( 2Geza | 2008. 07. 04., p – 13:44 )

Azzal nincsen gond. Legyunk konstruktivak. Nalam egy db 2 gigas CF kartya van, ezen kell megoldani, hogy iras ne tortenjen ra, es mindig hybernatebol ebredjen fel.

Win alatt ezt kellett tennem:
2 gigas NTFS particio, WinFLP rainstallal, driverek rainstallal, hybernate bekapcsol (512 mega rammal). EWF filesystem filter driver rainstallal, registryben bekonfigural (reg file futtatasa), hibernate engedelyezese, EWF bekapcsol. Ujraindit, hibernal. Kesz.

Kozelitoleg ez kellene linux alatt:
Linux: 1.4 giga linux filerendszer, 0.6 giga hybernate swap filerendszer. Kernelben hybernate bekonfigural, lefordit. Hybernate scriptek megir. Mini linux distro osszealit. (Es itt most nem vagyok teljesen tisztaban a dolgokkal, hogyan is fog mukodni az, hogy a filemuveletek kozul a read a linuxos filrendszerbol tortenjen, az iras pedig a memoriaba?) A distro deployolasa a CF-re, boot konfiguralas. (Ez eddig mar joval tobb muvelet, mint amit winnel csinaltam, es az X-et meg el sem kezdtem konfiguralni...)

Ezen kivul a linux keszitese soran folyamatos a para, hogy az adott kernel verzio supportalja-e x y alaplapnal, z videokartyanal a hibernalast, egyaltalan a videokartyat meg birja-e hajtani widescreenben (Sis Mirage). Jonnek a szivasok, hogy probaljuk ki akkor a a.b verzioju kernellel, utana az a.b+1 verziojuval. Mar majdnem minden jo, de a hang elromlik, stb. ah, szopas az egesz.

De igazabol az RDesktop lassusaga miatt dontottem a win mellett.