uid_2783 blogja

[KV] élelmiszerárak & fuvarozás

2020.03.21. 07:30 körül. Tesco Szombathely, fél kg darálthús 600 Ft. állítólag két hete egy kilónak volt ennyi az ára.
(pár napja felénk is megjelent a 2800 Ft/kg-os csirkemell, azt nem tudom, melyik kereskedőnél, de ennyi volt)
ha a felvásárlási láz megtörése volna az indok (amit kétlek), akkor a foglalkozás nem érte el a célját. inkább hiszek abban, hogy óvatosan kihasználják a helyzetet. a csirkemell 2800 Ft/kg árát nem nevezném óvatosnak, sokkal inkább észérnek. aki meg ennyiért megvette, azt meg idiótának.

no de s-kami...

egy kisebb matrica vigyorog az egyik (szombathelyi) buszmegálló várakozóhelyének üvegfalán, miszerint hungarian puppy linux, meg www pont skamilinux pont hu.

az énykk zrt a reklámfelületek értékesítését korábban kiszervezte, a külsős céget keresd... :)

eszetlen fejlesztők

a minap láttam egy bejegyzést a chrome kapcsán. részvétem. hogy évtizedek óta szoftverfejlesztésből élnek? elfecsérelt idő volt, egyetlen percet sem kellett volna. a szinkronizálás (kedvencek, könyvjelzők) csak akkor működik, ha a google fiókba bejelentkezel. magyarán az idáig használt korábbi verzióban lévő megoldás már nem működik. annál ugyanis a menüjében lehetett külön bejelentkezni, nem kellett a google fiók állandó használata. ekkor nem is jegyezte hol-merre mászkálsz.
valamint települt egy google crash lóf*sz is, ezt kikapáltam a feladatkezelőből. a translate.google.com oldal irdatlan tetü lett (chrome-on keresztül). az 5 vagy több karakteres szavak beírása fél óra.

Samsung update

többször megfogadtam hogy nem frissítgetek... rávitt a sors, gondoltam amit elbarmoltak (megjelenés) korábban, csak sikerül faragni rajta...
annyira sikerült az új frissítés, hogy az eddig (a zárolt képernyőn) megszokott horizontális óra vertikálissá varázsolódott, fél órás guglizás és 20 perces témakeresgélés után meg feladtam: rohadjon el az összes samsungdeveloper.
maradt a gyári beállítások visszaállítása című fejezet, így nem kell lesegetnem sem ezt a szart, sem az agyondizájnolt ikonokat meg az elszabott beállítás-megjelenítést.

ez egy J5 2016-os (független) szirszar, ettől a perctől eladóvá vált.

pickitapp - avagy csomagszállítás über(balfék) módján

link: http://pickitapp.blog.hu/2016/03/24/futar_vagyok_kell_szamlat_adnom_es_…

1. a pickitapp "futárja" díj ellenében végez áruszállítást, tehát jó volna ha megfelelne adott esetben pl a belföldi és nemzetközi közúti árufuvarozás feltételeinek.
2. a (futár)cég/vállalkozás, a tevékenységre alkalmas jármű, a jármű vezetője feleljen meg a tevékenységhez kötött elvárásoknak, szabályozásoknak.
3. nem ártana az adófizetési kötelezettségnek is eleget tenni, ha már egyszer...

szép a kezdeményezés, csak hátrány, hogy mindjárt az adóelkerülés meg a tevékenység jogosulatlan művelése a felállás.