( zwei | 2009. 09. 15., k – 15:16 )

"Csak ehhez nem kell megvenni egy szerteágazó Sunt. "

"Ez kb. ugyanaz a szituáció, csak még komplexebb, mint amikor az AMD megvette az ATI-t"

Azért az AMD-nek vannak saját gyártósorai (tuti, mert az egyikben jártam is), az Oracle-nek meg tudtommal nincsenek. Ha integrált megoldást akar az Oracle, akkor vagy kooperál valakivel, vagy vesz egy vendort.
Harmadik eset, hogy felépít magának egy hardware vonalat, de most hogy megvette a Sun-t asszem ezt kizárhatjuk.

Az sem valószínű, hogy kiszórja a Sun hardware-részét, aztán valaki mással vendorral összeáll.

Sokkal valószínűbb, hogy a vasgyár egy részét megtartja, és az integrált termékvonalához igazítja a gyártást.

A kérdés az, hogy hardware vonalról mit dobnak ki. Ha saját vevőik igényei alapján mind a 3 főbb szerver vonal mögé megfelelő vásárlói bázist tudnak pozicionálni, akkor nem dobnak ki semmit.

A nagy Oracle adatbázisok sok helyen hagyományosan sparc-okon futnak, az utóbbi időben sok esetben az Oracle adta el a Sun-t. (Vagyis az adatbázis miatt vettek sok helyen sparcot.)

x86 vonalon is egyre több vevő Oracle-re, lehet, ha a sparcot ki is kukázzák (eladják a Fusinak, Hp-nek akárkinek) az x86 vonal jó eséllyel marad.

T2+ vonal nagyon alkalmas lehet pl. az Oracle content management, és groupware termékei (IAS Collaboration Suite, stb) alá. (RDBMS-t azért nem raknék rá.)
Mind a 3 architektúrára rá lehet ültetni a Solais-t vagy opensolarist (zfs-el, zónákkal, srm-el, stb), ami Oracle-el összegyógyítva nagyon brutális dolgokra lesz képes. (