tomsolo blogja

Drága olvasók!

"Mennyire terjed el Magyarországon a koronavírus? Mit lehet tenni, hogy ne kapjam el? Mikor hívjam az orvost? Meddig tart ez a járvány? Mi lesz utána a gazdasággal, a munkahelyekkel?

És egy ilyen járvány kellős közepén miért kér támogatást az Index?

Nem csoda ez a sok kérdés, amely mindannyiunkban megfogalmazódik. Rendkívüli napokat élünk: a kormány veszélyhelyzetet hirdetett, lezárták a határokat, bezártak az iskolák, óvodák, egyetemek, be kell csukniuk a moziknak, színházaknak, szórakozóhelyeknek, a nyilvános rendezvényeket betiltják.

Ilyen helyzetben rengeteg kérdése van minden egyes olvasónknak és persze nekünk is.

Mi, indexesek minden helyzetben azon vagyunk, hogy a kérdéseinket feltegyük az illetékeseknek, és azokra a legpontosabb, leghitelesebb válaszokat kapjuk a lehető leggyorsabban.

Az olvasottságunk és a visszajelzések alapján sokakban, egyre többekben merülnek fel hasonló kérdések. És továbbra is azon leszünk, hogy ezekre a kérdésekre nálunk találjon mindenki választ.

Csak az olvasóink vannak.

Éppen ezért fordulunk önökhöz, hozzátok támogatásért abban az időszakban, amikor leginkább szükség van arra, hogy lehetőleg minden kérdésünkre választ kapjunk, és ugyanígy, sőt, még jobban folytathassuk.

Dull Szabolcs
főszerkesztő"

és

" Az Index támogatásával nemcsak a független újságírást, de a demokráciát is véded. "

 

Source

[KV] Kiváncsi leszek kik kapnak/vesznek fel hitelt holnaptól

​​​​​​

  • Magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végégi felfüggesztik.
  • A rövid lejáratú vállalkozási hitelek július 30-ig meghosszabbításra kerülnek.
  • A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját, a THM-et a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximalizálják.

Távoktatás reality

Végül is emailben küldik naponta a tanulnivalókat. Ezek ilyen táblázatok indexekkel a könyvek aktuális oldalaira, meg (releváns) linkek a nagyvilágba. Még a testnevelés is így jött: pár youtube linkkel milyen gyakorlatsorokat csináljanak.

Homeoffice

Még hétfőn bemehetek elhozni a cuccaim - előre be kell jelentenem az időpontot - aztán itthon játszhatom a délelőtt tanárbácsi délután/este meg a hónap dolgozóját. (Az M5-n lévő digitális távoktatás már most problémás) . Mondjuk ha már meló, pont egy nagyobb fejlesztés közepén vagyunk szóval még jó is lenne ez az elszeparálódás  dolog. Na de mikor szigetelik a társasházat? Jövő héten. Elvbe hétfőtől már fúrnak hacsak meg nem fertőzték őket, vagy távmunkában furkálnak. :/

Távoktatás

ma összefutottam a társasházba lakó tanárnővel, telihold képpel közölte milyen fasza hogy nincs suli hétfőtől
meg hogy a gyerek biztos örül neki
(nem örül neki semennyire de mindegy)
kérdeztem tőle hogy is lesz ez a digitális távoktatás, skype vagy youtube vagymiaf...
szerinte az utóbbi lesz, bár ott elakadtak hogy igazából elég lenne országosan egyet-egyet csinálni mert minek legyen 342 videó 2 ismeretlenes egyenletekről... bár kicsit bonyolítja hogy a nem teljesen egzakt tudományokról mindenki azt tanított iskolánként amit ahogy jónak látott