Szerszám

Nextcloud (Hub) 21

Címkék

Megérkezett a Nextcloud helyben telepíthető és üzemeltethető fájlmegosztó és csoportmunka platform 21-es kiadása.

VLC 3.0.12

Címkék

Megjelent a VLC 3.0.12-es kiadása. Bene támogatás a nemrég bejelentett a Apple M1 SoC-hoz, illetve a macOS legfrissebb kiadásához, a Big Sur-hoz:

Rescuezilla v2.1.2

Címkék

Megjelent a Rescuezilla 2.1.2-es verziója. További infók, letöltés itt.

Használod-e a Micro nevű konzolos szövegszerkesztőt?

Címkék

A Micro nevű, szintakszis színezős, szín témákkal rendelkező (pl. solarized, atom) Go nyelvben írt apró editor, egyetlen fájlból áll. 

Billentyűzet kombinációi windowsos hagyományokat követnek, pl. ctrl+q kilépés ctrl+s mentés, ctrl-c, v, x vágólap. Tudása szerteágazó, ha pl. Python forráskód van nyitva és van linter telepítve a rendszeren akkor linteli a háttérben a forráskódot és megjelöli a problémás sorokat.

Igen
5% (13 szavazat)
Nem
94% (245 szavazat)
Egyéb, leírom ...
1% (2 szavazat)
Összes szavazat: 260

Ismered-e, használod-e a ranger nevű konzolos fájlkezelőt, például Linuxon?

Címkék

A ranger egy többoszlopos fájlkezelő, melynek kezelése igen egyszerű. Három oszlopos nézete van, a bal szélső oszlopon látod, hogy honnan jöttél, pld /home/, a középső oszlopon tudsz le-fel tallózni a könyvtárak és fájlok között. A jobb szélső oszlopban ha például szöveges fájlon állsz, akkor megjeleníti a fájl tartalmát.

Fel-, le-, jobbra és balra nyilakkal lehet lépkedni. Ha fájlon áll a kijelölés, akkor még egy jobbra nyilat ütve szövegszerkesztőt nyit a ranger, szerkesztés után a szövegszerkesztőből kilépve újra a ranger-ben találjuk magunkat. A szövegszerkesztő konfigurálható, szabadon választott: pld vi, nano stb...

Nem ismerem, nem használom
86% (533 szavazat)
Ismerem és használom
4% (25 szavazat)
Tudom hogy létezik ranger filekezelő, de nem használom
9% (56 szavazat)
Egyéb, leírom ...
1% (6 szavazat)
Összes szavazat: 620

Itt a GTK4.0!

Címkék

Ahogy az fent is olvasható, 4 évnyi megfeszített munka után kiadásra került a GTK 4.0-s verziója. Részletek a bejelentésben.

Rescuezilla 2.1

Címkék

 Megjelent a Rescuezilla 2.1-es kiadása. Benne hibajavítások, teljesítményt javító fejlesztések, illetve bemutatkozik az a rég várt funkcionalitás, hogy könnyen lehet fájlokat extraktálni backup image-ekből. Továbbá: