( Csigaa | 2008. 09. 17., sze - 12:12 )

Én inkább azt látom, hogy pár ember folyamatosan minden előzetes ismeret nélkül egyedüli, feltétel nélküli és azonnali Linux átállásra szólítaná fel a világot, olyan területeken is, ahol a nyílt forrású szoftverek egyelőre labdába sem rúgnak...
Sokszor azt látom, hogy minden józan észt és minimális felhasználói Windows tudást (értsd: látott már távolról wint) nélkülözve írnak elrugaszkodott baromságokat a winről, majd ezekkel az alaptalan "érvekkel" állítják szembe és így istenítik a kedvenc Linux rendszerüket.
Sokszor látom hogy a gyakran felmerülő win vs lin témákban szinte botként másolják be újra és újra a saját ill. egymás elborult linuxfanatikus téveszméit, majd helyeselnek egymásnak, és együtt bégetnek elégedetten, hogy "ma is legyőztük az MS-t".

Ilyenek láttán az embernek elborul az agya, és helyesbíti, durvább esetben lehurrogja a nyáladzó linukszpistikét. A sok agyhalott linuxtroll ezért sokszor bélyegez MS-bérencnek, pedig aki ismer, tudja hogy állandóan linuxot használok, kivétel ha valami speciális program winre kényszerít... Nem látom be, ettől miért kéne nekem is habzó szájjal hörögve kántálnom hogy "szent a linuksz minden más vesszen" vagy hasonló baromságokat. A Linuxos fórum (amúgy ez az? Sztem UNIX portal de mindegy) eszmecseréről szólna, nem pedig feltétlen winfikázók és linuxistenítők (és a létező hibáit szőnyeg alá söprők) köréről. Rosszul gondolom?

szerk: még egy gondolat. A windows/linux sztárolás esetén, miért kéne összekapcsolódjon, ahogy írtad "aki az egyiket sztárolja, ezzel együtt a másikat szidja"? Ha jól értettem két pólusként képzeled el a két említett OS-t. De a világ kb az első ősember óta nem fekete-fehér! Ilyen éles ellenpontok soha nem voltak és nem is lesznek a történelemben, életben, bárhol. Egy helyen találsz ilyeneket: a tömegeket megtévesztő hazug demagógiákban. Ne vedd át ezt. Neked se jó, a többi gondolkodó embernek sem.