( Chain-Q | 2008. 04. 09., sze – 08:59 )

Latom nem vilagos. :) Ha egy MBR (azaz "peces") particios tablat hasznalo pendriveot radugok egy nem-PC gepre, meg ugyanugy egy peces particionalo eszkoz szukseges hozza. Ha raengednem az amiga-fdisket, ami RDB-t kezel, vagy a Maces/PMaces fdisket ami meg Apple particios tablat kezel, akkor abbol az eszkozbol egy "pece", vagy pl. egy MP3 player eseteben sajat maga szamara is csak bitmakosteszta marad. Ez ket-harom tok mas formatum ugyanis, hasonlo celra, mint mondjuk kepformatum eseten a JPG, a PNG es a GIF. Nyilvan egy JPG beolvaso program sosem fog beolvasni egy GIF-et. Hasonloan egy amiga/pmac/stb-fdiskkel megparticionalt lemezt radugok egy PC-re, abbol az fog latszodni, hogy ures es/vagy hibas. Holott errol szo nincs, ugye, egyszeruen csak mas a formatuma. :)

T'om, hogy peces fejjel ezt esetleg nehez lenyelni, hiszen annyira biztos pontnak tunik a particios tabla milyensege, de mas gepeken az is mas (es szerencsere jobb, mert az MBR igazabol egy rakas legacy hulladmany szar). :)

Egyebkent igen, nekem is van olyan pendrajvom, amin hulyeseg volt a particios tabla, ujraparticionaltam es meggyogyult Linux alatt (mondjuk mashol ennek ellenere siman ment, heh). De ez nem az az eset.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-