Linux

Visszatér(t) a Linux Journal!

Címkék

Minden bizonnyal szomorúsággal töltött el a tény, hogy az ikonikus Linux Journal 2019-ben lehúzta a rolót. Úgy tűnik, hogy most feltámad a lap. A Linux Journal weboldalán bejelentette, hogy a Slashdot Media berkein belül képesek újraindítani működésüket. A lehető leghamarabb el akarják kezdeni a digitális tartalomterjesztést. A régi közreműködőket arra kérik, hogy ha szeretnének együttműködni, vegyék fel a kapcsolatot a velük. Jelenleg nem tervezik a régi előfizetős/kiadványos modell visszaállítását, a publikálás kizárólag a LinuxJournal.com oldal fog történni, ingyenesen.

Részletek a bejelentésben.

Októberben már tesztelhető lesz a Microsoft Edge böngésző Linuxon

Címkék

A Microsoft Edge böngésző fejlesztői csapata bejelentette, hogy októberben elérhetővé válik Edge böngészőjük "Dev channel preview" build-je Linuxra.

A Microsoft kernelpatcheket küldött be az LKML-re "teljes virtualizációs stack" Linuxszal és Hyper-V-vel témában

Címkék

Ugyan egyelőre csak RFC (véleményezésre) és minimális funkciót demóz a patchkészlet, úgy tűnik, hogy a Microsoft célja az, hogy megszüntesse - részben vagy egészben - a Hyper-V technológia Windows függőségét. Hol lenne ennek komoly hatása? Az Azure-ben:

Az IBM a Linux két évtizedes jelenlétét üdvözli az IBM Z-n

Címkék

Megjelent a Manjaro 20.1 "Mikah"

Címkék

Megjelent a Manjaro (Arch-ra épülő, gyors, desktop orientált, felhasználóbarát disztribúció) Linux 20.1, kódnevén "Mikah". Letölthető innen.

Egy rakás új készülék támogatásával érkezik hamarosan az Ubuntu Touch OTA-13

Címkék
With ARM64 support we will now have stable releases for a host of new devices! (11 new devices to be exact!) This is also thanks to the new Halium 7 support. And, with many fixes for Halium 8+ and Mainline devices, many more devices will show up in the next release. Both ARM64 and Halium 7 support have lived on edge for a long time, but it is finally time for them to move into the stable channel!

Részletek a bejelentésben.

Elindul(t) a Manjaro Linux közösség új fóruma

Címkék

Azután, hogy nemrég adatvesztéssel járó leállást volt kénytelen elszenvedni a Manjaro közösség fóruma, a Linux disztribútor egy heti megfeszített munkával új fórumot épített, ami már online és hamarosan megnyílik a közösség előtt. Részletek a bejelentésben.

Fórum gondjai akadtak a Manjaro Linux közösségnek

Címkék

A Manjaro Linux Forum fórum jelenleg csak olvasható üzemmódban fut és úgy tűnik a jelenlegi helyzet szerint, hogy komoly (átmeneti) adatvesztéssel (feltöltések) is számolnia kell a tagoknak. A jó hír, hogy van remény a hiányzó fájlok visszaállítására: