Web Control Panelt, de melyiket?

Fórumok

Üdv!

Saját magam céljára keresgélnék valami panelt, hogy ne kelljen állandóan consoleozni.
Ki melyik ingyenes!! panelt ajánlja?

Jelenleg Plesk -et használok, nagyon profi az tény, nem is kell ennél több, de havi 2500ft körül drágállom és fölöslegesnek tartom saját magam céljára, amit szerintem bőven kielégítene egy ingyenes panel is.
Kinek mi a bevált ami elég jó, és komplett, tűzfalat kezel mindent?

OS az akár lehet Debian is, akár CentOS is.
Jelenlegi kombóm az Centos+Plesk.

De mivel VPSen használom 1 kattintás egy debian telepítés, ezért nem határolódok el semmitől sem. Ami stabilabb azt használom.

Hozzászólások

ISPCP Omega
ISPConfig
GNUPanel
OpenPanel
VirtualMin
i-MSCP
Centos WebPanel
VHCS

Simán webmin is jó lehet. Több vm-et össze lehet kötni egymással.

----------------------------------------
o.-

sub

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Kicsit más műfaj, de ha Apache/Nginx + PHP + MySQL stackre van szükséged, akkor tekintsd meg a RunCloud-ot is, nekik még van ingyenes csomagjuk (a konkurens ServerPilot / Moss.sh már csak időkorlátos trialt kínál). Kb fél éve használom játszós projektekhez / fejlesztéshez, nagyon patika.

Régebben néztem a CentOS WebPanelt, akkor nem voltam elájulva tőle. Mostanság újra ránéztem és elég sokat feljődött. Pl. CloudLinux támogatás, ami számomra fontos.
Én ha ingyenesek közül választanék akkor mindenképp ez lenne az.

____________________________
www.rackoonet.hu - VPS, Webtárhely, SSL, Domain ...

Ha egyet kellene mondani, akkor ISPConfig. Annyi, hogy ez inkabb webhostingra van kitalalva.
Ugyanakkor telepitheted sima Debianra, a forraskod nyilt, akar egyedi fejlesztes is mehet bele. Repobol a "gyari" csomagokat hasznalja, nem egy nagy kaland, ha egy osszetettebb tuzfalat, IDS-t vagy hasonlot is szeretnel meg a szervertol.
Leirasod alapjan igazabol a Webmin jutott eloszor eszembe, csak nem volt szamomra egyertelmu, hogy milyen "panelra" gondolsz...

Hali!

Időközben a tavalyi bejegyzésemhez hozzátéve 1-2 dolgot..

CentOS -re: CentOs Control Panel a befutó
Debian -ra: i-MSCP / CSF kombó.

Időközben stabilitás miatt átálltam Debianra, tesztelgettem 1 pár napot i-MSCP -t, Ubuntun elég bugos, így marad a Debian. Nem mondom tökéletes, de próbáltam teszt vpsen a legtökéletesebb beállítást összehozni, úgyérzem sikerült, kb 10 napja fut elég stabilan minden, full magyar az egész, egy normál usernek bővest elég! Amit kell tudja, e-mail szerver/roundcube, aldomain kezelés, sql, ftp.. Amit hiányolok belőle, egy tűzfal kezelés, akár UFW, akár CSF.De ezt megoldottam kézzel, belőttem CSF-et arra ami lényeg, ssh user illetve root loginnál kapok e-mailt is a mail címemre.Megvagyok vele elégedve, elég gyors, nem eszi a memóriát sem, kőkemény 400mb memóriát esz meg durván 2 weboldallal.Nyilván ez függ látogatástól is, de Hetznernél vagyok, van lehetőségem fejleszteni ha szükséges, de egyenlőre elrohangál 1 alap vpsen bőven.

Nyilván lehet lesznek még problémáim i-MSCP-vel a jövőben, de egyenlőre egész jól megy, megvagyok vele teljesen elégedve.Napi backupot is tökéletesen megcsinálja.

Például VestaCP, nekem nagyon alapnak tűnik, eleinte voltak gondok dovecottal is, phpmyadmin pl nagyon régi verzió van benne, amit tesztelésem során védjem magam, .htaccessel intéztem, hogy ne essek olyan könnyen exploit áldozatává...

Hozzáteszem és kiemelem, nagyon kezdő vagyok a témában.

Ami fizetős de perfekt, és olcsó: Plesk. (1-2 okoskodással havi 5euró körül lehet licenszet szerezni)

Ingyenesek közül:

- ISPConfig: Nekem nem jött be abszolút, én egy kis egyszerű user vagyok, aki fejlesztgeti tudását ahol tudja, de nincs nagy igényem, nem akarok se programozó lenni, semmi csak lehető legegyszerűbb módon fusson minden, ami nekem tökéletesen elég.Én úgyérzem hogy ennél kicsit fejlesztgetni kell, módosítgatni ezt-azt..

- Ajenti: Ajentit feltelepítem, az nem rak fel automatikusan mindent készre, mint mondjuk az i-MSCP.. Először neked kell belőni mindent, web, mail, apache, majd utánna tudod benne kezelni.. feltudom rakni, de közel sem úgy mint az előre konfigolt i-MSCP... Dovecotot nem birtam erőre birni pl.

- CentOS Web Panel: Maga a mennyország CentOS-en! Perfektül tud mindent amit kell, elég stabilan fut, nem találkoztam megoldhatatlan problémával, inkább ilyen apróságok vannak, hogy elég ritkán frissítik sajnos, így ebben is elégé levan maradva a phpmyadmin pl, ajánlott 1-2 módosítással .htaccess közbeiktatása.. kézzel is frissítheted a phpmyadmint pl, de én jobb szeretem ha maga a panel script frissít mindent.. úgy probléma nem volt vele, fut stabilan..

- Virtualmin: Ez meginn olyasmi mint az Ajenti, felraksz mindent kézzel, és utánna van 1 panelod ahol kezelheted a rendszert..

Összegezve:

- CentOS: CentOS Web Panel
- Debian: i-MSCP

Szerintem.. én elég kezdő vagyok linux terén, mittomén egy bouncer progit znc pl, vagy psybnc leforgatom ezzel nincs gond pár parancs.. egy varázslón végig futok, kérdés válasszal, de saját magam nemtudnék összerakni egy ilyen komplett történetet sajnos.Csak hobbiként foglalkozom ezzel. :)

2009-2017-ig IspCP Omega-t használtam. Elég jól kiismertem a lekivilágát. A fejlesztését abbahagyták, de az egyik főfejlesztő forkolta még korábban i-MSCP-re. Amit tud azt jól tudja, van hozzá több fizetős plugin, pl WHMCS, Let's encrypt, php switcher és igyenes spamassassin, amavis modul. A panel nginx alól fut, a vhostok apache alól.
Nem eszik több ramot, mintha te raknád össze. Jól működik, szeretem és használom több szerveren sok száz vhosttal.
Az installer mindent beállít egy szűz debianon vagy ubuntut.

Proci85:

Szerintem is jól működik a V6 rész elégé szívás volt, van amit most sem tudok ezért nem használom az ipv6-ot.
Hibajelenségem, ami igazából annyira nem fontos:

Amit tapasztaltam:

- Installerrel felraktam fajinul mindent, ipv6-ot engedélyeztem.. végzett, fut minden.. Hozzáadtam a domaint, tökéletesen kiadta az i-MSCP kezdőoldalt valami.hu ...
Csináltam egy legelső ipv6 tartományt ::1 végződéssel, semmi gond.. hozzáadtam domain regisztrátoromnál AAA rekordként a valami.hu domainhez az ipv6 címet.. pár perc, frissült a
történet ugye, érzékelte i-MSCP és bejött a debian alap webje, ami akkor van ugye mikor telepítesz egy szűz apacheot.. tűnődtem sokáig mi lehet ez, nemtudtam rájönni..

Következő szitu: Domain regisztrátoromhoz felmentem, töröltem az AAA rekordot, rá pár perc visszaállt automata minden, volt rendes i-mscp -s kezdőoldal..

No erre mondj nekem valamit.. :) egyébként azóta nem használom az ipv6-ot.

