( j_szucs | 2008. 02. 13., sze - 15:43 )

Nem a yast-al, hanem a smart-al pakoltam fel, de egyik kutya, másik eb. Amikor éppen működnek, rendezik a függőségeket.

Irtad, hogy az mplayernek nem kell külön libdvdcss - ez azt jelenti, hogy
- azt is hoz magával,
- nem hoz magával, de a libdvdnav-on (libdvdread-en) keresztül automatikusan használja a rendszerét, tekintet nélkül arra, hogy milyen opciókkal forgatták az mplayert,
- nem hoz magával, és ne is akarjak kódolt dvd-t nézni, mert az illegális :))

Persze az is lehet, hogy nem is kódolt már az a film. A lemezen még az volt, de most k3b-vel készült iso-ban van. A k3b meg a készitéskor kiirta, hogy "Using libdvdcss", ami akár azt is jelenthetné, hogy az iso-ban már nem kódolt a film. Igy vagy úgy, pont úgy játssza le az mplayer, mintha kódolt lenne (azaz sehogy).

A SuSE 10.1-ről: amióta smart-ot használok rajta a yast helyett; azóta nem tudnék sok mindent felhozni ellene. Halogatom az upgrade-et, mert túlságosan telepakoltam már mindefélével, rühelleném őket egy új rendszeren újra rakosgatni.
Amúgy meg a 10.3 sem fenékig tejfel. A céges gépemre felpakoltam (amolyan "mit lehet linuxon megvalósitani" demó projektként), de azzal nyitott, hogy a "basic authentication"-n használó squid proxy-n keresztül képtelen volt kijutni a SuSE repohoz. Proxy, júzernév, jelszó, mind meg volt adva a yast-ban, és még a teszt csatlakozás is működött a telepitési forrás megadásakor. Csak éppen a csomaglistát nem tudta utána lekérni a repóból sehogyse. Végül a /etc/sysconfig/valamiszar konfigfájlban kellett megadni a proxyt http://felhasznalo:jelszo@ipcim:3128/ stílusban.
Ez a céges környezetben előfordult malőr nem éppen arra utal, mintha a 10.3-at már túltesztelték volna kiadás előtt...

U.I.
Az aláirásom az összes írásmódban helyes, de ettől még nem mond le a seggfej :(

---
Mondjon le!