Villámakció: játékok ingyen

Fórumok

Játékok, amelyek akciósan rövid ideig ingyenesen beszerezhetőek,
dobd be ide ha van tudomásod ilyenről

Hozzászólások

Érvényes: szombat 19 óráig (magyar idő). A határidő csak az akcióra vonatkozik, aktiválás után a játék végérvényesen a Steam fiókodba kerül.

Menete: a HumbleBundle linken kapott Stream kulcs használatához indítsd a Steam klienst, balra lent "Add a game", "Activate a product", beilleszt.

Shadow Warrior (2013)

Érdemes benézni az ebay-re, játék neve + steam key kulcsszavakra rákeresni. Több játékot, közöttük Civilisation V és Beyond Earth vásároltam így meg 5-10 eurós összegekért.

Ez nem feltétlenül jó ötlet. Vagy hát, attól függ, mennyit költöttél eddig steam accountra. Már kezdenek rámenni arra, hogy honnan van kulcsod, és ha pont lopottat vettél meg, az őket bizony nem érdekli és a Steam ban, az örökre szól.
------------------------
Everyone is a winner*

Nagyon egyszerű a helyzet: ha az isthereanydeal.com listázza, akkor hivatalos retailer, és biztos lehetsz a dolgodban vásárláskor. Ha nem, akkor inkább töltsd le ncore-ról, ezt egy fejlesztő kérte tőlem, mert lopott kulcs után ugyanúgy felszámolják a Valve-nél a fejlesztőnek a royalty-t, csak a pénzt nem kapja meg érte.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Mennyit költöttem a Steam accountra? 50 euró alatt :) Nosztalgia célból megvettem pár régi játékot, amikhez még elég erős a gépem. Nincs veszteni valóm.
Benne van a pakliban, hogy lopott, de akkor, panasz esetén, az Ebay is kitiltaná gondolom az illetőt, pedig rengeteg pozitív értékelése van.

Igazából már van egy ilyen céllal létrehozott topic :)

Monaco: What's Yours Is Mine (Multiplayer co-op, single player, indie, 91% like)

Free permanent copy, ma este 19:00-ig. Közvetlen Steam-en egy kattintással beszerezhető.

feliratkozás

Psychonauts még 1 napig és 23 óráig, a Library-ban található kulcsot pedig szeptember 30-ig aktiválni kell a Steamen.

sub

Ha valaki még nem ismerné. Androidos akciós és ingyenes appok, játékok.
https://www.app-sales.net/

Összegyűjti az aktuális Play akciókat, és mivel igen sok van még ingyenesből is naponta, válogatott listákat is készít.

Asszem csütörtökig. INKS.

--
jAzz

sub

Oddworld: Abe's oddysee még 1 nap 21 órán keresztül. (A Steam-en is ingyenesnek látszott, ha valakinek még nincs HumbleBundle fiókja.)

.

Kiváló minőségű magyarítás itt található: http://www.c3.hu/~frc/fallout2/

Az eredeti játék évfordulója alkalmából kihozhatnák igazán mobilra is. A steam oldalán úgy látom megoldódott a jogvita és már a Bethesdánál vannak az eredeti játékok jogai is.

Jövőre megint meg fog jelenni egy eredeti Fallout játékok stílusát követő top down post-nuclear rpg: http://store.steampowered.com/app/552620/ATOM_RPG_Postapocalyptic_indie…
Talán ez jobban sikerült mint a Wasteland 2. Ez utóbbi szerintem jobb mint a Fallout Tactics, de nincs olyan jó mint a Fallout 1 és 2.

Normális HUP-ot használok!

subscribe

--
|8]

Erre subs.

Nagyon leült a fórum. Ennyire nincsenek ingyenes akciók?

Szerintem ezt a "köszi" dolgot hanyagolni kellene, mert feleslegesen növeli a hozzászólások számát. Ez a fórum sokáig nem veszti el aktualitását és jó lenne ha minél később érné el a 300-as hozzászólásszámot. Természetesen ott van a https://hup.hu/node/154527?comments_per_page=9999 de az átláthatóságot úgy is rontja.

Van, amikor 1995-ös játékért kérnek 7-10 eurót. Sokkal inkább azért lehet, mert egy minimális összeghatár alatt nem éri meg az online utalás, számlázás díja, egyébként adnák 2-3 euróért, dollárért, fontért, mikor mi.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Én is láttam már 1-2 dollárért játékokat, de én még nem vettem olyat. Csak úgy, ha pakkban volt valami.

Nem is a spórolás miatt írtam, mert 50-100 dollárt, eurót, akármit is ki tudnék fizetni egy játékért, hanem egy muzeális 90-es évekbeli játékért sokallom az 5-7-10 dollárt, eurót, akármit. Azért figyelembe kell venni, hogy ősrégi cucc, reálisabbak kéne kezelni az értékét.
No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Hearts of Iron IV-et 40€ helyett november 1-ig 16€-ért vesztegetik.

Syberia most ép ingyen tölthető, T-32 óráig :)

Plants vs. Zombies Game of the year edition az Originen.

Sanctum 2 a Humbla Bundle-nél.

Akit érdekelt a mikrobiológia, akkor itt egy alfa/béta(?) állapotú rts-szerű valami ingyen steam kulcsosztogatós akciója (ha még tart): http://curethegame.com/promotions/blackfriday17/

A marketinganyag (mármint a website) ígéretes - meglátjuk, ahogy mondani szokás...

Tudom, hogy szó volt róla, hogy ingyenes játékot kéne csak itt reklámozni, meg nem a marketingesük vagyok, de nem árt tudni, hogy a Steamen november 28-ig őszi vásár van, és szinte minden játék fél-harmadáron megy. Emiatt sok játékhoz fillérekért lehet hozzájutni. Érdemes nézelődni.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Ezt már nem teszem be abba a topikba, marad ebben. Legközelebb már oda fogok írni.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Nem malware és nem is vicc. Sok éve volt ez még nagy poén az iFart idejében. Egy ezer dolláros I'm rich iPhone app elég nagy port kavart akkoriban. A maximális 999 dollárra állította fejlesztője az app árát, miközben az egész nem volt több egy arany színű háttérnél. Mégis volt aki vette, mert ezer dollár sokaknak nem pénz.
Ez az n+1 app reinkarnációja.

Normális HUP-ot használok!

"Nincsenek Ubisoft Club-kompatibilis játékok"

A World in Conflict akció után is. A legzavaróbb, hogy ha a game shop oldalára megyek ki sem írja, hogy ez a játék már megvan, mint ahogy a Steam csinálja. Így akár kétszer megvehetném ugyanazt az Ubisoft játékot? Vagy azért fizetés előtt figyelmeztet?
A másik probléma az Uplay klienssel, hogy malware mértékű lyukakat üt a PC-re. Ha nem GoG modellt követ egy virtuális szoftverbolt nyilván kell drm de nem rootkit formájában! És akkor nem lesznek ilyen vicces dolgok.

Ezt hozzá lehetne valahogy adni a Steam-fiókomhoz, hogy később játsszak vele? Most nem akarom letölteni, de elszalasztani sem akarom.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

"Kedves XYZ!,
Nincsenek Ubisoft Club-kompatibilis játékok

Játssz Ubisoft Club-kompatibilis játékokkal, és te is megtekintheted statisztikáidat, ismerősöket szerezhetsz és exkluzív jutalmakhoz juthatsz a Ubisoft Clubban!"

Pedig a korábbi akciók játékainak ott kellene lenniük.

Oxenfree ingyen 2 napig a GOG-on.

Még néhány óráig ingyenes a Kingdom: Classic a Steam-en.

Camageddon TDR 2000 ingyen a GoG-on

(a kedvencem az első rész az megvan, de mivel ezt ingyen adják, természetesen begyűjtjük..)

:)

A fooldalon kint van a link, click nem mukodik, ha a te linkedre nyomok akkor mar 2.99 font.
Szerk: megint ingye' latszik de a GET IT FOR FREE gomb nem mukodik, a fooldalon a masik GET IT viszont igen. Valami zavar lehet az eroben, nyomkodjatok sokszor :)

Sikerult vegul, koszi.
____________________
echo crash > /dev/kmem

sub

Steam-en korlátozott ideig (hétvége?) ingyenes a Cortex Command

Ha 30 percen belül elmentek, akkor biztosan nem a keresőmotor vitte el, ilyen hamar nem kerül be a keresőbe.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Jajj, ne fárasszál már. Ha majd jön a keresőrobot, akkor majd bekerül az indexbe, de az nem 30 perc még jól bejáratott SEO-jú oldalnál sem. Így ha tényleg 30 percen belül vitték, az nem lehet a kereső hibája. Nagyon valószínűtlen, hogy a giftlinkes hozzászólást követő egy percben már megjelent az oldalon a keresőbot.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Ezt, engedelmeddel, megőrzöm az utókornak.

Na, akkor kicsit vizuálisabban:
Tegyük fel, hogy van 5 keresőmotor, és Trey apó nem tiltja egyiket sem. Jó eséllyel ezek a keresők nem azonos időben futják köreiket az ismert oldalakon. A HUP - tegyük fel - ismert oldal. Feltételezzük továbbá, hogy ez a topik is már ismert a keresők előtt, avagy feltett szándékuk meglátogatni egy kis újdonságért. Eddig rendben van?
Az 5 kereső ismeretlen időben linkről, linkre - valamilyen algoritmus alapján - lépkednek a weboldalakon, és közben valamilyen eljárás alapján adatokat gyűjtenek. Eddig egyetértünk?
Ott tartunk, hogy van 5 keresőnk, amik, az egyszerűség kedvéért, a "wget https://hup.hu/comment/edit/2204096" parancs+link kombinációval valamikor letöltik ezt a topikot. Indexelik, lelkendeznek: van x db új link. Nosza, meglátogatjuk ezeket is, hátha lesz valami indexelhető. Ehhez is jól jön a példában említett wget. Eddig stim?
Vajon miért ne fordulhatna elő, hogy 2018. február 23., péntek - 23:01+30 min.-on belül az egyik erre mászkál? Ez utóbbira kérném a választ. Előre is köszönöm.

Nyugodtan elteheted az utókornak, mert ugyanazt írjuk. Nem kizárt, hogy 30 percnél korábban kerül a keresőbe, de még rá is kell keresni valakinek, és ez a kettő együtt nekem valószínűtlennek tűnik, hogy csak úgy keresőből 30 percen belül elvigyék az összeset. Csak a tisztázás véget: nem én voltam, ezek a játékcímek amúgy sem érdekeltek, nem játszok ilyen típusú játékokkal, meg amúgy is napok múltán olvastam a linkeket tartalmazó hozzászólást (ez a bajom a játékakciókkal is, nem vagyok elég élelmes, lassú vagyok, mire értesülök róla, vége az akciónak). Máskor ha valaki ilyesmit oszt meg, akkor csak a címeket sorolja, akit érdekel, ír privátot, és ott kapná meg a linket.

Abban igazad van, hogy először rosszul fogalmaztam, mert azt írtam, hogy biztosan nem a kereső, ezt inkább úgy korrigálom, hogy nagyon valószínűtlen.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Sziasztok!
Remélem jó helyre kerültek és nem olyanhoz, akinek csak az számít, hogy 5 tétellel több van a libraryben.
A link megnyitása után elvileg vagy be kell lépni hb accountba, vagy meg kell adnod az e-mail címed.
Van még néhány kulcsom amit szétosztanék. Próbaképpen nézzük meg mi történik, ha privátban először jelentkezőnek adom. Kérem tényleg csak az jelentkezzen, aki valóban használná is:

Gone Home (with soundtrack)

1-1 gift link:
(Jelentkezni privátban, első viszi. Azt is írd meg, hogy melyiket vinnéd.)

Race the Sun Flippfly (Flippfly key)
The Bridge
Zoo Park
Post Master

Jah, a disznós nem volt rossz, de kicsit nagyon elrugaszkodtak és egy kissé másik világba ment át a sztori. Plusz már sok könnyítés volt benne, pl soha nem lemerülő elemlámpa, minden alkalommal jelzett a gép ha közeledett a disznó, stb.

Egyébként nekem mind2 bejött.

Ezeket nem vitte senki, szabadrablás:
Hack 'n' Slash: https://www.humblebundle.com/gift?key=KpwytvDzY4dPrNfd
Farming World: https://www.humblebundle.com/gift?key=4TpRH6hvXraq8XVR

Ha valakinek kellenek az alábbiak, az privátban jelezheti / viheti:
A City Sleeps
Splasher
Overgrowth
Lost Castle
Last Day of June
Aviary Attorney
Holy Potatoes! We're in Space?!

2 napig ingyenesen beszerezhető az F1 2015.

Gift key a privátban leggyorsabban jelentkezőnek:
DARK SOULS III & DARK SOULS III - Ashes of Ariandel
Szerk.: elkelt

--- (dupla beküldés) ---

F1 2015 ingyenes Steamen.

Arra gondolhatott, hogy a legtöbb vásárlásnál amikor az ember az emailben rákattint a linkre, egy olyan oldalra jut, ahol a steam key-t megmutatják.

A legutóbbi esetben én se találtam egyébként a steam key-t a szokásos helyén. Kiderült, hogy a lap alján volt, pár kilométernyi reklám alatt.

Arra gondoltam, hogy ezek a dolgok mint a redeem Steam key és download link teljesen hiányoztak. Download ugyan nincs minden játéknál de Steam, Uplay vagy valamilyen key mindenképpen van download hiányában. Itt viszont abszolút semmi nem volt. Jelentettem a hibát amit azóta javítottak. Ezek szerint nem mindenkinél jelentkezett.

Normális HUP-ot használok!

Május 15-ig ingyenes a Mini Ninjas a Square Enix-nél. Checkout során a MINININJAS kupon kódot kell alkalmazni hogy 0 EUR legyen a vásárlás végösszege.

Meg sem próbáltam guest-ként, már volt accountom. Beléptem, kosárba tettem a terméket (€9.99 áron), majd a checkout során beadtam a kupon kódot és nullázta a fizetendő összeget.

Mindenesetre ésszerűnek tűnik, hogy vendégnek nem ad ingyen kulcsot, elvégre a HumbleBundle, Origin, Steam és GOG is regisztrációhoz köti a hasonló ajánlatokat.

Unreal Gold ingyen van még kb. 40 óráig a GOG-on.

GOG-on ingyen van a Sunrider: Mask of Arcadius
____________________
echo crash > /dev/kmem

Hacknet - Deluxe Humble Bundlen ingyenes meg 1 napig es 21 oraig.

Így nálam azt írta beregisztrálta az accounthoz. Bár a your orders-nél ennek ellenére nem látszik. Ennek gondolom az az oka, hogy ingyenes akció volt.
Azt kell mondnom valami borzalmas kaotikus katyvasz ez az Uplay. Van itt ubisoft.com meg uplay.ubi.com ha ez nem elég store.ubi.com is. Mindegyik tök más felület. Példát vehetnének a Steamről.

Normális HUP-ot használok!

Ha megnézed Chrome Dev Tools-ban ax XHR requesteket, akkor találhatsz egy json-t (https://free.ubisoft.com/api/promotions/26) :

{
"id":26,
"genomeId":"01dc3098-4b83-418d-9ce2-49119ca59f49",
"name":"For Honor Starter Edition",
"isEnabled":true,
...
"isAvailable":true,
"isExpired":false,
"isUnavailableInRegion":false // <- én Skandináviából próbálkoztam
}

Mondjuk egy rendes hibaüzenet jól esett volna :(

... Feliratkozom ...

Cuisine Royale
Az áprilisi tréfaként indult játék szinte olyan, mint a PUBG, csak egy második világháborús területen játszódik elhagyott házak és pajták között, illetve felszerelésünket az ezekből összeszedett konyhai eszközök teszik ki. Páncélzatunk fazekakból, serpenyőkből, sőt, gofrisütőből is állhat, de gyakorlatilag bármit magunkra aggathatunk, amire rábukkannunk a konyhákban. A lényeg a stílus! A játék ingyenesen letölthető a Steamen egészen június 25-ig, utána prémiummá válik, de ha már megszereztük fizetés nélkül, akkor nem veszik el.

https://store.steampowered.com/app/884660/Cuisine_Royale/

Shadowrun Returns Deluxe
Szombat estig a Humble Store-ban ingyenes a Shadowrun Returns Deluxe változata (extra DLC és soundtrack van benne).

https://www.humblebundle.com/store/shadowrun-returns-deluxe

Ha a Steam-en beaktiváltad, nem veszik el. A HB a határidőt a vásárlás után arra adja, hogy addig aktiválnod kell a Steam-en, azután a kiadott, de még nem aktivált kulcsokat érvényteleníttetniük kell (szvsz. a kiadók kérik ezt, másrészt logikus a határidő, különben bárki párezer címmel beregisztrálhat, kikérheti a kulcsokat, aztán az akció lejártával szépen eladogathatja őket)

Szerk.: most esik le, hogy inkább a Steam-esre vonatkozhat... a leírásban ott is írják, hogy akik a 10 napban viszik az ingyenest, utána is megtarthatják (gondolom így akarnak gyorsan összeszedni egy kezdeti felhasználótábort).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

dupla, bocs

Orwell a HumbleBundle store-ban ingyér' van még majdnem két napig.

- - -
TransferWise

For Honor ingyen aug 27-ig

Nem akciós, hanem teljesen ingyenes, magyar (egy emberes) fejlesztésű, nyomozós kalandjáték, egy jó kis cyberpunk világba helyezve:

https://fubenalvo.itch.io/neoncode

Linuxra, Windowsra, Macre, angol és magyar nyelven is!

Több játék @ gog.com/connect

pl. Shadowrun Returns begyűjthető, már aki nem aludt el a humblebundle akciónál ;)

A GoG iskolakezdési akciója elindult, így most sok játék megvehető gombokért (1-2 euro némelyik) - és ezen akció keretében jónéhány játék ingyenesen felvehető a GoG fiókodba, amennyiben megvan a Steam fiókodban az adott játék. Hogy pontosan melyik játékot gyűjtheted be azt a

https://www.gog.com/connect

oldalon tudod ellenőrizni. Fontos, hogy a steam fiókod össze legyen kapcsolva a GoG fiókkal, illetve a Steam profilod adatvédelmi beállításaiban (Profil -->Profil szerkesztése-->Adatvédelmi beállításaim) a Profilom: Nyilvános, ill. Játékrészletek: nyilvánosra legyen állítva.

Aprócska hiba is volt: pl a Shadowrun Returns nekem megvan Steam-en, ill. most a GoG Connect-en is elérhető. Azt tapasztaltam, hogy a GoG nem látta a Steam fiókomban meglévő játékot, ezért begyűjteni sem tudtam. Eddig. Írtam a GoG ügyfélszolgálatára - tök rendik voltak - így pár perce, ezen poszt születése előtt már a birtokomba kerülhetett a DRM mentes változat.

jónéhány játék ingyenesen felvehető a GoG fiókodba, amennyiben megvan a Steam fiókodban az adott játék.

Ez mire jó?

Amúgy igen. A gog azt mondja, nincs ilyen játék, közben pl. a Shadowrun Returns ott van a Steam könyvtáramban.
Na OK, azt is írja, hogy a profil publikusra állítása után 2 órát várjak.
Akkor majd 1 óra 45 perc múlva újra megnézem. Ha el nem felejtem addig.

GOG-nak azért jó, mert aki DRM ellenes, akár csak részben, az náluk fogja majd következőleg letölteni a játékot, és egyúttal belefut majd az akciókba.

Vevőnek azért jó, mert a GOG DRM ellenes mivolta miatt, a windows-os verziót is letölthetem linux-on, és wine-al futtathatom, csinálok amit akarok. Mostmár ha jól láttam STEAM-en is lehet ilyent, pár hónappal ezelőtt még aktív probléma volt, hogy a készítő STEAM-en nem engedélyezte a linux platform-ot, wine alatt is futó játékot le se tudtam tölteni linux-on.

Nálam publikusra volt állítva, mégsem látott kettőből kettő játékot. Az itt olvasott tipp segített:
https://support.gog.com/hc/en-us/articles/115003586109-Problems-with-GOG-Connect-possible-fixes

Some users have reported that launching the game via Steam helps if it is not listed as "available" in GOG Connect.
Pontosabban elég volt telepíteni is Steamben..

Ennek a Connect-nek van valami akciós határideje? Még nem volt rá időm, de próbálom összekapcsolni a két fiókot. Van egy csomó régebbi játékom is a Steam-en, nem lenne rossz, ha DRM-mentes formában is elérhetőek lennének, hogy Wine alatt is játszani tudjam őket.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

"The eligible games are limited-time offers made possible by participating developers and publishers, so stay tuned for more games to come."

Eszerint mégis határidős. Nyilván ha egyszer megcsinálod a GoG Connect-et akkor automatikusan megkapsz minden játékot ami épp bekerül ebbe az akcióba anélkül is, hogy bejelentkeznél. De ha csak most csinálod meg a Connect-et, akkor visszamenőleg a korábbi akciók játékait már nem kapod meg. Szerintem.

Normális HUP-ot használok!

> Ennek a Connect-nek van valami akciós határideje?

De van. Úgy vettem észre, hogy az aktuális kampányokhoz kötődően kerülnek be játékok a connectbe, mindig más, idővel bővítik a kínálatot - de ez nem törvényszerű. Ha igen, általában kirakják a közvetlen hivatkozást az oldalra - de egyébként nem árt ellenőrizni néha manuálisan, amikor akciózás van.

Hozzáteszem: szinte biztosan van erről hivatalos leírás, hogy mi ez és hogyan zajlik - valamelyik faq mélyén, de én személy szerint nem nézegettem utána semmi ilyesminek.

összekapcsolás szerintem nem bír határidővel, viszont itt írja a FAQ részben:

"Is every game released on GOG.com eligible?

We can only make a selection of games eligible depending on various agreements with our partners. You'll always be able to find an up-to-date list of eligible titles on this page."

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Na, kár volt halogatni, az összekapcsolás gyorsan megvolt, két kattintásból. Viszont kiírta, hogy eligible game not found. Pedig van egy csomó olyan játékom, ami a GOG-on is megvehető. De ahogy írták, a játékokat egyenként minősítik ebben a szempontból.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Lesz még akció - szóval hátrányod nem származik az összekapcsolásból - csak figyelni kell az adott kampány kifutási idejére. Ahogy fentebb is olvasható - ha valami megvan a Steamen és látod az akciót a GoG-n - és mégsem tudod begyűjteni, hát elég egy rövid üzenet az üfszolgnak.

sha256sum:
f7bad5945cfec189f9c32fb239c4281cd4eb4cb72deb59e38b72b874a42763cd Alan_Wakes_American_Nightmare_1366581313.zip
9e5112efcc6e6bef5be7ddb8cb8c02139e9d5eac760af8a49c0a4704de26d69c CrescentBay_x64_1.0.5.exe
57314cc2627457b437919528f01c478b976f824a08373cd2599c1060eb816b87 Linux_TinyEcho_20170518.zip
847b2ada335c2976a10cb9f4f9437ac1e5bdf4f8b901be9e20b97b2f59c62664 PC_TinyEcho_20170518.zip
31950bffb689220046f98bcc767d87ca2e77af019432689563c41e19c0d4786b THORN_1.0.5_x64.exe

A DRM mentesség nem zárja ki az frissítéseket. A GoG a legkövetkezetesebb DRM-mentes játékbolt rendszeresen frissen tartja a játékait. Főleg kompatibilitási frissítésekre van szükség a régi játékoknál. De van pár új játék is a GoG-on, azokhoz is vannak frissítések.
A Humble ennyire nem következetesen DRM mentes hely. Elég sok csomagot vettem ott amihez csak Steam kulcs járt DRM mentes letöltés nélkül.
Itt viszont ha nem kerülnek be a Humble accountodba ezek a játékok, akkor sehonnan sem fognak frissítéseket kapni a jövőben.

Normális HUP-ot használok!

nincs mit!

Amúgy van ilyen cucc a hb-ra is. https://github.com/talonius/hb-downloader
GoG-hoz linuxra van nem hivatalos GUI kliens is games_nebula néven, ami amúgy a fenti lgogdownloader-t használja. https://github.com/yancharkin/games_nebula

Ezen túl van a GamesHub, de azt még nem próbáltam. https://github.com/tkashkin/GameHub

"Welcome to the Humble Trove (beta)! New DRM-free games are added monthly for active Humble Monthly subscribers to enjoy."

köszi, de úgy sejtem ez csak előfizetőknek van. de jó tudni róla, hogy létezik.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

érdekes, acc-om van, be voltam lépve és én amire játék klikkeltem, ott volt egy gomb, hogy "subscribe $12", download-ot nem találtam. ebből arra tippeltem, hogy ha előfizetek, akkor egy download gomb lesz ott. éppen nem volt ami annyira érdekelne, de a jövőben ez lehet másképpen is és addigra fel akarok rá készülni. :-)

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

10 éves a GoG, ezért választással nehezítik az életünket. ;)

SW2-féle játékból van egy tucat meg kettő, a FireWatch kevesebb 4 órás játékidejét keveseltem, ezért a SuperHOT-ra szavaztam. Azért 1 milliárd légy nem tévedhet alapon behúztam az SW2-t, majd he lesz idő, vagy sorra kerül, akkor talán még játszom is vele. :)

:) kábé így, csak engem a superhot nem fogott meg, így lett a firewatch. amennyi időm van játszani, a négy óra játékidő is hónapokat jelent mire befejezem. csak érzékeltetni, a far cry 4-et is akkor vettem meg ps3-ra amikor megjelent és azóta sem fejeztem be. a végén azért is lázadtam, nem adtam magam meg a biztos befutó sw2-nek. :) kemény voltam. haha.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Amit még a firewatch-on számonkért a publikum egy része, hogy dacára a többféle döntési helyzetnek a játék története lényegében lineáris vonalon mozog, vagyis a döntéseid nem befolyásolják a játék végkimenetelét - így az újrajátszási értéke nulla. Ha volna mondjuk 32-féle vége a sztorinak, akkor nem lenne gáz a 4 óra végigjátszós idő egyáltalán.

Ezzel egyet tudok érteni.

Én a brothers - tale of two sons játékkal voltam így. Egyszer végigtoltam, aztán mégegyszer, visszamentem ide-oda, hogy begyűjtsem az összes achievmentet, és így volt 4 óra. Lineáris történet. Újra játszva minden pont ugyanaz.
Gyönyörű, meg minden, és a történet is elég jó, de ott is azt éreztem, hogy ennyiért sokkal kevesebbet szerettem volna fizetni.

Léteznek jó akciók android és iphone tulajdonosok részére is. Következzék néhány szemezgetnivaló (válogatáskor arra ügyeltem, hogy lehetőleg alkalmazáson belüli reklámmal/vásárlással ne traktáljon):

[1] Linia @ Google Play / Apple App Store | Puzzle
[Android] https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blackrobotgames.linia
[iOS] https://itunes.apple.com/app/id1132539563

[2] Hocus @ Apple App Store | Puzzle
https://itunes.apple.com/app/id1030548464

[3] Eve of Impact @ Apple App Store | Akció & Stratégia
https://itunes.apple.com/app/id465159205

[4] Dementia Book of the Dead @ Google Play | FPS & RPG
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.agaming.dementiabooko…

[5] Visual Math 4D - Graphical Calc. @ Google Play | Oktatás
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.RonnyCSHARP.VisualGra…

Shadow Warrior 2 48 óráig ingyen a gog.com-on.

Evolvation @ Steam
https://store.steampowered.com/app/510840/Evolvation/

A független fejlesztő alig ismert és játszott játéka akkor kapott nagyobb visszhangot és egyben masszívan negatív értékeléseket, amikor egy balul sikerült rebrandelési kísérlet (és az 'illegálisan' használt kulcsok érvénytelenítésének szándéka) következtében azon kevés felhasználó hozzáférése is vissza lett vonva, aki 'legálisan' jutott a játékhoz.

Ennek következtében a játék korlátozott ideig ingyenessé vált - a pozitív értékelések úgy tűnik időközben, azaz tegnap este óta, fel is húzták 'mixed'-re a játékot. Persze jönnek a negatív kritikák is - pl csatlakozási problémák miatt. A fejlesztő közleménye szerint az ingyenessé tétel miatt 'berobbant' a párhuzamosan szerverre jelentkezők száma - és, hát nem voltak felkészülve 180ezer párhuzamos bejelentkezési kérés kiszolgálására. :)

Akit érdekel a fejlesztő sztorija, itt találja a részleteket:
https://steamcommunity.com/games/Evolvation/announcements/detail/269698…

De persze érdemes figyelni a híreket a játék körül:
https://steamcommunity.com/app/510840/allnews/

Ugyan messze nem mai hír, de van egy hős, akarom mondani Hős, aki megvette egy játék jogait, és mindenféle ebay-ről, innen-onnan eredeti 'backupokból' közkinccsé tette letölthető formában. A közkincsé tétetés előzményeit, és némileg a játék, akarom mondani a Játék eredettörténetének darabkáit blogbejegyzésben közölte az Úriember, amit kifejezetten öröm volt olvasni. Talán, egyszer a forráskód is előkerül. Az egész apropója egy kézzelfogható, igazi kártyajáték piacra dobása volt, ami, ma már megvásárolható a disztibútor oldalán.

Ennyi időhúzás belefért, itt vannak a linkek.
[1] https://streetrodonline.com/downloads/
[2] https://gaudetegames.com/street-rod-shop/

Épp ezért nem szoktam letölteni ilyen x napig ingyenes játékokat. Csak olyanokat, amik x nap után is megmaradnak a librarymben. Hiszen pont arra tartom ezeket az online accountokat, hogy ne kelljen játéktelepítőt őrizgetni, hanem ha játszani akarok vele, akkor bárhonnan le tudjam húzni a játékot legálisan. Ha játéktelepítőt akarok őrizgetni, akkor ennyi erővel lehúzhatnám torrentről is tök ingyen, crackestől.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Sajnálom én is, hogy nem marad meg a könyvtárban - viszont annyit azért a online accountok ellenében megjegyeznék, hogy a legtöbb platformon az ászf-ben van egy olyan kitétel, miszerint a tartalmat nem eladják, hanem licenc-elik. Lényegében bérled és nem birtoklod, vagyis a letöltési lehetőség a későbbiekben visszavonható és akkor bukod a tartalmat úgy is, hogy fizettél érte. Leginkább kivétel képez ezalól a GoG, a többi esetben sokkal kisebb az esély arra, hogy a tartalom a tiéd: Steam, Uplay, Origin egykutya.

Az be is b@xna, ha fizettem egy játékért, de nem tölthetném le többet. A GOG-ot én is jobban preferálom, a játékok DRM mentesek, meg külön kliens nélkül is mennek. Viszont a Steamen szoktak a legnagyobb akciók lenni. Most is ott van a legjobb áron a legtöbb játék, most a Black Friday / Autumn Sale alkalmából. A GOG rendre drágább, pedig ott is Black Friday akció, meg 10 éves fennállásukat ünneplik. Uplay, Origint nem használtam még.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

> Uplay, Origint nem használtam még.

Szerintem nem hagytál ki sokat. Az Origin kliense még okés valamennyire, de megszüntette az On The House-t - szóval ezen túl nem látom, hogy mennyivel jobb, mint a Steam. A uplay fiókkezelése kritikán aluli frusztráló szar - most a 2fa hitelesítéssel sztat, de csak annak a kedvéért nem vagyok hajlandó n+1 alkalmazást felrakni a telefonomra. A fiók beállításainál végtelenségig tekeri a fánkot. Komolyan elgondolkodtam, hogy a benne lévő 15 játék dacára megszüntetem a *csába.

A Steam-nél érdemes azért odafigyelni az EULA-kra.

Így volt sokáig, de mindent felülírt egy precedens értékű per az EU területén. A Windows sem volt a tiéd, hiába fizettél érte. De ma az van, hogy amiért fizetsz az a tiéd. Eladhatod mint bármilyen más árucikket miért szintén fizetsz. Tök mindegy mi van a licencben. A jog magasabb szint.
A Steamet és Uplay-t nem említeném egy lapon. A Steam drm elég kevés problémát okoz. A Uplay védelme egy borzalom. Ráadásul biztonsági kockázatokat is okoz.

Én ilyenről nem tudok. Az EU csak arról döntött, hogy a MS eulája nem zárhatja ki az újraértékesítést OEM licenceknél. Nem azt, hogy tiéd lesz a szoftver.

De a Steamre visszatérve, elhiszem, hogy lehetnek kibúvók az ottani EULÁ-ban, de ha fizettem egy játékért, amit többet nem használhatok, akkor vissza kell adják az érte fizetett pénzt. Akkor is, ha csak 1-2 USD körüli összeg volt. Olyan nincs, hogy visszavonják a játékot, de a pénz meg a zsebükben marad, az kicsit csúnya lenne. Lehet csűrni-csavarni az eulát, jogalap nélküli gazdagodás lenne.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Nekem kb. 2 éve az egyik DLC árát térítették (Steam) vissza azért, mert a játék nem működött Linux alatt, ha az a DLC is fent volt. (Amikor megvettem, akkor még működött, de kijött valami frissítés, ami elrontotta a DLC-t.) Magát a DLC-t kb. 3-4 hónappal előtte vásároltam. Első körben próbáltak azzal lerázni, hogy használjam Windows alatt. De 1-2 kör levelezés és visszakaptam a DLC árát.

Nem a Microsoft volt a vesztese az ítéletnek, részt sem vett benne. UsedSoft versus Oracle amit az Oracle elvesztett. A precedens következménye érinti a Microsoftot és mindenki mást.
Steam szerintem nem szokott eltüntetni játékokat. Nekem van jó pár olyan játékom steamen ami már nem érhető el, aki ma akarná már nem tudja Steamen megvenni. De én továbbra is bármikor le tudom tölteni ezeket újra azután is ha letörlöm. Még némelyikhez frissítést is kapok.
De ez az egész a Humble ingyenes akciójából indult ki. Egy ingyenes akciós játékot pedig nyilván el lehet tüntetni. Ingyenes volt, nincs visszatérítési kötelezettség.
Ellenben a játék továbbra is használható marad ha már letöltötted. Csak ne töröld le, mert akkor nem lehet újra letölteni a Humble-től.

Ok, csak ne zavarjon meg, hogy precedensjog az angolszász jogrendszerben van, itthon és a világ igen jelentős részén annak, hogy egy bíró egyszer egy ügyben hogy döntött nincs semmiféle következménye annak, hogy máshol hogy döntöttek a bírók, ugyanis a bíró nem jogforrás, hanem a jogalkotók azok.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Na itt van az alapvető különbség: ahol szokásjog van (USA pl.) ott a korábbi bírósági döntéseknek van meghatározó súlya, nem az írott jogszabálynak. Tehát ha egy ügyvéd el tudja adni a bírónak, hogy az adott eset igazából olyan, mint egy másik eset, akkor a korábbi ítélet az irányadó.

Itthon (meg Európa nagy részén) meg figyelembe veheti a bíró egy korábbi ítéletet, de nem ez az irányadó, hanem az írott törvények. Az, hogy valamire egyszer valaki hozott már egy ítéletet az nem jelenti azt, hogy automatikusan egy ugyanolyan(nak tűnő) esetre is ugyanaz az ítélet fog születni, elvben minden ügyet egyedileg bírálnak el.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ez nem vita, hanem ténykérdés, így nem is érvelnem kell, de hogy egy kicsit előrevigyem a beszélgetést, néhány idézet, kulcsszó és link:
- A Kúria: https://birosag.hu/kuria
"A bírósági hierarchia csúcsán helyezkedik el a Kúria, melyet az elnök vezet. A legfontosabb feladata az egységes és következetes bírói gyakorlat kialakítása. Ezt a rendkívül fontos feladatát ún. jogegységi határozatok meghozatalával látja el. Ezek a határozatok elvi jellegű iránymutatásokkal szolgálnak, és a bíróságokra nézve kötelező erővel bírnak."

- Jogegységi határozatok: http://www.kuria-birosag.hu/hu/jogegysegi-hatarozatok
- Elvi bírósági határozatok: http://www.kuria-birosag.hu/hu/elvi-birosagi-hatarozatok
- Elvi döntések: http://www.kuria-birosag.hu/hu/elv_dont
- Kollégiumi állásfoglalások: http://www.kuria-birosag.hu/hu/koll-allasfoglalasok

Nem véletlenül kerülnek ezek be a polgári jogi záróvizsga követelményei közé: https://www.ajk.elte.hu/file/ZV_jogasz_PJ_tetelek.pdf

Annyiban igazad van, hogy az angolszász jogrendszerrel szemben a "precedens" annál erősebb, minél régebbi - ez a magyar rendszerre nem igaz, sőt, talán kijelenthető, hogy fordítva van.

"Ez nem vita, hanem ténykérdés, így nem is érvelnem kell"

Persze, csak ideröfögni valamit, hogy "ez fasság" meg elmondani, hogy "ez fasság, mert itt a link: http://stb". között van egy "mert"-nyi különbség.

Ok, és a Kúria mi alapján hozza a határozatait? A (törvényhozók által) írott jogot veszi figyelembe vagy sem? Angolszász jogrendszerben meg inkább azt, hogy melyik bíró korábban hogy döntött.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Kár volt eleve kötekedned!
Elég csak rákeresned az ebay-en arra, hogy windows 7/8/10 és tömegével találsz licenceket forintban úgy 1e-2e környékén. És ez alkalmazás licencekre is áll, ami mainstream szoftver.
Az Ebay sohasem engedett teret a wareznak, már ebből sejthetnéd az állítások igazak és ezek a következményei. Továbbá volt valami téma itt az hup-on egy magyar használtszoftver kereskedőről. A fórumnyitó tag nem értette ez hogyan lehetséges, el lett neki magyarázva részletesen a jogi háttér. Bár ő ezek után sem akarta megérteni, de a citált magyar cég ma is működik és forgalmazza a használt oem licenceket. Szerintem te is olvastad, mert igen sokáig aktív volt a téma.
Szóval nem kellene újra nyitnod már lezárt témákat, ezt tekinthetjük hup-fórum precedensszabálynak is! :)

Ez a vita már régen eldőlt, nem fórumokon hanem az EU bíróságán. Érvényesek a következményei Magyarországon is. És ez valóban nem ebbe a fórumba való téma.

"Persze, csak ideröfögni valamit, hogy "ez fasság" meg elmondani, hogy "ez fasság, mert itt a link: http://stb". között van egy "mert"-nyi különbség."

Oké, igaz - bocs, csak elkapott a trollkodhatnék. :)

"itthon és a világ igen jelentős részén annak, hogy egy bíró egyszer egy ügyben hogy döntött nincs semmiféle következménye annak, hogy máshol hogy döntöttek a bírók, ugyanis a bíró nem jogforrás, hanem a jogalkotók azok"

Egyértelműen megdönti ezt az állítást a Kúria oldalán található idézet: a bíró által hozott döntést a későbbiekben kifejezetten alkalmazni és követni kell. (Egyébként a Kúria figyelembe veszi a saját korábbi döntéseit is :P )

Nem elérhető másoknak, de én mint gog.com tag most kaptam a kívánságlistámról általuk választva egy játékot csak úgy. Régi a regisztrációm, nem irták mennyire, de hogy hálából a régi tagságért. Nekem eddig nagyon jó a tapasztalatom velük, a DRM mentesség remélem sokaknak előny és igény, javaslom regisztráljatok.

company of Heroes 2 alapjatek ingyen a Steamen 10. -ig!!!!

"Itt egy talicska föld. Mit csináljak vele? Ások neki egy gödröt."

Ugyan nem villám akció, de mától ingyenes a CS:GO! :)

Full Throttle Remastered jelenleg ingyenes GOG-on.

Érdemes lehet kipróbálni most a GOG Connect-et.

Nálam most az alábbi játékok kerültek be a GOG könyvtáramban, mert már Steam-en megvannak.

Oddworld: Abe's Oddysee
Shadowrun: Dragonfall - Director's Cut
Trine Enchanted Edition

Fura, hogy még senki nem írta. Epic Games-en ingyenes a Subnautica

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell
b@szni, és haladni tovább - amarillo

Már egyre követhetetlenebb ez a sok platform. Steam mellett a GoG még elfért a más profil miatt. De a többi Origin, Uplay, Battle.net, EPIC, Bethesda mittudommi, kihagytam valamit? Biztos van még.
Ezeken csak a saját játékaik vannak, elég spártaiak hiányoznak a Steam extra szolgáltatásai. Jobb lenne ha inkább a Steam-et használná az EA, Epic és a többiek. Amennyit elvernek a saját és ráadásul rossz disztribúciós vackaikra, annyiból sőt kevesebből meg tudnának állapodni a Valve-val.

+1, bár az utolsó mondatod valószínűleg téves. Valószínűleg nem csinálnák, ha anyagilag nem érné meg nekik. Bizonyára a Steam által leszedett sáp fáj nekik.

Bár pl. az ubisoft játékok viccesek, mert az ember megveszi Steam-en, de ettől függetlenül még az uplay-be is be kell jelentkezni, meg a Steam kód mellett van, hogy egy másik kódot még be kell adni az uplay-nek.

Szerintem pont azért kell ezt csinálniuk, amiért a Steamnek kell a Linux: mert különben egyetlen konkurrensre építenek, aki bármikor megszivathatja őket. Ha nem lennének saját terjesztő csatornáik, akkor a Steam bármikor árat emelhetne pofátlanul. Ezért fejlesztgetik a sajátot, és ezzel sakkban tartják a Steamet.

Hasonlóan ahhoz, ahogy a Steam a Linuxos játékokkal tart fenn menekülő útvonalat arra az esetre, ha a Microsoft sápot próbálna szedni a Steamtől.

Egyébként így nézve a Proton is hazárdjáték, mert azt a Microsoft megpróbálhatja beszivatni valami jogi úton, hogy az ő API-jukat bitorolja a Proton (a Steam Wine-ja). Nem is tudom, van ilyenre precedens?

Subnautica, de csak az Epic Games oldalán ingyenes.

... elkéstem... ;)

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Feliratkozás.
Hajtogatott kéményes hajó.
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

December 19-ig ingyenes a Steam-en a Geneshift
Retro GTA és battle royal rajongóknak kötelező :)

Pont ezt csinálja a Steam újabban a béta programban. Protonnak hívják a saját wine forkjukat, és a bétába belépve lehet aktiválni ezt a funkciót. Minden játékhoz automatikusan konfigurálja a rendszer a hozzávaló protont/wine-t. A protondb-n meg lehet nézni, hogy melyik játékra mik a visszajelzések. 1-2 dologgal kipróbáltam, nálam működött.

Super Meat Boy az Epic Games-en még kb. két hétig ingyen van.

Ez nyilván marketingbefektetés az Epic részéről. Valószínű fizetnek a játék kiadójának telepítésenként. Szerintem simán megér nekik akár 5USD-t is új userenként.

Amúgy bár userként nyilván nyűg a +1 program telepítése, de egyébként a steam egyeduralkodása nagyon nem egészséges és ki is használják ezt a helyzetüket a 30%-os részesedéssel az eladásból.

Ez is csak arra jó, hogy a steam-en fent legyenek a nagy nevek. A független stúdiók nagyon ritkán érik el a kedvezményes bevételszintet.

"For those developers with Steam-related sales between $10 million and $50 million, Valve’s cut will shrink from 30 percent to 25 percent."

"the average game on Steam will sell about 2000 copies and make $12,500 in revenue in its first month. The average game will make $30,000 in its first year"

> Mert ea origin, ubi uplay vagy epic games játékboltban mennyire kapnak teret az indie fejlesztők?

A store jelenlegi kínálata alapján ugyanannyira, mint máshol, de jelenleg csak invite-only, 2019 második felében fogják kinyitni bárki számára.

"When is the store launching for all developers?
We are planning to open the store for all developers in the second half of 2019."

Nem a profitjukból, hanem a bevételükből. Persze, ha ingyen lenne a terjesztés, akkor pozitív mérlegnél ez plusz profit is lehetne számukra. De a terjesztés sincs ingyen, a szerverek üzemeltetése, adatforgalom, fizetés kezelés például.

Ha minden igaz az újságárusok is 40% körüli, a könyvesboltok meg 50% feletti jutalékkal dolgoznak. (itt mondjuk a hülye áfakülönbség vág alá az e-könyv magyar árának, de azért már van rá példa, hogy e-könyv változatban 2/3 áron adják).

Egyébként olyan ez, hogy amíg abszolút összegban nem annyira magas a kiadás, addig nem fáj a 30%, de amint már sújusabb összeg ugyanaz a százalék, már beindul a kapzsiság és a szerződéseket felrúgva megpróbálnak csalni. Olyan ez, mint a céges karácsonyi ebéd: amíg tucatnyi alkalmazott van, addig jakuzis, bárpultos, éttermes is lehet. De amikor száz-ezer ember van, akkor sem akarnak többet rákölteni, mint 10 emberre, s menzás jellegű lesz, ha lesz. Merthát a főnök inkább elmegy hawaira mégegyszer nyaralni, minthogy a 10-100x forgalomhoz és nyereséghez arányosan ugyanannyit, de abszolút összegben 10-100x annyit költsön az alkalmazottakra. Legtöbb helyen, ahogy nő a cég, úgy lesz egyre kapzsibb a vezetőség.

Aztán persze láthatjuk, hogy van amikor ez beválik. A piacvezető szolgáltatásokat inkább engedig csalni vagy külön megállapodást kötnek velük, csak nehogy kiessen az a magas bevétel. Pedig kíváncsi lennék, hogy akár app store akár play store nélkül mondjuk egy netflix hogyan teljesítene. Azért nem amazonok ők, hogy a saját szolgáltatásukon kívül is minden területen legyen erőforrásuk és lehetőségük lecserélni a terjesztési platformot. Persze sokszor a részvényárfolyam és a tözsdei keselyűk nyomására szemetednek le a cégek.

Szerk: bocs, nem akarom ezt a topikot eltéríteni. Ide inkább az akcióknak kellene jönnie, a morális válságról meg külön topic lehetne.

Az e-könyvnél nincs legális kerülőút?
Például ha egy alacsonyabb áfájú EU országban működik a könyvesbolt akkor azt az áfát kell csak megfizetni. Sehol nincs olyan törvény, hogy magyar nyelvű e-könyvet csakis magyarországi eboltból lehet árusítani magyar 27% áfával.

Na, most direkt megnéztem.

Rákattintva a get Epic games linkre, felajánl egy windows-os telepítőt.

Köszi, nem.

Ha lesz másik cégnek másik alkalmazásboltja, megy Linux alatt és lesz benne egy halom játék, gondolom felteszem majd a Steam mellé.
De egyelőre így kiadni játékot annyit jelent, hogy _én_ nem próbálom ki.

Már a Fortnite esetében is a bevételmegosztás volt az Epic egyik mumusa: nem akart 30 százalékot leadni a Google-nek a játékban eladott dolgok árából. Ettől a gondtól pedig másokat is meg szeretnének kímélni, és csupán 12 százalékot kérnek a jövőbeni boltjukban eladott játékok árából.

Ezzel a pc-n, Macen és Linuxon elérhető Steamet is megszorongatják, a rivális online játékbolt ugyanis szintén 30 százalékra tart igényt.

forrás: https://index.hu/tech/godmode/2018/12/05/digitalis_szoftverboltot_nyit_…

What Remains of Edith Finch, ingyen január 10 és 24 között
https://www.epicgames.com/store/en-US/product/what-remains-of-edith-fin…

Január 24 - február 7 között pedig a The Jackbox Party Pack lesz ingyenes ugyanitt.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Hitman: Absolution - 2/13/2019 (10AM UTC) -ig.

<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Én megvettem steamen nemrég a teljes kollekciót a klasszik Hitman-ekből. De eddig a Hitman 2 SA-val játszottam csak, az teljesen jó Protonnal (Wine-nal).

Erre az Absolution-re mondjuk azt írják a ProtonDB-n, hogy "Borked" :-(. Egy Platinum is van, és a legtöbb értékelés "régi". https://www.protondb.com/app/203140 Meg kell nézni.

Szerk.: kipróbáltam, se a Steamből indítva protonnal, se Wine 3.0-val nem indult el (Ubuntu 18.04 alá a Wine repókból telepítve a sudo apt install --install-recommends winehq-devel paranccsal). Parancssorból indítva wine-nal voltak hibaüzenetek, amik összefügghetnek azzal, hogy nem működött, és elvileg ezeknek van megoldása (kicsit gugliztam), de nem kezdtem bele a hibajavításba. Régi winehq bejegyzés szerint valakinek működött ez már: https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=14704

Először végigjátszom a régebbieket, hátha addigra megoldódik magától, aztán nekiállok kibogarászni, ha a Steam nem oldja meg addig sem.

Fortnite mikor lesz már végre ingyenes????
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

[off]Vagy hagyjátok ezeket a francba és monitor/tv bámulása helyett menjetek el bicajozni :D
(bocs, ezt nem lehetett kihagyni)[/off]

Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Pár gém ami nem kellett a bundle-ből. Ha elvitted, akkor kommentelj alá, hogy más ne próbálkozzon.

Tangledeep:
B885X-K5NPY-39068

Tangledeep Soundtrack:
9MF5J-A5YGN-7V6C9

Getting Over It with Bennett Foddy:
77E2W-AMADE-ICMZB

Dream Daddy: A Dad Dating Simulator:
78C3I-NM5X3-4NJFF

Alapvetően vinném, de hírleveles feliratkozáshoz van kötve. Nem akarom, hogy hányadékkal telefossák az e-mailfiókom. Kamu címet meg nem lehet megadni, mert akkor a Humble Bundle fiók nem lesz használható. Így részemről inkább kihagyom.

De van humoruk. „Amíg a készlet tart”, LOL. Ja, mert a szoftver az olyan, hogy van belőle X doboz, ha lefogy a raktárból, akkor nem lehet valóban virtuálisan akárhány példányban sokszorosítani, a kalózoknak sem sikerül soha.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

A kezdetek óta követem a Humble Bundle-t, fel vagyok iratkozva és az ajánlatokon kívül nem jön tőlük egyéb levél, nem nagy mennyiség nem tolakodó így értesülök pl. az ilyen akciókról, jó pár játékom van tőlük így és jó párért fizettem is.

"Amíg a készlet tart."

Ha most is STEAM kódot adnak, akkor ez azért lehet, hogy ne legyen hirtelen x * 100 000 kód kikérve 2 perce csinált email címekre (vagy catchall használatával nem is valós email címekre), mert utána ezek a kódok kikötnek STEAM kódokkal seftelő oldalakon, és aki nem tud róla, hogy itt ingyenes, az lesz olyan szerencsétlen, hogy kifizet érte x $-t.

Ingyen ebéd nincs. Nyilván nem játékos jószolgálati üdvhadsereg, hanem potenciális vásárlógyűjtő.
Az amíg a készlet tart, pedig mindenütt így van, legfeljebb nem írják ki. Megállapodnak a gyártóval/kiadóval/akárkivel, hogy elosztunk pár darabot ingyen, és kis szerencsével jobban fogják vinni a drágábbat.

