( sj | 2009. 07. 24., p – 11:53 )

ahol már nem csak az bulvárlapokban olvasni/hallani azt hogy hackerek feltörték valakinek a gépét

En nem latok semmi kivetnivalot abban, ha a hacker mar nem az x dolog/rendszer/kutyu/whatever csinjat-binjat oda-vissza ismero, nagytudasu (nem pejorativen hasznalva a kifejezest) profikat jelenti.

Szamomra a cracker a programokat feltoro, keygen.exe-t gyarto, kalozfilmes fazon, mig a hacker, aki 'bemegy' valahova.

A fent emlitett elvalt menedzser valoban nagy lamer, de ez van, ilyen a top vezetok x %-a, a jelenseg letezik. A sztorizgatas pedig imho teljesen jo. Egyreszt egy konkret nev nem hangzott el, es az emlitett hibak (amiket a nem etikus hekkerek is kihasznalnak) jo resze teljesen tipikus, iskolapelda, amelyek 98+%-t kis odafigyelessel be lehetne foltozni. Masreszt az pont jo, ha valaki magara ismer (egyebkent ketlem, hogy hasonlo cipoben levo menedzserek is lettek volna az eloadason, hacsak nem onmagadra gondolsz, es duzzogsz az elhangzottak miatt), mert akkor legalabb hazamegy, es csinal egy secure kornyezetet a koloknek (meg maganak).

az etikus hackerek vezetőjének először inkább etikát kellene halhatnia egyetemen, esetleg Hegelt olvasni

En a magam reszerol a Bibliat preferalom, aminel Hegel se igen talalhatott ki jobbat. Az ott elhangzo infok senkire nem vetettek rossz fenyt. Az ugyan igaz, hogy a kodos korbeirasok alapjan mindenki gondolhat, amit akar, ha eleg elenk a fantaziaja. Szoval en nem latok ebben kulonosebb problemat. Nyilvan mindenki (en) tisztaban volt vele, hogy pl. egy bankrol sem rantjak le a leplet, hogy mennyire atjarhato a vedelme - ha igy is van.

csak nem egy nagyvállalat akarja megmondani hogy ki v. mi is itt az etikus?

Ha jol mondja, akkor mi a problema? Ha Gates azt mondja, hogy 1+1=2, az baj, hogy valoban 2, vagy hogy miert nem inkabb Torvalds/de Raadt/whatever mondta? Nem en talaltam ki az etikus hacker definiciot, de egyetertek az ovekevel. De miert is ne mondhatnal te egy ennel meg jobbat? Senki nem tiltja.

ha olyasmiért is pénzt kérek amiért régebben nem kértek, v. nem is feltétlenül kellene, akkor nem kezdek el etikáról kiabálni.

Kereslet - kinalat. Ha valamit sokallok, atmegyek a masik starndra. Ha a Kurt az egesz vilagon dolgozik ilyet, akkor mas is ajanlhat ilyet kicsi hazankban is.

semmi bajom a Kürtel

Tolem ugyan lehet bajod, nem vagyok a stromanjuk, hogy elvtelenul vedenem kelljen oket :-)

SPAMtelenul - POP3 spamszuro szolgaltatas