( Chain-Q | 2009. 07. 28., k – 16:17 )

Az elobb meg az volt, hogy a GC az nyelvi ficsor. :) Egyebkent a nyelvvel is van eppen eleg bajom, foleg mert buta mint a fold. Meg az egyeb "C-szeru" (sic!) nyelvinkarnaciokhoz kepest is.

Peldaul: tobbiranyu elagazasban nem lehet megadni intervallumot, if-nel nem lehet megadni ertekkeszletet a kifejezesekhez (pl. if (blah_value in [foo, eek, dzs]) then, mint Free Pascalban, pl.)). Persze egyik sem megoldhatatlan, eleg ha "maskeppen" fogalmazod meg a problemat, de azert nekem hianyoznak.

Igaz a "nagy" Java-n "szinte mindenre" van kesz class meg API, ami megoldja a legtobb bajodat, de attol meg a nyelv nem lesz fejlettebb, mert ennyi erovel assemblybol is hivogathatnad az uberalles frameworkot ami korulotte van. Plusz nekem mobilon ettol nem lesz jobb, kicsit se. :) Persze mar megtanultam elfogadni a Java-t mint munkaeszkozt minden okossagaval egyutt, de szeretni valoszinuleg sose fogom. Ez van. Manapsag mar ugysem a nyelv szamit, hanem hogy mekkora alap fuggvenylibrary van hozza, meg mennyire tudja kinyalni a segged az IDE es a toolset ami hozza van. A programnyelvek fejlodese egyebkent kvazi megallt, mar csak egymas masolasa meg a rutinkonyvtarak hizlalasa zajlik. (Na ezert meg majd mindjart kapok a funkcionalis programozas hiveitol, tobbek kozott... :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-