképpen kedvetekben járni.

Úgy gondolod, hogy az általad fent vázolt kényszer miatt mindig mézes-mázos stílusban próbáltam az oldal látogatói kedvében járni? Szerintem bármivel meg lehet engem vádolni, de ezzel aztán végképp nem :D Pedig az elmondásod alapján ez lenne a célravezető a részemről, hisz az oldal for-profit, nem? De. Ja, nem.

--
trey @ gépház

Nem is kértem számon a stílust, nem kell belelátni. :) Rohadtul nem tartozom azok közé akik nevelgetni próbálják a másikat. Tartalompostolgatásra amúgy egy plain html oldal is elég. :)
Amúgy van ismerősöm aki nálad jóval kényelmesebb helyzetben van (egy nagyker tulajdonosa, annyi dohányboltja van amennyit több kézen sem lehet összeszámolni, több lakóingatlana is van a 11. kerületben – gondolom máshol is, nem érdekel annyira –, láthattad Szijjártóval is, része volt az általa vezette egyik 22 fős magyar üzleti delegációnak etc.) és tudom róla, hogy a kényelmes helyzete ellenére semmibe sem szarik bele. Szóval nem tekintem a feltételezés miatt magam naivnak.

Btw feltűnően gyorsan gyorsan triggerelődsz mostanság, rád fér a nyaralás. :)

Santorini??? Dehát az a kerítésen túl van! Bátor vagy. Állítólag már Bécs is nagyon veszélyes lett, mindegy Te tudod.
Én segítenék szívesen a béta tesztelésben, de még ki kell mosnom a bohóc ruhámat, le kell mennem a boltba, a haveromék is lehet hogy átjönnek, de nem untatlak a részletekkel. Csak jelzem hogy nincs nekem időm itt mindenféle host fájlokat szerkesztgetni.

Kiegészéítés:

Addig is több megoldás a mobil nézet tesztelésére:

Számítógépen Android vagy iOS emulátorral, bízva abban, hogy a host gép hosts fájlját veszi át (ha nem, a hoston még mindig be lehet lőni valami proxyt).

iOS-hez írják ezt megoldásként: https://apps.apple.com/us/app/weblock-adblock-proxy/id558818638

Androidra azt írják, hogy ADB-vel felül lehet csapni a hosts fájlt root nélkül is:
adb pull /system/etc/hosts targetfile
adb push targetfile /system/etc/hosts

Vannak fenntartásaim, de egy próbát megér :) Ha nem segít, vannak dns vagy vpn szervert helyben futtató appok, amikkel a probléma orvosolható. Nem használtam ilyet még, ezért nem merek javasolni konkrét appot, de találni többet is a play store-ban.

Ismert hiányosságok:

Levélküldés még nincs beállítva, de várhatóan még ma be lesz

Meg lesz vegre csinalva ,hogy ne a sajat mailcimemmel kuldjon levelet mikor irok egy masik HUP usernek?

nope:

ARC-Authentication-Results: i=1; mx.google.com;
spf=softfail (google.com: domain of transitioning hupuvagyok@gmail.com does not designate 92.119.122.43 as permitted sender) smtp.mailfrom=hupuvagyok@gmail.com;
dmarc=fail (p=NONE sp=QUARANTINE dis=NONE) header.from=gmail.com

Return-Path:
Received: from hup.rackforest.hu (hup.rackforest.hu. [92.119.122.43])
by mx.google.com with ESMTP id q16si6740290wrm.336.2019.09.23.10.27.42

Esztétikai hiba: Kurva ronda az egész xD

Na hat megneztem, es sikerult meg rondabbra csinalni mint a jelenlegi. Masreszt ezt nevezzuk responsivitasnak?

- mobilon hova tunik a logo?
- mobilon miert kerul alulra a sidebar, ahonnan kb minden elerek? hogy km-eket kelljen gorgetni?
- ha mar minden lenyegi resz alul van, nehez lett volna full szelessegre kihuzni az oszlopokat, nem 6/6-osra hagyni?
- a cookisav borzaszto, egyreszt ez a szin hogy kerul ide, mareszt ennel azert mar sokkal jobb megoldasok vannak: https://cookieconsent.osano.com/

En ertem, hogy ez egy regi jo nevu oldal, de ezt updatenek nevezni es ekkora hangverest csinalni neki? Most komolyan ki az, aki ezt a designt 2019-ben jonak gondolja? Tele van UX failekkel az egesz. Es nem, nem kell hwsw2-t csinalni (izlesek es pofonok, de sokkal jobb mint a regi), de ezt kiadni frissiteskent, hat... inkabb raktatok volna ki szepen sunyiban. Egyszeruen nem ertem, hogy nem lehet 2019-ben egy minimal de minden eszkozon jol megjeleno forumot osszerakni, Discourset lattatok mar? Vagy https://dev.to/

Ha olyan marad, mint amilyen a jelenlegi, az tokeletes.

Kell a francnak XXI. szazadi, kliens oldalon renderelt ugralo fos, mindenfele JS meg CSS trukkokkel, hogy a "modern" "webelmenyert" rajongok is orulhessenek.

Legyen szerver oldalon renderelve az egesz, es ahogy a HTML-t lehuzta a bongeszom, az ugy is jelenjen meg.

Nekem ne meritse egy "modern weboldal" az akksimat, mert "kliens oldalon ugyis van eroforras, rendereljunk ott, merazjo (es kevesebbe kerul nekunk rendes szervert uzemeltetni)"!

Nem az a legnagyobb gond, hogy nem modern, vagy a reszpozivitáshoz 0 köze van, de még rosszabb mint a mostani.
Telel van egy tucat tipográfiai hibával, ilyen olyan méretű térközökkel, nem egységes design elemekkel.
A mostani legalább egyben van nagyjából.

Lehet mondani, hogy nem minden a kinézet, de olyan ez mint egy egy autó.
Lehet akármilyen gyors, meg izmos, ha rohad és rozsdásodik ez egész.
Az új HUP lehet hogy fasza, de egy halom rozsda az egész...
És hát ki akar egy rozsdás kocsiba ülni? :S

Mert ha körbenézel akkor mostanában kb az összes oldal ami "ízléses"-re lett frissítve az egy reszponzivitás nevében sokkal lassabban betöltődő, jóval nagyobb adatforgalmat generáló szutyok lett. A kinézet egyéni dolog, én speciel az összes olyan oldalt ami ilyen hányadék nem látogatom mert egyszerűen rossz ránézni, kevesebb infó jelenik meg ugyanakkora felbontáson, cserébe legalább jobban merül tőle a telefonom plusz a fent emlegetett adatforgalom.

Miért csúfoljuk ezt fejlődésnek? Kevesebb infóért cserébe több vaspöretés, több adatforgalom, megosztó kinézet. Ez egy idióta divathullám amiből még pár évig megélnek a designerek aztán utána mehetnek vissza lángost sütni.

Félreértés ne legyen belőle, nem vagyok a fejlődés ellen de akkor az tényleg legyen fejlődés. Legyen gyorsabb, legyen több funkció, legyen több az egységnyi területen megjelenő infó.

A kozmetikai dolgokat átállás után is meg lehet csinálni. A nagy meló az engine kicserélése. A theme - ami rá van feszítve - az már csak részletkérdés. Egy csomó okból muszáj lenne már váltani. Egy csomó új dolgot fog tudni az új oldal.

A cicomázást vagy akár új theme-t következő lépésben is meg lehet oldani. Akár úgy is, hogy kiírjuk pályázatba valami jutalomért.

Aztán a legjobb rá lesz téve.

--
trey @ gépház

Tudom, hogy már nincs nagyon helye új feature-nek, de egyet javasolnék arra tekintettel milyen hasznos tudna lenni, és amúgy milyen triviális volna implementálni.

Azt javasolnám, hogy adjatok lehetőséget a usernek a profiljába bementeni egy egyéni scriptet, ami oldalbetöltéskor lefut a kliensen.

Úgy gondolom ez rövid idő alatt összehozható. Nem ismerem a drupalt eléggé, hogy tippeljek időt rá, de szerintem max 1-2 óra lehet.

Ez elsődlegesen két dologra volna jó: Egyéni css injektálására, és egyéni custom funkciók hozzáadására. Akár lehetne a hupperből is csinálni egy olyan buildet, amit csak simán injektál a user magának, ha szeretne. Bármi ér, mert a kliensen fut, nem árt senkinek.

Természetesen léteznek kiterjesztések (greasemonkey, stylish) ami mellett feleslegesnek tűnhet ez, de egy pótolhatatlan pluszt adna ez a megoldás: Az egyéni script a fiókodhoz kötődik, és működik minden böngészőn, ott is, ahol nincs kiterjesztés támogatás.

"Trey bárkinél"

Miről beszélsz? Gondolom ha trey akarná most is be tudna rakni bármilyen tetszőleges kódot a HUP forrásába. Még azt is megoldhatná szerveroldalon, hogy adott felhasználóknak legyen csak elérhető, ehhez nem kell ilyen funkcionalitás.

"egyéb illetéktelen pedig csak annál akinek el tudta lopni a jelszavát"

Ha ellopják a jelszavad akkor ez lesz a legkisebb problémád :)

Egy pillanatra el is gondolkodtam rajta, de aztán mégsem okés ez. Ugyanis ha a felhasználó nem tudja használni miatta az oldalt (pl. idő előtt elmenti és szintaktikailag hibás a kód), akkor törölni sem tudja, valakit piszkálnia kell, hogy szedje ki neki.
Plusz ha beletehet egyedi formázást, akkor könnyen összehozhat olyan kinézetet magának, amiről más azt gondolja, hogy az a HUP általános kinézete, pedig az oldal üzemeltetője nem szeretne vele azonosulni.

Remélem valamennyire érthető volt, amit próbáltam leírni.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Most gondolkodj üzemeltetői szemmel, akinek adott esetben jogi felelősséget kell vállalnia az oldal tartalmáért. Az, hogy kliensoldalon mit szabsz át, a te dolgod, elég ahhoz a böngésző developer konzolja is. De ehhez a szerveroldalnak nincs köze, ez a lényeg.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Szerintem a cookie alert
- ne kek legyen, hanem piros vagy rozsaszin
- ne a kepernyo also negyedet foglalja el, hanem legalabb a felet
- az animacio tul gyors, van ez vagy 5 masodperc. Szerintem jo 20 masodpercig darabosan usszon le
- az animacio siman leuszik, lehetne forgatni is, es kozepre is beuszhatna majd felul eltunhetne,
akar ra is zoomolhatna (nagyobb betumeret), es talan a szineket is valtogathatna
- legjobb lenne, ha az alertet egy masik kovetne, ahol be lehetne allitani ennek az alertnek a parametereit,
es a beallito alertnek is lehetne alertje, amolyan rekurziv modon

A forumlista 2x annyi helyet foglal (fuggolegesen) a cimlapon, mert
- vagy a cim torik be ket sorba (eddig ... -tal le lett vagva)
- vagy az 5napja lett hozzaszolva, mert most kiirja, hogy ki szolt hozza utoljara, akinek a nickneve tul hosszu (ez kell?)
- vagy a forumcsoport (pl. Red Hat, Fedora, Centos) torik be 2 sorba

Az RSS link eltunt (hup.hu/feedburner)

A Tovabb, hozzaszolas, megtekintes eddig balra volt rendezve, most jobbra van. (igy a tovabb gomb fuggolegesen ide-oda ugral)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azért jöttem ide, hogy a cookie alert-ről írjak én is.

Telefonon és laptopon is sokszor használok privát módot. Ez azt jelenti, hogy ezt a cookie figyelmeztetést gyakran fogom látni. Ha van lehetőség enélkül akkor legyen úgy. (Végülis régóta megy már a hup és eddig is megvoltak nélküle a jogászok.)

Ha megtörtént az átállás (céldátum: jövő hét vége), akkor nyitok rá egy ticketet a Rackforest-nél. Erre a szerverre már tök értelmetlen, hiszen költözünk.

Elvileg a timeout hibák okát - ami miatt az IPv6 megszűnt - megtalálták és el is hárították, így nem látom okát, hogy ne lehetne újra. Ha elfelejteném, szólj rám. Lehetőleg levélben, kommentek nem a legjobb módjai az ilyen kéréseknek.

--
trey @ gépház

Nehéz lett volna beta.hup.hu-t csinálni.
-------------------------
Hivatásos pitiáner
neut @ présház

Próbáltam egy hozzászólást írni, de csak az előnézetét néztem meg. A BBCode jelöléseket nem láttam működni, ez a rész megváltozott? (A [b] / [/b] csak simán kiíródott, ahelyett, hogy beboldolt volna.)

Amúgy jó lesz ez!

Á, látom már mi a gubanc. Alapesetben tiltom az összes szkriptet. Itt meg valami randa vizivig szerkesztőt látok csak, amiben a szöveges formázások nem működnek, nem csak a BBCode, a sima HTML-es verziók sem. :( Nagyon szomorú leszek, ha ez így marad.

Szerk.: Illetve nem találom az oldalon a saját blogbejegyzések listáját. Ha megvan valamerre, akkor az jól el lett dugva.

A szerkesztő a CKEditor, ami elég elterjedtnek számít. Azzal pedig nem tudok mit kezdeni, ha te egyénileg letiltod, max. marad a plain text.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ó, nem a letiltással van gond, nyilván engedélyezem ha kell. :)

A szövegbeli formázások nem működése zavar. Ha "szövegelhetnékem" támad, általában nem két sort szoktam írni. Viszont ilyenkor - pont emiatt - eszembe se jutna elkezdeni begépelni azt egy kényelmetlen webes form-ba, inkább fogom a kedvenc szövegszerkesztőm. Aztán a kész "művet" csak copy-paste módszerrel betolom a bögészőbe. De ez ezentúl nem megy, ha a formázásokat (meg linkeket, képeket, egyebeket) utólag mindig javítgatni kell.

Látod, ilyen az, ha csak úgy mondasz valamit anélkül, hogy utánanéznél.

B, mint bold: azaz félkövér
STRONG, azaz erős.

A "B" tag még a HTML ősidőkből maradt ránk, amikor azt gondolták, hogy minden formázásnak a HTML nyelvben kell lennie, így születtek olyan rémségek, mint pl. a "FONT" tag. Viszont azóta már CSS a formázásokra, a HTML pedig megmaradt a tartalom és a struktúra leírásának.
"B", mint bold, azaz félkövér: formázást jelöl, a böngészőben jól mutat, de a képernyőfelolvasók nem tudnak érdemben mit kezdeni vele. Ellenben a "STRONG" fontos szöveget jelöl, amit a képernyőfelolvasók pl. erőteljesebb hangsúlyozással, a hagyományos böngészők pedig félkövér kinézettel jelölnek.
De ettől a kettő még nem ugyanaz és a "B" elavult, helyette formázásra a CSS, a fontosság jelzésére pedig a "STRONG" használandó.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Itt most nem arról van szó, amit Ti beraktok az oldalra, hanem arról, amit a felhasználó ír be.
A felhasználó beírja a "B"-t, Ti meg kiraktok "STRONG"-ot helyette.

Lehetne Markdown is, ha már átszabjátok az egészet, ami a legrövidebb és legegyszerűbb formázás kb.

Szerencsére lesz az oldalon CKEditor, így a felhasználónak semmilyen tutoriallal nem kell kezdenie, ha formázni szeretné a hozzászólását. De ezt magad is megtudhattad volna, ha trollkodás helyett kipróbáltad volna.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ha az az elkepzelhetetlenul bonyolult feladat meg lett volna oldva, hogy ne kelljen host fajlt szerkesztgetni a kiprobalashoz, akkor megtettem volna. Tudom, olvastam egyeb hozzaszolasokban, hogy van egy millio kifogas es termeszetes mindig valaki mas a hibas, de ha az oldal tulajat ennyire nem erdekli az egesz, akkor engem sem :) Majd kiprobalom ha elesitve lesz.

Meséld el hol tart! Vagy elmesélem neked én... Az vele együtt indult hasonló oldalak közül egyedül ez maradt talpon 18 év után.

11 éve itt vagy, de te mit tettél hozzá az oldalhoz, hogy jobb legyen? A hozzád hasonló szöveggyárosokkal ellentétben volt itt olyan ember, aminek hiányzott valami az oldal működéséből, de nem csak a száját jártatta, hanem fogta magát, megírta, elküldte és az oldal részévé vált.

Hát, rohadtul sajnálom, hogy a HUP nem havi 100 millió forintból készül, de nem gondolod, hogy majd saját zsebből finanszírozom mindig azt, hogy te itt jól érezd magad?

Ez az átállás is pénzbe kerül. Az meg hogy leszarja? Szerinted mennyi hétvégi munkám van eddig ebben az átállásban? Mi az, hogy leszarja? Majd ha leszarom, azt tudni fogod, abban biztos lehetsz.

Ha kritizálsz, próbálj meg tényeket a dumád mellé tenni, mert így nem vagy más, csak egy rossz troll.

--
trey @ gépház

11 éve itt vagy, de te mit tettél hozzá az oldalhoz, hogy jobb legyen?

Kivalo kerdes! Egyreszt 14-15 eve vagyok itt, 11 eve 45 hete igenyeltem regisztraciot. Talan nehez elkepzelni, de akkor regisztralok egy oldalra ha olyan funkciot akarok elerni amihez muszaj regisztralni, nem elso latogataskor. "ha kritizalsz, probalj meg tenyeket a dumad melle tenni, mert igy nem vagy mas, csak egy rossz troll."
Masreszt pontosan annyit tettem hozza a szemelyes blogodhoz, amennyit egy blogolvasotol elvarhat az ember: kattintast es oldalletoltest, hogy tobb reklambeveteled legyen es nagyobb osszeget kapj a hwsw-tol. Szivesen btw.

Hát, rohadtul sajnálom, hogy a HUP nem havi 100 millió forintból készül, de nem gondolod, hogy majd saját zsebből finanszírozom mindig azt, hogy te itt jól érezd magad?

Havi 100 millio :) Inditsunk egy gofundmet kampanyt? Ugy tudtam evek ota mar csak a tartalom eloallitasaert felelsz, remelem a tobbi tulaj nem ker toled penzt ezert, hogy a sajat zsebedbe kelljen nyulnod miatta! Masreszt egyertelmuen leirtad, hogy az oldal a sajat szorakoztatasodra indult, akkor most mit varsz? Adomanyt? Sajnalatot? Gyujtsak erted egy mecsest vasarnap estenkent, vagy hogy jon ez az egesz ide?

Szerinted mennyi hétvégi munkám van eddig ebben az átállásban?

Mi kozom van hozza? Dolgozzal munkaidoben, vagy beszelj azzal aki az atallasert felel, hogy nem akarsz hetvegen dolgozni. Ez a te szemelyes blogod belso ugye, nem a kulvilagra tartozik.

Hogy miert irtam, hogy leszarod?
Egyreszt azert mert egy szakmai portal/szemelyes blog nem akarja megoldani a betateszt elerhetoseget host fajl szerkesztgetes nelkul (ez wtf lett volna mar egy evtizede is). Ha az alapitofoszerkeszto tulajt erdekelne legalabb a profizmus latszata, akkor gondolom lett volna annyi rahatasa a dolgokra, hogy ez meg legyen oldva. De nincs megoldva. Tudom, tudom, van kifogas, de "megoldas kell, nem mellebeszeles es mutogatas" .

Masreszt ezert: "Nekem itt nincs sem teljesítmény kényszerem, (...) ez engem nem kell, hogy érdekeljen. Nekem itt egyetlen feladatom van: rendszeresen frissítsem az oldal tartalmát."
Ez sajnos latszik is, az utobbi evekben olyan lett az oldal mint egy twitter aggregator komment szekcioval.

Az utobbi kb 1 honap frissitese:
Tweet/video/eredeti bejelentes beillesztese/max 1 bekezdes: 66
Szavazas: 6
Olvaso altal bekuldott cikk: 7
Sajat neven bekuldott tobb mint 1 bekezdeses tartalom: 1 (+2 forumbejegyzes)

Regebben legalabb meg irtal valami magyar osszefoglalot a "reszletek itt/reszletek a bejelentesben" elott, ma eleg low-effortnak tunik az egesz. Pont mintha a tartalomgyaros leszarna a tartalmat, csak eleget akarna tenni a kvotanak.
Sok hozzaszolasban is a lekezeles es pokkhendiseg mellett tunsz inkabb ugy, mint aki olvaso akar lenni, nem pedig szerkeszto. Fuggetlenul attol, hogy ez termeszetesen mennyire nem igaz, ezt a latszatot kelted.

"Masreszt pontosan annyit tettem hozza a szemelyes blogodhoz, amennyit egy blogolvasotol elvarhat az ember: kattintast es oldalletoltest, "

Tehát, semmit.

"hogy tobb reklambeveteled legyen es nagyobb osszeget kapj a hwsw-tol."

A te kattintásaid és oldalletöltéseid számának semmi köze ahhoz, hogy én "mennyi reklámbevételt kapok a HWSW-től".

"Szivesen btw."

LOL, nekem te azzal nem teszel szívességet, hogy itt vagy. Háttal ülsz a mozinak.

"Inditsunk egy gofundmet kampanyt?"

Nem emlékszem arra, hogy bármire is kértelek volna.

"Ugy tudtam evek ota mar csak a tartalom eloallitasaert felelsz,"

Pontosan így van, nem is értem, hogy miért nekem ugatsz hostfájlokért.

"Ez sajnos latszik is, az utobbi evekben olyan lett az oldal mint egy twitter aggregator komment szekcioval."

Akkor is én feleletem a tartalomért, amikor szerinted nem ilyen volt. Saját döntés, ha neked nem tetszik, az a te egyéni problémád. Majd gondolom, keresel az igényeidnek jobban megfelelő helyet :D

"Regebben legalabb meg irtal valami magyar osszefoglalot a "reszletek itt/reszletek a bejelentesben" elott, ma eleg low-effortnak tunik az egesz. Pont mintha a tartalomgyaros leszarna a tartalmat, csak eleget akarna tenni a kvotanak."

Kvótának :D Milyen kvótának? :D

"Sok hozzaszolasban is a lekezeles es pokkhendiseg mellett tunsz inkabb ugy, mint aki olvaso akar lenni, nem pedig szerkeszto. Fuggetlenul attol, hogy ez termeszetesen mennyire nem igaz, ezt a latszatot kelted."

Hozzád hasonló megmondóemberek jöttek, mentek az elmúlt lassan két évtizedben. Minden egyes átállásnál tudták, hogy mit hogyan kellene. Tippből, kéretlen tanácsból sosem fogytak ki. Mindben egy volt a közös: nagyon jól meg tudták mondani, hogy mit hogyan kellene csinálnom. Tudod mi lett velük? A fasz se emlékszik már rájuk. Na, kb. pont ez vár rád is ...

--
trey @ gépház

A te kattintásaid és oldalletöltéseid számának semmi köze ahhoz, hogy én "mennyi reklámbevételt kapok a HWSW-től".

Szalmabab, nem azt irtam amit ideztel. Kivancsi lennek mennyit ert volna a hwsw-nek az hup, ha nem lettek volna olvasoi :)

Nem emlékszem arra, hogy bármire is kértelek volna.

Akkor rossz a memoriad: "Meséld el hol tart!"

(...) miért nekem ugatsz hostfájlokért.

Na elojott a proli :) nevergone hozzaszolasara reagaltam, nem tudom te minek kezdtel el nekem ugatni?

Akkor is én feleletem a tartalomért, amikor szerinted nem ilyen volt.

Akkor meg megvolt a latszata, hogy nem szarsz bele.

Kvótának :D Milyen kvótának? :D

A jelszo: hasonlat ;) Olyan mintha meg kene felelni egy kvotanak, es a mennyiseg szamitana nem a minoseg. Ha a "kvota" szo amit nem ertesz, akkor ¯\_(ツ)_/¯

nagyon jól meg tudták mondani, hogy mit hogyan kellene csinálnom. Tudod mi lett velük?

Megint szalmabab, nem adtam semmilyen atallassal kapcsolatos tanacsot. Abszolut nem erdekel mit csinalsz, csinaltal vagy fogsz csinalni, ahogy nem erdekel az sem, hogy random internetes kommentelokhoz milyen emlekek kotnek.

Valoszinu pont ugyanannyira erdekel teged az en velemenyem, mint engem a tied, szoval kar felhuzni magad emiatt.

"Szalmabab, nem azt irtam amit ideztel. Kivancsi lennek mennyit ert volna a hwsw-nek az hup, ha nem lettek volna olvasoi :)"

Tehát, akkor az olvasók a HWSW-nek értek valamit. Köszi a megerősítést.

"nevergone hozzaszolasara reagaltam,"

Engem emlegetve. Nemde?

"Akkor meg megvolt a latszata, hogy nem szarsz bele."

Látszata. Vicces ez egy olyan valaki szájából, akit itt esz a fene 10+ éve. A semmiért.

"A jelszo: hasonlat ;) Olyan mintha meg kene felelni egy kvotanak, es a mennyiseg szamitana nem a minoseg. Ha a "kvota" szo amit nem ertesz, akkor ¯\_(ツ)_/¯"

Elsőre is értettem, hogy mit erőltetsz, csak jelezni próbáltam, hogy ugyan nagyon erőlködsz, de rossz helyen tapogatsz. Sosem volt számomra semmilyen kvóta sem előírva. Tudod, nem nagyon szeretem, ha megmondják, hogy mit csináljak. Tehát, itt pontosan annyi és olyan tartalom jelenik meg általam, amennyit és amilyet én jónak látok.

"Abszolut nem erdekel mit csinalsz,"

Szemmel jól láthatóan ...

"Valoszinu pont ugyanannyira erdekel teged az en velemenyem,"

Egyetlen dolog, amiben egyetértünk.

"szoval kar felhuzni magad emiatt"

Felhúzni? Igazából, ez messze van attól, hogy felhúzzam magam. Sokkal több negatív kommentre számítottam az -rc1 kapcsán, a kitüntetett "figyelmemet" (már ha ezt annak lehet hívni), csak annak köszönheted, hogy nem nagyon van kivel, mivel flamelni itt :(

De igazából te is untatsz, mert ugyanazokat a gyenge köröket futod, amiket a régi trollok futottak (nem értesz semmihez, beleszarsz, csak a pénz, nem is csinálsz itt semmit, amit, azt is rosszul, bla... bla... bla...) Esetleg, ha lenne valami új...

--
trey @ gépház

"könnyű használni"

Ez csak desktopon igaz, touchscreennel rendelkező eszközökön sokkal nehezebb egy WYSIWYG editort használni mint plain textben hozzáadni a megfelelő markupot. Sajnos a CKEditor erre nem ad lehetőséget (legalábbis az 5-ös verziója). Néhány példa ahol ez jól van megoldva: GitHub, JIRA. Előbbiben a plain text Markdown verziót szerkeszted de van lehetőséged előnézetet kérni, utóbbiban bármikor válthatsz a WYSIWYG és a plain text mód között.

Úgy van beállítva, hogy át lehet váltani a HTML forrásra. Nyilván hosszabbak a jelölések, de ha valaki a markdownnal vagy a bbcode-dal megbirkózik, akkor a HTML forrással is meg fog.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Akkor már csak egy ellenőrzött BBCode -> Markdown átalakító kell. Meg idő, ami ugye pénz is.
Ha erre találsz működő, jó megoldást, akkor rajtam nem fog múlni a dolog. De ezt még most, a migrálás előtt előtt kell kidolgozni.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem, nem érted. Az oldalon van számtalan tartalom és kb. 2 millió hozzászólás, amelyek jelentős része tartalmaz BBCode-ot. Ha Markdownt szeretnétek, akkor ahhoz kell egy tesztelt, stabil BBCode -> Markdown átalakítót találni, mivel a jelenleg a migrálásnál a BBCode-ok HTML kódra lesznek migrálva.
Én ilyent se keresni, se írni, de tesztelni nem fogok, plusz nekem a jelenlegi CKEditor is megfelel. Plusz azért tegyük hozzá, hogy itt pár ember kezdte el a markdownt kérni, miközben a többségnek simán lehet, hogy a CKEditor is megfelel, vagy egyszerűen teljesen mindegy.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem, ha Markdown lesz, akkor értelemszerűen HTML nem lesz és BBCode sem. Az egységesítés a lényeg, senki nem fog „új tartalom” és „régi tartalom”-mal szórakozni. Elég volt egyszer végigszívni az aláírásokkal.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

a markdownban barmikor lehet htmlt irni, ezert is olyan jo, mert ami nem fer bele a szintaktikaba, azt htmllel beteszi az ember.

Par pelda:

- belyegkep, amire ha rakattintasz, bejon nagyban (lenyilik).
- youtube video beagyazasa
- stb, stb

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az, hogy amit támogat arra egyszerűbb Markdown formázást használni, de nem vagy csak Markdownra korlátozva. Gondolj rá úgy mint egy programozási nyelv újabb verziójára, amivel bizonyos dolgokat egyszerűbben meg lehet oldani mint az előző verzióval, de visszafele kompatibilis vele.

> Szóval akkor meg a markdown-t nem értem.

Pedig adja magát: A szintaktikája nagyon egyszerű, könnyen begépelhető, és egy csomó dolgot ami fórumozás közben jellemző (felsorolások, félkövér, kódrészlet, idézet) egy-egy plusz jellel megoldasz.

Például <code>valami</code> helyett `valami`. Ennek a html-jét leírni most épp kifejezetten körülményes volt :) Bele épp nem haltam, de mégis csak egyszerűbb kirakni pár backticket.

Gondolom trollkodni szerettél volna, de megsúgom: egyáltalán nem szükséges sajnáltatnom magamat. Szerencsére nem kell mindenkinek a kedvére tennem, bőven elég azoknak, akik ezt a munkát megrendelték.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Rosszul gondolod. Egy általad hozott/védett döntést kritizáltam/fikáztam.

Nem szükséges, hanem csinálod.

Korábban az ellenkezőjét sugalltad. Jobban vette volna ki magát, ha egyáltalán nem kezdesz magyarázkodni. Eleve nincs miért, hiszen a szar döntés nélküle és vele is szar döntés.

:)

Mármint mi a szar döntés pontosan, illetve honnan tudod, hogy melyik döntést ki hozta? Én nem magyarázkodtam, te haluzol itt össze-vissza. :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Melyik választási lehetőség lett szűkítve? Eddig volt BBCode, most nincs. Eddig nem volt CKEditor (pedig kérték), most van.

Ezt a szálat itt hagyjuk is szépen.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Részemről mehet élesbe. :)
--
"Sose a gép a hülye."

Találtam egy "érdekességet", ami lehet hogy az átalakított BBCode-okkal függ össze: ahol valami szövegben a soron belül volt valahol code tag, ott az átalakított szövegekben mindenhol bekerült egy sortörés az elejére meg a végére is. Ha új szöveget írok, a html-es <code> használható soron belül, tehát ez csak az átalakított szövegeket érinti. Meg mintha a <!--break--> is törné a sort, bár szintén lehet az is az átalakításoknál csak.

Meg félve írom ide harmadszor, :-D hogy nem látok olyan lehetőséget, hogy valakinek (meg a sajátnak, ugye) a blogjait egy listában lehetne valahol látni. A jelenlegi oldalon a "saját adatok"-nál illetve más profiljára ránézve az övénél is van egy "Friss blogbejegyzések" link, meg itt "jobbra föl" a "saját adatok" fölött is ott a "saját blog". Az új oldalon ezeket nem találom semerre, a tevékenységek közül meg kikeresni egy kicsit munkás feladat. :)

Kitelepíteni nem fogom tudni ide, de szerintem csinálunk egy gyors rc2-t a végleges átállás előtt. Kösz a jelzést, tényleg mondtad már és elkerülte a figyelmemet.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Közben ez elkészült, ha trey visszaér, akkor az rc2-vel kimegy.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a történet vége. Az van ugyanis, hogy a Drupal 8-cal a Blog modul kikerült az alaprendszerből, Dave pedig átvette külső modulként. Viszont annak ellenére, hogy kb. 2500-an használják, még egy nyamvadt kiadást sem volt képes csinálni, pedig ott vannak a hibajegyek ellenőrzött javítással, amiket csak át kellene nézni, aztán mehetne be a modulba és készülhetne az új release. Többek közt ez is a HUP miatt készült el. Ugyanígy ez a javítás is a Blog modulhoz tartozik, csak még az issue-t nem írtam meg hozzá.
Egyszer már írtam neki, hogy ugyan adja át nekem a karbantartás jogát, ha ő úgyse csinál vele semmit, de érdemben nem reagált. Mivel nekem nincs kedvem patch-eket karban tartani, ezért megint írtam neki, hogy maintainelném a modult. Ha érdemben nem reagál napokon belül, akkor forkolom ide az oldalra és lesz belőle egy saját változat. Csak egyúttal bosszantó is, mert az elkészült dolgokat szeretem visszaosztani a közösségnek, hiszen én is mások munkáit használom fel, itt pedig egy ember miatt bukik az egész és 2500 ember szív.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A nem hibákkal kapcsolatos kommentek a munkavégzés és átláthatóság érdekében törlésre kerülnek!

ehhez kepest folyamatosan omlik a bullshit....