Inception Project - Az AMD és a moddig közösség alkotása a Computex 2018-on

Címkék

Hozzászólások

Micsoda véletlen: Az AMD Ryzen és a Cooler Master logo is visszaköszön az új gépemről... :-)

Csak az nem ekkora ;-D

Csak néhány buzzword jött le. Miről is szól ez? Összeraktak egy villogós PC-t?

Itt-ott elkezdtek cikkezni, hogy az AMD elkezdett újra felnőni az Intel mellé. Hogy áll ez most szerintetek? Ár-érték arányban érdemes AMD-t venni? Csúcsra lőve érdemes AMD-t venni? Fogyasztást is nézve érdemes AMD-t venni?

Hogy áll az AMD videovezérlők Linux kompatibilitása? Open Source már a gyári driver?

Van ahol jo valasztas az AMD, van ahol nem. Az uj processzoraik a sokszalas, jol parhuzamosithato alkalmazasoknal jol allnak, de az 1-2 szalat hasznalo programoknal a magasabb orajeleknek is koszonhetoen az Intel oldalan az elony, fogyasztas teren is jobbak meg a kekek.
AMD videokartyak teren vegyesek a tapasztalatok, itt a forumban majd jonnek a nepek szidni az AMD-t es eltetni az nvidiat, nekem boven van tapasztalatom mindket fellel, es nem vagyok egyiktol sem elragadtatva. Ha az opensource fontos, akkor viszont nem is kerdes, hogy kizarolag az AMD jatszik. Lehet bugreportolni, ha valami nem okes, szerintem segitokeszek az AMD-s fejlesztok, itt-ott forumokban is felbukkannak, pl. a phoronix.com-os cikkeknel.

nekem R7 1700 van, ez mar nagyon nem az a zabalo FX.
65W -bol kijon 8 mag 16 szal, 3/3.2/3.7 Ghz. - Felteve, hogy alapon hasznalod. Sokkal gyorsabb, mint az FX. A 3Ghz -n ketyego Zen mag siman megveri a 4.5 -on hajtott Bulldozer/Excavator/egyeb Kozgepet.

A 2xxx szeria mar ipcben is felnott, azonos orajelen par % maradt az Intel elonye. Persze az 5Ghz korulire kergetett 8 Gen Intel még jobb, de abbol perpill csak 6 magos elerheto :D)
Szoval ha nem akarsz tuningolni, csak osszerakod es mukodjon, akkor partiban vannak, merem ajanlani a Ryzent.
egyetlen 1 dologra figyelj : ha veletlen Corsair Vegeance 3000 CL 15 ramot valasztasz mellé, vasarlas elott deritsd ki a verzioszamat, 5.30 alatti szinte mindig problemas, azt ne akard.

ar/ertek eleg vitatott kerdes, Intelekben van integralt GPU, Amd fronton ez perpill csak a 2200G es 2400G -ben van, tehat egy hat vagy nyolcmagoshoz mindenkeppen kell vgat venni, amibol a legkisebb is 15Khuf korul megdobja az arat.

csucsra love meg megvarnam a 24 vagy epp a 32 magos Threadrippert, par het es erkezik.

--
HUP te Zsiga !

valaki képes lenne megmagyarázni, hogy ez mivel hasznosabb/értelmesebb mint az animoji?

Osszessegeben nem az, mindketto parasztvakitas. De nem is valami uberfeature-kent mutattak be. Ahogy a hack-a-day projectek kozt is tobb a "poenbol osszeraktam, hatha erdekel valakit", mint a vilagmegvalto gondolat. Persze utobbi is akad.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin