( treczker | 2009. 08. 07., p – 08:21 )

Én inkább valami olyasmit tudnék elképzelni, hogy saját magam állíthassam össze a felhasználói felületet, olyan ikonokat pakolgassak ki a képernyőre, ikonsávra amikre nekem szükségem van. Ez többé-kevésbé most is elérhető. Továbbá az egészet kiegészteném az Opera böngészőben lévő szinkronizálási lehetőséggel, azaz, hogy a beállításaimat egy központi szerveren tárolhassam. Ezzel megoldódna az a probléma, hogy újratelepítéskor, vagy egyszerűen csak ha átülök egy másik felhasználó gépéhez pillanatok alatt beállíthassam a saját igényeimnek megfelelő felhasználói felületet. Elég lenne beállítani a szinkronizálási szolgáltatáshoz a nevet, jelszót és már le is töltené a szerverről a saját megszokott felületemet az adott alkalmazásban, betöltené a kedvenc stílusaimat, használná automatikusan a saját helyesírási szótárkiegészítéseimet, azaz minden egyedi beállítást elvégezne. Az automatikus szinkronizáció segítségével pl. ha a munkahelyemen felveszek plusz két ikont, az az otthoni gépemen és a notimon is automatikusan megjelenne, nem kéne eggyesével szórakozni a beállításokkal.

(Imádom ezt a szolgáltatást az Operában. Pl. melóhelyen belefutok egy weboldalba ami felkelti az érdeklődésemet, de ott és akkor nincs lehetőség végigolvasgatni. Ekkor egyszerűen csak csinálok hozzá egy könyvjelzőt. Ha hazamegyek az otthoni böngészőmben is ott van a könyvjelző bejegyzés, nem kell ismét keresgélni, hogy hol is lehetett az oldal, rögtön el lehet érni.)

Ezzel a szolgáltatással megvalósítható lenne, hogy a felhasználónak ne kelljen eggyen felületen dolgoznia, a saját igényeihez igazíthatná a programot, de mégis meglenne a program mobilitása, hisz bármilyen géphez ülne is le, két kattintás és a név/jelszó megadása után máris a saját jól belakot környezetében találná magát.

------
Az akarok lenni ami akkor voltam, mikor az akartam lenni ami most vagyok...