( 2Geza | 2008. 07. 04., p – 08:45 )

Na trollkodom egy cseppet.

A nyilt forraskodu cuccok kozul en a mini toolokat kedvelem (svn, tortoisesvn, 7zip, foldersize, mplayer, stb,stb). ezek tenyleg jok, kis komplexitasuak, egyszeruek, kicsik, kenyelmesek. Azt gondolom, hogy az open source fejlesztesi modell az ilyen jellegu projektekre idalis. A bazaar kitermeli a kedves, jo kacatokat, ahogyan a valodi bazarokban is egyszeru szolgaltatasokat, termekeket kap az ember.

De ha egy kicsit is komplexebb "solution"-re lenne szuksegem, akkor latvanyosan csodot mond (legalabbis szamomra) az open source. A legutobbi ilyen eset egy egyedileg osszeallitott thin client oprendszere volt. Adtam eselyt a linuxnak, a tapasztalataim: Lassu, felkesz, sok szivas, sok konfiguralas. Egyszeruen nem mukodik. Ledaraltam, feltettem helyette egy WinFLP-t, elsore vitte az 1680x1050-es felbontast, es nagyon furge. Minimalis plusz konfiguralast igenyelt. Mivel CompactFlashen van, read-only a filerendszere, es hibernalasbol indul.

Szoval egy picit osszetettebb esetekben a linuxra nagysagrendekkel tobb idot kell raforditani. A bazaar latvanyosan nem birja a komplexitast.