( Pontscho | 2009. 11. 14., szo – 17:58 )

A dolog nem lehetetlen, csak tul maceras es valoszinuleg nem lenne jobb, mint a Tiger azokon a gepeken, ezert nem foglalkozik vele senki. Masreszt egyaltalan nem valt oka fogyotta a technologia, mert nem csak i386 letezik, hanem x86_64 is. Az is egy binarisban van, nincs ilyen szanalmas szuttyoges, h /lib64, nem kell ket (tobb) binarist adminisztralni egy bundleban, stb. Harmadreszt akad olyan lib is amiben nem csak i386, x86_64 van, hanem arm is, de olyan is, amiben arm es armv7 szerepel, mint peldaul az iPhone SDK-ban. Es akkor a sokak altal mar beharangozott tabletrol meg szo sem esett.

Ez a "baromsag" mocskos mod megkonnyiti tobb arch tamogatasat ugy, h az ember esze nem all kette, mert adminisztralnia kell ezer fele helyen, h melyik binaris merre talalhato, hogyan linkelje, satobbi. Ehelyett mindenutt ugyanaz a lib/binaris/bundle/plugin neve, utvonala, az os ugyis el tudja donteni, h o most min fut, melyiket kell hasznalnia. Ha meg nem tetszik, akkor fogsz egy multilingualt, es kihanyod a szuksegtelen libeket.

Nem az x86/ppc valtas miatt jott letre, ez egy eleg regi technologia, lassan egy evtizedet hagy maga utan. Most mindossze atneveztek, h a marketingesek se unatkozzanak. Nem ez a "brainless", hanem ez a /lib64-zos, System64-zos "dll hell".

---
pontscho / fresh!mindworkz