( cydrk | 2009. 05. 27., sze – 17:53 )

Nemertem ezt a sok felhajtast.

Apple egy olyan operacios rendszert gyart, ami a dobozbol kiveve alapvetoen a linux es windows-hoz kepest keves alkalmazas futtatasara alkalmas. Azok nagytobbsege pedig jopenzbe kerul. Raadasul mindezert meg draga is.
Ez melle adnak egy hardware-t ami igaz alapvetoen nem sokkal kerul tobbe (ezen lehet flamelni de akkor is igy van) mint ugyan azok a hardwarek megvasarolva egy boltban.

Mac es Apple parti vagyok. Legalabbis ha desktoprol van szo. De munkara pl. csak windows-on erzem jol magam servereimbol pedig van par, az mind linux. Szoval hiszek abban hogy celhoz valasszunk eszkozt es ne forditva.

Szerintem a psystar ezzel a lepessel gyakorlatilag az apple sok even at kihajtott "logo ertekebol" akar penzt csinalni. Ezzel nincs baj alapvetoen amig nem karositjak vele az apple-t.

Nekem sem volt kotelezo apple-t venni. Masnak sem az. Sot ha megveszed, nem eleg, hogy tobbe kerul, de meg a fentebb irt korlatozasokkal is szembesulsz. Ellenben meg is megvettem es megveszem ezutan is, mert az OS es a HW egyutt olyan kombot alkotnak amitol egyszeruen jobb lett az eletem ide vago resze. Es abszolult nem tartom toleralandonak, hogy elosszor abbol huznak hasznot amit mas epitett fel sok-sok ev alatt, aztan amikor birosag intezkedik akkor meg huzzak az idot. Verseny akkor lenne, ha a psystar sajat operacios rendszere a sajat hardwarein futna. vagy mind ketten hardware-t gyartananak ugyan azon OS -hez. Igy nem hinnem, hogy ezzel a verseny helyzetet veszelyezeteti barki.

csak enyi, thnx.

drk