Apple

"A füles és a töltő is eltűnhet az iPhone-ok dobozaiból"

Címkék

Iparági pletykák szerint az Apple idén erősen spórolni kezd a kiegészítőkkel.

Karcsúbb dobozban láthatnak napvilágot az idei iPhone-ok: Ming-Chi Kuo, az Apple ügyeiben jellemzően bennfentes információkkal rendelkező piaci elemző értesülései szerint a gyártó idén már nem csomagol töltőadaptert és fülhallgatót készülékeihez, hogy így kompenzálja az eszközök 5G hálózati komponenseinek plusz költségeit. A lépéssel a vállalat nem csak magukon a kiegészítőkön spórolhat, de a csomag méretének hála a szállítási költségekből is jelentősen lefaraghat - már ha valóban hasonlóan drasztikus lépésre készül. Az egyelőre nem világos, hogy a Lightning kábelt továbbra is mellékeli-e majd eszközeihez a cég.

Részletek itt.

Érkeznek a fejlesztőkhöz az első 2020-as Developer Transition Kit-ek

Címkék

Az Intel -> ARM átállást elősegítendő jelentette be az Apple a 2020-as Developer Transition Kit-et (DTK), ami egy ARM-alapú, kereskedelmi forgalomban nem kapható Macintosh prototípus. Nem hivatalos leírása szerint "egy iPad egy Mac Mini házban". Benne A12Z processzor, 16 GB RAM, 512 GB SSD.

A hírek szerint az első 2020-as DTK-k érkeznek a fejlesztőkhöz.

"Az Apple az Inteltől is búcsút vesz"

Címkék

Ahogy arra előzetesen számítottunk:

Másfél évtizednyi partnerség után tegnap kiadta az Intel útját az Apple. Mostantól a cupertinói cég személyi számítógépeibe is saját fejlesztésű, ARM-alapú processzorok kerülhetek, az első ilyen Mac pedig már az idei év vége előtte megjelenhet. Az Apple magabiztosan állítja, a váltásnak számos előnye lesz, melynek többsége a felhasználók oldalán csapódik majd le. Jelen állás szerint a döntés legnagyobb károsultja az Intel lehet, amely komoly presztízsveszteség mellett a PC-piac közel 6 százalékát is elbukja a következő pár évben.

Az Európai Bizottság antitröszt vizsgálatot indított az Apple ellen az Apple Pay miatt

Címkék

A hivatalos eljárás során a Bizottság azt vizsgálja, hogy az Apple vállalat Apple Pay-jel kapcsolatos magatartása sérti-e az EU érvényben levő versenyszabályait.

Margrethe Vestager indoklása:

A Bloomberg szerint az Apple a WWDC-n bejelentheti az Intel -> ARM átállása kezdetét

Címkék

Régóta pletykálják, hogy az Apple Intelről ARM-ra vált a Mac termékvonalán. A Bloomberg szerint a június 22-én induló Worldwide Developers Conference (WWDC) rendezvényen jelentheti be a vállalat az átállás elindítását

Moving from Intel to ARM should improve performance and battery efficiency, whilst also costing Apple less money per unit. Today’s Bloomberg report says that Apple’s silicon teams have observed marked gains in GPU and artificial intelligence computational performance.

Részletek itt.

Apple a fosztogatóknak: "téglákat loptatok; vigyétek vissza"

Címkék

A George Floyd halála utáni békés tüntetések számos helyen előbb erőszakos zavargásokká, majd bolti fosztogatásokká eszkalálódtak. A bolti fosztogatások egyik kedvelt célpontjai az Apple Store-ok.

Az Apple kiadta az iOS 13.5.1-et; befoltozta az unc0ver jailbreak által kihasznált sebezhetőséget

Címkék

Nemrég jelent meg az unc0ver jailbreak eszköz 5.0.0-s kiadása. Az Apple nem nézte jó szemmel, így kiadta az iOS 13.5.1-et, ami befoltozza azt a sebezhetőséget, amelyet kihasznált:

Elbukta az iPhone throttling ügyben benyújtott fellebbezését az Apple Olaszországban

Címkék

Franciaország és az USA után Olaszországban is pert, most pedig fellebbezést vesztett az Apple a "Batterygate" néven elhíresült throttling ügyében. A 2018-ban megállapított 10 millió eurós bírság hatályban maradt:

Following an investigation, the Italian antitrust regulator fined Apple 10 million euros and accused the iPhone maker of having “implemented unfair commercial practices.” That ruling has now been upheld by an appeals court in Italy.

Részletek itt.

Megjelent az unc0ver jailbreak eszköz 5.0.0-s kiadása

Címkék

Letölthető az iOS eszközökhöz használható jailbreak tool, az unc0ver 5.0.0-s kiadása. Használható iOS 11.0-13.5 rendszereket futtató iPhone / iPad eszközökhöz. Részletek a projekt weboldaloán és a GitHub oldalán.

Tesztelve az alábbi készülékeken:

Az Apple megkönnyíti a maszkot viselő emberek számára az iPhone-jaik Face ID-val való feloldását

Címkék

Face ID-zni nem feltétlen örömteli/sikeres tevékenység, ha maszkot visel az ember. Éppen ezért dönthetett úgy az Apple, hogy az iOS 13.5-től (jelenleg béta) egyből passcode képernyőhöz viszi a felhasználót, ha azon maszkot detektál.