Hír

"Milliárdos versenyügyi bírságot kapott a Vodafone"

Címkék
Alig több, mint egy hét leforgása alatt kétszer is milliárdos büntetést rótt ki a GVH valamilyen jogsértésért - a Facebook után ezúttal a Vodafone Magyarország kapott rekord összegűnek számító bírságot. [...] Két héten belül a második, milliárdos összegű büntetést rótta ki jogsértő tevékenység miatt a Gazdasági Versenyhivatal. Míg december elején a Facebook írországi leányvállalatát büntették, addig most egy hazai távközlési cég, a Vodafone Magyarország kapott milliárdos összegű, egészen pontosan 1 milliárd 176 millió forintos bírságot. A versenyhivatal azért büntette a céget, mert szerinte a Vodafone megalapozatlanul állította egy kampányában, hogy a leányvállalatnál előfizető ügyfelek "Európa legnagyobb 4G partnerhálózatához" csatlakozhatnak.

Részletek itt.

'Harmincmillió PC-t cserélhet "hazaira" Kína'

Címkék
Három év alatt teljesen le akar számolni a kínai közigazgatás az amerikai gyártók által biztosított IT-berendezések és szoftverek használatával - a kínai kormány ambiciózus terve egyfajta válaszcsapás lehet az amerikai szankciókra. [...] A projekt eredményeként Peking mintegy 20-30 millió, közintézményekben működő számítógépet cserélhet le a következő három évben, fokozatosan lecserélve az amerikai gyártókhoz kötődő, amerikai technológiát tartalmazó hardvereket és szoftvereket saját, belpiaci megoldásaira. [...] A fenti intézkedések a hardvergyártók mellett többek közt olyan cégeknek is fájhatnak, mint az Oracle, az IBM vagy éppen a Microsoft,

Részletek itt.

Az OTRS AG az OTRS és az ((OTRS)) Community Edition hivatalos CVE számozási hatósága

Címkék

Mostantól az OTRS AG az összes OTRS termék „CVE számozási hatósága” (CNA). Ez azt jelenti, hogy az OTRS biztonsági csapata az összes OTRS és ((OTRS)) Community Edition szoftver központi kapcsolattartója. A csapat közvetlenül hozzárendelhet egy CVE-számot a feltárt sebezhetőséghez.

Megjelent az OWASP Core Rule Set 3.2

Címkék

Megjelent az elsősorban ModSecurity-hez készült OWASP Core Rule Set 3.2-es verziója, benne számos újdonság és javítás. A bejelentés itt, egyéb információk a projekt weblapján. Ez a kiadás meglehetősen sok frissítést tartalmaz, így nem érdemes részleteket kiemelni - minden megtalálható a CHANGELOG-ban.

Letartóztatták a WikiLeaks társalapító Julian Assange-ot

Címkék

Az ecuadori nagykövet személyesen hívta ki a londoni rendőrséget, miután országa kormánya visszavonta Assange menedékjogát. Részletek itt.

"ESET kártevőelemzés - Az SSH sötét oldala"

Címkék

"Az ESET kutatói korábban még nem dokumentált Linuxos kártevőcsaládokat fedeztek fel, amelyek az OpenSSH-n alapulnak. A kiberbiztonsági vállalat szakértői a "The Dark Side of the ForSSHe" című háttéranyagban mutatják be a 21 kártevőcsalád elemzését, hogy elősegítsék a hasonló fenyegetések megelőzését, felderítését és a károk helyreállítását."

Részletek itt.

Megjelent a Firebird 4.0 Beta 1

Címkék

Több évnyi csúszás után megjelent a Firebird 4.0 Beta 1 (unstable) verziója benne egy csomó újítással: szinkron és aszinkron replikáció, gyorsabb backup helyreállítás, titkosított backup-ok, új adat típusok stb. További részletek a bejelentésben.