Ispconfig-ot ajánlanám, van benne minden ami kellhet, de nem kell kötelezően mindent telepíteni/beállítani. A telepítő script szerintem egyszerű. Tűzfal szabályokat lehet benne hozzáadni, de ezt a funkcióját nem használom, viszont telepít fail2ban-t is, ami automatikusan kitiltja a bruteforce próbálkozásokat, ezeket viszont szerintem nem jelzi a felületen.
Én debian-al használom, de úgy emlékszem centosra is telepíthető. Frissíteni konzolból lehet egy interaktív parancs futtatásával (hasonló mint a telepítő script).

Azóta van 2 VPS-em, mind2őn Debian 9 van.
1. VPS-em fut: i-MSCP / CSF tűzfal kombóval
2. VPS-em fut: iSPConfig 3.1 / UFW tűzfal kombóval

Tapasztalataim a következőek:

- i-MSCP: i-MSCP számomra barátságosabb, felhasználó barátabb, ellenben vannak benne néhol bugok, de fut nincs gond.

- iSPConfig 3.1: Megy tökéletesen, teszi a dolgát semmi baj vele, kicsit lehetne rendezettebb a felülete, nekem kicsit barátságtalan, elég sok fele kellett keresgélnem mire mindent belőttem valamelyest. Én jobb szeretném ha támogatná CSF tűzfalat, nekem UFW nem nyerte el a tetszésem, állíthatóbb a CSF sok szempontból.

Valamint ami problémám van iSPConfig 3.1 -el, hogy baromi régi csomagokkal dolgozik Debianon is meg CentOS -en is..
Pl. Phpmyadmin debianon 4.6.6, CentOSen 4.4.15..

„Tűzfal szabályokat lehet benne hozzáadni, de ezt a funkcióját nem használom, viszont telepít fail2ban-t is, ami automatikusan kitiltja a bruteforce próbálkozásokat, ezeket viszont szerintem nem jelzi a felületen.“

Ez nem igaz: Monitor -> Show fail2ban-log .
Ja, és a tűzfal kezelés a felületen teljesen jól működik. :)

A csomagokat a Debian gyári repóiból frissíti, ha ősrégi a csomag, az a Debianék hibája. Magát az ISPConfig -ot konzolból a ispconfig_update.sh paranccsal frissítheted. Ez kb. next-next-finish alapon működik.

Néha multiserver módban vannak hülyeségei, de azok javíthatóak kézzel.
.
--
-- Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány

Általában mindegyikkel volt valami bajom, ezért anno 2010 körül az i-MSCP-vel kezdtem el foglalkozni, épp akkor forkolták, pár évig csináltam is a fordítását, sok energiát beleöltem, de végül elkezdtem kikukázni.

Alapvetően jó ötlet, ha egy admin panel felrakja a szükséges csomagokat, de a gyakorlatban ez csak problémák sorát szüli. Például, ha az i-MSCP telepítésnél azt adtad meg, hogy remote SQL legyen, akkor localhoston futó MySQL és MariaDB-et szó nélkül legyakta, ezért az összes release telepítése előtt azzal kellett kezdeni, hogy átírtam a telepítőt.

Rendszeresen fordult elő olyan hiba is az i-MSCP-nél, hogy a frissítés megakadt egy általános hibaüzenet kiírása mellett és ott állt az ember lehalt szolgáltatással. Új release napján általában mindig követte 2-3-4 bugfix release :) Ráadásul, hiába i-MSCP neve (internet multi server control panel), nem támogat több szert, max az SQL lehet külön gépre rakni. 2013 körül ígérték, hogy majd a 2.x-nál lesz, ami azóta sincs :)

A i-MSCP másik nagy hibája (volt, talán már nem ilyen), hogy ragaszkodik a DNS szolgáltatáshoz, azaz ha felveszel egy domaint, akkor fel sem merül benne, hogy a DNS-t nem ő adja, ami cinkes, ha a mail szolgáltatás nincs nálad, mert a locahoston futó DNS miatt lokálisan kézbesíti a leveleket. Tudsz megadni external szervert, viszont ha nem te adod a DNS-t és az ügyfél elviszi a mailt egy másik szolgáltatóhoz, akkor szívás, mert az i-MSCP továbbra is az előző mail szolgáltatóhoz küldi a leveleket, azaz írhatsz scripteket, amelyek ellenőriznek minden ilyet és változás esetén manuálisan módosítod az external mail szervereket.

Valamint az sem volt szimpi, hogy nem usert lehet létrehozni a rendszerben, hanem csak domaint. Pl létrehozod a ügyfél.hu domaint, majd nevet vált a cég, így hozzáadod az ügyfél-új-név.hu domaint, majd pár hónap után eladja vagy lemondja az eredeti domaint (ügyfél.hu) akkor az ottragadt a rendszerben, nem tudod törölni. Csak úgy, ha mindenét törlöd az ügyfélnek és újra feltöltesz mindent. Tervben volt ennek a módosítása is 4-5 évvel ezelőtt, nem tudom, hogy megtörtént-e.

Több panel kipróbálása után végül az ISPconfig mellett döntöttem. Amikor kezdtem vele, akkor eléggé gagyi volt még a kinézete, de manapság már egész elfogadható, az ügyfelek felé is vállalható :) Tudja amit tudnia kell és nem akar mindent ő vezérelni, van API-ja is, így lehet scripttelni is, és nem mellesleg több szervert is támogat (külön 1 vagy több web, email, dns, sql server stb).

nincs mit

ami még kimaradt, hogy MariaDB-t pl úgy telepítette az i-MSCP anno, hogy hozzáadta a szerinte legjobb repo URL-t, amiről nem lehet lebeszélni, ha csak nem, belenyúltál az installer-be. Én viszont pár mirror-os szívás után (főleg BME meg talán KFKI) inkább csináltam magamnak saját Debian, Ubuntu, MariaDB stb mirrort, mert számomra mindig a legrosszabbkor álltak le

A fentebb írt HestiaCP-ről jutott eszembe, hogy az ISPconfig (számomra egyik nagy) hiányossága, hogy nem kezel PostreSQL-t.

Esetleg a CyberPanel, ami openlitespeedhez készült.

Közben van egy új panel, egész jónak igérkezik leteszteltem, és hibamentesen fut.
Csak valószínű később fizetős lesz.

Tud mindent, ftp, sql, mail, ssl, spamassasin, memcached, php verziókat lehet rakni 7.3 -ig 1 kattintással

Aki szeret tesztelgetni, próbálja ki, jól megy!

https://fastpanel.direct/

Digitaloceannal fut per pill egy teszt vpsen, megvagyok vele elégedve, tökéletesen fut és gyors :)

Végül csak az iSPConfignál jukadtam ki ingyenesek között :)

Fizetősbe a best még mindig a Plesk :)

Ha valakit érdekel, én teljes szivemből ajánlom, nagyon jó cucc, és fejlesztik folyamatosan, és teljesen ingyenes.
A lehetséges mindent IS tud, és letisztult 1értelmű a kezelőfelülete is.

Ha még nem próbáltatok egy teljesen korrekt és "ennél több nem is kell" címerű panelt, akkor ő lesz a mi panelunk! :)

https://www.keyhelp.de/en/

A KeyHelp azota is a legjobb!

Nem csalodtam benne es frissitik, javitjak folyamatosan! ?

Ezzel még nem próbálkoztam, de én is kipróbálom most, mert nekem is kérdéses még, hogy melyiket használjam. 

Eddig jónak tűnik egyébként. :)

Én se eddig, multkor találtam külföldi fórumon.

Nagyon bevált, valamelyik nap érkezett frissítés rá, phpmyadmin illetve a roundcube frissült, tök automata volt az éjszaka folyamán az egész.

Reggel már csak a mailt kaptam, hogy frissült ez + az, rengeteg hibát, javítást orvosoltak.

Én teljesen elégedett vagyok velük. Azóta is az megy a szerveren.

Meg valószínű saját használatra ez is marad.

Itt a changelog: https://www.keyhelp.de/en/changelog/

Feliratkozom.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Miért marad? A könyvjelző ikonra kattintva belekerül a felső könyvjelző-menübe. Így külön van és akkor is elkönyvjelzőzheted, ha nem szóltál hozzá és/vagy nem is szeretnél hozzászólni. Ha valamihez hozzászólsz, az belekerül az activity-be. Vagyis ott az aktivításod van, amiből aztán ugyanúgy kitörölhetsz elemeket.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

de pont az lenne a lenyege a kovetesnek, hogy lasd amikor uj hsz van az erdekes topicban! ez jelenleg csak akkor mukodik, ha hozzaszolsz valamit. miert nem lehet egy olyan gombot kirakni ami ugyanugy beallitja a kovetest mint hozzaszolasoknal? a facebooknak is sikerult ezt megugrania.  plane, hogy olyan gomb mar van, ami leallitja a kovetest, gondolom annak analogiajara a forditottja is megvalosithato lenne.

ez a konyvjelzos cucc amit eroltetsz kb a bongeszos bookmarkot valtja ki, de minek. raadasul a bookmarkolas idopontjara rendezi, nem az utolso hsz idejere, igy ha sok konyvjelzod van vagy regi topicot elesztenek fel, akkor meg lapozgatni is kell hogy eszrevedd...

Alapvetoen nem rossz, van benne fantazia.

Kivancsisagbol kiprobaltam VPS-en, kicsit neccesnek erzem, hogy az alap, "ures" rendszer 2GB RAM alatt nem erzi jol magat, de a mai vilagban vz talan nem is eget vero problema.

Sokat meg nem jatszottam vele, mintha valami meg lett volna nyugom, de mar nem emlekszem, hogy mi :P

Most meg elvagyunk az ISPConfigos (Debian) szerverek rspamd-re atallitasaval, aztan majd hatha tobb ido lesz ra.

Nekem 4gb ram, meg 40gb ssd van, 2 cpuval.

Hetznernel kb 1500 havonta...

Nekem tokeletes a cucc, 80 napja hasznalom, nem vagyok az a linux guru, igy nekem ez fasza teljesen.Frissiti magat, csomagokat is mint pl proftpd, mariadb stb... iSPConfiggal az volt a bajom, hogy barmit manualisan frissiteni akartam, mindig elcsesztem, azt az egesz szervert ujrakellett rakni, mar nem mertem semmit frissiteni ?

Mivel?

Nekem 119 napja fut a KeyHelpem, hozzá se kellett nyúlni, a csomagokat frissíti, annyi volt csak, hogy egy apt-get upgrade és kész.

Tökéletesen működik, 3 havonta automatikusan frissíti/újítja az SSL-t is, semmi probléma vele, fut minden rendesen a maga módján.

 

Csodálkozom rajta, hogy nem fizetős, kiváló a cucc minden értelemben.Egyedül a multiservert nemtudja, viszont saját oldal kiszolgálására 100%ban megfelel.

Szerkesztve: 2020. 04. 21., k – 13:09

Én már végigpróbáltam az összes panelt, mindegyiket forgalmas oldal alatt teszteltem.

A kérdés hogy mire kell a webpanel, mit szolgál ki.

Amit ajánlok az ingyenes között az a Vestacp, és a CWP. Ezek még elég stabilak, bár volt velük kisebb gond.

Nekem végül Plesk vált be, fizetős de nagyon stabil, gyors, keveset eszik. Finomhangolni ezt is kell, mint mindegyiket hogy még jobb legyen.

VestaCP -t próbáltam az nem jött igazán át, a CWP az bestof az ingyenesek között, legnagyobb tudású CentOSre. Sőt már annyit tud, hogy felét nemtudom mi-mi :D Debianra Keyhelp mindenképp :)

Fizetősből Plesk igen :) Nekem is dettó az volt az igazi :)

Kiprobaltam a keyhelpet Ubuntu 20.04 rendszeren, de az FTP csatlakozás megse nyikkan. Más is tapasztalt hasonlót? 

Probléma megoldva Ubuntu 20.04 alatt még bugos és nem támogatja, nyár végére ígérik... 

Szia! 

Nekem Debian alatt fut a Keyhelp, itt hibátlan, azóta is az fut nálam, mindent tud amit kell, és bőven elég egy kezdő linux tudás hozzá kb :) Én nagyon elégedett vagyok vele még mindig. Több weboldal is fut nálam, Ubuntun is próbáltam, ott azért vannak bugok sajna, de Debianon tökéletes :) Egyik kezelő panelért sem adnám oda, letisztult átlátható felület, tud mindent kb, még többet is mint egy átlagos webhez kell, nálam tárhely csomagok is mennek, tökéletesen megfelel webkiszolgálásra. Céges oldalttól kezdve a magánig minden megy nálam, fórum is, semmi gond nincs :)

Off

Ezekkel általában az a baj, hogy hatalmas elánnal induló projektek. Szagosak, szépek aztán 1-2 év múlva (jobb esetben 2-3) ott maradsz frissítés nélkül és mivel a legtöbb megoldásuk elég egyedi, igen problémás átmigrálni másik cucc alá. Ilyenkor ha szerencsés vagy eldöcögsz vele még egy darabig, ha meg annyira egyedi volt a következő dist-upgrade úgyis hazavágja. Külön szívás lesz ebben az esetben, ha a "bőven elég egy kezdő linux tudás hozzá" ok miatt választottad :)
Ha megnézed a netet tele van hasonló és már halott projektekkel. Érdemes ezekkel várni, hogy valóban életben maradnak vagy inkább egy régebbi kevésbbé kényelmes panelt választani.

off end

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Szerkesztve: 2020. 11. 07., szo – 06:03

 

pomm:

Értelek, de nem vagyok egy nagy linux szakértő, csak nagyon kezdő, így ez nekem jó így :)

Nah bátran kijelentem, hogy a KeyHelp a valaha ismert legjobb Server Control Panel! Mióta írtam 2019.10.16 azóta használom! 2 év alatt 0 gond, ingyenes, és tökéletesen működik!

Bátran használhatjátok!

Szerkesztve: 2022. 03. 09., sze – 20:43

Sziasztok!

Feltettem a Keyhelp-et debian 10-re.A domain felkonfigolásával lenne bajom mégpedig az hogy az adott user-hez hozzá rendelném a domaint de azt üzeni a keyhelp hogy az már létezik viszont nem hozza létre a bejegyzést.Bármilyen más domaint létrehoz de azt amit a telepítő scriptnél adtam azt nem akarja sehogy.Hol és mit kell módosítanom hogy ezt a domaint is hozzá adhassam.Én egy régi VestaCP-ről migrálnék de nem jutok tovább amíg ezt nem tudom beállítani.Végig túrtam már a netet de nem találtam érdemi infót erről sehol.

Köszi a segítséget előre is!

 

Üdv:anthony_

Nagy eséllyel fődomaint adtál meg hosztnak telepítésnél!

Másképp ezt nemtudom elképzelni, tettem már fel pár helyre KeyHelpet, sosem volt baj sehol.

Amit egyszer hosztnévnek hozzáadtál, azt nemtudod domainnek hozzáadni! Telepítésnél pl: server.domainem.hu

Tehát ha subdomaint adsz meg, akkor a fődomaint hozzátudod adni, egyébként is ezt ajánlják.Tehát ne a fődomaint add meg telepítésnél!

Mellékesen hibátlan a keyhelp, azóta is ezt használom mióta rátaláltam.Kimerem jelenteni, hogy egyik legstabilabb web control panel!!

( Doky | 2019. 10. 16., sze – 08:25 ) <--- lassan 3 éve ezt használom, ebbe a posztomba írtam a KeyHelpet, azóta az megy szerveren :)

Szivesen! Bármi van, írj segítek ha tudok, meg van időm visszaírni :)

Nyilván azt nem írtam, hogy amit megadsz aldomaint, előtte add hozzá a dns rekordot a domaineden 😁 de ez egyértelmű 😁

Örülök, hogy sikerült.Ebben a projectben nem fogsz csalódni garantálom :)

Sziasztok!

Azóta is a KeyHelpet használom egyik szerveremen maximális elégedettséggel...

Amit még tudok ajánlani, azt meg a másikon, az meg a FastPanel..

Elég használható cucc, működik tűpontosan minden benne, semmi gond nincs vele :)