( padawan | 2008. 07. 29., k - 20:34 )

Utobbi annyiban kulonbozik a mereten kivul, hogy csak 1 lemez van benne mig a masik alapbol RAID-be van pakolva 2 lemezzel. Ettol fuggetlen eztis okosan RAID-re formaztak (de minek?), ami feleslegesen izzasztja szegenye ARM procijat.

Ha kicsit googlezol meg fogod talalni, hogy a gigabites lan (de meg a 100-as is) parasztvakitas, gyakorlatban 4-5M/sec-nel gyorsabban az eletbe nemfogsz ra masolni, mert nem birja a proci. Ugyanigy pl. SCP max 1M/sec, de a sima FTP, irssit, esetleg lightosan torrentet (10-20G felett ne nagyon akarjunk hash checkolni :D) birja.
Van hozza egy rakat cumo a lenti linken. Sajnos mivel sima desktop winyo van benne a leporges/felporgessel csinjan kell banni. Ahogy kerestem 50000 a gyari spin-up/down erteke, amit ha napi 50-el szamolunk (sajnos a 32M ramja nem tud tul sokat tarolni magaban igy akarva/akaratlanul felporog neha - bar dtach+irssi nelkul meg nem probaltam -) cirka 3 evre eleg.

NFS-t meg (ha nincs windows) siman le lehet allitani fuse+ftpfs boven jobb (sebessegre + sztem CPU-t is kimeli).
Arra keszulj fel, hogy esetleg szet kell szedni ha valamit nagyon elbarmolsz es nem bootol be/nem enged be az ssh. (nem nehez)

Ugyanigy erdemes leallitani mindenfele marhasagot ami fut rajta, nekem pl se a webszerver, se az ellenorzo szkriptek, se az NFS se a mionet.sh nevu csoda nemfut.

Kerdezz nyugodtan nekem ilyen van ha eddig nem lett volna egyertelmu.

Olvasnivalo: http://mybookworld.wikidot.com/

UI: en a usersbe vettem, valami 30-valahany ezer penz volt. Es csini a LED-je :D Kar hogy echo 0 > /sys/class/.../brightness-t kapott 3 perc utan :D