( jakubovics | 2008. 09. 13., szo - 21:30 )

Én desktopon használom, nem notin. Az hogy mocorog a diszk, nyilván a swap miatt van. Nálam 4G RAM van a gépben, de halmozottan hátrányoshelyzetű vagyok mert 64 bitess OS-t használok. Ez nem a RAM miatt van így (lehetne trükközni a beállításokkal, hogy a 32bites Vista is lássa akár a 6G-át is), de ha lehet azt mondani a 64 biten még rosszabb a driver ellátottság mint 32 bittes platformon. A HP megoldotta...

Vpn nekem rendesen megy, Sun eszközökhöz használom (ami nyilván Cisco szintén). A suspend valóban sokáig tart, nálam általában 1-2 sec alatt feláll minden. Azt gondolom minden csak beállítás kérdése. Nem mondhatnán hogy nem terhelem a gépet, mert fut rajta fejlesztő környezet, Word, ooo, excel stb.

Vannak a cégnél Vindows rendszer mérnökök, akik tényleg sokat tudnak hozni még egy amúgy gyárilag Windowsal szállított gépen is. Szoktunk tartani project meetingeket, ahol a teljesítmény probléma mindíg előjön, aztán néhány napos munka után tudunk hozni 20-25% teljesítmény növekedést is akár.
Pl. Nekem eszembe sem jutott volna magamtól, hogy a HDD FW-t frissítsek, vagy akár a BIOS-hoz hozzányúljak... A rendszermérnök már a telepítés előtt megteszi ezt. Nyilván mert a HDD talán legszűkebb és leglomhább keresztmetszette az egész rendszernek.

Na csak annyit, hogy egy szakértő esetleg a Te Vistádat is helyre tudja pofozni. Ha meg különösen érdekel a téma, akkor a M$ kollégák nyilván tudnak ajánlani ingyenes workoutot, vagy akár személy szerint neked is hajlandóak segíteni. Ezt tapasztalatból mondom. Persze nem biztos hogy a supporton keresztül vezet hozzájuk a legrövidebb út.