( kisg | 2010. 04. 11., v – 11:17 )

Ezzel nem tudom milyen bizonyítékhoz fog jutni. OK, látja a szimbólumtáblát, meg magát az assembly kódot is, látja milyen libeket használ. Ez a Flashes LLVM fordítós megoldás esetében valóban megmutathatja, hogy nem az engedélyezett fordítót használták.

Konkrétan az XMLVM esetében, ahol Objective C-re fordítunk, semmi olyat nem fog látni, ami arra utalna, hogy a licenccel ellentétes dolgot tennénk.
Azok az XMLVM specifikus szimbólumok, amiket látni fog pedig, "originally" Objective-C-ben, XCode alatt készültek, többek között az én két kezemmel. A többi kódrésznél pedig eléggé filozófiai jellegű a vita, hogy mit tekintünk "originally"-nak, és mit nem.

Mindettől függetlenül az Apple korábban is nyugodt szívvel mondjuk 10 hónapig nem engedett be egy alkalmazást az AppStore-ba, mert csak, pedig tényleg csak hivatalos toolchaint használt. (Konkrét példa, konkrét magyar fejlesztőtől az IVSA konferencián.)
Ez az új rész a licencben csak egy további indok, amivel megakadályozhat a stratégiájának nem kedvező fejlesztéseket.

Üdv,
Gergely

PS: Ezzel az assembly betéteket is bannolták? Az inline assembly vajon a C-nyelv részét képezi szerintük, mert a GCC elfogadja? Vagy mindenkinek mostantól az általuk adott OS4-ben megjelenő "optimalizált" algoritmusokat kötelező használnia?