bennyh blogja

Terheléses teszt

A Klubrádió készül egy esetleges FM frekvencia nélküli túlélésre, ehhez most terheléses teszteket végez. 

Az elsőről már ugyan lemaradt, aki szeretett volna részt venni benne, de van lehetőség még ma és péntekkel bezárólag minden nap tesztelni:

https://www.klubradio.hu/adasok/teszteljunk-egyutt-115600

Mindenesetre kíváncsi vagyok, ha sugárzási engedély nélkül maradnak, meg tudnak-e még élni ezen a "piacon".

Szerintem egy kicsit megkéstek, előbb elkezdhették volna az építkezést.

Mi lenne, ha...

...nem árulnának cigarettát az országban és minden nyílvánosan dohányzót pénzbüntetnének? Én beáldoznám cserébe a kólaféléket, chipszeket, de az alkohol is mehet a levesbe, max bor engedéllyel vallási okokból.
Nem tudok úgy közlekedni a városban, hogy valaki ne bagózzon bele a közvetlen környezetembe, de még Szalajka völgy felé sétálva is, a járművek mellett (azok is mit kerestek ott, mi gyerekkel tudtunk sétálni, más fiatalabb emberek meg kocsival) 5 percenként jött egy bagós banda augusztus 20-án.

PS:nemrég szálltam le a buszról a sok eldobott csikkért mindenképp járna a f@szkorbács.
Egyesek meg amint már épp léptek a buszról, már gyújtással kezdik, ha direkt nem előzöm meg, haladhatok a füstben.

Újságírók, jájjj.

Véletlenül odakapcsoltam egy mezőgazdasági műsorra tegnap délfelé az egyik nagy kereskedelmi csatornán. Pont egy engem érintő város országszerte ismert cégét mutatták. Egy doki magyarázta, hogy dolgozzák fel a szerverszobájukban a mezőgazdasági adatokat, és a riportercsaj is a szekrényeket mutatva emlegette a szervereket, mintha ott lennének. Pedig amiket mutatták, csak kábelrendezők és switchek voltak, sehol egy szerver.
Sok ilyen pontatlanságot láttam/hallottam máskor is, pl hogy az IPv6 címek 48 bitesek, és nem a szolgàltató által kiosztott szubnetekre vagy hasonlóra gondolt. Ha ilyen pontatlanságok vannak ezen a területen, milyen baromságokat mondhatnak más témákban...

A nagy reboot enciklopédia

Van valami nyílt kezdeményesés mostanában, hogyan lenne érdemes eltenni tudást egy olyan utókornak, akinek előröl kellene mindent kezdenie?

Én a számítástechnikán gondolkoztam el, hogy miként lenne érdemes elkezdeni az erre vonatkozó tudások magját eltenni nehéz időkre.
Kellene egyszerűbb összefoglalás Boole algebráról, logikai kapukról, egyszerű algoritmusokról, esetleg egy egyszerűbb relés/elektroncsöves számolóeszközről.
Ha már mondjuk elérnék az 1800-as évek szintjét, lenne elektromosság és üvegfúvás akkor meg is tudnák építeni, mint mikor a Vissza a jövőbe 2-ben megépíti a Doki elektroncsövekből az időzítőt.

Az ellen nem véd?

A GU (GDPR után) tizenakárhanyadik napján azt kell tapasztalnom, hogy ugyan kevesebb baromság jön e-mail-en de lassan már öt percenként keresik az informatikust vagy az informatikai ügyekben felelős személyt telefonon. Már naggggggggggyon úúúúúúúúúnommmmm.
Mi van itt kéremszépen?

Debijány vékony kliens

Tanácsot kérnék. Debian alapú vékony klienseket építenék Windows TS/RDS eléréséhez. Lényegében már van pár működő gép. Egy USB 3.0-ás pendrive-ra telepítettem 6.0.7-es változatot, azért mert ezen működik a Synce, ami kell vonalkódolvasó dokkolásához, 7-es alatt nem ment (nekem).
Az alaprendszer: GDM3 + gnome core + synce (synce-tray, synce-hal) + rdesktop (fordítani kellett újat az utóbbiból, mert a backports-ban sem volt 1.7-es).
A problémák a következők:

- Nem tudom kikapcsolni a gépet a házon lévő gombbal csak parancssorból, vagy scriptből.
- Jó lenne pár tipp, amivel csökkenthetném az írási terhelését a pendrive-nak. Próbáltam lelőni az rsyslog-ot, de kapásból már nem akart működni a synce. Jelenleg EXT2-es a root partíció, noatime opcióval (bár ahogy olvastam, manapság már nem jelent annyi megtakarítást ez az opció mint rég).