( Chain-Q | 2008. 05. 27., k – 11:40 )

Ja. Igazabol csak amiatt raktam ki, hogy egyreszt mikor evente-felevente elojon a problema, hogy Linuxos winyot kene masolni (akarcsak hazilag, 1-2 darabot) akkor mindig elorol kell elkezdenem a "hogyisvolt" musort, mert pl. a Grub parameterezeset meg a parancsokat rendszeresen elfelejtem annyi ido alatt, meg kezzel csinalni az egeszet sokadszor is, masreszt ha meg mar megtartom a scriptet, akkor meg mar ki is rakhattam ide, hatha masnak is erdekes lehet belole valami. :) De amugy public domain. :P

De ha van idod jatszani vele, atcsinalhatod altalanos celura, aztan kirakhatod a sajat blogodba, talan meg en is hasznalni fogom. :) Egyebkent sok otletem lenne meg, hogy mit lehetne rajta tupirozni, peldaul most csak workstationt kepes masolni, masik klonozo gepet automatikusan nem, mivel letorli/felulirja a klonozo gepen a specifikus dolgokat. Akkor nem biztos, hogy a menu.lst-ben is ugyanaz az UUID van, mint az fstabban, igy az is bebugzhat (ebbe bele is futottam egyszer). Vagy peldaul most nem csinal swap particiot, helyette egy felgigas swap file van a lemezen, abbol a megfontolasbol, hogy veszhelyetben ha kell, akkor lehessen 1 kattintassal Ghostolni is a lemezt a "betanitott szakmunkas" kolleganak, aki esetleg nem ert ilyesmihez ilyen szinten. Tehat a swap particio letrehozasat is bele kene tenni (opcionalisan), plusz ez esetben kiszedni a swapfile-t, stbstbstb... :)

De mivel ez csak egy teendo volt a parszaz kozott amit aznap kellett, igy ennyiben maradt. A celnak mint irtam igy is megfelel. :) De ha van kedved ezzel szopni, en orulnek ha updatelned. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-