( -GreG- | 2006. 01. 29., v - 19:54 )

>sajnos gyakran az szol kozbe, hogy manapság nem "divat" klasszikus gitáron játszani... ez szomorú, mert abból indul a tiszta és pontos játék, és pontosan ezért nem két különböző világ....


egyetertek. az elektromos gitar melle bekapcsolsz egy torzitot, meg egy wah-wah -ot, es azt hiszed te vagy Jimi Hendrix:] aztan, jatszd el ugyanazt akusztikuson, es fogadok, hogy nem fog ugy szolni. itt most nem a technikai kulonbsegekre gondolok, hanem arra, hogy hogy ha egy 20-as skalan elered mondjuk az 5. szintet, es a kezedbe veszel egy elektromos gitart effektekkel, lehet, hogy 2 szintet ugrassz folfele a skalan (mert ugy hallod, hogy az nagyon jo.) nem hallod, hogy lefolytod pl a d hurt, mert a torziton nem biztos hogy ki fog jonni. en legalabbis igy voltam vele.

ha lenne fiam es gitarozni szeretne, egeszen biztos, hogy nem elektromos gitarral indulna a dolog. ismerje meg a hangszert, szokja meg az 'anyagot', hallgasson sok akusztikus zenet (nem feltetlenul csak gitart). a zene hallgatasaval rengeteget lehet tanulni.