( skylooker | 2008. 07. 03., cs – 21:11 )

A trollokat nem szeretem, mert rondák és nem lehet érteni, mit beszélnek:-)

A nyílt forrás meg kb. olyan dolog, hogy volt egy csávó, aszongya, itt ez a 386-os, na eből többet is ki lehet hozni. Ír valamit, aztán megkérdi, érdekel-e valakit, mi kéne még bele. Ha valakit nem érdekel, ne nyúljon hozzá, de ne is fikázza. Esetleg írjon jobbat.

Azt se értem, miért keveredik a nyílt forrású oprebdszer a nyílt forrású felhasználói programokkal. Egy rendszer minőségét alapvetően nem az határozza meg,
mennyi program és milyen célra készül hozzá.

Van aztán egy vállalati marketing, ami szerint dollármilliárdokkal és zárt forrással lehet biztosítani a minőséget. Ezzel szemben áll ugye a nyílt forrás, ami érthetetlen módon nem csak boot-olni képes.
Másrészt tömegeket ismerek, akik abban a meggyőződésben élnek, hogy eleve elrendelt és természetes állapot, hogy a gép lelassul, lefagy, reboot, de persze felhasználóbarát. El se tudja képzelni, hogy enélkül is van számítógép.

Ha valaki tényleg össze akarja hasonlítani a nyílt és a zárt forráskódú rendszereket, lehetetlenre vállalkozik, mert a zárt forráskódot ugye nem lehet tanulmányozni...