( Gbeatrix | 2010. 01. 31., v – 10:35 )

A whiskas macska Brit cica, o pedig Maine coon :) eleg nagy koztuk a kulonbseg:)
A Maine Coon nostenyek sulya felnott korukra atlagosan 4-6 kilo, a kanduroke 7-9, es nyilvan ettol lefele-felfele is van elteres. Csak hogy a legszembetunobb kulonbseget emlitsem :)

"Hogy mibe faj?" Olcsobb mint egy plazma tv:)

Ha mar igy kerdezed, akkor biztos fog :)

Eloszor akkor faj, amikor meghallod az arat, ez az elso szivroham. A masodikat akkor kapod, mikor kifizeted...

Majd hazaviszed, es agyverzest kapsz par oras-napos Maine Coon elmeny utan, hogy eddig voltal akkora barom, hogy nem vettel egyet:) mert pl plazmara koltottel:)

A cicak ara valtozo.

Kedvencnek (ivartalanitasi kotelezettseggel) Szaporitoi ar 30-50 e ft, Tenyesztoi ar videken 80e ft, Budapesten 100-120e. Termeszetesen itt is vannak elteresek, ezek az en altalam ismert tol-ig-ok

A szaporito az, aki torzskonyv nelkul arul kolykoket, nem torodik azzal, hogy egeszsegesek-e a szulok, mit esznek az allatok, megkapjak-e az alapveto oltasokat es a szocializaciot, milyen korulmenyek kozott vannak tartva, pusztan haszonszerzesbol teszi mindezt.

A tenyeszto odafigyel az allomanyara, szureti oket fertozo es genetikai betegsegek ellen, es csak a mentes allatokat vonja be a tenyesztesbe. Minosegi tappal etet, sokat foglalkozik a picikkel, akik ha elerik a 12 hetes kort, mar jol szocializalva es szobatisztan keruljenek az uj gazdihoz. Ezen felul van torzskonyvuk, oltasaik, 4xfereghajtas, szerzodes, melyben egeszsegugyi garanciat vallal a tenyeszto. Kulfoldon alaptartozek a chip es az utlevel is. Ez itthon inkabb opcionalis, csak keves tenyeszetben alkalmazzak.