( Gyuszk | 2008. 11. 05., sze - 11:23 )

Nekem nagyon szimpatikusak az úriember külpolitikai tervei. Nem kell egy újabb Bush. Őt "nagyszerűen" irányította a pénzügyi és a hadiipari lobbi (lásd "terrorizmus elleni harc", és gyenge, bűnbaknak beállítható országok lerohanása, mint Afganisztán, Irak.)

Egy újabb Bush elmélyítette volna a nemzetközi feszültséget, Észak-Korea, Venezuela (Chavez), Kuba (Fidel-család) lettek volna a következő célpontok. Az utóbbi évek amerikai hadiműveletei iszonyú mennyiségű pénzbe kerültek az USA-nak (és rengeteg anyagi és emberáldozatot a világnak), ez okozza többek között a visszaesésüket, hiszen nem maradt pénz a "hétköznapi" ipar és egyéb szektorok támogatására. Elég megnézni a dollár leértékelődését mondjuk 1990-től napjainkig. Egy újabb republikánus "rendet teremtünk a világban" című elnök (vagy még egy) talán olyan mélyre süllyesztette volna a gazdaságot, amely már nem képes fenntartani a haderőt, végeredményben pedig jelentősen legyengíti összességében az USA-t. Az értékes terület pedig megtetszett volna a világ egy jelentős hányadának. Nem akarok belegondolni a következményekbe..

Obamának nem lesz könnyű dolga mindezt leállítani, úgy hogy a korábbi elnök(ök) által megvalósított rémtettek még mindig "legitimek" maradjanak a világ közvéleménye szemében (hiszen azt ugyanaz az USA követte el, csak más elnökkel az élen).

A rasszizmus pedig sajnos mindig is velünk élt és velük fog élni. A most lemaradt jelölt hívei gyakran hozzáteszik, hogy Obama nem is igazi afroamerikai, a felmenői között vannak fehérek is.
Ennek ellenére sokan azt hiszik hogy afroamerikai, és ha sikeres (összességében pozitív) munkát végez majd, az talán javít a helyzeten. Egyesek a saját agyukat elővéve belegondolnak, hogy igen, származástól függetlenül bárki lehet jó elnök.