T - 10 óra

És a történelem megismétli önmagát.

15 mocskos éve nem vártam úgy játékot mint ma. És ma pontosan ugyanazt a játékot várom ép annyira mint akkor.

Hogy milyen lesz visszamenni az időben? Senki nem tudja még biztosan. Sok minden megváltozott azóta. Én is, a környezetem is.
Anno magányos hősként róttam Azeroth kietlen vidékeit, de most már asszonykámmal vállvetve szálunk szembe a régi kihívásokkal...

Ki tér még vissza velünk?

Hozzászólások

Kicsit visszafogottan érdekel, de be fogok nézni :)
Amúgy én itt mászkálgatok néha, jól össze van rakva: https://lightshope.org/
Mivel ez az eredeti 1.x -es klienst igényli, tökéletes a retro élmény :) Nincs rotating minimap pl..

szerk.: na ezt jól megszoptam, le is lőtték magukat :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Szerencsére akkor se szippantott be... Maradok a BF/COD szériánál
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Annak idején csak a havidíj miatt nem foglalkoztam vele komolyabban, inkább GuildWars-ot játszogattam, amit csak egyszer kellett megvenni.

Pont ez a baj vele, hogy olyan sterilizált a környezet.
WoW sokkal szabadabb világ, ahol bármikor, bárkivel interakcióba léphetsz.
Ha saját oldaladon van, akkor szövetkezhettek, ha ellenség, akkor harcolhattok és millió dolog van a játékban amit ebből ki lehet hozni.
Nem is csoda hogy a WoW 15 éve alatt még egy MMO sem ért fel hozzá. Valamiért mind eltűnt a süllyesztőben.
Én is kipróbáltam közben sokat, de mind egy 0 volt a WoW-hoz képest.

És most, hogy újra játszható a 15 évvel ezelőtti verzió, máris százezrek játsszák. Egy friss MMO is csak álmodik ilyen sikerről, amit a WoW másodszorra is elért.

Hát egy MMO-nál a több játékos jót jelenthet :) Főleg hogy ahogy írták, rengeteg módon kapcsolatba lehet kerülni a játékosokkal (mászkálás a sima világban, kereskedelem, quest-elés, instance/raid, battleground, és még sorolhatnám).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Én is megnézem, de tényleg csak ennyi. Valószínűleg pár órát, max 1-2 estét belerakok a régi szép idők emlékére, aztán delete. Utolsó mondatok? :) Nem hinném... Ez a fajta múltba révedés soha nem "olyan", mint ahogy az ember várná. De azért persze ezt látni kell, szóval account beélesítve, karakterek létrehozva, várom a "servers are full" üzenetet :)

Szerk.: toltam éjszaka 3 órát, és ma két csákányvágás között 1-1 questet. Ellent kell hogy mondjak magamnak, nagyon adja a régi hangulatot, nincs visszás érzésem, és nem rombolt le semmit (mint ahogy a legtöbb ilyen retro kísérlet szokott). Szóval engem most megvettek kilóra, hogy időm hogyan lesz rá, azt viszont még nem tudom, de valahogy megoldom :)

tegnap este egy félórát eltöltöttem vele, hogy vegyek gametime-ot. Nem sikerült, túlterheltek voltak a szerverek :(

ma hajnalban sikerült, beléptem, játszottam egy kicsit. az undead kezdőterületen rengetegen voltak, level3-ig eljutottam, ma este folyt köv.

No..., oszt mekkora sor ?

Kifele nyilik a kocsmaajto...

Valaki összefoglalja hogy az eredeti 1.x-es klienshez képest miben fejlesztettek? Vagy tényleg csont ugyanaz minden? Csak mert, azóta azért történt egy s más (pl. egy UHD vagy nagyobb monitoron nem tudom hogy szólal meg). Textúrák hangok ugyanazok?
Amikor először Wowoztam, 1024x768-ban toltam, most meg a laptopom és mind2 tv-m 1080p-s, ráadásul már ez is kezd eléggé túlhaladott lenni.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Az engine új, kezel mindent is (21:9 arányú és egyéb elborult felbontások). Van benne egy gyorsbeállítási lehetőség, amivel az összes grafikai opció úgy áll be, hogy kb. a 2004-es látványt kapd.

Amúgy eléggé hibrid az egész, sok javítást backportoltak, illetve hoztak be funkciókat is az újabb verziókból (ezeket nem tudom felsorolni sajna, mert lehet, hogy tévednék, és volt már az 1.x -ben is). Ezekről volt egy szavazás régebben, szóval olyan "új" dolgokat tettek csak be, amiket a játékosok kértek, jellemzően valamilyen nagyon idegesítő dolog miatt.
Viszont ügyesen nyúltak hozzá, nem fogod ezeket észrevenni, csak ha nagyon keresed.

Tegnapelőtt meglett az első 60-as, 10 órája pedig megvolt az első Ragnaros kill, kicsivel előtte meg persze Onyxia. Lehet, hogy elég gyorsan ki fog fulladni a játék.

Persze, mert akik ezt megcsinálták azok hónapokon át erre készültek tört szerveren. Még csak full lvl 60-as sem volt minden raid tag.

Az átlag guildeknek ez még pár hét múlva lesz csak meg.
És a játékosok nagy része még csak szintezi a kariját.

Szóval ez nem jelet semmit, ők egyszerűen 15 év tapasztalatával és sok gyakorlással gyorsan leölték, hogy elmondhassák, hogy ők voltak a world first-ök.

Sok kontent pedig még benne sincs a játékban. Pl. hiányzik a teljes PVP tartalom. Több phase-ben kerülnek bele azok a kontentek amik régen is voltak.

Igen, tudom, és Naxxramas is lesz még. Ráadásul az első 60-as kicsit csalt: állítólag erősen kihasználta a layering funkciót, mindig olyan layerbe próbálta vinni a party ami segítette, ahol nincs sor a mobokra/bossokra.

Amúgy nem azt mondom, hogy ettől én most nem fogok játszani, engem speciel nem érdekel hogy ki, milyen szerveren mikor ölt le endgame bosst. Viszont szerte a neten olvasok commenteket csalódott játékosoktól, akik sírnak, hogy "nem volt túl sok a classicban", ők azt várták hogy 1-2 hónap múlva fog megtörténni ez, és közben kicsit a részesei lehetnek ők is annak hogy mindenki fejlődik és tolja a progresst világszerte. Szóval csak pszichológiai dolog, én pl. leszarom, de vélhetően sokan lesznek akiknek e miatt lankad a lelkesedés, és ez kihathat az egész ökoszisztémára pár héten vagy 1 hónapon belül. Mondjuk ha sokan elmennek, vagy átállnak heti 1-2 óra játékra, az még a layering eltörlésével és/vagy szerver összevonásokkal orvosolható (ráadásul egyelőre inkább túlterhelésről beszélünk).

most amugy mi tortenik? megszunt a wow de most ujraindul? vagy parhuzamosan menni fog ket jatek, az egyik a T napi patch levelen, a masik a T-10 evesen?

Az utóbbi. Sokan hagyták abba anno amikor elkezdtek jönni a kiegészítők, egyre inkább nem az a játék lett amit eredetileg megszerettek. Manapság pedig már csak nyomokban hasonlít rá (nem csak a tartalom, hanem az egész játékmechanika megváltozott). Emiatt évek óta rágják a Blizzard fülét, hogy indítsa újra az eredeti wow-ot. Engedve a nyomásnak, megtette, egyfajta 15 éves szülinapi ajándékként átadva, Wow Classic néven.

A vicc benne, hogy az ötlet nagyon működik, imádja mindenki (aztán hogy mikor fullad ki, azt nem tudni).