Számos ilyen játékdisztribúciós platformon zsákoltam már játékot teljesen ingyen, semmit nem kértek cserébe, se FB lájkolást, se hírlevélre feliratkozást, se semmit, nem volt benne semmi trükk. Ingyenes volt, fiókom volt már előtte is, vittem, azóta is az enyém. Annyiból nem teljesen ingyenebéd, hogy ezeket az akciókat nézni kell, keresni, értesülni róla, ami nincs ingyen, mert az embernek megy el rá ideje, de ilyen tematikus gyűjtőoldalakon és fórumtopikokban mint ez is, ez megoldható. Meg általában ezek régebbi játékok, de én nem bánom, mert sok régi játékkal sem játszottam még, illetve ha igen, esetleg még nincs meg legálisan. De rendszeresen szoktam fizetős akciókat is nézni, amikor sok game potom áron megy (vagy önállóan vagy pakkban, játékonként ilyen 1-3 eurós/dolláros/fontos áron). Így idővel nem túl nagy anyagi befektetéssel elég nagy legális játékgyűjteményt lehet összehozni.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Kösz, ez eszembe sem jutott. Ha mégis sok mindent küldenek, leiratkozok. Onnantól, hogy a játék redeemelve van, onnantól nem vonhatják vissza, hiába nem vagyok feliratkozva. Havi 1 e-mail, amiben a legújabb játékakciókat hirdetik, az nem zavar, csak mindennapi szeméttel ne fossák teli a fiókom.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ha az emilcímedet 1x már kiadtad valakinek, akkor az bizony ki lett adva :) Lehet itt jönni a GDPR bullshittel, de amit 1x megszereztek spam-re, az nem fog utána olyan egyszerűen megszűnni. Politikus is ígérgeti a bibliára tett kézzel, h. "csak az igazat", meg "sose fogok lopni", aztán mégis csak lop a világon az összes (csak az ügyesebbjére nem bizonyítod rá amíg szívja a levegőnket, a legügyesebbekre meg azután sem h. már a föld alatt rothadnak).
--

(Jó hosszan f*ssátok tele terjengős szálakban irreleváns és fölösleges hozzászólásokkal ezt a témát azon félelmetekkel kapcsolatban, hogy sok és fölösleges irreleváns tartalmat kaphattok a 15-ik kukáznivaló e-mail címetekre...)

Estranged: Act II @ Steam
Korai hozzáférésű játék, amely mindaddig a könyvtáradban marad, amig a végleges verzió meg nem jelenik. Amint megjelenik a játék fizetned kell érte, kivéve akkor, ha a korai hozzáférésű korszakában aktívan játszottál vele. Röviden: Játssz a korai hozzáférésű játékkal, hogy megtarthasd a végleges verziót később!

Ebben tévedsz. Nem rakhatsz az ilyen játékterjesztős oldalak alá 15. kukázni való címet, osztozik a sorsa az egész accounttal, az abban lévő összes meglévő, megvett játékkal. Egyáltalán nem ugyanaz a kategória, mint egy porn oldalon vagy Wordpress-blogon megadni egy teljesen eldobható mailinatoros vagy freemailes kamu címet. De ha nem érdekel a fosnivaló, nem olvasod, elrejted a hsz-eket, meg nem nyitsz új főszálat neki. Én itt részemről befejeztem. Csak aggódtam, írták többen, hogy nem kell, meggyőztek, és ezzel le is zárult a téma. Valóban kicsit belementünk az ingyenebéd kérdésébe, de csak 1-2 hsz. erejéig, meg nem is annyira off a topik szempontjából.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Tegnap éjjel GCS kolléga vitte a kulcsot az utolsó előtti pillanatban. Sajnos féléjfélkor már nem néztem hup kommentet. Legközelebb talán szerencsénk lesz.
Amúgy a kulcs is lejárt kb reggel hatkor, az időeltolódásnak köszönhetően: The redemption deadline is March 21, 2019 at 10 a.m. Pacific time.

Itt szerintem sincs letöltési határidő. Volt már olyan is a humble-n ahol letölteni is csak egy határidőig lehetett, most viszont nem volt ilyen figyelmeztető szöveg.

Legjobb akkor a GoG ahol van azért letöltő kliens is és drm-mentes is. Viszont a Steam jobb támogatás ad a linuxnak, szóval nálam most is Steam a favorit.

Nálam nincs favorit. Használom a Steam-et linux-on, lgogdownloader-t sem hiszem, hogy be kell mutatni. Másokkal ellentétben nekem fontos, hogy legyen otthoni offline mentés, erre a HumbeBundle esetén a hb-downloader is pont elég. A többi windowsos terjesztő: Origin, Uplay, Epic letöltött cuccait is viszonylag fájdalommentesen tudtam költöztetni új gépre - viszont Steam, Gog. HB esetében óriási előny, hogy van lehetőség offline mentést készíteni.

Aaaahahah, én is így kezdtem, ingyenes volt Steam-en a Portal 1, mostanra ha jól számolom, 13 játszás playlist-em van YouTube-on az 1-2 + modjaikról XD

___

https://www.youtube.com/watch?v=1g2cGQirOr4

Omerta: City of Gangsters
Gamesessions szóval le kell tölteni és min 5 percet játszani vele, hogy örökre a tiéd legyen. Április 4-ig él az akció.

Valószínű ezért hosszabbították meg, 25-én próbáltam új jelszót kérni és nem sikerült, nem foglalkoztam vele tovább. Ma néztem meg és írták, hogy meghosszabbítva most sikerült elsőre a jelszócsere és a beváltás is.

Érdemes még próbálkozni.

Péntek estig ingyenes az EVE Online Starter Pack!
Részletek itt.

Jaja, kb 1 év, napi min 2 óra és utána már megtudod játszani azt, hogy "Felugrok Evezni egy kicsit". Addig sajna nem. Ez a program sokkal több egy mezei játéknál. Pl ahhoz hogy beléphess egy normás cégbe (=klán), kb még vérvizsgálatot is kérnek székletmintával, továbbá teljes api hozzáférést a karaktereidhez és azoknak a kommunikációjához (túl sok IRL pénz mozog itt ahhoz, hogy csak úgy hagyják tevékenykedni a kémeket).

Persze ez 0.0-ban érvényes, a highsec corpok nem tudom hogy működnek, sose éltem a Concord védelmével :D

Highsec = felügyelt terület, ahogy az AI lelő a p*csába, ha aggresszálsz ok nélkül valakit
Lowesec = kevésbé felügyelt, itt is lelőaz AI, de sokkal lassabban reagál, szóval ha ügyes vagy van esélyed lelépni
Nullsec (0.0) = itt nincs törvény, csak a közvetlen csapattársaidban (és szövetségeseidben) bizhatsz

Továbbá a normálisan működő cégeknél folyamatosan készenlétbe kell lenned, ha jön egy ping Slack-en, hogy "Megtámadtak minket, mindenki hajóba!" és akkor lehet menni ölni a behatólókat. Persze nem 0/24, de nem tolerálják sokáig, ha online vagy és tovább folytatod a bányászatot, mert "Ez nem az én dolgom".

A hosszú ideje játszó emberek periodikusan kiégnek (én pl nem tudok fél évnél tovább aktiv lenni), ilyenkor pedig elmennek rekreálódni és mást játszani. Aztán ha lecsihadtak mehetnek vissza az EVE-s frontra, ahol egy 800 fős flotta tagjaként 2000 emberrel harcol egy képernyőnyi területen....
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Gone Home a Humble Bundle Trove-ban vagyis letölthető játék nem Steam kulcs. Még 12 napig.

Ingyen bezsebelhető a Stories Untold az Epic store-bol!

Ezt máskor priviben intézzétek. Most mákotok volt, hogy két HUP-os vitte el, de általában Google felől érkező idegenek szoktak az ilyen gift linkekre lecsapni 5 perc alatt. Mondjuk engem nem érdekel egyik játék sem a kettő közül, tehát nem bánom, ha elviszik, csak jó tanácsként írom.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Hm... ingyen letölthető a StarCraft Remastered, próbálta valaki WINE-al futtatni? Nekem nem sikerült, a fórumokban meg keveredik a 20 éves StarCraft, ami megy és a két éves Remastered, ami nem igazán...

--
https://iotguru.live

Na, az a trükk, hogy amit le lehet tölteni, az maga a Remastered.

De. Ha nem fizetsz, akkor többé-kevésbé a régi grafika fut az új alkalmazásban, amin valamennyit javítottak azért.

Ha fizetsz, akkor a teljesen feljavított grafikával indul.

A kettő grafika között pedig F5 gombbal lehet menet közben bármikor váltani.

És nem fut WINE alatt. :(

--
https://iotguru.live

Május 22. 19:00-ig igyenessen bezsebelhető a GRID 2 a Steam-en!

Kipróbáltam: egész jól néz ki, de azért a modern játékokat nem éri utól. Az eleje nagyon sötét, és mivel nem erre lettek tervezve a pályák, sokat nem adott hozzá a raytracing az élményhez szerintem. Összességében csak ezért nem kívántam meg a raytracinget.

RTX 2070-em van, folyamatosan mentek a framek érzésre. Linuxon pöccre indult minden, nem kellett simogatni.

Én még nem játszottam vele, de a képek alapján máris megkívántam a RT-et. nyilván a modern játékokat sehogy nem éri utol, mivel az alatta lévő engine 20 éves már, meg a low poligon modellek vannak benne. De ahhoz képest milyen ősi játék, iszonyat durván néz ki RT-gel.

Sajnos az én GPU-m nem támogatja (RX570), és addig nem is fektetek RT-s GPU-ba, amíg nem megy le az áruk és nem támogatja több játék.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Igen, ezt írom én is. Ezért nem veszek egyelőre RT-s kártyát. Várok vele pár generációt, mire lemegy az áruk és jobban elterjed, kiforrja magát a technológia. Csak annyit mondtam, hogy én már most, ilyen lowpoligon alapokon is áll-leejtősnek találom.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Steamen a BORDERLANDS: THE HANDSOME COLLECTION 6€. Tartalmazza a BORDERLANDS 2 és a BORDERLANDS: THE PRE-SEQUEL-t valamint az összes kiegészítőt.

Hamar eltűnt...
*szerk.: először még kint volt a kezdő oldalon, de már csak a keresőben találtam meg. De lehet nálam van a hiba. Ha be vagyok jelentkezve, nem látom, csak a keresőben. Ha nem jelentkezek be, akkor ott van a kezdő oldalon a kiemelt ajánlatok között, de hiába kattintok rá, csak újratölti az oldalt.

Szerintem az a gond, hogy ilyen-olyan kedvezményből nagyon sok van. Minden nap lehetne beírni, hogy a Steam-en ez a cucc 80% kedvezménnyel, a Gog-on a másik 60%-kal, stb.

Ingyenesből még kezelhető mennyiségű van.

Egyébként volt egy másik topic, úgy emlékszem, leértékelt játékokkal, de egy ideje nem láttam - talán érdektelenség miatt elsorvadhatott?

Ezan a heten Fallout76 ingyen hét.

Toonstruck @ gog

Torchlight epic storeban

Az Epic Games-nél ingyenes a Hyper Light Drifter és a Mutant Year Zero, ha valakit érdekel.
Év végéig minden héten lesz ingyenes játék. Jövő héten a Fez lesz ingyenes.

Annyi Epic Games-es ingyenes játék van. De vajon ezeket lehet-e Linux alatt futtatni?
Már terebélyes ez a topic, de igazából szimpi lenne nekem, ha tényleg külön szálon indult volna a Win-only és nem Win-only játék.
De, ha már így alakult, legalább azt lenne jó tudni, hogy az említett játékokat tudjuk-e futtatni Linux alatt - elfogadhatóan.

Első körben az érdekelne, hogy az epic game store futtatása kell-e az alkalmazásokhoz, minden esetben? Mert pl. a steam-en rendszeresen van, hogy letöltődik az alkalmazás, és még a steam teljes törlése után is futtatható marad, magyarán nincs benne DRM. Ha kell, akkor első kérdés az epic game store futása, és az, hogy az általa indított alkalmazás futtatható-e wine-al.

https://lutris.net/games/epic-games-store/

Ezzel telepítve az áruházat, nálam remekül futottak a következők:

Rime
The Witness
Torchlight
World of Goo
Kingdom New Lands
Unreal Tournament

Furán viselkedett kissé a Rebel Galaxy (máshová mutatott az egérmutató mint érzékelte a játék).

Többet nem próbáltam, de jók a tapasztalataim!

---
Mostly Harmless

Az Epic Games-en tudtommal nincs natív linuxos játék, de a játékaik futtathatók Wine-vel és az Epic Games kliensnek van natív linuxos verziója. Igazából nincs ebben olyan meglepő, a Steamen, GOG-on is elég kevés a linuxos játék.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

DiRT Rally - Linux-ra portolt nativ AAA játék, megjelent 2015 december

Ingyenesen beszerezhető még 02 days 21 hours 30 min @ Humble Bundle, Steam fiókhoz adódik a játék örökre.

Gondolom azért tette ki, hogy ha valaki lemarad az akcióról, akkor még legyen egy esély.

Erre valaki ahelyett, hogy begyűjtötte volna magának a saját kódját, elvitte a kitett kódot. És nem is szólt, tehát amikor a második is ugyanezt megpróbálta, akkor már nem sikerült.

Én mondjuk nem tenném ki a kódot, hanem azt mondanám, hogy ha az első ember, aki a határidő _után_ jelentkezik, az magánban megkapja.

Erről sajnos lemaradtam, de azt hiszem megvan már a Disharmony is.

Vagy kétszer játszottam vele. Stellarissal egy játékot nyomtam, még nem a vége felé, de már kinőtték magukat a civilizációk és stabil a helyzet.

Valahogy a Civ-et nagyobb lelkesedéssel tolom, és sűrűbben veszem elő.

Az miért van, hogy nem látom sem a steam kliensben, sem a weben a profilomban?

Ha viszont a játék oldalára megyek, akkor "A(z) DiRT Rally már a Steam könyvtáradban van." fogad. Steam kliensben meg a "Játszd most"-ra kattintok felugrik a telepítő ablak, majd el is tűnik. Ilyenkor mi van?

Sokaknak van ilyen problémájuk. Nekem Linux alatt letöltődött, de mintha nem mutatta volna, hogy folyamatban van a letöltés, mint az Steam alatt látszani szokott. Onnan tudtam, hogy valami elindult, hogy az eth socket forgalom a panelon látszik nálam.

"5,321 személy találta hasznosnak ezt az értékelést
Közzétéve: szeptember 15.
I got it for free but it doesnt let me play, steam pls fix"

"1,841 személy találta hasznosnak ezt az értékelést
Közzétéve: szeptember 15.
it says its in my library but i cant play it"

"1,627 személy találta hasznosnak ezt az értékelést
Közzétéve: szeptember 15.
Got it free. Not in library"

https://steamcommunity.com/app/310560/reviews/ (képernyőkép 2019.09.20.: https://imgur.com/HGGVnjq)

Közben rájöttem, hogy egy jó pillanatomban már megvettem Steamre. Nem is emlékeztem rá, de ott van az összes "régi" GTA. A San Andreas és a Vice City néhány fagyással tarkítva működik is Protonnal. Szóval csak a telepítőn kell átjutni valahogy, utána már van élet.

Újrajátszva a San Andreas elég fárasztó. Pedig emlékszem, hogy anno szerettem. Az autóval táncolós pálya valahogy bugos sajnos: az elején nem jutnak el a nyilak a mezőig, amikor meg kellene nyomni, és így kb lehetetlen pontot szerezni. Aztán később szinkronba áll a rendszer, és akkor már tudom tartani az ütemet többé kevésbé, de még akkor is mintha teljesen véletlenszerűen adná a pontokat. Így aztán kb esélytelen vagyok, hogy átjussak azon a pályán. De egyébként is elúntam az egészet.

Ez a wassup homie beszédstílus is fáraszt már. Poén, hogy ma már talán ki sem adhatnának egy ilyen játékot, mert előítéletesen fest le egy társadalmi csoportot.

Viszont a Vice City a mai napig ötős: annó a barátaim is mind azt mondták, hogy a Vice City a legjobb GTA.

A rádiók zseniálisak. Kár, hogy semmit nem lehet végighallgatni benne, mert folyton megszakad ahogy ki-be száll az ember az autókba. Gondoltam rá, hogy kiszedem és meghallgatom a hanganyagot külön :-). Volt például feministás rádió-talkshow: "jól értem, hogy gyűlödöd a férfiakat, ezért úgy öltözöl mintha te is az lennél?" Na, ezt se adnák ma már ki :-)

San andreas autó táncolós küldetés nem véletlenszerűen adja a pontokat, egy bug miatt fordítva kell a jobbra/balra gombokat nyomni, de persze egyszerűbb ha újra kiosztod hozzá a billentyűket.

A rádiók alapján készült playlistek, illetve a rádió talk show felvételek is fent vannak youtube-on.

> egy bug miatt fordítva kell a jobbra/balra gombokat nyomni

Just WOW. Anno végignyomtam, úgyhogy tuti hogy tudtam erről, de azóta elfelejtettem. Hogy felejthet el az ember ilyen fontos dolgokat??? És hogy lehet, hogy azóta sem javították a bugot?

 

Köszi!

> A rádiók zseniálisak. Kár, hogy semmit nem lehet végighallgatni benne

Ahogy a kolléga is mondta, a rádióadások fent vannak tecsőn, meg mintha anno ki is adták volna őket CD-gyűjteményben. (Ha nem is mindet.)

"If the police can't stop you, you must be... on... the Dust."

"West Coast Talk Radio, or as I like to call it: We Can't Talk Right."

Nem kell ehhez Proton. Legfeljebb ehhez a hivatalos DRM-es verziókhoz, amik ugyan nekem is megvannak Steamen, de még nem játszottam velük. Wine alatt már évek óta megy a tört verzió GTA3 (Razor), VC (Razor), SA-ból (Hoodlum). Probléma nélkül futnak, mindenféle DXVK, Vulkan, Proton nélkül. Linuxon én ezeket használnám inkább, annak ellenére, hogy még pár évvel ezelőtt megvettem ezeket a game-eket akciós pakkban egy őszi Steam-akcióban, egy rész valami 300-600 forintos ár körül jött ki.

Egyébként én évek óta arra várok, hogy megnyissák a RenderWare motor kódját, mert az nem az EA/Rockstar írta, hanem egy külsős cég kvázi szabványos megoldása, ha kinyitnák, akkor könnyű lenne a korai 3D-s GTA-kból linuxos, BSD-s, androidos, stb. portot írni, és nem kéne Protonnal meg törésekkel kínlódni, meg Windows-telepítést tartani ahhoz, hogy az ember elő tudja őket venni.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Nem tudtam, hogy ezek így működtek. Ezekszerint a DRM csinálta a fagyásokat valahogy, ami a tört verzióban nem volt?

Mivel ezek régi játékok nyilván nem annyira lényeges, hogy a grafikus stack optimális legyen alatta. Elsőre meg is lepődtem, hogy ez annó is ilyen szarul nézett ki??? :-) De a játékélmény feledteti a mai szemmel gagyi grafikát.

Én szeretem ezt a tiszta OOB élményt: Rákattintok a Steamben és csak működik. A Proton pár perc alatt települ, nem kell törődni vele semmit. Mai énemmel már nem indítok warezolt tört cuccot. (Csak ha muszáj :-))

Igen, végül is a Proton is alapból viszi, out of the box. Egész addig, amíg nem valami régi gépen próbálod, ahol az integrált GPU nem támogat Vulkant, mert ott koppanás lesz keményen.

Azt megértem, ha valaki nem akar tört cuccot, de ezek a régi GTA törések elég megbízhatók, nincs bennük adware, malware szutyok, csak annyira módosított binárisok, hogy a játék nem keresi az eredeti DRM-es CD-t a meghajtóban. Még a hivatalos patch-ekkel is kompatibilisek.

Egyébként nagyon népszerűek ezek a tört verziók, azok körében is, akik megvették ezeket eredetiben. Sok embernek van ki a valaga, hogy ilyen Social Club meg most legújabban Rockstar Launcher nyomorékság kell hozzá kötelezően, és +2 szutyok launcher települ fel a gépre, csak azért, hogy az ember pár régi játékkal játsszon.

Ez ugyanaz, mint a DVD. Ott is azt szopatják, aki becsületesen megvette, FBI Warning, no lopj, 5 filmbemutató, megint Ne lopj parasz! képernyők, áttekerni sem lehet. Torrent Tibik meg csak benyomatják a release-t belőle, és zavartalanul, áttekerhetetlen szutykok meg menüben matatás nélkül nézik a filmet. Na, ugyanez van sok játékkal. Nem kéne azokat szivatni, akik fizettek érte.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Szerkesztve: 2019. 11. 22., p – 16:21

Serial Cleaner ingyér' a Humblibundlin november 24. 10:00 PST-ig.

OS: Windows, Mac OS, Linux.

Formátum: Steam-kulcs.

"Humble Bundle is giving away FREE copies of Serial Cleaner for 72 hours in the Humble Store! This promotion is available from Thursday, November 21 at 10 a.m. Pacific time to Sunday, November 24 at 10 a.m. Pacific time  – or until supplies last, so judging by previous giveaways, realistically less than a day." - https://www.indiegamebundles.com/get-serial-cleaner-for-free-on-humble-…

Én megrendeltem. 4 font + 7 font szállítási költség.

Ebay-en ennél drágábban rendeltem egy koppintott Xbox kontrollert, szóval számomra ennyit megér. Kár, hogy nem lehet kettőt rendelni és csak egyszer fizetni a szállításért.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ennyi volt a készlet. :) Én lecsaptam egyre, szerintem még a szállítással együtt is jó árban volt a többi kontrollerhez viszonyítva, aztán kérdés mennyire lesz használható, bár a kritikák alapján nem lehet rossz. Majd meglátjuk. Kár, hogy nem lehetett többet rendelni egy kiszállítási árral...

Nekem ma meg is jott, tetszik, hogy minden testreszabhato, ezernyi kombo, de meg a logo vilagitasanak fenyere is. Jatekba meg nem merultem bele, de mar most latszik, hogy eleg hosszu betanulasi ideje van. Xb1 utan a felhasznalt anyagok kicsit gagyik, de amúgy szimpi, remelem beválik fps/rts jatekoknal.

(ez a poszt steam kontrolleren irodott 17 perc alatt)

Rayman Legends december 6.-ig ingyenes az Epic store-ban!

ATV Drifts & Tricks

Steam: 7RFF3-IM3JM-0QGQV

Ha kell valakinek, hajrá!

Heliborne

Steam: CWHEY-I44XZ-8G9PB

Ha kell valakinek, hajrá!

Roarr!

Steam: CLTD6-DAQ52-I86ZI

Ha kell valakinek, hajrá!

(Igen, vettem egyet az utolsó PC Guruból :-)

Street Fighter X Tekken

Steam: NT44Y-HM755-20533

Ha kell valakinek, hajrá!

(Van régi PC Gurum is és ugye nagytakarítás van...)

Azt hozzá kell tenni, hogy nem csak a Wasteland 2 Director's Cut -ot kapod meg, hanem hogyha megvan a játék a könyvtáradban rányomsz, More és Serial Keys, akkor ott egy kulcs amivel az eredeti Wasteland-et is megkapod.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Wolf Among Us és The Escapists ingyenes december 19-ig az Epic Game Store-ban

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Epicgames január 1-ig naponta ad ingyen játékot !

Ma a nagyon jó értékeléseket kapott Into the Breach pixelgrafikás körökre osztott stratégia van.

+ kapsz az ingyen játék mellé egy 10 EUR-os kupont, amit bármelyik 15EUR fölötti játék vásárlásakor beválthatsz jan 1-ig.

Úgy tűnik a Steam-nek elég komoly konkurenciája akadt, már csak a review-k hiányoznak az Epic store-ból.

Epic store: "Any game purchased on the Epic Games Store is eligible for refund within 14 days of purchase (or for prepurchases, 14 days from release) if you have played for less than 2 hours."

Steam: " By clicking the button below to proceed you agree that Valve provides you immediate access to digital content as soon as you complete your purchase, without waiting the 14-day withdrawal period. Therefore, you expressly waive your right to withdraw from this purchase. "

"Büntetést kapok bármilyen csalásért vagy szabálysértésért amit mások követnek el, miközben játékaimmal játszanak?

A Családi Könyvtármegosztás jogosultságod visszavonásra kerülhet és VAC-kitiltást is kaphatsz, ha könyvtáradat a kölcsönkérők csalásra vagy szabályszegésre használták. Továbbá, VAC-tiltotta játékokat nem lehet megosztani. Javasoljuk, csak olyan ismerős számítógépeket engedélyezz, melyekről tudod, hogy biztonságosak. És mint mindig, senkinek ne add meg jelszavad.

"

A legtöbb napon elfelejtettem, tegnap ránéztem, és nem működött (a mai free játékhoz is meg a holnapihoz is csak kérdőjelek jelentek meg, kép nélkül, és mindkettőről a link csak ugyanazt az oldalt töltötte újra).

Viszont ma a Hello Neighbour című van, amivel már Steam-en is szemeztem. Mondjuk annyira nem, hogy pénzt is adjak érte, csak a kívánságlistára került fel. Itt viszont akkor bezsákoltam.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nem tudom, hogy ez része-e valami karácsonyi akciónak de a Battle breakers (Turn Based, Action RPG) ingyenes most az Epic Store-ban.

A Conan Exiles Dev Kit ingyenes. PixARK Dev Kit is Unreal, logikus, hogy tolja az Epic a saját termékét.

"The dev kit is a modified version of the Unreal Engine editor. It can't be used to play the game, it's a free resource to help modders."

Ismertek olyan oldalt/alkalmazást, ami a Steam 100% OFF-ot pásztázza? (Esetleg magán a Steamen, amit én nem találok...)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Headsnatchers online partyjáték ingyenes. Ha minden igaz január 12. 19 óráig.

Biztos ez? Nekem a Dota2 meg a TF2 pl. bent van a game library-ben. Azt nem tudom, hogy minden free játék benne van-e amit valaha elindítottam, mert nem emlékszem mindre.

Illetve ha nem lenne benne a library-ben, akkor hogyan telepítenéd? Mindig a Store oldaláról?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Van olyan tétel ami "Tiszteletpéldányként" megjelenik a könyvtáradban. Korábban azok közül sem mind került be, de most az új Steam felülettel szépen listázza mindet. Viszont még most is vannak olyanok amiket mindig a Store-ból kell telepíteni.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Január 23-ig ingyenes a Horace kaland, akció, indie.

Szerkesztve: 2020. 01. 23., cs – 20:58

Január 30-ig Epic-en ingyenes a The Bridge indie logikai platformer.

Február 6-ig ingyen beszerezhető a Farming Simulator 19 , ami egy - meglepő fordult következik - farm szimulátor.  :D

Nice.

Eddig ugyan bezsákoltam egy csomó Epicgames dolgot innen, de nem töltöttem még le a launchert.

Viszont ez a két játék már egy ideje a wishlistemen volt.

Kb. azóta, hogy a Carcassone-t megvettem rendes táblás játékban.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Február 20-ig ingyen beszerezhetőek:

Kingdom Come: Deliverance akció kaland szerepjáték.
Ha már megvan, akkor lentebb HD kiegészítők is ingyen beszerezhetők itt hozzá.

Aztez indie 2D fighter jellemzően fekete-fehér színekben.

Szintén zenész. Kicsit el van cs.szve. Nálam EpicLauncherből lett felrakva, de azért leszedte mellé az uplay-t is.. Nos azzal akarná indítani. Nem sikerül. Semmit nem ír ki csak nem indul el.

Nálam a megoldás az volt, hogy Epic acc -> link ubisoft(uplay) (ezt amúgy is kérte), majd az uplay -t "futtatás rendszergazdaként" -al futtatva felraktam újra. (epic launcherest leszedtem). 
Ha nem volt rendszergazda "módban" az uplay akkor simán elhasalt jogosultság problemmal. Szóval próbáld meg az uplay-el felrakni.

így már fut gond nélkül.

Hátha segítettem ^^ üdv -krix-

Márc 5-ig ingyen beszerezhető az InnerSpace scifi repülős szimulátor.

Van ott még free, a demo szóra keresve feljön azért még sok minden. De a kísérletezőbb kedvűeknek ott van a humble bundle trove, 3 dollárért a humble choice-ban benne van az egész trove, 90+ játék jelenleg.

szerk.: Bocs, 5 dollárért, egyszeri, azonnal lemondható az előfizetés, de a DRM mentes játékok megmaradnak.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Március 26-ig ingyen bezsákolható 2 játék:

Ha anno Uplay akciójában nem sikerült begyűjteni a Watch Dogs akció kalandot, akkor most itt a lehetőség:
Watch Dogs

Illetve egy másik 3D akció kaland: The Stanley Parable

Ezek a játékok ingyenesek most STEAM-en:
Tomb raider(2013)
Lara croft and the temple of the osiris
Headsnatchers
Pleasure Puzzle: Portrait
Drawful 2
Deiland
Goat on duty

2000 előtti TR-ekkel játszottam utoljára, és most hogy a 2013-as ingyenes, gondoltam kipróbálom milyen az új és ha bejön, talán a másik kettőt is beszerzem.
Elbizonytalanodtam! Nem lehet kikapcsolni a kamera rángást, olyan mintha kis kézi kamerával venné valaki Lara futkározását és azt nézném vissza. Nem csak irritáló, de hányingerem van tőle :(
Nem is tudom mikor voltam szó szerint rosszul játéktól utoljára.

Szerkesztve: 2020. 03. 23., h – 16:52

GOG Giveaway:

StrongHold

Cayne

 

Szerk: ja, már volt, bocs.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az epic-nél ingyenes a world war z 2020.04.02-ig, örökre megtartható.

Bocsánat, nem tűnt fel a kérdés, csak most. Az androidpolice.com heti 2x, 3x csinál "cikket" akciókból. Mivel egyéb okokból szoktam olvasni, ezeket a cikkeket át szoktam futni - bár sokkal inkább az érdekes, hasznos (?) appok után kutatgatva.

Ezen az indiegala-n valami nem kerek. Az RC Cars az oldal szerint 2 GBP. Ha a freebies részben megyek rá, akkor bejelentkezést kér, bejelentkezek (nem is értem miért, mert a reg után be voltam már jelentkezve). Erre a Captcha-t hiába csinálom végig, kiírja, hogy válaszoljam meg, próbálkoztam párszor, erre kiírta, hogy letiltott az egész oldal. Anyjukat azt. Pedig ez az RC Cars kéne, főleg ingyen. De még talán 2 fontot is megérne, mivel a Re-Volt is nagy kedvencem.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nekem nem volt gond. Mondjuk nekem nem volt még accountom. Szóval login, 1 click hogy nem vagyok robot, másik click, hogy bejelentkezem.

Megint meg kellett nyitni a linket, mert azt közben elfelejtette, de amikor ott voltam a lapon, csak az add to your library gombra kellett bökni és kész is volt.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ezt én is megcsináltam. Nem vagyok robot, látszólag először el is fogadja. Néha még képeket is feltesz, hogy mi van a képen, azt is rendben megválaszolom. Erre amint Login-t nyomok, reklamál, hogy válaszoljam meg a captcha-t, vagy ha épp nem ezt írja ki, akkor bevágja ezt az oldal:

www.indiegala.com

Access Denied

Error Code 15

This request was blocked by the security rules

Próbáltam már mindent, süti törlését, tracking blokkolásának megszüntetését, cache törlését. Valami miatt letiltottak IP-stől. Annyit még hozzátennék, hogy nincs vírusom, Void Linux alól próbálom Firefoxszal, semmi spéci blokkoló meg egyéb szutyok sincs fent, meg toolbar, vírusirtó meg ilyenek, amik bezavarhatnának akármibe.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Fogalmam sincs, hogy mi okozhatja, de esetleg inkognitó módot nem próbálnád ki?

Abból kiindulva, hogy a magyarorszag.hu helyetti új dokumentum tár bejelentkezési problémákat is látszólag csak az inkognitó móddal lehet megbízhatóan áthidalni?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Így se jó, de ez előrelépés lett. Inkognitóban már azt találja ki, hogy az e-mailhez nem létezik account. Regisztráltam újra. Be is jelentkeztetett. De mikor az RC Cars-ra megyek, újra a freebies oldalra visz át. Ott megint be akar jelentkeztetni, mivel már másik domain, bejelentkezek, erre megint azt írja, hogy nem létezik reg ilyen e-maillel. Pedig 1 perccel előtte a főoldal engedett is vele bejelentkezni. Csekkoltam a mailfiókom is, nincs levél tőlük se az Inboxban, se a Spam mappában, hogy jött volna valami reget aktiválós mail. Az e-mailt sem gépeltem el regisztrációkor, az is tuti.

Szerintem ezt hagyom. Annyira komolytalan bandának tűnik, hogy ezeknek 2 fontot sem fizetek, pedig még eredetileg abba is benne lettem volna, hogy tényleg megveszem nem ingyenesként.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ááá, ennyi türelmem nincs egy ilyen nevenincs oldalhoz. Kösz egyébként, hogy próbálsz segíteni, de ha nem kell nekik a reg, meg ilyen bugos az oldal, akkor így jártak. Nem kell a játékuk se ingyen, se pénzért.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Spring sale Goodies giveaway második forduló a GoG-on. Bár játékok nincsenek benne csak kapcsolódó zene és ebookot. De csak egy kattintás és free. 

Április 9-ig ingyenes játékok:

Drawful 2 táblás partyjáték

Gone Home 3D scifi kaland

Pinball FX3

Free until April 8th at 10am Pacific
Includes the following Pinball FX3 DLC:
- Pinball FX3 - Star Wars Pinball
- Pinball FX3 - Aliens vs. Pinball
- Pinball FX3 - Marvel Pinball: Heavy Hitters

https://store.steampowered.com/app/442120/Pinball_FX3/

Ha jól számolom vasárnap 14 óráig ingyen beszerezhető.

Symmetry szimulációs stratégia

Stalingrad Ríl tájm stratégia (RTS)

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 11:52

Epic-en a fent említett drawful2 és Gone Home mellett ott a Hob is. Változó a megítélése.

Közben dübörög a Epic Spring Sale is, ne felejtsük, hogy a 10 eurós Holiday Sale 2019-es kupon (14.99 eurós ártól lehet applikálni, már leárazott játékokon is működik). Május elsején reggel jár le.

Akinek van ötlete mire érdemes költeni szóljon. Nálam eddig (nyilván egy a sokból): Beyond Two Souls, Heavy Rain, Ancestors és talán valamelyik Assassin's Creed (Origins vs Odyssey) néz ki esélyesnek.

En a Rebel Galaxy Outlawot vettem meg, nagyjabol a regi Privateer modern valtozata (eleg pontos koppintas sok helyen), akinek az bejott, vigye. (nem szimulator, meg nem is az hatalmas vilag mint az Elite, aki azt varja egy urhajos jatektol, az ne vigye)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az Outlaw az uj, tenyleg olyan, mint a Privateer volt, 3D meg minden, az elso resz, a Rebel Galaxy kulso nezetes (es mechanikajaban elegge 2D) volt, meg jobban hianyzott belole a szimulator jelleg. Kivulrol lattad az urhajodat, es egy sikban tudtal vele manoverezni

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2020. 04. 06., h – 11:15

Regions Of Ruin ingyenes kedd reggel 8-ig a Steam-en!

Szerk.: Jah látom, votmá :)

Ezek jő karanténos játékok :)

Szabadidőmben végigtolom a kimaradt végigjátszásokat: Lands of Lore 386DX -en toltam eladtam egy háromszöget és a végén a fehér várban nem tudtam kinyitni egy kaput LOL

Fallout New Vegas, most lett magyarítás, nem voltam perfect angol

Egyelőre ennyi, ha valaki klasszikusokat kezd újra, ne tartsa magában az okot :)

sudo mount -o ro /hup.hu

Lehet ott ilyen dátum, de biztosíthatlak felőle, hogy megjelenése után nem sokkal készen volt egy magyarítás amit sajnos nem Bassman csinált de azért egész jó volt. Még Xbox 360 verzióba is belepatcheltem.

A Fallout 3-hoz, egyébként még mindig letölthető az itt fentebb is linkelt Bassman fordítás. Jobb mint a hivatalos.

Ő csinálta az korábbi Fallout fordításokat is. 

Mivel a fent linkelt oldalon a letöltési linkek már nem jók:
http://www.c3.hu/~frc/fallout2/web/htm/letoltesek_fallout3.htm

http://www.c3.hu/~frc/fallout2/web/htm/infok_fallout2.htm

http://www.c3.hu/~frc/fallout2/web/htm/letoltesek_fallout2.htm

http://www.c3.hu/~frc/fallout2/web/htm/letoltesek_fallout1.htm

http://www.c3.hu/~frc/fallout2/web/htm/letoltesek_fallout_t.htm

Fallout New Vegas, most lett magyarítás, nem voltam perfect angol

Amigán játszottam végig valami játékot, amit valaki adott. Nem tudom, honnan szerezte (másolta valakitől bizonyára), de a játék ékes francia nyelven beszélt. Akkoriban még nem beszéltem franciául, de baromira koncentrálva a legtöbb helyen megértettem, hogy mi az utasítás. Ja, és megtanultam a bouclier szót.

Már nem emlékszem a játék nevére, akkoriban azt mondtuk róla, hogy az Another World második része. De azt hiszem, valójában nem az volt, csak hasonló módon szaladós ugrós leesős lövős játék volt. Arra emlékszem, hogy a főhős kék farmerben, fehér pólóban és barna bőrdzsekiben szaladgált :-)

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az a Flashback lesz. Az több helyen is úgy volt ismert, hogy az Another World folytatása, pedig csak hasonló technikával készítette a Delphine Software őket.

Az Another World tényleges folytatása a Heart of the Alien

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

hali, nem próbáltam, de tudtommal ezek unreal engine alapú cuccok, az meg van linuxra is... najó... igazából a futtatással másnak is akadt gondja, ahogy guglizgatok a témában, szóval a kérdés jogos :)

...kell hozzá wine, de egész sok distro-t támogat a project, szóval még akár működhet is pár játék :)

Ezeket találtam. Azért, ha jutottál valamire, írd meg kérlek a tapasztalatod :)

https://lutris.net/downloads/

https://itsfoss.com/epic-games-lutris-linux/

kár, hogy javarészt mind windows.

Ubisoft UPlay-en Assassin's Creed II GiveAway

Offer valid until 17/4

Április 30-ig ingyen For the king kooperatív roguelike szerepjáték.

Polyball

Ingyen megtarthatod, ha máj. 1., 19:00 előtt megszerzed

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Nem lenne érdemes ennek egy új fórumot nyitni? Kezd használhatatlan lenni ez az oldal. Igazából nem veszítenénk semmit, ami akció lejárt, annak már úgysincs túl sok haszna.

Mobilról ugyan nem próbáltam, de desktopon nem tűnt fel, hogy baromi lassú lenne.

Gyorsan teszteltem: /boot 2.77s, random fórumtéma 6 hozzászólással 2.19s, ez a topic 8.23s

Igen, hosszabban tart, mint egy üres oldal betöltése, de azért nem fogunk megőszülni közben.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A tiédnél pár évvel fiatalabb lehet, ez 2011-es.

Miközben a Core Duo-s laptoppal töltöd a hup-ot, neked le tud főni a kávé?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

No most lemértem. Ennek az olalnak a megnyitása link#new formában 12,37 másodpercig tartott. De most nem volt benne egyetlen új hozzászólás sem. Amikor lesz benne 2-3 új hottászólás szerteszét, akkor majd megpróbálom újra mérni - persze ehhez sok ingyenes játék kell még :-)

Humble Bundle: Ashes of Singularity Vasarnap este 6ig ha jol szamoltam.

Szerkesztve: 2020. 05. 08., p – 22:24

Május 14-ig ingyen beszerezhető Death Coming stratégia. Jellemzően a fiatalabb korosztályt célozza meg a játék.

Kellett neked kiírni a hup-ra! 

Most összeomlott az Epic szervere :D

Viszont most mindenki tanulhat nyelveket. Jó dolog, hogy az Epic ennyit fektet a nyelvoktatásba. :)

Népszerű a GTA V akció, de ha valóban fel akar nőni a Steam mellé az Epic, akkor ennél komolyabban kell venni az infrastruktúrát. 

Egyszer már eljutottam a place order képernyőig, de aztán átdobott egy koreai error 500 oldalra. :)

Fun-fact: 7 éve jelent meg a GTA 5 Xbox360-ra, amiben 512 MB RAM volt megosztva a videókártyával, én meg a 6GB ramos telefonomon örülök, ha nem szaggat a Chrome scrollozás közben.

A koptatott gitár dologra legalább hallottam már magyarázatot, hogy így új néz ki az új gitár, mint XY évtizedek óta használt gitárja. El tudok képzelni olyan embert, akinek ez dísznek kell. Ahogy XY használt szalvétája, XY kutyájának a szara, XY összegyűjtött korpája meg persze poszterei, lemezei, satöbbi.

De mondjuk azt nem hiszem, hogy egy ilyen gitáron valaki játszana is (hogy aztán másfélére kopjék, mint ahogy XY gitárja kopott).

Mondjuk én a ratbike-okat sem értem.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Humble Bundle az Aegis Defenders oldalnézetes akció szerepjátékot adja ingyen.

Ha jól számolom vasárnap 18 óráig él az akció.

Szerkesztve: 2020. 05. 15., p – 08:24

dupla, látom már a GTA V kikerült :)

Szerkesztve: 2020. 05. 15., p – 18:11

Assassin’s Creed educational tours of Greece and Egypt for free to claim until May 21st.: https://free.ubisoft.com/ (+ Rabbids Coding, Might & Magic: Chess Royale)

Borderlands az epic-en, farcry 5 az ubin.

GOG ingyen Total Annihilation: Commander Pack (alapjáték és a két kiegészítő)

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Aki kapja, marja... 0J5R3GQVGJJK8P9

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerkesztve: 2020. 06. 11., cs – 18:51

Epicen most 2 ingyen stuff van június 18-ig.

ARK: Survival Evolved túlélő szerepjáték dinókkal.
Ehhez alatta ingyen van még 4 térkép és pályaszerkesztő progi,

SAMURAI SHODOWN NEOGEO COLLECTION     7db "verekedős" játékot tartalmazó kollekció. Meglehetősen hajaz a Street Fighter-re.

Ezek vannak benne:
Samurai Shodown, Samurai Shodown II, Samurai Shodown III, Samurai Shodown IV, Samurai Shodown V, Samurai Shodown V Special and Samurai Shodown V Perfect

Nem ingyenes dolgok is jöhetnek, ha nagyon filléresek? 5$, 1500 játék.

https://itch.io/b/520/bundle-for-racial-justice-and-equality

Indie játékok, köztük sok nagyon kísérleti, DE nagyon sok kiforrott, kiváló alkotás, pl. a "The King's Bird". Szerintem nagyon megéri.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Nem teljesen értem amit írsz, egyrészt az indie fejlesztéseknek nem látom, hogy kevesebb üzleti sikere lenne, mint előzőleg volt, sőt, és a hozzá kapcsolódó kulcsszavak sem lettek kevésbé népszerűek.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Bal oldali oszlop alján találod, hogy kiknek megy majd a jótékonysági céllal összegyűjtött pénz. Köze van a mostani amerikai helyzethez, remélem kolléga nem csak a hashtag-et látta meg, hanem a két szervezetről is nyilatkozott, amihez kerül majd a pénz.

És gondolom kolléga sose töltött le torrent oldalról semmilyen fájlt, amivel támogatott egy szervezett bűnözéssel foglalkozó csoportot, és a Walt Disney örökségét is fejben tartja, adót se fizet olyan országban aminek a vezetése más országokban mahinál, ... Ellenben az én 5$-ból komplett molotovkoktél gyárat lehet építeni.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Nem ingyenes dolgok is jöhetnek

Nem, azok számára van másik topic. Miért? Mert nem ingyenes viszont olcsó játékokból annyi van, hogy nem fér el a padláson, szóval nem lenne jó ezt a topicot teleszemetelni beírásokkal, hogy ez is olcsó meg az is.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Igy hivtak :)

A DnD utan jott az Advanced DnD, majd a ADnD 2. kiadasa, majd a harmadik kiadastol lekerult az "Advanced" a nevbol, igy jott a DnD3, 3.5, 4 es az utolso az 5.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Június 25. 17 óráig ingyenes a Pathway pixelgrafikás körökre osztott szerepjáték.

Július 9. 17 óráig ingyen beszerezhető Epic-től a HUE logikai ügyességi játék.

Ma este 21 órakor, 1-2 órán át ingyenes lesz a Watch Dogs 2 az Uplayen!

Forrás

(Kíváncsi vagyok mennyire halnak majd le a szerverek :D)

Vagy esetleg arra építenek, hogy holnap reggel mindenki azt olvassa, hogy a Ubisoft, miközben bejelentette az új játékát, közben le is haltak a szerverei, de van ez az új izéjük nézd. Ki van ez számolva, hidd el, ott se hiszem, hogy eszetlen hülyék vannak.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A harlequin altal megadott linken: https://register.ubisoft.com/ubisoft-forward-reward/en-GB

Majd ezt kapom vissza:

"Registration confirmed

Thank you for tuning in to Ubisoft Forward!

After registering you will soon receive your free PC copy of Watch Dogs 2 in your Uplay PC library. The other in-game rewards will soon await you directly in the related games.
Void where prohibited by law or regulation. Participants must be 18 or older at the time of entry. Ubisoft may offer alternative giveaways, when necessary"

Kozben a librarymben meg mindig nem jelent meg a jatek.

Ma jött e-mail, hogy az összes ajándék az uplay fiókomban van. Úgy is lett, Watch Dogs 2 ott figyel. Ty!

Azt viszont át kellene gondolniuk, hogy egy AAA címet a világ összes windows telepítésének akár az 1% százaléka is szeretné ingyen, azzal ledosolja magát bármelyik szoftverbolt.

sudo mount -o ro /hup.hu

Igen, en is megkaptam a napokban. Ket dolgot probaltam meg kozben:

  • valamit szenvedtem az Ubisoft Club-ban: https://club.ubisoft.com, mintha ezzel ossze kellett volna kotnom az Uplay fiokom (szornyu kupleraj van az Ubisoftnal ilyen portalokbol)
  • mas (negyedik) bongeszobol is raprobaltam amibol meg soha sem, IE vagy Edge volt talan, azelott Chrome, Vivaldi, Firefox normal profillal, inkognitoban sikertelen volt.

Par oraval kesobb kaptam egy mailt a Ubisoft Club <news@updates.ubisoft.com>-tol ezzel a subjecttel: "Your rewards are now available!"
UBISOFT IS PLEASED TO OFFER YOU WATCH DOGS 2 FREE ON PC!
Your game is now available on Uplay PC. Enjoy!

Epic-en július 23. 17 óráig ingyenes:

Torchlight 2  Diabloklón azaz felülnézetes RPG, akció, fantasy játék.

Díjmentesen begyűjthető a Real Warfare 1242 rts stratégia.
Total War szériára hajaz.

Most ingyen beszerezhető a Theatre of War második világháborús RTS.

2 díjmentes játék jún 30. 17 óráig az Epic Gamestől.

Aki humble bundle-nál lemaradt a Tacoma sétálós scifi kalandról, az most ingyen begyűjtheti.

A másik egy a fiatalabb korosztálynak szóló Next Up Hero akció RPG.

A Tacoma-t tegnap végigjátszottam, Múlt hétvégén a Gone Home-ot, meglepően hasonló, minden értelemben, nekem egyik sem működött, de mivel mindkettő pár órás, javaslom annak aki szeretne első személyű játékot játszani lövések nélkül. (Csak lehet én vártam jobb történetet, és fontosabb részleteket.)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Elsősorban veterán játékosok figyelmébe:
Augusztus 10 hajnali 4-ig ingyen beszerezhető az eredeti Quake FPS.

Mindössze annyi a teendő, hogy belépünk a Bethesda Launcherbe, és ha minden igaz, akkor vagy azonnal, vagy pár perc elteltével már a mienk is.

Hogy könnyebben meg lehessen találni a Free / Discounted dolgokat: https://gg.deals/

https://mailchi.mp/digeratidistribution/akuparaoffer

 

Feliratkozol a hírlevélre és naponta 7AM PST-kor küldenek egy linket, amivel GOG-ra megkapod ingyen a Slain: Back From Hell játékot.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Hitman 2016 @ Epic Game Store. 

Free

Sale ends 9/3/2020 at 5:00 PM

Kellett némi trükközés ahhoz, hogy hozzáadja az Uplay -hez. Az oldalon: https://store.ubi.com/cn/game?pid=56c4947a88a7e300458b45de&dwvar_56c494…

Ctrl-Shift-i  -t nyomva kapcsoljuk be a mobil nézetet, (vagy Ctrl-Shift-m), azután nyomjunk a jobb oldali ákom-bákomra, és akkor hozzáadja :-)

Ja, a gg.deals -en már ezt leírták.

Én emiatt nem is töltöm le. Nagyon gyanús kínai valami, ilyet nem akarok egyik gaming fiókomhoz sem hozzáadni. Pedig ezt vinném, mert nincs még meg, és majd akarok vele játszani, de így nem kockáztatok vele, majd beszerzem európai freebie-ként vagy akcióban megveszem valamikor, nem sürgős.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Teljesen rasszista vagyok, de ezt most nem rasszizmus folytán írtam. A kínaiak mindig ilyen gyanús, adatgyűjtögető, kémkedő, hazajelentő üzelmeket folytatnak, ezért nem nagyon bízom sem a kínai szoftverben, sem az ilyen kínai oldalhoz kötött regelős, ajándékozós dolgokban. Mondom, rasszista vagyok, de nem emiatt nem bízom, hanem ténylegesen sem megbízhatóak. Lesz még ez a játék ingyenes, vagy erősen leakciózott később is, nyugati oldalakon, majd viszem akkor, nem sürgős, van egy csomó játékom, amivel játszhatok addig is.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

De az a hivatalos Ubi kínai oldala! Arra különben kíváncsi lennék, hogy őket milyen módon engedték be Kínába. Steam tudtommal nincs Kínában. VPN-ezni kell azoknak akik Steamet akarnak. Playstation, Nintendo, Xbox konzolok pedig semmilyen formában nem kaphatóak Kínában. Max a feketepiacon. 
(Én egyébként az Ubi-ban nem bízok, a bloatware már-már malware határát súroló drm megoldásuk miatt :) ezért külön elszeparált rendszert allokáltam neki)

Nem játék, de lehet vele készíteni:

GameGuru

Szeptember 7. 19 óráig ingyenes.

Desert Law posztapokaliptikus RTS

Az eredeti Death Rally 2Ds autóverseny most ingyenes a Steamen.

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze – 21:58

Van két steam kulcsom, ami nem kell:

Torchlight (elkelt)

Throne of Lies® The Online Game of Deceit

(Humble Bundle-ben vettem őket, de nem kellenek ezek a csomagból.)

Privátban aki elsőnek ír, az megkaphatja amelyiket kéri.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Mi az üzleti modell itt? Érdekelne!

Nem az indiegala.com része érdekel, ők a sűrű centekre hajtanak. A játékok fejlesztőire gondolok. Az itteni játékok nagy része olyan mintha a kora 2000-es évekből zuhantak volna ide. Ez szerintem nem az indie casual game modell. Mi ebben a csízió? 

Ha pár évvel ezelőtt lennénk azt mondanám, hogy a tesco polcokra pont tökéletes, aki ajándékba visz az unokának, annak ez kb. ugyan annyira jó, mint a call of duty x-edik része. Lehet még vannak ilyen polcok, ilyen kiadók, másra nem tudok gondolni, ráadásul már az is kérdéses nekem, hogy stock asset-ekből miért nem használnak jobb alapanyagokat, nem értek hozzá, de nem egyszerűbb már egy unity store-ban mondjuk egy olcsó katona figurát megvenni, mint legyártani egy lowpoly ócska modellt?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Semmi csízió nincs, magánfeljesztőknek ennyire futja kis költségvetésből, 1-2 személyes projekt keretében. Az, amit te ma 2020-ban mérvadónak érzel a húzó AAA címek alapján, azok több millió dolláros költségvetésből készülnek, éveken át, és több multi is áll mögöttük, azoknál persze egészen más a minőségszint. Kisguczy Illés garázsfejlesztő viszont ezt a szintet nem tudja hozni, de azért megpróbál ilyen kora 2000-es évek szintjén lévő játékokból megélni, innen-onnan pár centet bezsebelve. Azt ugye nem is hittük, hogy manapság egy szál fejlesztő tudja hozni a multik által éveken át támogatott AAA-s szintet. Ennek ellenére nem komolytalan, nézd meg a Minecraft is milyen sikeres lett, az is pedig egy random tájgenerátoros, legóutánzós, kockaépítő játék, ami nem hogy a 2000-es évek elejének szintén nincs, hanem úgy kb. 90-es évek végének szintje.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2020. 09. 23., sze – 16:39

Van egy steam kulcsom, ami nem kell:

Dogfight 1942

Privátban aki az első, az kapja.

Elkelt.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Most Epic soron kívül betett egy játékot.

Rocket League futurisztikus autós foci

Scrap Garden kaland akció robotokkal ingyenes Steamen szeptember 27. 19 óráig.

Epictől már begyűjthettük a Total War Saga: Troy teljes játékot.
Október 8-ig ingyen beszerezhető hozzá az első DLCje az Amazons.

- Legyetek Epic games weboldalán bejelentkezve.
- Total War Access weboldalra jelentkezzetek be. Szükség esetén regisztrálni kell.
- A "My account"-nál 2 kattintással kapcsoljátok össze az Epic store accounttal. (kb "Account connect" és "Allow")
- Egy kattintással kérhető az ingyenes DLC, amihez kódot ad.
- Epic weboldalon felül felhasználónévre kattintva "Reedem code".

Pikuniku az Epic Store-ban

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Nem játék, de játék készítő:

AppGameKit Classic

Még 11 órán át ingyen beszerezhető

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

5FVXF

CT5JI

CMF28

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Epic 2 játékot ad ingyen október 15. 17 óráig.

Rising Storm 2: Vietnam FPS

Illetve ha még eddig nem szereztétek meg az epictől, akkor most újra megtehetitek:

ABZU egy nem szokványos vízalatti kaland

A rohangászós multiplayer FPS nem az én zsánerem, de a trailer zenéje tetszett.

Az Abzu eddig a Steam wishlist-en volt, de mondjuk annyit nem játszom, hogy tényleg pénzt is adtam volna érte. Most, hogy Epic-en megvan ez is, leveszem a Steam kívánságlistáról. Bár várhatóan ha az eddigi játékok kedvéért nem telepítettem Epic launchert, akkor ezért se fogok. De ki tudja, mit hoz a holnap.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerkesztve: 2020. 10. 15., cs – 08:32

A 60 éves SEGA most ingyen adja a NiGHTS Into Dreams 3D akció ügyességi játékát.

Steam szükséges hozzá.

- Iratkozzatok fel a hírlevelére.
- Majd a Steam hozzáférést válasszátok (más nem működik).
- Egy kattintással engedélyezzétek, hogy a Sega cd kulcsot aktiválhasson a Steam weboldalán és ezt követően be is kerül a Steam Libraryba.

Szerkesztve: 2020. 10. 15., cs – 08:41

Ingyen Battle of Kawagoe DLC a Total War: SHOGUN 2 játékhoz.

Csak azok élhetnek vele, akiknek már megvan Steamen az alapjáték.

A megszerzéshez mindössze kattintsatok a fenti Steam oldalon a letöltésre.

Epic az első részek után most második részeket ad ingyen október 29. 16 óráig:

Costume Quest 2 halloweeni szerepáték

Layers of Fear 2 horror

Szerkesztve: 2020. 11. 04., sze – 08:50

Kingdom: Classic Humble-n

Plusz nekem már megvolt:

73I6P

B44XM

BGM0X

 

Közben Steam-en is ingyenes.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Butcher akció ügyességi november 18. (szerda) 15 óráig ingyen begyűjthető.

Az epicről hogyan kell letölteni játékot?

De nagyon sok korábban ingyenes önálló game is benne van. Ha valaki azokról lemaradt most megkapja csomagban. 

Tipp: érdemes belekattintani mindegyikbe ami érdekel. Mert ha kell hozzá alapjáték akkor azt ott írja. Nem elég a kosárba berakni ezek után és "megvenni". Érvényesíteni is kell a kódot a például kapott email linkjéből, hogy valóban hozzá legyen adva a játékgyűjteményhez. 

Epic-en Cave Story+

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

December 9. 19 óráig ingyen begyűjthető a SEVEN: Enhanced Edition scifi akció szerepjáték, ha feliratkoztok a Humble hírlevélre és összekötitek a GOG accountotokkal. Tehát GOG regisztráció is szükséges hozzá.

Talán érdemes lesz 17-től naponta az Epic Games-re is egy pillantást vetni.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Scrap Garden egész hangulatos 3D akció kaland

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Én csak a Cleared For Transfer DLC-t látom ingyenesnek (és azt sem tudom megszerezni, mert inaktivált a "pay for your order" gomb), pedig a "Prison Architect Giveaway" felirat még ott van a főoldalon. Mit csinálok rosszul?

szerk.: Ja, hogy a "Prison Architect Giveaway" felirat az az ócsított játékokhoz visz, Prison Architectre keresve nem látom az ingyenes játékot, de a lentebbi Claim Prison Architect-re kattintva már meg is van, ezután az ingyenes DLC is "megvehető". Látom, nincs még náluk elég PhD-s júeksz-guru.

EPIC-re úgy tűnik tényleg érdemes NAPONTA ránézni, mert holnap 17 óráig a Cities: Skylines stratégia húzható be ingyen örökre.
Utána újabb játék lesz !

Ubisoft holnap 14 óráig (ha minden igaz) a Trials Rising cross motor szimulátort adja ingyen.

Szerkesztve: 2020. 12. 19., szo – 02:31

Két STEAM kulcsom van, amik már megvannak, viheti aki elsőnek ír privátot:

 

Deponia - The Complete Journey

(point and click, nekem ott van a közeljövőben játszandók listáján, asszem ez több játék egyben, egy ilyen teljes csomag)

Vegyétek meg a Humble Indie Bundle-ben, sok más játék is jó a csomagban, pl. a Feather miatt vettem meg.

 

Lyne

Logikai játék, Android-on játszottam vele, nagyon tetszett.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Fentebb már írtátok, de összegezve: az EPIC és az Ubisoft is naponta ad ajándékokat, előbbi játékokat, utóbbi játékokba tárgyakat inkább ahogy láttam eddig, de volt már játék is. GOG-on se lepne meg, ha a Prison Architect után lenne még valami, tessék naponta nézni (EPIC-en délután 5-kor van váltás).

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ma az Uplay az alabbi (ha jol ertem a heten mar beszerezheto) jatekokat/tartalmakat adja:

Anno 1701 History Edition, Starlink: Battle for Atlas™ Digital Edition and Trials® Rising Standard Edition
on Ubisoft Connect PC and the following in-game items:

  • - The Seafarer Settlement Pack and the Bayek outfit for Eivor in Assassin's Creed® Valhalla
  • - The Power Suit outfit and the Ubisoft Mask in Watch Dogs®: Legion
  • - The Nahari’s Pow Surfer Gift in Hyper Scape™

Itt: https://register.ubisoft.com/happyholidays2020-lastchance-upc

Epicen pedig The Long Dark van ma:

https://www.epicgames.com/store/en-US/product/the-long-dark/home

Szerkesztve: 2020. 12. 30., sze – 01:41

Stadia-n január 6-ig ingyenes a

Crayta: Deluxe kiadás

METRO LAST LIGHT REDUX ingyen a gog-on

Egy gyors kérdés: Csak nálam nem akar működni az Epic Store FireFox alól? Ezelőtt simán ment minden gond nélkül, majd az ünnepek között gondolt egyet és nem tudok behúzni a játékokat. Eljutok a játék oldalára, rányomok, hogy place order, felugrik az oldal tetejére és semmi. Több gépen is próbálva, ugyanaz a jelenség. Most Chrome-ból nézve ment. Az ünnepek alatt több játékról is lecsúsztam emiatt.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". (János 3:16)

Dave egész jól sikerült 2D ügyességi

Alul a kommentek felett tehető a könyvtáratokba (Library).

Szerkesztve: 2021. 02. 09., k – 22:29

Metro last light - EPIC

sudo mount -o ro /hup.hu

Syberia kalandjáték

Ennél is alul a kommentek felett tehető a könyvtáratokba (Library).

Halcyon 6 sci-fi stratégia

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2021. 02. 18., cs – 17:25

Epic e heti ingyenes játékai:

RAGE 2    FPS lövölde fura fizurás ellenfelekkel :)

Absolute Drift indie minimálgrafikás felülnézetes autóverseny

Kösz, vittem mindkettőt. Bár a Rage 2-vel nem tudom tudok-e játszani, Mature content, PEGging 18 XXX, meg mindenféle, mi van, ha a lelki fejlődésem rossz irányba befolyásolja? Így 40 évesen már se szülői felügyelet, se semmi nincs, azért nem szeretnék a brutalitás irányába kifejlődni, mert a végén ezt a viselkedésmódot fogom terjeszteni az isiben, és GTA-zni fogok IRL is. Lehet érdemesebb lenne a Farming simulatornál maradnom inkább.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2021. 03. 06., szo – 09:07

Royal Defense tower defense stratégia

Ez is alul a kommentek felett tehető könyvtárba (Library).

XIII képregényszerű FPS csütörtök 15 óráig ( ha jól számolom ) gyűjtető be ingyen.

Steel Rats motoros akció vasárnap 19 óráig ingyen.

Éppen GOG-on is ingyenes, ha valakinek ott szimpatikusabb lenne.

Stranded In Time kalandjáték logikai részekkel

Ez is alul a kommentek felett tehető a könyvtáratokba (Library).

Valfaris:

KWQIN

99X2A

BA33Y

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerkesztve: 2021. 04. 17., szo – 08:33

Exit Limbo: Opening egy Beat-'Em-Up akció kaland

Az újaknak írom, hogy ennél is alul a kommentek felett tehető a könyvtáratokba (Library).

EPIC -en:

Hand of Fate 2 (dungeon crawler)

Alien: Isolation (ismét ingyen)

NBA 2k21 azaz a leghíresebb kosaras játék május 27. 17 óráig ingyen (18.500 forint értékben) megszerezhető Epicen.

Nekem Steamen van meg, dlc-ekkel, ott van mac-es verzió is. Meg jön majd ios-re és androidra is. Aki szereti a város management stílust annak nagyon ajánlom. Zseinális hangulatú játék, remek zenével, szép grafikával, nagyon könnyen előfordulhat, ha este leülsz játszani, hogy miért van ennyire világos, ki nem kapcsolta le a villanyt. :D

Epic most egész jó értékeléseket kapott játékokat ad ingyen jún 17. 17 óráig:

Control akció kaland

Genshin Impact nyitott világú szerepepjáték

hellpoint ingyen 2 napig a GOG-on!

Ha valaki lemaradt volna az Epices akcióról, az most ingyenes lecsaphat június 19. 15 óráig az Absolute Drift indie auto szimulátorra GOG-on.

Kick Ass Commandos pörgős felülnézetes lövölde most ingyen.

Mint minden Indiegala játéknál, úgy ez is alul a kommentek felett tehető a könyvtáratokba (Library).

Symphonia 2D platformer ügyességi ingyenes GOG-on.

Plokoth 2D platformer ügyességi ingyenes Steamen.

Syberia I és II kalandjátékok ingyen beszerezhetőek GOG-ról július 17. (szombat) 15 óráig.

Az oldalra belépést követően szokásos szerint kattintsatok a zöld gombra ( Yes, and claim the game ).

Az Epic store-ban 29-éig ingyenes a Defense Grid és a Verdun.

29-e után ingyenes lesz a MotherGunShip és a Train Simulator World 2.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2021. 07. 27., k – 11:53

Akár ingyen is beszerezhető a SUPER BOT akció ügyességi játék az ITCH-ről.
Szép és nagyon friss játékról van szó, hiszen idén júniusban jelent meg.

 

Továbbá a Return to Mysterious Island kalandjáték is ingyenes most indiegala-n.

Battlefield V (még 27 napig), és Battlefield I (még 1 napig) ingyen, amazon gaming prime kell hozzá, de a 7 napos free trialt is elfogadja :)

https://sharewareonsale.com/product-tag/giveaway+active-deals?os=windows

 

1. ha megvan az amazon gaming prime free trial fiók, és igényelted a játékot sharewareonsale-en, akkor a sharewareonsale emailjében a "click here to go to the giveaway page" -re kattintva lehet code-ot claimelni, amit originbe hozzáadhatsz.

működik

Ez nagyon nem megy nekem. Mind kéri hogy adjam hozzá a telefonszámom a Prime accounthoz, de hiába teszem meg, nem megy tovább. Feladtam...
[UPDATE]: Egy teljesen új mailcímmel és accountal csak sikerült. Köszi. 

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

SharewareOnSale_Giveaway_Origin_Gaming_Cllient_hub.exe letöltési linkjét ajánlgatja emailben semmi mást, legalábbis nekem. Ebben a fájlnévben már Origin Gaming szerepel ami nem Amazon hanem EA gaming kliens. Bár a játék valóban EA-tól származik. Ez így eléggé malware gyanús! Nem 100% rosszindulatú, de roppant furcsa promóció.  

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szerkesztve: 2021. 08. 03., k – 19:29

Nekem is sikerült. Köszönöm.

Egyébként nem is kell a sharewareonsalellel szórakozni. Közvetlenül az amazon oldalról is begyűjthetőek:

https://gaming.amazon.com/loot/battlefieldv?tag=dottech09-20
https://gaming.amazon.com/loot/battlefield1?tag=dottech09-20

Akik az ingyenes Prime Free Trialra regiznek (és nem akarnak elfőzetők maradni havidíjért) itt mondhatják le:
primevideo.com jobb oldalon felül lehet belépni. Ugyanott a nevetekre katt / Account & settings / End membership
(Egyébként itt a bankártya adatok is törölhetőek.)

Egy kicsit másképpen :). Ma találtam biciklizés közben, egy ház előtt pár plüssállat társaságában, rá volt írva, hogy ingyé elvihető. Eredeti, bontatlan csomagolás. Még a fólia is rajta van.

https://ibb.co/vPfmdDy

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Nincs egy hónapja, hogy felidéztem, hogy "volt egy játék, ami úgy kezdődött, hogy ha sokat tébláboltál a bár előtt, akkor jött egy kutya és lepisilt". És ennek kedvéért fel is tettem a ScummVM-et, hogy megnézzem. És tényleg :-) De hogy még legálisan is az enyém lehetne ...

Larry 1 linkje nem jó, de az indiegala oldalon megtalálható. Viszont ugyan azt mondja, hogy free, de azt is, hogy "Unfortunately this product is not currently available."

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Szerkesztve: 2021. 08. 24., k – 22:43

Will Glow the Wisp ügyességi játék szeptember 1. 8 óráig ingyen megszerezhető Steamen.

Oh . Most látom megelőztek és akkor törölném, de nem találom a törlést. Csak szerkesztést. ááááá

Egy napig ingyen van az In The Name of The Tsar DLC Battlefield 1-hez Originben.
Kb holnap 18 óráig él az ajánlat. (Fene se tudja ezek az időzónákat.)
Persze ehhez kell az alapjáték Originben.

Zöld pipával "You have this content" esetén már a mienk.

Ellenőrizhető még itt: View in Library / Battlefield 1 / Extra Content-nél Unlocked lett nekem.

90-es évek legendás kalandjáték sorozatának újabb részei is ingyenesek:

Larry 5

Larry 6

(Larry 4 nem volt)

Nálam nem kér kódot, de azt mondja hogy a kulcsom, adatbázis karbantartás miatt később aktiválódik és erről fogok kapni értesítést. 
Amúgy itt a hivatalos Ubisoft álláspont: https://twitter.com/UbisoftSupport/status/1435690522002198529?s=20

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Én is vittem a játékot még szeptember 9-én, ki is írta, hogy hozzá van adva a frissen regelt accountomhoz, de csak most lett volna időm letölteni, telepíteni, és most látom, hogy NINCS hozzáadva a fiókomhoz!!! Jó nagy kamu beszopatás volt ez az ingyenes akció, semmit nem adott hozzá. Ennyire gerinctelen társulatot rég nem láttam, hogy ingyen osztanak valamit, de csak mutiba, mert igazából trükközés, nem marad meg, nem lesz a tiéd.

Vagyis azt láttam, már akkor is, hogy nincs hozzáadva, ezért kétszer is rámentem az akciókor, hogy hozzáadjam a játékot, másodszor is biztosított, hogy hozzá van adva, nyugodjak meg, hozzá van adva, de hozzá van adva, de sej haj, hozzá van adva. Természetesen akkor se látszott a fiókban, de harmadszor nem nyomkodtam rá, úgy voltam vele, hogy az ingyenes akció miatt mindenki rohamozza a szervereiket, és időbe telik, míg aktiválódik, megjelenik a fiókban. Hát nem adódott hozzá, nem aktiválódott semmi. Nagyon figyeljetek erre ti is a jövőben, a játék azóta újra fizetős.

Azért vártam a játékkal ennyit, mert ritkán van időm játszani, meg külön windowsos dedikált gépet bekapcsolgatni, befrissíteni, meg a szar Wi-Fi-n lehúzni ilyen 26 gigás csöppséget, mint az FC3, az nálam sajnos eltelik jó időbe. Csakis ezért nem telepítettem azonnal, mert javarészt egy linuxos laptopot használok csak a mindennapokban, és a Linux meg az integrált GPU nem a legjobb az ilyen nagy AAA játékcímekhez. Most úgy voltam vele, hogy hétvégén van időm ezzel köröket futni, erre most jól hoppon maradtam, hogy játék sehol. Gondoltam, hogy megveszem, mert nem olcsó, de abba a 17 GBP-be nem rokkannék bele, de ez most már elvi kérdés, hogy beszopattak, csak emiatt regisztráltam, de nem kaptam semmit, akkor pénzt nem húznak ki belőlem. Azt értem, hogy ingyen ebéd nincs, de akkor ne reklámozzák a játékot ingyenesként határidőig, ennél gusztustalanabbat rég láttam.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2021. 09. 09., cs – 17:12

Epicről ingyen begyűjthetőek szeptember 16. 17 óráig.

Nioh - The Complete Edition akció szerepjáték

Sheltered valós idejű stratégia

Epic játékok szokás szerint következő csütörtök (szept 23) 17 óráig ingyen beszerezhetőek.

Speed Brawl 2D verekedős akció

Tharsis stratégia

Battlefield 1 -hez a Turning Tides DLC is ingyenes most Origin-en.

Persze ehhez szükséges az alapjáték.

Szerkesztve: 2021. 09. 28., k – 11:56

3 játék:

2064: Read Only Memories az Epic oldalán
90-es évek pixelgrafikáját idéző kalandjáték holnap (szept. 29) 6:00 óráig ingyen megszerezhető.

Syberia kalandjáték első két része szeptember 29. 19 óráig újra ingyen beszerezhető Steamen.
Syberia 1
Syberia 2

Szerkesztve: 2021. 09. 28., k – 23:23

Battlefield 1 -hez most az Apocalypse DLC-t adja ingyen az Origin.

Persze ehhez is szükséges az alapjáték náluk.

Az augusztus 3-ai ingyen megszerzett Battlefield után most a Ghostrunnert gyűjtöttem be ingyen az Amazontól.

https://gaming.amazon.com/loot/ghostrunner

Ehhez új Trial accountot regiztem új emailcímmel, telefonszámmal és virtuális bankkártyával.

A végén adott egy GOG kódot. Oda másik emailcímmel vagyok regizve, de simán megette.

A Trial előfizetést 6 napon belül le kell mondani, mert különben már nem ingyenes lesz. Havonta ráterheli a kártyára!
Ehhez - ha nem változott - primevideo.com jobb oldalon felül lehet belépni. Ugyanott a nevetekre katt / Account & settings / End membership

Egyébként a prime membership nem elég jó, vagy nem tudod kihasználni, azért mondod le mindig pár napos trial után?

(Én évek óta prime tag vagyok, szóval nekem jól jönnek ezek a beírásaid, trükközés nélkül be tudom ezeket mindet zsákolni).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Merthogy prime gamingről van szó, nem amazon prime-ról... nem félreértetted?

Lehet, hogy félreértettem, de önmagában a prime membership volt a szál témája, amire írtam, hogy "Magyarországon az előnyök nagy része vagy nem működik, vagy nem érhető el, vagy kevesebb érhető el."

A threadgyökér link gaming.amazon... azazaz prime gaming link... azaz szerintem prime gamingről volt szó... imho úgy tűnik eltérítettétek a témát :)
A threadindító ugyebár arról beszél feltételezem, hogy ő be tudja aktiválni a prime gaminget, és bizonyos játékok a prime gaming előfizu lejárta utánra is unlockolva maradnak. Sima hazai lakosoknak ez nem működik, mert eleve maga a prime gaming nem működik, csak nyugat-európában. Én erről beszéltem.

Ami meg a Prime/Prime gaminget illető a kettő az Amazon szándéka szerint egy és ugyanaz, mert akinek van Amazon Prime-ja, annak van Prime Gamingje is, már ha a lakcíme rajta van az eligibility térképen. Aki nem az így járt, ergo nincs Külön Prime/Prime Gaming előfizetés/szolgáltatás, csak lakcím alapján tér el, hogy a Prime Gaming benne van-e a Prime-ban.... (újabb lehúzás azok részére akik nem tartoznak bele a kegyelt országok lakosaiba, egyenlők és egyenlőbbek...)

De állítólag 1-2 éven belül jön a fulfillment center, és akkor lehet K-Közép Európa is felkerül a listára, hogy ugyanazért a pénzért ugyanazt a szolgáltatást kapja, mint a first world. (Már ha eltekintünk azoktól a  nüanszoktól, hogy Alexa pl sosem fog magyarul beszélni valószínűleg :) ) ... a magyar webshopok állítólag már remegnek, mint a kocsonya, hogy jön az Amazon...

A threadgyökér link gaming.amazon... azazaz prime gaming link... azaz szerintem prime gamingről volt szó... imho úgy tűnik eltérítettétek a témát :)

Ami meg a Prime/Prime gaminget illető a kettő az Amazon szándéka szerint egy és ugyanaz, mert akinek van Amazon Prime-ja, annak van Prime Gamingje is

Most jól összezavartál.

Akkor eltérítettem a témát, vagy valójában a kettő egy és ugyanaz?

Mindenesetre én nem Prime Gaming-ről kérdeztem, elsősorban pont azért, amit írsz, számomra van egy Prime, és annak a része minden. Én egyszerűen az Amazon Prime magyarországi hasznosságára vagy használhatatlanságára voltam kíváncsi.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

És ha már szóba került, akkor Epic áruházban épp egy Aven Colony nevű játék ingyenes.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ideje lenne ezt a témát bezárni és egy újat nyitni. Egyre nehezebben töltődik be.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Egy picit nehezen töltődik de ki lehet bírni. Viszont ha új topic lesz, az amazonos megoldást mindig vissza kell nézni ebben. (Én mindig elfelejtem hogy hogy állítom le a 7day trialt és mindig innen lesem meg). Inkább a mellett vagyok hogy maradjon. 

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Egyrészt biztos lehetne valami böngésző kiegészítőt vagy userscript-et írni amivel lecsukható egy beszélgetés szálak vagy évek-hónapok szerint. Mondjuk ha email értesítés útján követed akkor nem lassú (bár az email formátumával kapcsolatban volna PR-em).

Másrészt a wikin nem lehetne esetleg ennek egy oldalt csinálni az információkkal? https://wiki.hup.hu/

Ezen kívül lehetne 2 fórumtéma: egy a napi ajánlásoknak, egy pedig a metának.

Nem tudom, milyen szuperszámítógépet használnak itt egyesek, de szerintem szimplán csak magasan van az ingerküszöb egyeseknél.

Asztali gép: 9700K@4.9GHz, 32 GB RAM

Mobil: Galaxy S10+

Mindkettőn lassú a betöltés, utóbbin ráadásul görcsbe áll a hüvelyk ujjam, mire leérek az oldal aljára.

Aki meg idejár visszanézni, hogy mi volt akciós három éve, az gondolom a gépén is egy könyvtárba gyűjti az összes szarját, mert úgy könnyebben megtalál mindent, mondván minden egy helyen van.

Fel nem tudom fogni, miért fájna egy új oldal, legfelül belinkelni ezt és kész.

Ez olcsóbb:

curl -H "Accept-Encoding: gzip" "https://hup.hu/node/154527" | zcat | html2text -utf8 | less

Amúgy az idő nagy része szerver oldali renderinggel megy el (~6mp), illetve maga a letöltés is elég lassú - valami statikus caching vagy CDN megoldás érdemes volna fontolóra venni. Az sem segít portálszinten, hogy tiltja a visszaadott oldal gyorsítótárazását, illetve a tömörítés kezelése sem 100%-os (valamit nem jól kezel a fejlécekkel és nem használ brotlit).

Assassin's Creed Chronicles Trilogy ingyen november 12. előtt!

Tehát ezek a kisebb részek:

  • Assassin’s Creed Chronicles: China
  • Assassin’s Creed Chronicles: India
  • Assassin’s Creed Chronicles: Russia

https://register.ubisoft.com/ac-chronicles/en-GB

SteamWorld Dig 2 Akció-kaland ügyességi

Ingyen megtarthatod, ha november 11. 20:00-ig begyűjtöd.
Streamről

Vagy a GOG főoldaláról a zöld mezővel.

Csak annyi, mert nem tudom, másnak egyértelmű volt-e, hogy a weboldalon hiába klikkeltem rá arra, hogy kérem a splinter cell játékot, amíg egy Windows-os gépen el nem indítottam az Ubisoft Connect alkalmazást és azon belül nem klikkeltem rá, hogy kérem, addig nem jelent meg a játékaim között. Számomra ez a weboldalon egyáltalán nem volt egyértelmű, simán azt hittem, hogy sikeresen aktiválódott (volt is valami ilyen üzenet), csak éppen szerettem volna meggyőződni erről és látni a játékaim listáját és benne ezt a játékot.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

December 14. 14 óráig Ubisoftnál ingyen beszerezhető az Anno 1404 History Edition városépítő stratégia.

Shadow Tactics: Blades of the Shogun stratégiai játék december 15-én 16 óráig ingyen beszerezhető GOG-on.

Jó kritikákat kapott. Csak a zöld gombokra kell kattintani.

Snowball egy kis téli flipper

Rayman Origins   ügyességi játék elvileg dec 22. 9 óráig szerezhető be ingyen.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ez, ahogy nézem, csak extra content, nem maga a játék. De nem baj, hogy linkeled, mert a játék összes része is 70-85%-os leárazás alatt van. Eleve most nagyon ajánlott mindenkinek az összes játékárusító oldalt nézni (GOG, Steam, Epic, Ubisoft, stb.) mert mindenhol nagy karácsonyi akciók vannak, és ilyen 70-90%-os leárazásokkal potom pénzekért el lehet hozni játékokat, meg egész játékpakkokat, amelyekben az illető játék összes része megvan. Így decemberben én is vettem egy csomót, hirtelen annyi játékom lett az eddigiekkel, hogy kb. sose fogy el. Igaz nem mindegyik volt ilyen olcsó, volt, ami csak 50%-ra lett leárazva, pl. Cyberpunk 2077, és meg is bántam, mert nem ért meg annyit, nem tetszik, a játékmenete túl kötött, kitekert, nyomni 500 gombot egyszerre, az egészet érdektelennek, vontatottnak érzem.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Azt írja, kb. a lap közepe környékén, hogy ha a Gog Galaxy-t telepíti az ember (Linuxra nincs, csak Win és Mac), akkor a Witcher valamelyik verzióját (gondolom az legrégebbi játékot) az appon belül igényelheti.

Install the GOG GALAXY app to redeem your complimentary copy of The Witcher: Enhanced Edition and witness the beginning of Geralt's  story!

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Kösz, így már megvan. Elég bonyás volt, mert először nem jött össze, nem volt claimelési lehetőség a Galaxyban. Aztán jöttem rá, hogy először ezt a Goodiest kell „megvenni” (ingyen), aztán lesz a GOG Galaxyban benne nem csak a Goodies, hanem vele együtt a Claim gomb a Wittcher: Enhanced Edition-re. Nagyon kifurmányolták, hogy ne legyen egyszerű. Alapvetően nem kedvencem az RPG, de bepróbálom, nem játszottam még egyik részével sem.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Shenmue 3 du.5-ig ingyen az epic games-en.

És akárcsak tavaly, idén is van van megújuló kupon az Epic -nél. A 4390 Ft -nál drágább game -ekre automatikusan 3000 Ft -os kedvezmény jár 2022 január 7. 17:00 -ig.

Ezen a csatornán épp aktuális videón pedig megpróbálják kitalálni, hogy mi lehet a soron következő ingyenes Epic game store mystery game. Mindezt a "csomagolás" -on lévő "rejtett" mintából és a szalag színéből. Jó móka :-)

Mi volt vasárnap estig ingyenes?

Most egyébként The Vanishing of Ethan Carter van.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

I Have No Mouth And I Must Scream régi (1995) point and click kalandjáték december 25-én 15:00 óráig (ha jól számolom) ingyen megszerezhető GOG-ról.

GOG, szóval a zöld gombokat keressétek a begyűjtéshez.

Az Epic akció folytatódik a Vampyr-al, ma délutánig.

Szerkesztve: 2021. 12. 26., v – 08:37

Most a 2017-es Prey (Arkane Studios) van soron az Epic-en.

Az Epic továbbra is tartja a karácsonyi színvonalat: Control

X-Morph: Defense Complete Edition a GoG-on dec 29 délután 2-ig.

Football Manager 2021 - Prime -> Epic

Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider - Epic

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Prime:

- Star Wars Jedi Fallen Order (Origin)
- Total War: Warhammer (Epic)
- World War Z: Aftermath (Epic)
- Fahrenheit Indigo Prophecy Remastered
- WRC 7 FIA World Rally Championship
- Abandon Ship
- Paper Beast Folded Edition
- In Other Waters
- Two Point Hospital

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

PUBG (PlayerUnkown’s Battlegrounds) ingyenes lett. steam

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ingyen beszerezhető a Company of Heroes 2 RTS stratégia Steamre, ha pár kattintással összekötöd a Games2gether-rel. (Ide ingyen lehet regizni, ha még nem lenne fiókod.)

Másnál is ilyen sokára nyílik meg a topik? Szerintem túlnőtt már saját magán, újat kéne belőle nyitni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Epic-en a Tale of Two Brothers az épp soros ingyenes játék.

Aranyos, szép, kicsit rövid. Én pár éve megvettem Steam-en. Teljes árát szerintem nem éri meg, de leárazva mindenképp. Ingyen főleg.

Eredetileg úgy gondoltam, hogy majd odaadom két gyerekemnek, hogy játszanak vele, de szerintem gyerekeknek elég sötét a kezdete is és a vége is. Mondjuk a közepe az pont jó :-D

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Portal Dogs platformer most ingyen megszerezhető.

Csak használd a "Download and claim" és a "No thanks, just take me to the downloads"-ot, ha nem akarsz adományozni.

Plunder Panic 2d ügyességi este 7 óráig ingyen megszerezhető.

Egyszerre 12 játékos nyomhatja a multit.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2022. 04. 02., szo – 15:07

Amazon Prime Gaming:

Oblivion

Plants vs Zombies

Galaxy of Pen and Paper

Nanotale - Typing Chronicles

Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck’s Revenge

Guild of Ascension

Turnip Boy Commits Tax Evasion

 

Epic-en City of Brass

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Iris and the Giant április 17. 15 óráig ingyen megszerezhető GOG-on. Elvileg kártyajáték, de majd mindenki eldönti.

Ne felejtsétek el begyűjteni április 21. 17 óráig az eheti ingyenes Epic játékokat:
XCOM 2 stratégia és
Insurmountable szintén stratégia

Postal 2   nem kicsit beteg FPS holnap (ápr 22.) este 11:30-ig (ha jól számolom) szerezhető be ingyen GOG-on.

Jelenleg a Steamen ingyenesek:
- The Eldel Scrolls Arena
- The Elder Scrolls 2: Daggerfall
- Wolfenstein: Enemy Territory 

Állítólag ez a WoT DLC május 23-ig ingyenes.

:)

Epic most a kiváló értékelésekkel rendelkező BioShock kollekciót adja ingyen következő hét csütörtök (jún 2.) 17 óráig.
A gyűjtemény tartalmaz 3 FPS játékot: az első két rész Remastered verzióját és a legújabb Infinite részt is.

https://store.epicgames.com/en-US/bundles/bioshock-the-collection

Steamen Bomber Crew ingyenesen beszerezhető júni másodikáig.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Sanitarium a GOG-on. Nem először osztogatják.

Gog: Shantae and the Pirate's Curse

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2022. 06. 21., k – 09:30

Az Armor of Heroes multiplayer felülnézetes tankos akciójáték Steam kódja ingyen megszerezhető.
https://community.companyofheroes.com
Ehhez a Companyofheroes fiókodat össze kell kapcsolnod a Steammel. Tehát regisztrálni kell coh fiókot , ha még nem vagy oda regizve.

Szerkesztve: 2022. 06. 30., cs – 11:34

Ouija Rumour fps nézetű horror kaland

Itch, így szokás szerint "Download and Claim" majd "No thanks, just take me to the downloads" -nél "Claim".

Ubisoft connecthez így szereztem meg a The Settlers 7 - Paths to a Kingdom stratégiai játék kódját.
https://gleam.io/w3oJi/uplay-settlers-7-paths-to-a-kingdom

- Steam-mel összekötés engedélyezése. Eddigi böngésző fület ne zárjátok be.
- Twitch oldalon alul középen follow gomb.
- Twitch oldalon alul jobb oldalon 300 érme ikonnál "UPLAY Settlers 7"-re 50 érme beváltás.
- Így a fenti linken már kiköpte a serialt

Aki legközelebb ide írna, nyisson neki új topikot. Légyszi, légyszi. Ettől a mostanitól nagyon belassul a Drupal motor az oldal alatt, sokáig kell várni, mire megnyílik. Ezek a játékakciók amúgy is csak rövid ideig aktuálisak, általában pár óráig, pár napig élnek, utána felesleges ezerszám megőrizni őket, senkinek nem lesznek hasznára.

Nem véletlen a másik kolléga a Pipewire topikból is másikat kellett nyisson, azzal is ez volt a helyzet.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Egyáltalán nem vagyok hozzáértő, de mintha annó arról lett volna szó, hogy amióta újhup van, azóta egy ilyen szálért egy vagon kliens oldalon futó JS _is_ felelős. Nem lehet, hogy az az ami kiba lassú és semmi baja a drupálnak? Azaz ha te 180 magos i13-s gépen nézed 6 tera rammal,akkor neked 20 nanosec, mig ha én egy Atom procis géppel, akkor 5 perc?

Új topic, mert ez már nagyon lassú.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @