Thunderbird 78.2.1

Címkék

Megjelent a népszerű levelezőprogram, a Thunderbird 78.2.1-es kiadása. Mostantól add-on hozzáadása nélkül használható az OpenPGP, mivel az alapértelmezetten engedélyezetté vált e kiadástól.

Változások:

  • changed - OpenPGP enabled by default
  • changed - OpenPGP: Disabled the use of MD5/SM2/SM3 algorithms

Letölthető az thunderbird.net oldalról.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 31., h - 06:19

Tök jó, de fedorában még mindig 68 van, még mindig nem látják elérkezettnek az updatet rá. :)

"Sose a gép a hülye."

Jó lenne tudni miért nem merik sehol meglépni...

Talán ezért:

Thunderbird version 78.2.1 is only offered as direct download from thunderbird.net and not as an upgrade from Thunderbird version 68 or earlier. A future release will provide updates from earlier versions. Automatic updates are available for users already running version 78.0 or higher.

"only offered as direct download from thunderbird.net" ezt lehet úgy is érteni hogy nem engedélyezett a disztró repojából való terjesztés, hanem mindenki töltse le a thunderbird.net-ről a tar.gz binárist.

Itt inkább arról lehet szó, hogy a 78-as nem tudja már használni a 68-as profilját, hanem újat kell neki beállítani nulláról. Ilyen Firefox-nál is előfordul. Ettől még egy .rpm jól jönne, ha lenne, de nincs.

Fejlemény: Annyit emlegettük a témát, hogy -- biztos emiatt ;-) -- ma végül bekerült az OpenSUSE Mozilla repo-jába a 78.2.1-es csomag! ÉLJEN! :-)

Frissítés után félve indítottam el a régi profilkönyvtárral, de simán elindult bármiféle hibaüzenet nélkül. Minden beállítás megmaradt, bár részletesen nem mélyedtem bele. Szépen simán működik, köszönjük! :-D

Végre!!! A master password úgy viselkedik, ahogy az egy master password-től elvárható és nem nyílik meg közben a háttérben a levelező, amíg a helyes jelszó nincs beírva! Ezt is megértük!...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség