( Chain-Q | 2009. 08. 07., p – 23:36 )

Az AmigaOS 4.1 a következő gépeken fut: AmigaOne SE, XE, és microA1, Pegasos II valamint ACube Sam440EP és Sam440EP Flex. A 4.0 fut PowerPC-s Amigán is. Ezen kívül van egy befejezetlen, kiszivárgott, illegálisnak számító, pre-alpha változat Mac Mini G4-re is, de az nem fut minden Mac Minin, csak a legutolsó revízión és azon is hol igen, hol nem. Az OS a gép mellé ha jól rémlik 105 EUR-ba kerül.

A MorphOS 2.x a következő gépeken fut: Pegasos I, Pegasos II valamint Efika. A régebbi 1.4.5 létezik PowerPC-s Amigára is, valamint kb. egy éve ígérik a Mac Mini G4 változatot, valamint terjengenek a neten olyan screenshotok, amin a fejlesztői rendszer egy PowerBookon fut... A MorphOS regisztráció 150 EUR-ba kerül és hardverlockos, vagyis minden gépre meg kell venned ha több géped van, és gép-specifikus kulcsot kapsz. Viszont a major verzion belüli frissítések ingyenesek, a 2.3 ugye a harmadik ingyenes update a 2.x-hez, az elmúlt egy évben.

Összességében, ha olyan gépet akarsz, amin mindkét rendszer teljesértékűen fut, akkor egy választásod van: ez pedig a Pegasos II. De ez meg pont ezért baromi drága, és akkor még az oprendszereket nem is számoltuk. Vigyázat, belépés csak fanatikusoknak. :P :/

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-