asch blogja

Viseljünk maszkot, mi baj lehet? Bemutatkozik a "Mask Mouth".

Előre megmondtam, hogy a maszk viselésnek lesznek mellékhatásai. Nem tudtam megmondani, hogy mik lesznek, de biztos voltam benne, hogy lesznek: általában is akármit teszünk, annak lesznek mellékhatásai. Csak éppen a világ kaotikus jellege miatt nehéz előre kiszámítani. De utólag azért többnyire kiderül. A fogorvosok már ismerik a mellékhatást: https://www.foxnews.com/health/mask-mouth-dentists-new-term fogínygyulladást okozhat a maszkviselés.
 

Bolsonaro kőkemény, mint mindig

Miközben a világ fejlettebb része már a karácsonyi éneklés hatósági betiltásával is számol, Bolsonáró - Brazília Trumpja - kőkeményen beszól. Nem fordítom le, mert még a végén elvisz az LMBTP rendőrség:

"I regret the deaths. I really do. But we're all going to die someday. There's no use fleeing reality. We have to stop being a country of fags.... We have to face up to it and fight. I hate this faggot stuff."

Forrás: https://www.ndtv.com/world-news/jair-bolsonaro-tells-brazil-not-to-deal…

[KV] Egy kis érdekütközés

Nézzük csak: https://www.gatesfoundation.org/Media-Center/Press-Releases/2010/12/Glo…

"...and the Bill & Melinda Gates Foundation have announced a collaboration to increase coordination across the international vaccine community and create a Global Vaccine Action Plan."

The Leadership Council is comprised of:

...

  • Dr. Anthony S. Fauci, Director of NIAID, part of the National Institutes of Health;

...

Összegezve: A Bill és Melinda Gates alapítvány fizette azt az embert, aki a lezárások elrendelésében az állam oldalán kulcsfigura volt. Kicsit olyan mintha az orvoslátogatók fizetnének az orvosoknak azért, hogy eladják a gyógyszereiket... Skandalum volna.

[KV] [vakcina] [Bill Gates] Some of [the side effects] them is not dramatic. It is just super painful.

Készült egy interjú Bill Gates-szel a CBS-en ezzel a felirattal a képernyőn: "Bill Gates on coronavirus vaccine trials"

Fel is került Youtube-ra, de sajnos az eredetit már nem találom csak egy kommentált változatot. Megvan valakinek a linkje ennek az interjúnak?

Kvadratúra jel számláló ATTiny-vel megvalósítva

Hiányzott egy mikrovezérlős projekt, de forrasztani nem nagyon szeretek. Ezért bevállaltam, hogy másvalaki hobbiprojektjéhez megírom a programot. A cél az volt, hogy egy esztergához készített műszert új funkciókkal lássunk el. A műszer alapfunkciója az, hogy két lineáris kvadratúra jeladó alapján kijelzi, hogy pontosan hol áll az eszterga kocsija. A munka során jócskán beleástam magam a kvadratúra számláló megvalósításba, erről fog szólni a blogpószt.

Nagymama

Elképzelem milyen volna,
ha nagymamára hallgatnék.
Percenként háromszor kezet mosnék,
baktérium ne másszon rája!

Fertőtlenítném cipőm talpát,
nehogy megtelepedjen rajta a kórság,
Éles dolgot ne adj kezembe,
Bőrömet nehogy sérülés érje!

Elkészült az RCOM kommunikációs szoftver 0.0.5. verziója

A "karantén" alatt szükségessé vált, hogy a nagy "kémszervezetek" árgus szemeit elkerülve is tudjak online kommunikálni. Mégiscsak nonszensz, hogy mostantól a privát beszélgetések óriási százaléka is amerikai szervezetek szerverein megy át. Csodálkozom is, hogy a COVID-19 ezen aspektusával nem nagyon foglalkozik a sajtó.

Ezért az RCOM videochat programomat leporoltam. Ez a program a streameket saját szerveren ssh csatornán keresztül küldi át, tehát a titkossága a saját szerverre SSH-zással egyenértékű. Természetesen otthoni szervert is használhatunk, ha ki tudunk nyitni egy TCP portot a külvilág felé.

John McAfee interjú!

Q: "Do you think privacy coins will trump BTC? Or will BTC just implement a layer 2 solution for privacy?"

A: "Well. I know this much about software engineering (laugh :-) and architectural development. You cannot take a system with no thought of security and then tack on or wrap around or add to a security package that would be architecturally sound or makes any sense whatsoever. Can't be done." ...

L O L - azért vannak itt áthallások :-)

Itt lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=fkIo93WeOZ4&t=1360

Industrial Shields Ardbox Relay teardown

Valamikor régebben vettem egy ilyet: https://www.industrialshields.com/shop/product/plc-arduino-ardbox-plc-2… a leírása alapján "8 Outputs Relay 220Vac"

Előző télen ez vezérelte a fűtést, nem volt túl bonyolult dolga, sima hiszterézises szabályzót csináltam, és ez a dolog kapcsolgatta a két kör szivattyúját. Egyszerű, nagyszerű, teljesen jól működött. Ellenben még egyéb funkciókat is rá akartam kötni, ami miatt újra kellett programozni és a programozás alatt valamiért sikerült brickelnem. Nem tudom mit rontottam el, úgyhogy ebbe nem is mennék bele, hanem érdekesebb lesz, hogy szétszedtem és lefotóztam amit találtam benne.

Lapozás után meztelen NYÁK-okban gyönyörködhetsz, nyájas olvasó!

Egyenlők és egyenlőtlenebbek a facebook szivárványos csillámpónis világában

A facebook az egyenlőség jegyében feltalálta az egyenlőtlenebbek kategóriáját! "Dangerous Indviduals" policy-nek nevezte el. Mit kell tudni róla? Azt, hogy akit a facebook veszélyes individuumnak nyilvánít, arra legálisan lehet halálos fenyegetéseket szórni! Őt (akarommondani AZT) nem védi a facebook Community Guideline-ja.

És ki lesz Dangerous Individual? Melyik hivatalos szerv állapítja meg a veszélyes státuszt? Az államfő? Az atyaúristen? A legfelsőbb bíróság? Nem! A média. Idézet:

"wherein criminal/predator status has been established by media reports, market knowledge of news event, etc.)."

Multithreading 8 bites AVR-en, avagy villog a LED, de rohadt bonyolultan ám

Vettem egy Controllino MAXI-t, amiben ATMega2560-as csip van, és lényegében Arduino kompatibilisen lehet programozni. Ki kell próbálni, hogy ha esetleg nem működne, akkor vissza tudjam küldeni! Nosza, csináljunk hozzá Hello World programot! De ne akármilyet! Többszálút!

A fűtés vezérlésemet akarom áttenni erre az új vezérlőre, mert a jelenlegi megoldásom offline működik egy hasonló, de Ethernet vezérlő nélküli PLC-vel. Egy Industrial Shields márkájú vezérlőm van jelenleg, ami teljesen jó, de ez a Controllino egy kicsit profibbnak néz ki, úgyhogy ki akartam próbálni.

Mikor érjük már utól a nyugatot? NSFW

Vigyázó szemetek nyugatra vessétek! Lássuk hol tart a nyugat!

"In Their Own Words: Parents of Kids Who Think They Are Trans Speak Out"

https://www.thepublicdiscourse.com/2019/02/49686/

"My daughter, at age fourteen, spontaneously decided that she is actually a male."

Az anyának segítségre volt szüksége. Kapott is segítséget: "At age sixteen, my daughter ran away and reported to the Department of Child Services that she felt unsafe living with me because I refused to refer to her using male pronouns or her chosen male name."..."they forced me to meet with a trans-identified person to “educate” me on these issues"

Járműadat lekérdezés ingyenes \o/

Aki esetleg a Holdon élne és nem hallotta volna, annak új információ lehet, hogy idéntől ingyenesen használható a jármű adatnyilvántartó rendszer hétköznapi - működő ügyfélkapu regisztrációval rendelkező - userek részére is!

Ennek örömére lekérdeztem a saját kocsimat. Sajnos pont az én tulajdonlásom előtti időkről még nincsen fenn adat, de azért jó tudni, hogy működik ez a rendszer. Nosztalkgikus fotókat is találtam, már bánom hogy nem álltam bele a képbe a vizsgaállomáson!

Link: https://szuf.magyarorszag.hu/jszp_szuf_nyilvanosadatvalasz

Ha engeded, hogy a fiúk bírkózzanak, akkor toxikus férfi vagy!

Babázzanak inkább! A Gillette új reklámja a termék népszerűsítése helyett a férfiakat akarja kioktatni. Ezen most felhúztam magam!

Itt lehet diszlájkolni:

https://www.youtube.com/watch?v=koPmuEyP3a0

Már csak 13 641 000 diszlják és leelőzi a Youtube rewindot! Hajrá! Meglesz az, ha mindenki hoz magával még egy embert!

Rezonancia a távolságmérőben (Kalandozásaim 4)

A harmadik kalandozós bejegyzésben leírtam, hogy a Sparkfun Inventor Kit robotjában a távolság érzékelő nem működött tökéletesen. Hétvégén sikerült a problémának a végére járni.

Unokaöcsémmel kiszkópoltuk, hogy a RedBoard (Arduino UNO klón) 3-as és 11-es pin-jén a PWM frekvenciája majdnem pontosan 500Hz (gyanúm szerint pontosan 16MHz/256/128=488,28Hz). Gyanús volt, hogy a távmérő 40kHz-ét (adatlap szerint) ennek egy felharmonikusa zavarja meg. Ezért kipróbáltuk, hogy a program loggolja a távméréseket, de a motorokat lehúzzuk a vezérlőről, akkor mi történik?